Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ok žienky idem aj ja ha ha , bru nocku nik už nepíše, ... pa
ja som taká hladná, hladná, hladná.no, nenormálne. Ale čo ma to tak chytilo 😠
A zasa je tyzden za nami, to len mne pripada, ze ten cas nejako leti? Mame nedelu, zajtra pondelok, ako, vahy posluchaju? Mne tentoraz nieco ide dole na vahu, ale zda sa, ze s cm sa to akosi zaseklo :( Peknu nedelu vsetkym 🙂
A teraz som mala nieco na robote, tak ma napadlo to hodit aj sem. Baby, dufam ze jete a nieze sa podvyzivujete! Je vela z vas novacikov, ze jete pod limit podvyzivy, je to des. Neda sa takto schudnut, dopracujete sa akurat tak na hladinu, ze zjete za den jeden rozok a budete priberat, to sa takto neda. Takze ak si najdete 5 minut za den, tak si to laskavo naratavajte bud cez flora.cz a alebo stobklub.cz alebo inde, je toho na nete viac. Vam by sa nepacilo sa pekne futrovat a aj tak chudnut pri 7000-8000 kj? Opakujem, toto nie je dieta, je to dlhodobe stravovanie a jedneho dna sa to zastavi, to chudnutie a bude treba trocha skresat, tak treba mat rezervu, aby bolo z coho 🙂 Ak niekto nemate s tymto skusenost, po schudnuti na optymalnu vahu musite ist s prijmom zasa hore, postupne po trosicke pridavat, az sa dostanete na objem, z ktoreho uz nebudete chudnut, ale ani priberat. To je tazsie, ako schudnut. Takze teraz v chudnucej faze sa musite co najviac naucit o stravovani a ziskat odhad, kolko toho mozem zjest, aby som nepribrala, ale ani nemusela vazit do konca zivota. Viem, ze su tu baby, ktore su cely zivot stihle a tu si prisli odpotit "len" 5 kg, tie tehotenske. U nich je predpoklad, ze po schudnuti sa strazit nemusia. Ale pre nas ostatne plati, ze uz nikdy sa nesmieme vratit k predchadzajucim stravovacim navykom, lebo potom teraz to, ako na sebe makame, mozme rovno zahodit, lebo o rok, dva sme tam, kde sme boli. Toto si treba uvedomit 🙂
@nanika mas pravdu moja..po precitani som sa znova znovunakopla 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 a moja vaha??? no ta neposlucha...ukazuje prirastky ...ale nejako nevladzem pit tolko ako minuly tyzden....na tom dnes znova popracujem...a vcera v noci ma normalne hlad premohol....teda nepremohol lebo som sa premohla ja....a nepodlahla som mu....olovrant som nemala nejaky velky a asi to bolo trochu malo... 😅 a veceru len taku zeleninovu polievku a pri telke som mrkvu chruuuumala....ale chyba bude tam ze som si nedala bielkovinu 😠 😠 😠 😠 urcite to bude tam....a dalsi dovod mojho hladovania bol asi en.vydaj kedze som cvicila ako o dusu....a to som chcela este troska viac ale potom som reku aj zajtra je den....tak som si dala o kusocek viac pohybu ako inokedy....
takze vaha...zatial prirastok...pitny rezim...asi nizsi...dnes napravim....strava...tiez asi menej ako treba takze zvysim...a pohyb...s tym som maximalne spokojna...aspon s niecim 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 🙂 a najaaajviac som spokojna ked sa prinutim zacvicit si aj ked sa mi nechce....to je potom pocit 🙂
ahojte baby...dnes ma s detmi caka karneval.......jurinkov prvy a marionkin druhy...sa taaak tesim...som im masky posila tak som zvedava ako dopadneme 😀 😀 😀 😀 😀 pride sa nich cela nasa familly pozriet.....a mne hrozi prva verejna ukazka...tak uvidime🙂
@nanika mas pravdu, strasne rychlo to leti 😉 ako povedal Lasica, stale castejsie sa strieda leto a Vianoce 😉 mne vaha povedala zatial kilo dole 😉 ale to je to, co som pribrala pred dvoma tyzdnami a drzala si ho, tak aspon, ze s nim som sa rozlucila 😉 99 uvidim asi az buduci tyzden, ale je to v pohode 😉 obed uz navareny mam, zajtra ma Tominko meniny, musim mu spravit nieco dobre 😉 este neviem co 😉 on to aj tak velmi vnimat nebude.
