Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katkav prednostne beru deti zamestnanych rodicov. Kedze u nas je volnych 5-8 miest a zatial je prihlasenych 78, co po prvom bude este x prihlasok, neprijmu nas ani omylom :( Nieze by som sa chcela maleho zbavit, ale nemam na neho cas, lebo ema sa len nosi a neda sa mi pri nej tak venovat aj Olimu. A uz chce byt s detmi, je mi ho tak luto :(
V tom Hopla som bola len nakuknut, tam mas zo zaciatku turniket, tak ta nepustia, kym nezaplatis a bol tam natresk, sama pokladnicka mi povedala, ze radsej pridite po prazdninach cez tyzden, ze je to aj lepsie financne aj tam chodia hlavne male deticky s mamami na rd. Pojdeme v nedelu, potom ti dam vediet.
Svagor byva kusok za pentagonom.
Ja uz neviem, co to je ms, ale asi sa coskoro dozviem 🙂
S tymi liekmi ti moc nepomozem, ak maly len pokasliava, davam Stodal, uz asi od 2 mesiacov, ked kasle viac, tak pridam mucosolvan junior 3x denne a 2x denne Stodal. Ine lieky som zatial nepotrebovala 🙂
@nanika no ja uz som rozmyslala nad otvorenim skolky parkrat, asi 3 roky ma to drzi, ale potom si poviem, ze sa chystam este na matersku....ale zase keby sa to dovtedy rozbehlo....no asi nad tym zase porozmyslam 😉
vonku vyzera byt riadna kosa, aj fuka, no neviem, ci niekam pojdem, ale mam to len kusok, tak mozno pojdem.
Ema este nelozi alebo tak? Oli sa uz s mamou asi nudi, vsak? Ale aj potrebuje detsky kolektiv. 😉
@katkav no, to by som musela uzasne zarabat, aby som si mohla dovolit sukromku 🙂 Ale ked das dobru cenu ;) Ema zatial nelozi, ani nechodi, len sa prevaluje a tak cestuje, najlepsie pod gauc 🙂 To zbadas, ked budes mat dalsie dieta, to starsie je potrestane za to, ze nie je jedinacik 🙂
@nanika mne sa to raz stalo s Tominom, ze som ho nechala na posteli a on sa tak prevalil a padol do takej medzere, iba tam stal a natahoval rucicky ku mne, ze mama vytiahni ma 😉 hrozne smiesne to bolo.
Ved ja som sa nechystala mat nejake astronomicke ceny, viem, ze statna skolka je ovela lacnejsia.
Viem, ze Tomino bude trpiet, ked bude mat surodenca, ale tak ja mam 3 sestry, ja som najstarsia, o rok po mne bola dalsia sestra, o dalsi rok dalsia a posledna az o 6,5 roka 😉 takze ja som tiez trpela 😉 vraj som musela vsetko odslapat, ja som sa nevozila v kociku.
Nakopnite ma niekto, lebo mam pocit, ze na mna lezie depka kvoli chudnutiu 😢 ozaj by sa clovek mal asi vazit len raz za tyzden.
Ahojte dievcata, prajem krasne ranko, dnesna vaha ma trosku potesila, utorkove kilo je skoro prec, no to, ktore mam z pondelka este mam, tak snad aj z neho este zhodim, asi to bolo aj zapchou, inak vcera mi vecer bolo tak nevolno, tocilo sa so mnou, mala som pocit, ze pojde vsetko von, tak som si na veceru dala normalne celozrnnu zemlu so syrom, tak mi potom bolo lepsie 🙂 a vy ako?
