Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky v pondelok keď som sa vážila, tak som mala 70, dúfam, že mi to aspoň trošku kleslo.
Nákupy skončené, už som padala na hubu od úvany 😀 Ale kúpila som si jednu blúzku a peknú šatku, tak sa oplatilo.
A odhodlala som sa aj na niečo podobné ako Acidko, s príchuťou ovocia, tak som si trošku večer dala a je super 😵
Ale musím sa priznať, že večer na mini oslave som sa ulakomila na 2 glgy červeného vína 🤐
Dobre ranko, co to? Kon zasa nefungoval? Ci ste vsetky odjechali lyzovat?
Asi zamienam zavislost za zavislost, po pondelku budem musiet schovat aj oba krajcirske metre 😀 😝
@katkav mne mala spi, oli pozera pizlu mzika na jj, starsi spi. Este neviem, co budem varit, hm 🙂 Mm povedal, ze uz chudne, ze mam na neho davat pozor, uz zasa to zacina, zasa budem ja na vine, ked neschudne :( Nema skuskove, uz sa normalne ucia, ale z prace ho nepustaju... a to tiez zasa pocuvam kazdy den, ako je tam zle :( To mi zasa pri tom mojom chudnuti pomoze, ze jo 🙂 Ale opacnym smerom 🙂 Ja tu uz tiez dlho nebudem🙂
@nanika mne tiez mm slubil, ze do konca roka da dole 15 kil, musi, lebo ma zdravotne problemy, tak dufam, ze sa mu to podari. Inak mi vadi pristup jeho mamy, tiez je buchta, ale namiesto toho, aby mu povedala, Matko schudni, tak ona vsetko riesi liekmi, stale mu vravi, vsak si chod dat predpisat ten liek a hentaky liek...vsak ked je vela liekov, to ma tiez vedlajsie ucinky. Byvala zdravotna sestra, vie si vsetko vyliecit. Pritom by stacilo, keby schudol a vacsina problemov by mu zmizla. Som hrozne nevyspata, vcera som si dala kavu a nemohla som dlho zaspat a maly mi celu noc kutral pod trickom, co chcel pit, tak sa citim ako zombie 😉 plus musim trosku upratat, lebo je tu ako v tanku, aj tak ked upracem, tak Tomino uprace 5 minut po mne a bude to v rovnakom stave.
@katkav to mi nemusis hovorit, u nas je stale bordel ako v tanku, snazim sa aspon dva krat do tyzdna povysavat a kazdy den hracky spratavam, ale ma to nulovy efekt.
co budem len varit, mam tam zemiaky, co s nimi, aby to nebolo kaloricke, aby aj decka jedli... neviem, neviem.
Ja uz tu vahu hypnotizujem ocami, nech zlezie, viem, ze toto je psychicky blok, potom sa to zasa rozbehne 🙂
@nanika no my vysavame castejsie, ale tiez to nie je vidno.
Len zemiaky mate? no to neviem, co s nimi...zemiaky sami o sebe nie su kaloricke, ak nie su hranolkami, pecene na oleji alebo zemiakovou kasou. Ja tiez hypnotizujem aj samu seba, kedysi mi autosugescia fungovala, ze rano sa zobudim a na vahe bude tolko a tolko a uz to nefunguje, asi som sa pokazila ja 😀
nemate ziadne masko? alebo zeleninu?
@nanika my sme prejedeni kuracieho a ryb mam tiez dost v mrazaku a nejak nemam obdobie na jedenie takychto veci. Ja vyberiem z mrazaku zeleninovu polievku, lebo taku lubi maly najviac, vyvar on moze akykolvek, mliecne mu az tak nechutia a ked si ma vybrat zemiaky alebo ryzu, tak lubi viac ryzu. Tiez uz neviem, co varit. Asi by som sem inak na cas nemala pisat, lebo nemotivujem, pretoze sa mi momentalne nedari chudnut. 😠
od vcera mam hroznu chut na celer, to som ti uz pisala, budem musiet ist do obchodu. Aj kalerab by som si dala.
