Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky to mi je luto ☹
no pozerala som damsky magazin, hovorili o chudnuti pri kojeni, takze ma sa zjest tak o 500 kcal viac ako normalne, vypit 2 dcl na 10 kil vahy, + pol litra ak sa koji, nemaju sa cvicit aerobne cvicenia, zumba, aerobik, skor posilovacie cviky, posilovanim prs sa zvysuje tvorba mliecka, cvicenim aerobiku sa moze tvorba mliecka znizit. A optimalne sa ma chudnut tak 2 kila za mesiac pri kojeni, lebo sa inak vyplavuju do mliecka toxiny, ktore babatko nemoze svojou pecenou zvladnut. Takze vlastne chudnem tak akurat 😉 ale premyslam, ze mozno este 2-3 mesiace budem kojit a potom uz bude stacit, aby som mohla zacat silnejsie chudnut aj ja 😉
@awalancha3 ja mam na starosti nove kocky, takze ak sa chces pridat do tabulky, poprosim ta, posli mi svoju vysku, vahu, miery cez prsia, zadok, pas, stehno (ak sa za miery velmi hanbis, nemusis, ale niekedy je vidno zmenu na cm, ked nie je na kg). Plus kolko by si chcela do konca marca asi tak schudnut 😉 neboj, s nami ti to urcite pojde. Este kojis?
@adky .nie, ja som tu, odbieham sem tam od malej a sem tam citam mira veseleho..... a zbieram moralnu silu nejsť sa nacpať
@awalancha3 citaj,ma mudre stranky 😉 Uf,tak ta moralna sila bola na zaciatku najtazsia,ale da sa tomu prezieraniu predist,na zaciatok ti treba ozaj velku pevnu volu,ale po prvych uspechoch nebudes na prezieranie tolko mysliet,budes na seba hrda 😉
@adky no rada by som isla do toho naplno 😉 to by zo mna hned tie kila padali.
@nanika vies co, stale premyslam, ci mam vydrzat do jeho dvoch rokov, alebo skoncim koncom aprila, stale som na vazkach, lebo som na kojeni zavisla a maly tiez. Viem, ze vraj deticky su viac prisposobive ako si myslime, ale aj tak. Mne to bude tak hrozne chybat, ja budem asi musiet najprv chodit k psychologovi, aby som sa z toho nezrutila 😀
@katkav Ja som vcera kupila cumliky, dufam, ze si na ne Ema zvykne, nech neprereve noci bez didky :( Mne to odstavenie robi vrasky, cez den to zvladneme, ale co v noci, spolu spinkame a asi 3-4x za noc sa pritlaci, capne prso, naje sa a spokojne si fuci dalej. Toto neviem zatial vyriesit. A to chudnutie po kojeni, to bude teda horor 🙂
@katkav uplne chapem čo hovoriš o tom kojeni tiež sa pridavam do klubu zavislakov.... ked sa polemizovalo o odstaveni kvôli zdravotnym problemom a predstavila som si to realne tak som mala stale v slzy v očiach... ale tak moj dominko je ešte podstatne menši... ale som fakt zvedava kao to zvladnem
Baby a nemate nejaky dobry recept na prišernu chuť na sladke, ja sa dnes nemožem zastaviť... normalne to potrebujem ten cukor.. som strašne nervozna ked si ho nedoplnim... možno je to aj tym že som vyčerpana dosť ked ma dominko tie teplotky. a neviem čo teda možem či nemožem.. stale si hovorim že to už je posledna sladkosť ale potom to zas pride tak chuť a neda sa to prekonať...
@vejula dnes vraveli v tom damskom magazine, ze vela kojacich mamiciek ma strasnu chut na sladke, ze si maju kupit mentolove cukriky bez cukru alebo umyt zuby, alebo si nieco male dat, aby nezjedli polku kuchynskych zasob a nakoniec aj tu sladkost, na ktoru maju chut.
Ja si neviem vobec predstavit, ze by som malemu povedala, ze mliecko uz nie je, to budem asi ozaj na praskoch, lebo aj teraz sa mi pri tej predstave tisnu slzy do oci. A v noci mu odmietnut mliecko? vsak bude vrieskat na cele dolne hony, vrakunu a biskupice, on vresti, kym nedostane, uz som skusala, ze zredukujem nocne kojenie, on ma lepsie nervy ako ja 😉 vie, co chce. A inak je hrozne srandovny, ked sa manzel tvari, ze mi drzi prso, tak pride maly a normalne sa hned prisaje a druhe si drzi rukou, akoze to je moje.