@nanika u nas je skolka hned za rohom bytovky, ani cez cestu nepojdeme, u nas sa davali prihlasky od 15.2. do 15.3., hned sme tam naklusali 15.2. o pol desiate rano a nemala problem, 19.4. je den otvorenych dveri a tam sa vsetko dozvieme a dostaneme dekret o prijati do skolky. Tak sa tesim, p. riaditelka sa vyjadrila, ze by to nemal byt problem, bude vraj prvy Tonko v skolke, ktoreho mali a ze konecne ziadne vymyslane mena 😀 😀 😀 tak som sa posmiala, ze aj ini maju vymyslavych mien plne zuby... 🙂
No, na mna tiez padla vcera nejaka depresivna zerka, som zo seba zhnusena, dnes sa to snazim rozchodit. To ked clovek vidi uz tyzden na vahe to iste cislo, je to o nervy, ja ju od pondelka idem schovat, uz toho mam plne zuby :(
Ja som prostredna, takze ked som prisla na svet, uz som nebola nic nove a po mne este prisiel vytuzeny syn, tak som bola taka akurat dobra, ked bolo treba nieco porobit. A zostalo to do dnes 🙂
Kati, to vidis preto, lebo som bola prave v prepisovacom mode, ze oprav preklepy, lebo som si uvedomila, ze nebudem ani zo srandy pisat, ze dam decka do sukromky, ked realne si to nebudem moc dovolit, ani ked budem pracovat, lebo platit dve skolky a dve VS, to by sme sa asi len pasli :(
@adky no to hej, my sme byvali po dve v izbe a velakrat sme sa nebavili, alebo sa otec bavil s jednou izbou a s druhou nie, sestra, co so mnou byvala mi robila zle, naschval kricala, ze jej robim zle a nic som jej nerobila, tak na mna kricali. No super. A vsetko musis robit dobre, ucit sa najlepsie a tak.
@nanika aha 😉 uz chapem. A dve VS? manzelovi a tomu nevlastnemu synovi? alebo tebe?
@ivana82 sikulka 😉
@katkav mne, ja pojdem cez mrtvoly, mne ju rodicia platit nebudu, ak chce studovat mlady, nech to robi popri robote, alebo nech si cast zarobi, ale to je este daleko, tri roky, kym dostuduje strednu. Mm ma este rok a pol do bc, potom este mgr a vtedy budem uz snad robit a pojdem cosi dialkovo studovat aj ja, ale treba na to bubaky. Teraz to nie je realne ani po financnej stranke, ani by nemal kto byt s detmi a ja pri nich nic neurobim, nieto este studovat :(
@nanika aha 😉 aj uz vies, co by ta asi tak bavilo? ja som si tiez skolu platila sama. Ale obdivujem ta, studovat pri dvoch malych deturencoch, ja som rada, ze som to stihla este kym bol maly drobec 😉
Lebo si to neviem predstavit, odniest deti do skolky, byt v praci, prist domov, upratovat, varit, zehlit, venovat sa manzelovi, detom a este sa ucit. 😉 fuuu, ozaj to bude asi fuska, ale viem, ze vela mamiciek to zvladlo, zvladnes to aj ty.
@macekovam tak to je v pohode, budes mat take vlastne sluzobky za oddychom 😉
@adky To byvate v akej haciende, ze si mala vlastnu izbu 😀 ja som vzdy chcela mat 3 deti, ale myslim, ze sa uspokojim s dvomi. Aj kvoli financiam, aj by som uz asi tak dlho nevydrzala na materskej. Ved aj preto by sme sa radi odstahovali do domceka, ked zacnem zase pracovat, lebo potrebujem mat pre decka izbu. Teraz ju musim setrit svokrovcom, takze maly detsku nema, oni u nas nebyvaju, tak raz za cas pridu a par dni ostanu a vyspia sa, ale s izbou nemozeme zatial nic robit, je to dost na nervy, lebo kym sme boli v Anglicku, ja som s tou izbou ratala.
@katkav to si mysleli aj svokrovci, ze im jednu izbu vyaredujeme, ze oni si tam aj nabytok kupia. Ha, tak my piati budeme v troch izbach, no to urcite. Mame v obyvacke roztahovaci gauc, tak aspon u nas zostavaju cas, len ktory je nutny 🙂 Ten dom by som brala aj ja, ale je realny akurat tak v snoch 🙂 A ja by som este jedno babo brala, o desat rokov, ale uz mi to neprejde 🙂
@nanika no moji svokrovci si myslia, ze budeme tu byvat spolu vsetci, predstav si, ze my s deckami v jednej izbe, takze 4 ludia v jednej izbe, oni vo svojej a plus dva psy nam tu budu behat, akoze sukromie ziadne, takze to nehrozi, uz sme rozhodnuti, ze tak do 4 rokov to budeme musiet riesit 😉 lebo Matko ma svojich rodicov rad, ale tak na dva dni a hotovo, jeho mama chce vsetko vediet, tato ma zase taky nazor, ze ked sa umyvaju parkety, tak su ciste, len ked na nich tecie voda ( to este z vojny, co je mokre, to je ciste), plus je nervak, mi stacili Vianoce, to bola dusna atmosfera. Plus ked by mi tu mali behat dva psy, vsak mi staci, ked su u nas 2-3 dni, bordel je tu ako v tanku. To sa mi ani neoplati upratovat.
