Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@kitchima mne ked niekedy nezjedla jogurt,vyzivu atd....odlozila som do chladnicky (ved sa tomu nic nestane za par hodin) a ked prisiel cas dalsieho jedenia,neotvorila som nic nove,ale dala som jej dojest ten jogurt. Keed nezje croasant-zabalit a nechat na neskor,hoc aj na dalsi den-urcite sa to neskazi a v obale to ani neobschne 😎
yenn si sikovnucka, dakujeme za tabulku 🙂
ahojte baby, moj drobec ma taku silnu nadchu, neustale mu odsavam sopliky, neviete mi poradit nejaky dobre kvapky do nosteka? doma mam liberal aj nasivin.
@kitchima ja uvarim malemu vacsie mnozstvo, rozdelim do misiek a dam zamrazit. pripravujem mu jednu davku taku aku viem ze spapa, aby sme nemuseli vyhadzovat alebo dojedat po nom, lebo potom fakt by som bola ako tankodrom 🙂. a takisto ked naraz spapal len polku banana, tak druhu polovicu som mu dala poobede a tak sme nic nevyhodili 🙂
baby len zas moc to zas ani s tym pitim neprehanajte, vraj ked sa to preženie tak to ma na tvorbu mliečka opačny efekt.... JA sama vela pijem vždy som vela pila, cez leto aj 5 litrov 😅
@adky prepac nerada to robim, ale musim ti v jednej veci skocit do reci 😎 @kitchima pozor na tie tekutiny, nielen ako vravi @vejula, ze by to mohlo mat opacny efekt na tvorbu mliecka (to som nepocula, ale samozrejme moze byt pravda), ale co viem isto, prilisne mnozstvo tekutin skodi organizmu, uz som zabudla preco, ale 5 litrov urcite nie. 😒
Ja by som ti odporucila tak ako povedala @adky pit kazdu hodinu 2 deci. Zapisuj si, aky mas prijem vody, resp. ak mas pocit ze si stale smadna- tak pi podla potreby, ale zapisuj si kolko presne dl vypijes (ja si robim ciarky, jak krcmarka). To si odsleduj, lebo ak mas prirodzenu potrebu vypit viac nez tie 3 litre, moze to byt priznakom nejakeho problemu. Nie som lekar, ale minimalne viem ze cukrovka sa prejavuje vacsim smadom... ☹
A co sa kojenia tyka, aj tam myslim doporucuju 3 litre
@kitchima ja suhlasim s @adky - zabal a nechaj nabuduce. Moj maly na zaciatku prikrmov ked nechcel dopapat, tak som (aventacky poharik) zavrela, dala kriklavo ruzovu nalepku "TATINKO" a vlozila do chladnicky. Tatino dosiel vecer domov a popri tom co chcel vecerat, dojedol aj toto.
Na to pozor, lebo v ochutnavani pri vareni a dojedani po detoch sa najviac (pritom skyte) schovavaju nase kilogramy. Ja som si povedala, ze ked je nas tatino taky sikovny ze dokaze jest cokolvek bez toho aby pribral, nech dojeda on 😀
@moon1979 @kitchima pravda, pravda - sice porekadlo som este nepocula , inac je pekne 🙂 ale je trefne. Ovocie je totiz cukor, ktory uz organizmus nestihne spracovat a nespracovane cukry sa v noci premienaju na tuk. To iste sladkosti a pod. Da sa naucit sa, ze ovocie je proste na desiatu a hotovo. Ja ho uz fakt poctivo dva roky jem len doobeda. A vobec sa nemusim premahat, jednoducho takto mi to bolo vysvetlene, tak som to pochopila a riadim sa podla toho.
Ty kokso http://www.vaha.sk/etab?id=huby
Preco maju susene taku vysoku energeticku hodnutu oproti cerstvym? Ved je to to iste v podstate 😅
@kitchima ono ten neustaly smad moze mat dve priciny - bud to, ze pijes osladzovanu sirupovu vodu (aaaaaaabsolutne nevhodne pri chudnuti 🙂) alebo moze vtom byt zdravotny problem - tzv. diabetes ... zakladne priznaky - sucho v ustach, neustaly pocit smadu aj po prijati tekutin, potenie, zvysene mocenie, svrbenie tela ... nechcem strasit a dufam, ze je to len tym, ze pijes osladzovane vody 🙂
@adky joj moja, ale to je predsa ta energeticka hodnota po odpareni vody zredukovana o nejakych 80%, tak preto, logika
s tou vodou to naozaj nie je dobre prehanat, lebo tu nejde ani o tie mineraly, ale o to, ze strasne zatazujete oblicky, hovori sa, ze sa utopis z vnutra. Smadna som aj ja stale, to je kvoli kojeniu, ten smad vyvolava hormon vylucovany pri kojeni...

@kitchima ou,to nie je dobre...ja mam statie ze moje zje co vidi (a to doslova) 😀 😀 😀