Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Kocky, uz som pisala do IP, ale napadlo ma ze ju hodim aj sem. Je vynikajuca a hodi sa ako samostatna vecera. Mohla by som ju jest kazdy den (a to som predtym take nemusela), moj manzel tiez, vzdy sa po nej zaprasi 😀
Velmi rychla a strasne chutna a takmer prava PARADAJKOVA POLIEVKA S CESNAKOM A BAZALKOU
4.) pridame celu konzervu lupanych paradajok aj so stavou (v sezone paradajok mozu byt sparene a olupane) - vareskou trosku pomagame na mensie kusky
5.) pridame bazalku (ja davam cca 1 KL)
6.) pridame 1 KL soli a chvilocku povarime. HOTOVO.
Tu recept konci, ale tato polievocka je tak husta, ze ja davam este asi 3 dl vody, necham to prevriet. Aj tak je stale husta, a vynikajuca. No a potom uz len mozarellu
Ale mam aj dietny tip - 30% eidam sa v nej tiez krasne roztopi
dobre ranko, asi ma obchadza nejaky bacil, nasadim ovocie a uvidime na obed 😒 a bez medu sa nezaobidem. inak v jednej knizke som nasla asi 60 dovodov, preco nejest cukor, ak niekto ma zaujem, poslem foto 😀
@vejula vobec netusim o pomele nic, sklamem ta ☹
@tinika neviem nakolko lubis taliansku kuchynu, ale ten cesnak (ved uznaj - 5 strucikov? 😎 ) tam robi obrovsky rozdiel 🙂
@marthuska moze to byt zaujimave, ak mas moznost tak posli. Inac medzi nami dievcatami - myslim ze mne staci ten jeden jediny dovod, preco nejest cukor, staci mi pozriet sa do zrkadla 😀
Inac dobre ranko babulky. Ako ste vcera dobojovali bez nocneho papania sladkosti a slanosti? Ja som bola uspesna 🙂 a tak mam zas rano pocit ze som o nieco lahsia, aj ked to isto nie je pravda 😀
@marthuska ozaj, je mi luto ze na teba nieco lezie, zo mna to uz pomalicky zlieza. Tak sa kuriruj a pi cajik s medikom a nezabudni ze medik mas za vsetky sladkosti 😀 PS: a nepi ho horuci, lebo prides pri kasli o hlasivky
ahooojte tak už som po ranajkach... Čo sa tyka jedla snažim sa ale nie vždy to vychadza. Ja poznam seba svoje telo a viem že keby som mu za cely den nedala nejaky cukor a opakuje sa to tak chytim taku neuveritelnu nezvladatelnu žravku že vyžerem všetko sladke čo vidim, takže takto je to asi rozumnejšie
@yennn čo sa tyka tych ceralii to mysliš važne že 2 PL???? Ved to by som z toho ešte viac vyhladla 😅 To mi pride ako pre take 5 ročne dieťa ale nie dospeleho človeka 😕
@vejula ahoj veji.. aj ty sa snazis schudnut? ja uz nekojim,no nejde mi to.. zacala som cvicit brusaky a seriu cvikov, noo teda ale mam co robit, myslela som si ze pohoda, no po pol roku teda aj tych 9 mesiacov som brusaky nerobila, no proste nevedela som sa ani pritiahnut, take no sila.. ale teda vysledok ziadny.. citam, ze mas problem so sladkym, som na tom rovnako, ale doobeda si dam kusom niecoho sladkeho, bo potom ako pises by som vyzrala veeeelmi vela toho ak by som si nedala aspon raz za dva dni ked uz nie kazdy, ale nejako no nedari sa mi.. dodrzujes aj nejaku dietu? alebo take nieco?
@ivca17 čaviii no snažim sa , ja ešte kojim ale kila nejdu dolu... Ja nedodržujem žiadnu špeci dietu akurat som obmedzila nočne vyžieranie sladkosti a tu pol hodinku pocvičim... mam doma točnu tak sa na nej točim ,som zvedava či bude nejaky efekt, lebo ja mam najväčši problem s bruchom 😝
A vy ako sa mate?
baby tak ja uz sladkosti nekupujem vobec, kupujem akurat tak musli tycinky a ryzove chlebicky s jogurtovou polevou. muz najprv stresoval, ze nic normalne sladke doma nemame, teraz si idem zobrat chlebicek ku kavicke a ziadny nemame. a to som kupila v pondelok 5 baleni! je pravda, ze daktory den mi z neho odlobil, ze co to jem a ocividne mu zachutili. tak sa ma naco tesit, ked pride domov z roboty, ja mu dam. 😠 a to sa mi daktory vecer priznal, ze v rotobe si kupil 2 mily keksiky, tie my obidvaja velmi lubime 😝 .