Kati, tak to tu uz nikto pisat nebude, len v pondelok nahlasi aj to len ten, co nahodou schudol. Je normalne, ze sa ti nedari, pozri, co som vystrajala ja koncom roka, chces tak dopadnut? Nie je demotivujuce napisat, nedari sa mi, ale hladam cestu, ako to zmenit 🙂
@nanika vsak ja viem, ved sa snazim, urcite sa to zase rozbehne, ked sa zbavim toho stresu, co momentalne mam. No ja mam pocit, ze na mna lezie zase chripka, ale to bude asi blbost, vsak teraz som ju mala, to bude asi to, ze som unavena. Vsak ked budeme obaja zdravi s malym a bude pekne, inak uz ma byt teplejsie, tak sa tesim, tak budeme vonku viac, kila pojdu hned lahsie dole 😉 pohyb spravi svoje.
@katkav vies, ked bude taka jar, ako posledne roky - ze ziadna nebola a leto, ze sa dalo chodit len skoro rano a potom neskoro vecer, tak ja to teda na to chodenie von velmi nevidim :( Lebo to doobedie vyuzijem na nakup a tak hodinka na ihrisku a finito :( Ja viem, som hrozna :(
Ako obycajne, skapal pes 🙂
Kde ste všetky? 😕
My sme sa akurát vrátili z prechádzky, včera som priateľovi vyčítala, že veľa pracuje, tak si na víkend urobil voľno 😵 Zajtra ideme na menší výlet, už sa teším.
Ale odkedy som prišla domov, mám stále chuť na niečo. Ráno som dostala mrchu tak to tak aj vyzerá 🙄
@nanika 😉 vsetky si uzivaju vikend 😉
ja sa chystam ist k nasim na chvilku do Senca, tam je aquapark, tak budeme chodit plavat, alebo labzovat po jazerach, to sa tesim, mam tam aj kopu spoluziacok zo zakladky, vacsina z nich su mamicky, takze ich postretavam, lebo byt cez leto v BA, ozaj nemas co robit. Na pieskovisko sa tu neodvazim ist, lebo by sa tam mohla najst nejaka ihla, alebo nieco od psov, tak bud pojdem kamoske, alebo budeme ozaj cez leto prec.
@mia258 kam sa chystate na vylet? ja na tu moju cakam ako na spasenie a nechodi. 😖
Ahojte.
@katkav váhu aj miery ti nahlásim zajtra ak nevadí, v pondelok nebudem na nete.
Inak ja mám neskutočnú chuť ani neviem na čo. Mám to už tretí deň. Zatiaľ odolávam, ale neviem neviem... Dala som si kaleráb - nakrájala som si ho na neuveriteľne tenké pásiky, aby som ho čo najdlhšie chrúmala. 🙂
ja nemam kalerab, uhorku som spasla vcera ... ale zato v skrini mam 65% cokinu od svokri, nech uz je vecer, nech idem spat. Ja ked mam velku chut na nieco a som permanentne hladna aj ked jem, tak vtedy viem, ze rano pojde vaha dole, len teraz to akosi nefunguje :(
Práveže som po ms, ale zožrala by som aj slona! 😀
Asi mi šibe, ale doľahla na mňa nejaká depka z toho, koľko mi ešte treba dať dole. Nieže by som sa tešila z tých zhodených kíl, ale mátajú ma tie nalepené na mne. Som naštvaná sama na seba, že ako som sa dokázala tak vyžrať. 😝

napodobne :( som sa akosi zdivocela, som mala taky zvyk, ze doobeda vzdy ovocie s jogurtom, alebo tvarohom, poobede tvaroh s dzemom a vecer uz len zelenina, nedari sa mi to v poslednom case dodrziavat, vcera som dokonca mala vecer dva rozky s maslom :( Pred nimi dva parky, no katastrofa, ale snazim sa ist stale dalej 🙂 Nejako sa tej sedmicky asi bojim, ale ako som povedala vaha sa v pondelok sklada tam, kde ju rano pred napitim nebudem moct vytiahnut, najlepsie asi v maleho izbe 🙂