icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
3. mar 2011

a cvicila som taaaakto🙂 jeden smajlik je brucho,druhy ranena a horna cast a treti je taebo... 😉 😉 😉 😉 ale neprehanam ako volakedy...taebo ,,len,,15 minut...a staci 😉 😉 😉 🙂

nanika
3. mar 2011

@macekovam uzasne, nechces cvicit aj za mna? 🙂

macekovam
3. mar 2011

@nanika moja staci mi.... 🙂 🙂 🙂 🙂 ale ved aj ty cvicis....nie????

lusia137
3. mar 2011

@nanika Ďakujem za pomoc, bude sa riadiť radami a napíšem Vám aj údaje o sebe, ale najskôr si musím zaobstarať digitálnu váhu, lebo bez nej Vám váhu hlásiť nebudem vedieť. Takže sa zmeriam a zoženie Váhu a napíšem do IP.
Niečo o mne ja mám 28 rokov, 1 dieťatko som s Ožďian (okr. Rim. Sobota) v septembri sa idem vydávať.
Niečo o mojej postave. Okrem brucha si myslím, že mám celkom ok postavu určite nie ideálnu, ale takú akurát, len moje brucho po pôrode je strašné a nedokážem sa na seba pozerať. Takže som si dala záväzok, že s tým musím niečo urobiť a zmeniť to. Tak dúfam, že mi to víde. Ešte sa opýtam myslíte, keby som začala chodiť na zumbu, že by mi to pomohlo zbaviť sa bruška, ak stým ma niekto skúsenosti budem veľmi rada ak mi pomôžete. Ďakujem 🙂

katkav
3. mar 2011

@macekovam asi som to nejak blbo napisala, ale ja som to myslela tak, ze pol kila schudnut je optimalne, nikto nemusi chudnut za tyzden viac 😉 pol kila za tyzden dat dole je super, podla mna.

jojina11
3. mar 2011

ahojte pozerali ste dnes niektorá teleráno? ja som zapla a akurát hovoril Bukovský o tom čo áno a čo nie na večeru, teda bolo to asi o tom, že sa vo všeobecnosti hovorí, že na večeru už nie sacharidy, ale menšie zlo je dať si trebars pol celozrnného rožka k bielkovinám a zeleninke, ako dostať sa do hypoglykémie a vyžrať potom chladničku, to sa mi celkom páčilo, pretože aj ja som to už na vlastnej koži pocítila, 🙂 inak dnes na obed dusená ryba, zemiaky, alebo ryža so zeleninou, alebo kombinácia všetkého , ešte uvidím 🙂

nanika
3. mar 2011

@jojina11 bavili sme sa o tom bukovskom par prispevkov hore 🙂
@lusia137 moj nazor je taky, ze len zumbou to dole nedas :( Treba upravu stravy a cvicit cielene na brucho. Upravou stravy stratis z brucha tuk a cvicenim ho stiahnes do zadu, aby tak nevytrcalo. Inak celkovo je zumba na chudnutie ok 🙂

jojina11
3. mar 2011

@nanika ahoj, no všimla som si to až teraz, ja najskôr napíšem a potom dočítavam, 😀 inak ako zvládaš to skoré vstávanie, my sme hore od šiestej a už si pred chvíľou schrupla na 20 min, ale už je zasa hore, u nás snežilo do rána, už sa to aj spúšťa, teším sa m,že dnes pôjdeme von, aj ked ma bolí predkolenie na oboch nohách asi z počasia a chodím ako 80 r, starena, nevadí

jojina11
3. mar 2011

@macekovam máš moje uznanie za to cvičenie, ja ešte nie som úplne ok, chytajú ma záchvaty kašla , tak sa aj bojím začať, snáď sa dám do poriadku, ale na to asi už potrebujem slniečko a teplo

macekovam
3. mar 2011

@jojina11 prajem skore uzdravenie🙂

macekovam
3. mar 2011

@katkav tiez si myslim....ze pol kila staci....chcela by som dat aj kilo za tyzden dole ale s tymto mojim pohodickovym stravovanim mi to nevyda...nechcem sa zbytocne oberat o jedlo ked nemusim a aj tak chudnem...a mam sa taaaak rada ze by som nechudla na ukor svojho zdravia....nestoji to za to...v minulosti som chudla 1 kg za tyzden co tiez nebolo rapidne chudnutie....lekari vraveli ze to je optimalne chudnutie....tak po schudnuti som si naivne myslela ze zhodene kilecka udrzim...a....jojo bol taky rachly ze som zhodene kila nabrala spat asi skor ako som sa ich zbavila....vazne...ale kamen urazu bol v tom ze som to nevydrzala so stravovanim...bez chleba....ten ja k stastnemu zivotu naozaj potrebujem....a teraz ho mam tolko kolko chcem na ranajky ....a to ma robi naozaj stastnou a silnou na to aby som zvladla den... 🙂 🙂 🙂 🙂

