icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
5. feb 2011

@filipal a zase je teplo, takze to s chripkou bude este horsie ☹

katy30
5. feb 2011

@yennn od srtvrtku. Este som novacik

filipal
5. feb 2011

@yennn ano, treba si posilnit imunitu....
ja som si uz zacala davat pravidelne probiotika a stressease. je to kvalitny multak od Jamiesonu, vela Becka ma....
uz ide aj biologicka jar, tak telo melie z posledneho....

yennn
5. feb 2011

ja na veceru zeleninovu polievku s rozšprundlovanym vajcom a knedlickami

katy30
5. feb 2011

Manz. dnes zahlasil, ye sa ide zdravo stravovat 😀 . Viac zeleniny a ovocia.

filipal
5. feb 2011

@katy30 moj si uvaril 2 vajicka....v duchu vyssieho prijmu bielkovin 😀

yennn
5. feb 2011

@katy30 no ja by som ti navrhla trebars este tyzden pockat, kym si budes 100% ista, ze s nami do toho chces ist. V pondelok sa teraz odváž a pomeraj (prsia, pás, zadok, stehno) a zapíš si to. A ak ti nadšenie pre chudnutie vydrží ten týždeň, tak sa ozvi @katkav ci by ta zobrala do tabulky, zalezi to od nej, je toho uz dost a ak bude chciet, tak jej nadiktujes udaje z tohto pondelka, a vlastne hned aj druhe. Chapeme sa? Alebo Katka nech sa vyjadri co si o tom mysli sama 🙂

yennn
5. feb 2011

@filipal v duchu vyssieho prijmu bielkovin si mohol kludne spravit vajickovo-syrovo-sunkovu misu 😀 😀

yennn
5. feb 2011

a moj manzel ma do operacie prisnu dietu - a pod tym si predstavuje ze si v poluse kupi cerstvu bielu bagetu s niecim (tvrdi, ze mu tam dali maslo namiesto majonezy) 😀

filipal
5. feb 2011

@yennn jaaaj, to by mu nenapadlo! to keby som ja urobila.....
inac je fajn, ale v kuchyni uplne nemozny! 😝 😅

tak v nemocnici si pod dietou predstavuju biely rozok s trojuholnikovym syrom...

katy30
5. feb 2011

@yennn aj ked ma nezobere do tabulky budem pokracovat v chudnuti dalej. Min. rok sa my podarilo dat 3 kila dole. Ked mozem chodim na zumbu.

adky
5. feb 2011

@yennn ja som tiez pozerala ze co tu nikto nepisal 😀
Vauuu,som rada ze si nasla svoje tlacitko STOP v hlave 😀

yennn
5. feb 2011

@filipal no a idealne este aj pastetu ked k tomu daju 🙂

yennn
5. feb 2011

@katy30 neboj, nieco vymyslime 😉 Ozaj a ako dopadol tvoj dnesny velky nakup, hm?

filipal
5. feb 2011

@yennn strava v nemocniciach je priserna! clovek z nej ochorie aj ked je uplne zdravy! 😝 🙄

@katy30 jasnacka ze budes s nami chudnut! 🙂 vahu budes hlasit mne, ked sa nahodou nezmestit do tabulky... 😉 😅

sanym
5. feb 2011

Ahojte. Môj starší syn keď v nemocnici dostal rotavírus, nasadili mu prísnu diétu - prvý deň mu doniesli ryžový nákyp so slivkovým kompótom a druhý deň fazuľovú polievku so smotanou. 😀

yennn
5. feb 2011

@adky no, neviem ci to je take podobne STOP ako mas ty, ale celkom som na seba hrda. Uz sa mi to tento tyzden s niecim podarilo, som si prehovorila do duše a žiadna prejedačka nebola 🙂 Tak dufam... netvrdim ze je to navzdy, lebo ja nikdy nehovorim NIKDY.... ale verim ze tych zvladnutych situacii bude stale viac a viac pribudat 😉 Zajtra ideme na navstevu, tak uvidime ako zvladnem tú 😉 Inac dnes ma vaha milo prekvapila, ale nechcem sa unahlovat a to tu vytrubovat, lebo bol to dost velky skok, takze ratam ze pondelok bude trosku viac - ale hlavne ze som to cislo videla, a to ma namotivovalo velmi 🙂

filipal
5. feb 2011

@sanym chudacik ☹ ☹ ☹ a nepokakal sa z toho? och joj, kto tie dietne sestry vzdelava?.....

sanym
5. feb 2011

Baby, pomoooc. Dnes mám prvú krízu, či čo. Som stále hladná a strašne nervózna. 😝 Rozmýšľam či to nie je PMS, mám pred menzesom. 😝 Ale doteraz som to nemávala, asi preto, že som sa dopovala čokoládou a teraz mi chýba, môže to byť z toho?

yennn
5. feb 2011

@sanym @filipal no ale aby sme boli objektivni - tak tych diét majú v nemocnici myslim ze 12 - kazda zamerana na vylucenie ci posilnenie inej zlozky v strave

filipal
5. feb 2011

@yennn 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
to na tu tvoju sebadisciplinu a cislo na vahe....

sanym
5. feb 2011

@filipal on vtedy chúďa kakal aj 30-krát denne, takže vlastne to už bolo jedno.

yennn
5. feb 2011

@sanym ano môže, ja som mala pred dvoma tyzdnami prvy "oficialne" mnou identifikovany PMS - by som zožrala aj kravu. A neviem či by ta krava nebola lepšia než to množstvo všeličoho čo som pojedla 😀
Ale chuť na niečo je jedna vec, ale hladná by si veru nemala byť. Ak máš neprekonateľnú chuť na sladké, tak hlad ti to len zaklincuje. Radšej si skús dať niečo malé na jedenie - šunku, syr alebo vajíčko... A potom keď nebudeš hladná, tak sa môžeš pokúsiť poriešiť alebo stlmiť tú chuť na sladké, ak ešte vôbec bude treba

adky
5. feb 2011

@yennn moje STOP uz nie je take ako byvalo-polavilo,resp. ja som polavila,dokelu !! 😠
Ale som rada,ze ty ho mas,urcite zvladnes aj zajtrajsiu navstevu-ja ti verim 😎 😉

yennn
5. feb 2011

@filipal ó ďakujem, chceš korunu? 😉

katy30
5. feb 2011

@yennn sme lachsi o 30 eciek 😀 Zajtra este musim dokupit drobnosti. Mozem jest aj tuniaka v olivovom oleji?

yennn
5. feb 2011

@adky ale ale! Jak že polavilo??? Nezačala si dúfam zaspávať na vavrínoch... určite nechceš aby sa naše grafy preťali dvakrát (keď si predbiehala ty mňa, a keď budem ja teba) 😉

sanym
5. feb 2011

@yennn ja práveže ani sama neviem či je to hlad. Asi ani nie, pretože som jedla ako obvykle. Keďže som si už umyla zuby, skúsim pollitrák vody. 😀

katy30
5. feb 2011

@filipal dik.
Dufam, ze Vas nesklamem.

yennn
5. feb 2011

@katy30 jasné že môžeš jesť tuniaka v olivovom oleji........ až schudneš 🙂