Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@moon1979 a aky je velky tvoj drobec? moj patulo ma cochvila 2 roky, ale cely banan nezje ☹ no, snad to je tym sirupom, lebo ine z horeuvedenych priznakov nemam. ani na wc nechodim. maimalne 3x denne. co sa az divim, ked toho tolko vypijem. tak zacnem si to znacit a pit iba vodu. ani ochutene mineralky su neni dobre pri chudnuti?
@kitchima no co ja viem, ani bublinkove by sa nemalo :( nieto este ochutene 🙂
najlepsie su nesytene stolove vody, sice hrozne bez chuti, obzvlast ja s tym mam problem, ale tak clovek sa musi nejako prekonat ...
drobec ma 6.5 mesiaca, meria 75 cm a vazi 8400g. banan mu pekne roztlacim a trosicku zriedim s dojcenskou vodou aby sa mu nelepilo a ani nezbadam a uz ho neni ... hrozne mu to chuti. ked som mu ho nezriedila tak mu to moc nechutilo ale takto ano
baby a co si myslite o pikantnych jedlach? ja sa idem za stiplavym potrhat, na posedenie som schopna zjest polovicu dvojdecovej flasky feferoniek a o chilly ani nehovorim, jedla by som ho snad aj na lekvarovom chlebe, ale citala som, ze stiplave prospieva traveniu a hlavne ho urychluje ... no keby to bolo tak, tak by som bola ako cibik ... podla mna skor podporuje nie travenie, ale chut do jedla ... ake mate skusenosti?
pikantne vraj urychluje metabolizmus.
Ja mam taky na figu dnes den, len zeriem a zeriem, viete co som mala na obed? Uprazila som na panvici 3 male prsicka, ze jedno pre mna, jedno pre maleho, jedno pre muza na veceru a sakel zeleniny k tomu. maly si dal za hlod masa, skoro vsetku zeleninu a ja som od hladu spasla cele maso sama :( 2000kj ako vysitych, buuuuu a teraz mi je z toho tazko...
nie, lebo bez tej zeleniny to uz blbo vypadalo, druhy raz urobim dva sakle, aby sa moj vegetarian poriadne najedol, pacmaga jedna. A ze nedavajte dietatu ako prve prikrmy ovocie, nebue chciet zeleninu a ten nas sa za nou ide potlct!
@nanika no ja ked som ho ochutnala tak ma tiez naplo, este si hovorim, ze tak do tohoto ho nutit urcite nebudem a poviem ti - nestacila som mu nakladat do pusy. Pri kazdej novej chuti prva lyzicka bola s vyrazom tvare takym, ze som myslela ze sme dojedli ale od druhej lyzicky fakt len otvaral usta az mu usami islo 🙂
@marthuska tie ranajky zneju super, ale mam pocit ze by som z toho bola rychlo hladna
@adky nepomylila si si ma nahodou s niekym, moja? ked sa ma pytas na KJ 🙂 Ved som vravela ze tento pondelok som si prvykrat odvazila nejake jedlo. Doteraz som nivž kalorie neratala 🙂
@moon1979 @kitchima moj kraťoch má 10.5 mesiaca meria 70 centi a vazi 8100 - vsetci vravia ze je drobunky aj mne sa zda ze akosi slabo pribera, ale toto je cerstva info zo vcerajska a nasa MUDra sa netvarila nejako pocudovane...
Az mam vycitky ze ja som velka a on je malicky, isto si vsetci myslia ze papam aj zanho (ako v tehu, hehe 😀 )
@yennn My zase ked ideme do poradne tak pri vsetkych detickach je hrozne velky. minule som sa prihovala jednemu malickemu, som si myslela ze max tri mesiace ma a jeho mamicka ma hned zarazila - ze uz nie je taky malicky, uz ma 7 mesiacov ... skoro mi sanka padla 🙂 ked si zoberiete ze 9 mesacne dieta je stanoveny priemer 74 cm a on ma v 6.5 mesiaci 75 ... kam sa ponahla? 🙂 ale vsak ma byt pokom ... otec ma skoro dva metre 🙂
@kitchima k tej vode - principialne by si mala mat na obed vypite 1.5 litra. Ved skus si to od zajtra cvične zapisovat, uvidis ako to s tym tvojim smadom je, mozno sa ti to cele iba zda.
A co ta tvoja otazka, ci nevadi ze nepijes vodu ale iba zarobeny sirup? Komu ci nevadi, mne? Mne nie 😀 😀 Ale tvoja vaha si o tom urcite mysli svoje 😉 Co myslis - preco na flasi od sirupu nemas napisane kolko to ma kalorii, hm? 😉 Lebo by ta z toho trafil slak, cisty cukor.
Inac... nemysli si ze ta tu vozim len tak pre nic za nic, ja som tiez sirupova a vzdy ked chcem nieco so svojou vahou spravit, tak sirup padne za obed ako prvy zo vsetkych mojich neresti 😎
@kitchima tak ale zase ak ti vadi cista voda rovnako ako mne tak existuje moznost napr. pridat stavu z citrona alebo limetky 🙂 a je to ... a do zeleneho caju ak mas extremnu chut na sladke tak myslim, ze malilinka lyzicka medu by to mohla vykompenzovat 🙂 zase tyrat sa nemusime ale vsetko s mierou

@kitchima neodkladam banan 🙂) teda roztlaceny nie. rozrezala som ho na polovicku a v chladnicke vydrzal do poobedia a poobede zjedol druhu polovicku 🙂 teraz sprasi cely banan v pohode. dokonca vcera som mu dala jablcko s hruskou celou hovorim bude mat na 2x no haha, chlap sa nezaprie, sprasil to cele. je dlhy ako tyzden pred vyplatou, rozmermi zachvilu dobehne 9 mesacneho pritom na len 6.5 mesiaca a je chudy ako otec 🙂 no apetit ma dobry 🙂 esteze nezdedil spalovanie po mne 😀