katkav
3. mar 2011

@macekovam pol kila je krasne, ja uz stojim dva tyzdne, ale konecne prisla ocakavana meskajuca ms, tak snad nieco uz zlezie 😉 v tom su diety zle, ze clovek ju dokaze drzat len mesiac, dva, niektori ludia dokonca dlhsie, ale clovek si musi najst svoj styl, zdrave stravovanie je uzasne v tom, ze clovek ho vydrzi robit dlhodobo, dufajme, ze aj celozivotne, nema ten pocit, ze je hrozne obmedzovany a nema preto chut prestat ale ide dalej 😉 a vaha krasne klesa 😉 ja by som tiez bez chleba nemohla byt.

mima88
3. mar 2011

@nanika no je pravda, ze vcera som tej zeleninke vela nedala,ale to bolo vynimocne lebo ja na veceru mam stale zeleninku a ja si tie kJ nesledujem 😅

jojina11
3. mar 2011

@macekovam dík, ja mám astmu a tak mi to dlhšie trvá
@katkav neboj teraz sa to už pohne smerom dolu a ja si tiež myslím,že pol kila je tak akurát

lusia137
3. mar 2011

@nanika Ďakujem 🙂

michaelapillarova
3. mar 2011

Ahojte dievcence. Dlho som tu nebola, tak mam co citat. Som sa potesila, minuly tyzden som bola kupit saty na svadbu a predavacka mi vravi, ze co potrebujem a ja , ze saty spolocenske. Pytala sa ma, ze ake cislo a ja ze 38 alebo aj 40. Doniesla mi saty vyskusala som a mi vravi: No zmestili ste sa aj do 36. Tak som sa potesila 🙂

katikatika
3. mar 2011

@nanika ale sak ty si uz jaka chrumkava cica - aj CHCEEEEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katikatika
3. mar 2011

@macekovam pridavam sa ku @katkav, ani ja neviem byt bez chlebika. Prave tlacim misku salatiku z paradajok a ladoveho salatu a k tomu dve hrianky. Mnam!

nanika
3. mar 2011

@katikatika hmmmm dobrotka, pod urobit aj mne. Ja som mala obed este zo vcera, ale akurat pre deti, tak som mala len dva oblozene chleby a pomaranc, nic moc :( Ze chrumkava looooooooooooool este nie, ale budem. Dnes som bola v tescu a konecne som sa vystrela a nehrbila som sa a neschovavala sa, je to lepsi pocit. Ale nemysli si, este mam na sebe roboty dost 🙂 Inak, uz sa neviem dockat pondelka, ze kolko zasa zahlasis ubytok, sa viac tesim, ako na svoju vahu 🙂

nanika
3. mar 2011

@macekovam cvicim, ale len brucho a cm uz stoja, hroza 🙂

katkav
3. mar 2011

@jojina11 dufam 😉 bolo by to super 😉

katkav
3. mar 2011

@katikatika mnam aky dobry obedik 😉 aj ja sa chystam trosku zosalatoviet 😉 tuniak je v chladnicke, este par veci k nemu dokupim a budem aj ja makat a papat salatiky, ked mi teda uz dychas na chrbat, alebo mozno si ma uz aj predbehla, ze ty sikulka? 😉 budem sa tesit aj ked ma predbehnes, mne to nevadi 😉 hlavne nech nam to spolu do leta zlezie z tych zadkov, brusiek a stehien 😉 nech sa citime lepsie.

