icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

vejula
5. mar 2011

@tutulka12 určite sa to naučiš, hlavne nehladuj... to nieje dobre. ani take že od 6 nejesť to tiež nieje bohvie čo. Skor len trocha poupraviť jedalniček viac zeleniny, kvalitnejšie oleje napr olivove, Zdrave sladkosti, Nasytene tuky nahradiť nenasytenymi - to je podla mna zaklad, velmi to pomaha

tutulka12
5. mar 2011

@vejula aj môj je taký, vyzdvihuje prednosti...jemu sa páči, že mám konečne prsia aj zadok...ale že mám ovisnuté brucho, tučné stehná,skoro dvojitú bradu či začínajúcu celulitídu, tak to nespomenul nikdy...minule som sa rozrevala, že aká som mladá a akú mám celulitídu a on, že nevie čo to je tá celulitída 😀 tak ma chcel potešiť 😀

tutulka12
5. mar 2011

@vejula vidíš a môj problém bol ten, že som jedla strašne málo a nepravidelne...až tu mi dievčatá napísali, ako by to malo fungovať 🙂

idris
5. mar 2011

@vejula nenormálne si ma motivovala ale keď ja som bez hanby ak mi je horuco tak si aj šortky oblečiem hoc mám stehná ako mamut 😀 😀 😀 😅

sanym
5. mar 2011

Ahojte. Tak tento týždeň to nejak nelezie dolu, na tú 60-ku si asi budem musieť ešte počkať. Ale dnes som si skúsila natiahnuť moje nové motivačné rifle č.36 a normálne som ich vytiahla cez boky aj zadok. Pred dvomi týždňami sa mi zasekli hneď na začiatku stehien a ďalej nešli. Ešte ich síce nezapnem, ale chýbajú tomu už asi len 2 centimetre. 😵 Mm robí deckám šišky, tak som si radšej uvarila čajík a zdrhla. Pekný zvyšok víkendu všetkým. 😉

mia258
5. mar 2011

Mám asi novú motiváciu na chudnutie - priateľova sestra nám dnes oznámila, že v auguste sa ide vydávať.
Tak aby som bola kočka v nejakých minišatách. Škoda, že to nepovedala predtým, ako som do seba natlačila koláč 😅
Sú s priateľom o mesiac dlhšie ako ja s mojím, tak nadhodili, či by sme sa nemali zobrať mesiac po nich - v septembri. A moj priateľ že dobre... 😲

idris
5. mar 2011

@mia258 jeee aká to správa 😵 😵 😵 tak ako to bude ?? už ste sa o tom rozprávali ???

mia258
5. mar 2011

@idris to je úžasné romantické požiadanie o ruku 😅 Nerozprávali sme sa zatiaľ o ničom, lebo šiel k sestre po niečo, ale podľa môjho názoru len surovo zdrhol 😀

idris
5. mar 2011

@mia258 😀 😀 😀 pekné surové rozhodnutie 😀 😀 😀

mia258
5. mar 2011

@idris ani nehovor 😀 to aby som vedela s kým mám dočinenia 😀 😀 😀

idris
5. mar 2011

@mia258 tak hor sa do chudnutia 😉 😉 😉 juuu ja by som šla niekam na svadbu ale u nás v rodine sa nič nečrtá 🤐 to by bola aká motivácia xexeexe 😀 😀

mia258
5. mar 2011

@idris už do seba poslušne tlačím zeleninku 😵
Prídeš na "moju" ak sa nejaká bude konať a dovtedy si to NIEKTO nerozmyslí? 😀

tutulka12
5. mar 2011

@mia258 aj my ideme v lete na svadbu, moja sestra si berie manželovho brata. tak aj ja chcem byť za peknú a tiež ma to motivuje 😀
vuááá tak budeš nevesta? 🙂

mia258
5. mar 2011

@tutulka12 jééj, už sme dve s rovnakou motiváciou a to ani nespomínam @adky 😀
No neviem neviem či budem, asi si to šiel rozmyslieť 😅

idris
5. mar 2011

@mia258 ak budem pozvaná tak prídem 😉 😉 som ja ale vtierka ... no už aj ja mám v sebe šalát ale ešte by som niečo zjedla

mia258
5. mar 2011

@idris nie si, veď ja som pozvala 😉 😎
Mne tiež nejako tá zelenina nestačila, dala som si k nej aj kúsok tvrdého syra, ale stále sa mi máli. Obzerám sa čo by som do seba hodila 😀

idris
5. mar 2011

@mia258 ja som sa ešte nezačala obzerať ale inak keď už na mňa idú celkom chute tak si do vody nastrúham zázvor a plátok uhorky nechám odstať 10 min a potom vypijem keby som mala mätu tak je to super ale inak vrrrrr šálka a mám dosť 😀 😀 😀

debbie
5. mar 2011

ahojte babulky 😀

idris
5. mar 2011

@debbie ahooooooooooooooj ako sa máme ?

debbie
5. mar 2011

@idris ahoooj noo mam (e) sa dobre , mala buvka,mm v práci a ja odpočívam , rano skoro ma čaka varenie aby som stíhala do obeda fitko .... tak čistím ešte zeleninku na slížikovú polievočku a ty ako sa ti darí?

idris
5. mar 2011

@debbie ja a darenie no nie je to nič noc 😔 😔 😔 ale už som zmobilizovala moje sily a ide sa ďalej. Ozaj ty máš aj tréningoví plán keď chodíš tak pravidelne do fitka ???

mia258
5. mar 2011

@idris tak som sa uspokojila so žuvačkou a pohárom čistej vody 😀

idris
5. mar 2011

@mia258 no ja žuvačky doma nemám ale kopec vody xexex no ja to vidím že čoskoro pôjdem spať 😅 aby som nejedla

debbie
5. mar 2011

@idris ako to myslíš že tr.plán??? nehápem

idris
5. mar 2011

@debbie no že jeden deň cvičís ruky prsia,potom nohy, další deň brucho chrbát, no neviem ako sa to presne volá

debbie
5. mar 2011

@idris a ha no ja cvičím jeden den vrch , druhý spodok plus vždy brucho a kardio a tretí len kardio a brucho mo a tak dokola a dokolečka dokola

yennn
5. mar 2011

Ahojte babulky, ja sa musim pochvalit, boli sme dnes v najlepsej (podla mna) pizzerii v bratislave, a ja som si nedala pizzu!!!!! Dala som si paradajkovu polievku so syrom (objednala som bez šlahačky, ktoru do toho davaju) + zapekanu brokolicu so sunkou a syrom ... bol tam nejaky bešamel, ten v listku nepisali, takze dohromady to zas az tak dietne nebolo, ale som na seba hrda ze som odolala pokuseniu a nedala si pizzu, nie? 😀

debbie
5. mar 2011

@idris je to o tom ako dlho cvičíš zo začiatku sa inak dava zostava cvikou ako u pokročilých 😖

debbie
5. mar 2011

@yennn gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem a po tom výkone ani bešamel nevadí je to mlieko,muka , maslo (prípadne olej) minimum 😀

idris
5. mar 2011

@yennn aj ja gratulujem 😵 😵 a bešamel nie je katastrofa však ho nebolo 1 l :D
@debbie hmmm lebo uvažujem ze by som fitko riešila aj ja no musím sa popýtať či mi spravia cvič. program 😅

a inak som zistila že nesmiem bicyklovať strašne na po tom boli koleno myslím speening ako to bude na klasickom ešte neviem ale snáď to prejde