Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@bobocka ale co som pozerala, ono sa to ani odstranit neda, len trocha zredukovat na pohlad, takze potom aj ten krem je vlastne dobry oblb. Som pozerala to video na tom linku, co som hadzala predtym. Ja mam malu pri pupku, ale velke mam na stehnach, zadku a bokoch, ale nezabijem sa 🙂 A to teda nie je pamiatka na deti, ale na moje sadlo :(
Baby, ktoré ste chceli ten recept:
lístkové cesto, 1 brokolica, 4 vajcia, 250l smotany, 100g tvrdého syra (strúhaný), muškátový oriešok, vegeta, čierne korenie, 2 lyžice škrob. múky
Lístkové cesto rozvaľkáš, vyložíš ním formu na pečenie. Brokolicu podusíš tak 5 minút v pare, rozoberieš na menšie ružičky, necháš vychladnúť a rozložíš ju na cesto.
Smotanu vyšľaháš s vajcami, pridáš múku, polovicu syra. Ochutíš muškát. orieškom, vegetou, korením. Zaleješ.
Pečieš tak 30 minút, posypeš strúhaným syrom, a počkáš kým sa syr trochu rozpustí, tak 15-20 minút.
Môže sa jesť studený aj teplý 🙂
ale kedze ma listkove cesto 1500-1800 kj na 100g, budem si musiet nechat zajst chut 🙂 Ale ako napad, na nejaku oslavu, je to fajn 🙂
Idem spat, drzte sa.
baby to je strasne,vy so sliepkami spavat chodite 😀 😀 😀 a ja do tretej v noci hyrim 😀 😀 😀 😀
Dobre rano, som dobita :( Sedim tu od noci a rozmyslam, co napisat. Pozorne som si pozrela obe tabulky, co zvycajne nerobim, nemyslite si 🙂 Biju sa vo mne protichodne pocity. Ako prva vec, ktora mi po par myslienkach napadla bola, ze nechudneme kvoli tabulke. Chudneme pre seba. Preco niekto ma ubytky, niekto stagnuje, niekto radsej ani nenahlasi... na to si musi dat odpoved kazdy za seba. Sme tu spolu uz nejaky cas, baby z prvej tabulky dlhsie, niekto mozno mesiac, ci par dni. Nebudem pisat o tom, ze je nefer, ked niekto "pokazi tabulku". To je blbost, mna skor trapia nase spoluchudnuce, ktore sa na chudnutie vybodli a nenahlasia nic. @katkav a @yennn su dve uzasne zienky, robia tu pre nas nieco, na co mozno uz ani nemaju sil a o nervoch ani nehovoriac. Obetuju svoj cas, ktory by mohli zuzitkovat aj lepsie. Kazda ma toho doma vela a aj napriek tomu kazdy pondelok najdu v seba tu silu a hodia tabulku do plena. Pride mi to neferove. Ako uz Katka pisala, je nas tu nieco nad 50. To je dost. Spracovat to nie je sranda.
Davam otazku do plena, ja som za redukciu o zienky, ktore nenahlasuju stav, tak ako sme sa predtym dohodli, 2x a dost. Videli ste tabulku? Tie ciele, ktore sme si dali, niekto realne a aj tak uz momentalne nerealne, alebo sa zdajuce nerealne a zda sa, ze sa aj tak naplnia. Za chvilku je tu koniec marca, prosim vas, uz teraz sa skuste vsetky zamysliet, ci chcem ist dalej, alebo nie. Nech nie je tabulka o 50 ludoch, ale len o tych, ktori chcu schudnut a aj nieco pre to robia, inak to nema vyznam. Neukazujem na nikoho prstom, su tu baby, ktore idu velmi pomalicky, ale isto, ale aj skokani, ktori valcuju a su k nezastaveniu. Som vdacna kazdej z vas, kazdu z vas obdivujem a drzim prsteky, aj ked mozno neokomentujem kazdy prispevok, ze niekto pribral, ci schudol.
Moja vyzva na tento mesiac znie: Urobit si poriadok v hlave - co robim, preco to ide, preco to nejde, co dalej
Som za to, aby sa koncom mesiaca cez IP na Janku a Katku poslali spravy, ak niekto nema zaujem dalej chudnut na tomto fore, predtym, ako prejdeme na dalsi kvartal. Lebo nebyt par tahunov a novacikov, boli by sme na tom strasne biedne. Ak nas po zostihleni tabulky bude len 20, nech 🙂
Este som zabudla, videli ste, kolko uz ludi nahlasilo od zaciatku odchod z tabulky? Ale kolko je nas takych, ktore sme sa nedali a napriek krizam, ktorymi prechadzame kazda, ideme dalej. Vsetkym velka pochvala 🙂
ahojte baby tak ja nemam nic nove ale...MUZ ZACAL BRUCHACOVAT VCERA....obrovsky uspech....a vecer ze mrkva v ruke.... 🙂 🙂 🙂
Dobre ranko dievčata,ja som aklurat po ranajkach a vychutnavam si kavičku
@nanika ja som si teda nevšimla nič a takych bab je vela či ako?je pravda že už sa tu tolko nepopiše ak prv to som nestačila gulat očami a nemala šancu dočitat,to vieš ono je to tak nie každy ma silnu volu ist za svojim cielom a samozrejme je to nefer voči babam čo nam robia tabulky a grafy,na druhej stranke je tu vela takych tkz.stalic ktore tu boli a ešte daku dobu pobudnu kym sa dostanu na svoj ciel,ja osobne by som chcela s vami pobudnut ešte daku dobu aj ked už budem len na udržiavačke ,aby som znovu dotoho nespadla aj ked to je ešte daleko ved 4kg su u mna večnost 😀 😀 😀
Dobré ránko, idem na raňajočky. Zatial káva, uvidím čo ešte k tomu. V lídli majú nohavičky sťahovacie za euro, vraj všetky veľkosti. Moc sa mi nechce veriť, že tam budú mať aj namňa.Ale zase, ak si predstavím, že by som mala byť v niečom sťiahnutom sa mi nechce.
@elen58 nebude ich vela, zopar a zopar takych, co asi radsej nahlasuju, ze stagnuju, ale sa na to vybodli :( je mi z toho trocha smutno. Ved tie 4 kg mas uz na dosah, si si urcite tym schudnutim urobila radost. Inak je aj dost bab, co len citaju a neprispievaju a aj tak chudnu mimo tabulku. Kiezby som vedela pomoct kazdej, co sa pyta, ako na to a udrzat ju nabudenu aj po prvom tyzdni. Ale je to vsetko v hlave, jednoducho chcem a ked chcem, idem si za svojim a nevyhovaram sa, idem, aj keby po 200g tyzdenne. Ale kazdy vidi len tie pondelky, ked sa hlasia vysledky, ma velke oci a potom to chudnutie uz zrazu nejde ako ta voda za prvy tyzden dole, je tu sklamanie a rezignacia. Ja viem, ze nemate cas sem chodit, citat, prispievat, to nikomu neberiem, ale ak je niekto v hlave zle nastaveny a taha ho to ku dnu, musi si najst ten cas a hladat podporu, ci v rodine, alebo na fore, inak neschudne. Zazrak nepoznam, len drinu 🙂

@nanika vies co, ja sa ti tych strii ani nechcem uplne zbavit.ja viem,ze to znie divne,ale mne to pripomina,ze som darovala zivot a je to minimalna dan za uzasne dieta 🙂 obmedzit ich viditelnost,to ano,ale uplne odstarnit ich netreba 🙂