takze preco cukor nechame tam, kde je a nanajvys si z trstinoveho spravime peeling 😀
len pre ilustraciu: 100g cokolada potlaci cinnost imunitneho systemu na 6 hodin
par dovodov, co cukor moze sposobit:
potlaca imun. system, narusa hladinu mineralov, sposobuje hyperaktivitu, uzkost, chorlavost, zvysuje triglyceridy, poskodzuje oblicky, znizuje HDL cholesterol, vedie k nedostatku chromu, vedie k rakovine prsnika, vajecnikov, criev, prostaty a konecnika, vedie k nedostatku medi, vapnika, horcika, sposobuje hyperglykemiu, zoslabuje slabovu ostrost, vyvolava hyperaciditu zaludka, urzchluje starnutie, podiela sa na vzniku obezity, moze viest k alkoholizmu, zvysuje riziko Crohnovej choroby, sposobuje astmu a artritidu, moze viest k zlcovym kamenom a zubnemu kazu, sposobue kvasinkovu infekciu, zapal slepeho creva, sklerozu multiplex, hemoroidy, krcove zily, podiela sa na paradentoze a osteoporoze, zvysuje hladinu cholesterolu, vyvolava alergie na potraviny, zvysuje systolicky tlak, moze aj cukrovku, toxemiu v priebehu gravidity, prispieva k ekzemu u deti, sedy zakal, aterosklerozu, starnutie koze, sposobuje tvorbu volknych radikalov, znizuje ucinnost enzymov... viac sa mi nechce pisat. (vsetko z knihy Fitonika od M. Diamond)
@marthuska fuha, tak musim priznat ze toto na mna neurobilo dojem ☹ Myslela som ze snad pojde o nejakych 60 psychologickych dovodov, ze mi niekto vysvetli, ze fakt nemam cukor jest. A to je zle, aspon vidim aka som imunna voci takymto zdravotnickym faktom, bueee 😢 Nuz ale keby som na taketo veci nebola hlucha, tak nemam tolko kil, nie? 😝
Tebe to pomohlo? Tak ja ostavam pri tom ze sposobuje nadvahu, a este vlastne zubny kaz 😀
Dievcence co sa mi stalo! Dnes som sla za maminou do nemocnice na ortopediu, ktora je na tom istom poschodi ako porodnica. Mala som velku tasku, lebo som jej niesla veci. Idem vo vytahu so sanitakom a on sa ma pyta, ze "Idete na prijem?" ... kokos, myslite ze si fakt mohol mysliet ze som tesne pred porodom? 😠 😠 😠 😠
Fuha baby, tak ja uz fakt nezerem 😀
HYDINOVÝ REZEŇ
Kur. alebo morcacie rezne naklepat, osolit, namocit vo vajicku a obalit v lupienkoch nastruhanej mrkvy zmiesanej so struhanymi mandlami - osmazime. Podavat s dusenou zeleninou. @adky namiesto mrkvy moze pouzit aj nastruhanu cukinu s vlasskymi orechami
@yennn sorry ale 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , mne sa to uz parkrat stalo vonku na prechadzke s drahym, Nas zastavovali znami ci uz cakame druhe babo 😀 , a ja rovno nie to je len predpriprava na druhe babo
ZAPEKANÁ KAPUSTA
Ale inac - stale mam nadej, kedze je tam aj ta ortopedia, ze narazal na moju tasku, nie brucho 😀
a mne je tak divne, ze az. Vcera som si dala kapustu ale hlavkovu a je mi z nej zle este aj teraz, este k tomu som aj prechladena a boli ma hrdlo. Pozitivum rano bol, ze som bola o pol kila lahsie, ale to je asi len voda co ma v noci prehanalo.
PEČENÉ ZEMIAKY
Dobre umyte neosupane zemiaky pokrajat na stvrtinky, ulozit na suchy plech, okorenit gril.korenim, drvenou rascou a upiect vo vyhriatej rure. Rozdrobenu Nivu zmiesat s pokrajanou cibulkou, petrzlenovou vnatou, nizkotucnym jogurtom, solou, korenim a podavat na pecenych zemiakoch.
Podobnym sposobom mozno pripravit uvarene zemiaky a Nivu nahradit tvarohom alebo cottage-om
NEPRAVÁ TRESKA

takže som na seba hrdá a chcem aby to tak ostapo papapa