katikatika
3. mar 2011

DIEVCATA - PISEM VSETKYM - MAM "NOVINKU" V OBLSTI CHUDNUTIA. CHODIM RAZ TYZDENNE NA STROJOVU LYMFODRENAZ A TAM JE TAKA SUPER PANI, KTORE JE FYZIOTERAPEUTKA A BAVILI SME SA O TOM, ZE SA MI KONECNE POHLA VAHA A ONA MI POVEDALA, ZE SA STRAVUJEM SUPER (DIKY BABY) A ZE BY TO SLO ESTE RYCHLEJSIE, KEBY SOM MALA SVALOVEJ HMOTY VIAC. zE CVICIT SA PRI CHUDNUTI NEMA A PRIORI PRETO, ABY CLOVEK ESTE VIAC ZHODIL, ALE ABY NABRAL SVALY A POTOM SPALUJE OVELA RYCHLEJSIE, LEBO SVALY POTREBUJU VIAC ENERGIE NA TO, ABY "SLI" AKO TUK. TAK SOM SI POVEDALA, ZE OKREM ZUMBY (CO JE AEROBNA CINNOST) HODIM ESTE NEJAKE BRUTALNE BRUSAKY ASPON 2 KRAT DO TYZDNA 🙂

katikatika
3. mar 2011

@katkav Katka moja, ja chcem hlavne z tych stehien (jasne, ze aj brucho je paradne, aj ruky), ale tie stehna.... No nieviem, ci tu ma niekto take obvody. Ja som aj predtym s tym mala problemy, lebo ked som dole mala nohavice 44, tak vrsok stacil 40 - no hovorim, jak Venusa vestonicka. Ale teraz je to dost brutalne, po porode som si kupila dvoje rifle, predsa nebudem chodit naha, kym neschudnem 🙂 . Nosim ich uz pol roka a nie som ochotna kupit si dalsie, ked mam v skrini 5 paradnych kusov, ktore cakaju kedy ich zase oprasim. Len verim, ze este toto leto nebudem musiet nosit tieto dvoje ohavy.... 😒

katikatika
3. mar 2011

@nanika Jani, dostala si postu k tej vahe? Ak nie, tak v skratke - obycajna vaha mi plus minus vazi tak ako digi, len na tej digi je dobre to, ze ukazuje aj minimalne ubytky....

katikatika
3. mar 2011

@katkav Katka, kde ta mozem predbehnut? Ved 103 kilo..... Neviem, kolko mas ty.... Ozaj, musim strasne schudnut, lebo muz by chcel ist v lete k baltickemu moru (na sever, do PL) a tam sa to hemzi tymi grinpisakmi a aby sa mi nestalo, ze sa tak opalujem a zrazu nabehnu a za skandovania: "Zachranme velrybu" ma budu tahat do vln. 😉

katkav
3. mar 2011

@katikatika o tej "novinke" viem, len aby ti ju admini nezmazali, ze je napisana cela velkymi pismenami 😉
cvicenie je super, ved si zober, ze atleti alebo kulturisti mozu spapat obrovske kvanta jedla a vdaka svalom nepriberu.
Plus je ovela krajsie pevnejsie telo ako nejake mlandrave, bez jedineho svalu.
Do leta mas este marec, april, maj, jun, takze 4 mesiace, to das za ten cas urcite nieco dole. 😉 a tym ako si nastartovana, by som sa necudovala, ak by to bolo aj 10-15 kil 😉

katkav
3. mar 2011

@katikatika 😀 😀 😀 toto s tou velerybou si robim zo seba srandu aj ja stale, ze budem si tak lezat na plazi a nabehnu s kyblami vody a zacnu ma oblievat, ze som sa vyplavila 😉 ja som mala v pondelok 101,8, takze dobehnut ma nebude problem, ani predbehnut 😉

mia258
3. mar 2011

Nepoznáte náhodou nejakú zdravšiu a hlavne diétnejšiu variantu palaciniek? 😀 Taká asi neexistuje, čo?
Zajtra k nám príde švagriná s manželom, deťmi, aj svokrovci. A chcem urobiť na obed palacinky plnené špenátom. Ale sebe asi naložím len ten špenát 🙄

nanika
3. mar 2011

@katikatika to hovoril Bukovsky asi mesiac do zadu, ze pribratim 2,5 kg svalov si spalis 10 kg tuku za rok len tym, ze tie svaly su 🙂 A lymfodrenaz je fajn, svojho casu som chodila, urcite ti pomoze. Len lepsia je rucna, ale aj strojova sa da - asi je aj lacnejsia... Tak to je dobre o hubu, mat o dve cisla vacsi spodok, ja som cca rovnako. Ja mam skor ten problem, ze nemam pas :(