@macekovam nech si deticky uziju karneval a ty obdiv celej tvojej rodiny, ze si krasne schudla 😉
@nanika máš pravdu, ja som dôkazom zlého stravovania 😀 predtým ako som sem prišla som jedla skoro tak ako si napísala "jeden rožok" denne, teda jedla som strašne málo. a aj keď som cvičila, váho nešla dole, ale ani hore....od štvrtka som prešla podľa vašich rád na 5x sa najem! a vyplatilo sa, lebo som od štvrtka dala dole 0,7 kila a sa neskutočne teším, že sa to zase pohlo 🙂 ja som si počítala a môj denný príjem teraz sa pohybuje medzi 7000-7500Kj. tak dúfam, že si moje telo rýchlo zvykne a samo si nastaví nejaký budík, lebo teraz len nastavujem ja budíky, aby som sa nezabudla najesť 😀 😀
ešte sa chcem opýtať ako to riešite napr. s desiatou? keď ste na návšteve, kde majú malé deti? to mám doniesť jablká, jogurty...pre všetkých? 🙂
a všetkým babám prajem krásny deň 🙂
@macekovam no poslucham velmi, tolko zeleniny, co som vcera a predvcerom ocistila a nakrajala, som uz davno nekrajala 😉 ale uz som si povedala, ze mame 3 tyzdne do konca kvartalu, potom je tu dalsi kvartal do leta, tak uz vynimky sama sebej tolerovat nebudem, ved chcem schudnut, tak cokiny si necham na potom, ked budem zase stihla 😉 aj ked mi uz tak nechuti ako kedysi, asi od kedy som si precitala ten clanok o zjedeni cokiny so zapchatym nosom 😉
@tutulka12 s tou desiatou, jasne, preco nie, vsak ides iba ku kamoske, nie? a ved ta ti nebude vycitat, ze si deckam dala papat desiatu, ked je akurat ten cas na nu a to, ze ty si das tiez nieco, ved na tom nic nie je. vsetkych si myslela aj kamoskine decka? vsak ona ich snad nakrmi zo svojho, ked idete ku nim, ved nejaku drobnost im urcite vzdy donesies 😉
Dobre ranko vam prajem babulky ,ja som vas dočitala vypila si kavičku ,pekne sa najedla ,postarala o detičky a teraz ked sa pozeraju na rozpravky tak idem chytro varit.Ja ani neviem ako som na tom s vahou ,ale poslucham žiadne velke prehrešky a aj cvičenie tam je pravidelne tak uvidime nechame sa prekvapit,ja mam do splnenia marcoveho ciela ešte necele 2kg tak neviem či to zvladnem ak nie tak to dokončim v dalšom kvartali ,to snad už aj ukončim chudnutie ako tak počitam a budem na udržiavačke aspon take plany su 😀 😀 😀
@tutulka12 ty si tu nova tak ta pekne vitam medzi nami chudnucimi a nech sa dari 😀 😀 😀
Dobre ranko babulky....ach,vcera som zlyhala na navsteve 😠 Dnes rano som dostala menzes,vaha ukazuje o 0,5 kila viac ako vcera 😔
za dva dni by sa ti uz malo ulavit ak sa citis taka nijaka...aj hormony by uz mali byt lepsie takze by to mala byt pohoda....

@idris aj ja som to mala , bolesť kolien a klbou no su na to výž.doplnky , 😉 ak by sa ťa nik neujal daj vedieť cez ip ti pošlem plan , neboj poriešime to dako 😀