No chudnutie po kojeni bude asi tazsie, lebo budem musiet skresat denny prijem, asi umriem od hladu 😀
@katkav no asi to bude tym ta desna chuť na sladke.. lebo teraz ked je maly chory viac mliečka pije tak možno aj preto... vieš ale ja si dam niečo male ale potom zistim že mi to len urobilo chuť na niečo väčšie 😅 o tom už asi nevypravali v tom magazine že?
A zlatučky ako ti prso drži 😀 😀 mojho maleho zas fascinuju moje bradavky a tak prštekom si po nej prechadz a usmieva sa na mna a krasne mu žiaria očička.. nadherny pohlad 😵 a niektore detičky je fakt ťažko odstaviť.. ale ja si myslim že skor či neskor by sa odstavil sam, takže ak ťa to nejako nezaťažuje ja by som nadalej kojila a počkala kym dozreje ten čas kedy už povie že nie som velky chlap na mmine ciciky 😉
@vejula no to ozaj nehovorili, ze ked sa nastartujes niecim malym ako sa zastavit 😉 ja som tiez dnes zbodla pernik, co som piekla manzelovi, lebo mal hroznu chut na sladke. Mne pred menzesom nefunguje nic, mozno keby som mala vlastneho "vyrazaca jedla", to by zabralo 😀 stal by pred chladnickou a cokolvek by som si zobrala, na co by som nemala narok, by mi z ruk vyrazil 😉 asi zacnem aj ja cvicit na prsia, mozno bude maly v noci lepsie spinkat. Bojim sa, aby mi prsia nakoniec neskoncili ako mandarinka v ponozke 😉
@katkav druhy krat si musim zistit, kde kto byva, kym naslubujem 🙂 Ale nie Kati, ked mas auto, ved kludne dobehni, my byvame skoro stale doma, ak by si doma nemala co robit 🙂 Alebo sa mozme stretnut, ked budes mat volnejsie u Hop-la 🙂 Tam si mozme tiez dat kafe 🙂 Len nie hranolky :(
@vejula ano mam inu farbu, ale uz asi pol roka, som si odfarbovala, ale bala som si, ze si znicim prilis vlasy, tak som to nerobila raz za mesiac ako sa ma a potom mi to uz na hlave hralo vsetkymi farbami a uz ani odfarbenie nepomahalo. Tak som to musela zjednotit 🙂 Hore mam tmavsie, ako zvysok...
@nanika nemusis mi kupovat kavu, ja nie som kavickarka 😉 si len robim srandu. ja sa bojim jazdit 😉 niekedy prideme do toho hop la, vsak ti napisem ked by sme sa chystali 😉 hranolkova nie som, sem tam mam chut na mc donalds, na fish mac, ale to tak raz za cas, mozno raz za pol roka, alebo raz za rok 😉 hroznu chut mam na zeleninove chipsy, v anglicku som ich jedavala, neboli solene, robene z cvikle, zeleru...normalne si mozno kupim cviklu, zeler a spravim si doma.
svokra vzala malu na hodinku von- idem prvý raz cvičiť za 12 mesiacov- len tak zlahka, jednak nevládzem a jednak aby sa mlieko nepokazilo
😀
@katkav ja som tak reagovala po precitani tej ponuky v hopla, ze sa tam predavaju aj nejake sladkosti, ovocie, hranolky a tousty 🙂 To si ani predstavit neviem, ako take chips chutia. ja prave obzieram uhorku, dufam, ze si tak zaplnim brucho, ze dnes uz dam chladnicke pokoj, lebo v pondelok budem velmi zla :(
@nanika tak zdravo? urcite pojde nieco dole, zeby to uz zacinalou sedmickou? to by bolo super 😉
@vejula ale hej, urcite bude, ja som sa bala menzesu, ze mi bude mliecko odmietat a vobec nemal problem.
Ja sa tesim na leto na korcule, aj ked uz budem asi ako drevo, vsak som dve sezony nekorculovala 😉 aj na plavanie 😉

@awalancha3 ahoj...nesmut...aj ja som ho mala....cez pupok 106...hroza...a fakt bolo ako tehotenske ale teraz cvicim kazdy den a je to myslim ovela🙂 lepsie...samo by mi urcite nezlietlo 🙂 🙂 🙂 este som ho mala aj take trocha previsnute a cuduj sa svetu uz to tam nema...a cvicim druhy mesiac..... 🙂 🙂