@katkav no ja mam zial depku stale, ale bojujem statocne. Uz sa neprejedam, ale 100% "čistá" 😉 tiež zatial nie som. Snazim sa zrazit ten minulotyzdnovy katastrofalny prirastok, ale nejde to - tentokrat mi to vaha spocitala nadobro, povedala ze moja, uz mam toho akurat tak po krk, na - tu máš! 😎
čo sa tu udialo za tych par dni co som tu nebola?
ahojte, dnes je vonku strašne zima, idem vás dočítať 🙂
@yennn asi mam aj ja taku pomstichtivu vahu 😉 ale tiez nejem tak akoby som mala, tak sa nemam preco cudovat. Hold pred ms som vzdy hrozne hladna a maskrtna, plus asi mi vtedy tecie menej mliecka alebo co, lebo maly je vzdy vtedy cely cas na prsniku a v noci nespim. Tak som aj vycerpana.
Nove? bavili sme sa o vselicom.
@katkav no zial nemam sancu ani cas docitat co sa popisalo, takze budem musiet zit bez toho 😀 A zial najblizsich par dni tu tiez moc nebudem - v nedelu mame generalku na vystupenie, v sobotu si uzijem cas s muzickom, kedze v pondelok ho veziem do nemocnice, a tiez ideme hned s malym na ockovanie takze ktovie aky bude pondelok, mozno tu budem moct prist az v noci, ked maly zaspi... a tak aj tabulka mozno bude az vecer. Lebo cez den isto nebudem mat kedy.... super tesim sa
@yennn je toho dost, co sa popisalo, tinika ide k lekarovi asi o 2 tyzdne na kontrolu, aby bolo nieco vidiet, pandrholke sa dari dokoncit vysku, uz ma skoro dopisanu diplomovku, adky sa pekne uci na prijimacky, niektore baby by chceli ist tiez studovat, z macekovam bude anesteziologicka, bude studovat v BA, pisali sme si ako sme povykrmovali manzelikov, no moj pribral iba 4 kila, ale niektore baby si ich vykrmili dost 😉 uz si nepamatam, co sme este stihli popisat 😉 vsak snad si to niekedy budes moct docitat. Tak drzim palce aj pri generalke, aj manzelovi pri operacii. Nevadi, ze bude tabulka neskor 😉 aj my mozno pojdeme na ockovanie, podla toho, ci maly prestane kaslat.
ostalo vam niektorej po porode take vypukle velke brucho, tvrdsie nez obycajny tuk? som 3 mes po porode a mam brucho ako v 6 mesiaci 😒
@yennn ja mam tiež krizu... tak sme v tom spolu. maly ma teplotku a ja citim strašny deficit cukru nechapem ale ako zaspal tak musim papať sladke, akoby absťak, ale pritom stale som jedla dosť sladkeho takže určite nemožem mať malo sacharidov... no zrejme som psychicky dosť vyčerpana aj s mm sme na to nie najlepšie tak to takto nejakopokryvam... som fakt zvedava na pondelok.... ale čo už doženiem ked bude všetko ok a ja budem v poho vyrovnana a nie v tekto srajde 😖

@nanika no okno som este neotvorila, tak netusim ako je vonku, ale svieti slniecko 😉
my sme sa tiez boli pytat v skolke a povedali nam, ze v pohode mame priniest prihlasku v marci a potom, ze maju natresk, tak neviem ako to bude. Ale to ma este rok cas. Aj tak neviem, ci mi ho potom budu chciet vziat, ak uvidia, ze som na dalsej materskej.
Kde byvaju svagrovci? My sme hned vedla Tesca Hron. 😉 Je to v tom Hop la dost velke? Aj my sa tam chystame, ale az mi maly prestane kaslat, uz neviem, co mu mam davat.
Inak mam pocit, ze priberam dneska 😉 aspon teda vaha mi to rano oznamila, uz mam dostat ms a citim sa ako balon. Ja by som chcela byt raz do mesiaca chlap 😉