icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

vejula
10. mar 2011

@katkav hi to by bolo aj fajn 🙂 inač prave som sa dotlačila chlebom s nutelou,pred tym taketo chute som mala jedine počas tehu, tak snad už nieje zarobene 😅 je mi hanba. zajtra si musim vstupiť do svedomia pekne a odčiniť dnešny den lebo je to katastrofa ako dnes žerem, hnevam sa na seba ale nejde to potlačiť, vobec ale vobec

mirmaj
10. mar 2011

@marthuska aj ja jem úúplne iné veci ako predtým a tiež chudnem na svadbu ktorá bude až v oktobri, ale ja určite chudšia ako nevesta nebudem lebo moja budúca švagrina je tak vychudnutá že to mne naozaj nehrozí ani keby tá svadba bola za dva roky 😝
a hlásim že dnešný deň zasa úspešne moje pôstne predsavzatie dodržané 😉 @ivana82 @yennn ja som taká pyšná na seba, keby som to tu verejne nevyhlásila tak to dnes asi poruším ale ťažko by sa mi dnes večer priznávalo, takže som to dokazala a hrdo vyhlasujem že další deň splnený 😉

pandrholka
10. mar 2011

dobrý večer...otvorene sa priznávam, že dnes po vyše dvoch týždňoch som zhrešila 😒 ..ale beriem to asi v tom duchu, že dnes som absolvovala poslednú skúšku, čiže piaty ročník ukončený už len štátnice ma čakajú tak som si dala na oslavu horalku 😀 ...nemám vôbec výčitky bo chutila fantasticky a hlavne viem, že to bolo iba výnimočne 😎 ..zajtra je nový deň a pokračujem ďalej s čistým štítom 🙂

mirmaj
10. mar 2011

@pandrholka gratulujem ku zvladnutiu skúšky 😉 si šikula...joooj ked si ja spomeniem na štatnice, tak som rada že už to mám za sebou, držím palce nech to zvladneš 😉

ivana82
10. mar 2011

@yennn @mirmaj tak ja podavam svoje dnesne hlasenie - kedze od vcera na mna cosi lezie, tak som tomu jedlu dnes velmi neublizila, posudte same: R - celozrenna zemla s pohankou, obycajne maslo (to som si mohla odpustit), sunka, mozarella; D - 6 ks gumove medvediky o 11,20, ked sme prisli z mesta; O - ryzovy nakyp, brokolicova polievka; Ol - acidko; V - hrstkova polievka so zeleninkou (ALE bola tam aj klobaska a tu som odpratala manzelovi do misky 😀 😀 😀 😝 ) a voda nevypila som toho extra vela, ale este nieco snad dozeniem 🙂 pekny vecer...
aj ja sa Vam chcem podakovat, mam v mraznicke zmrzlinu od mm, co som dostala na MDZ a taku chut som na nu dnes mala, ale ten pocit, ze tu mam vecer prist a pisat o prehreskoch, tak hanba mi neda, tak som ju nechala v mraznicke 😉 vdaka baby, velka vdaka 🙂

mirmaj
10. mar 2011

@ivana82 môj mm už trocha pochopil že nebudem jesť sladké do veľkej noci tak mina MDŽ kupil pomaranče a babany 😀 😀 nechcelo sa mu stáť v rade v kvetinárstve tak to vyriešil takto 😝

idris
10. mar 2011

Ahojte bauľky tak aj ja poslušne hlásim že som tento deň prekonala super.
R mlieko s vločkami
D ražný chlieb krajec a plátok šunky , syra
1,30 h korčuľovanie cca 8km
O špagety bolonéze , dnes bez polievky
poobedný spánok s malou 😀 😀
prechádzka 3h
Ol. fit tyčinka jeden hrýz nemala som nič so sebou keď som bola vonku s malou
V 150 g tvrdý syr a 200 g zeleniny
30 min aerobik
teraz jedna mandarínka

taká som spokojná a dobre unavená že za pol hoďku pôjdem haji 😀

idris
10. mar 2011

@pandrholka gratulujem a štátnice zvládneš som si istá 😉 😉 😉 juuu a takú Horalku by som si dala aj ja 😅 😵 😵

ivana82
10. mar 2011

@mirmaj tak moj muzik mi rovno povedal, ze sa mu nechcelo stat v kvetinarstve, tak to vyriesil tvarohovym misom a od maleho som akoze dostala balenie malych cokoladiek margotiek 🙂 🙂 🙂 to je radosti, aspon si budu mat co papat oni, ten moj muzik vie velmi dobre co robi 🙂 🙂 🙂 😀

debbie
10. mar 2011

@adky
@sevzuz dakujem pekne za prianie ... 😅

idris
10. mar 2011

@debbie všetko najlepšie k narodeninám ;) 😵 😵 😵

nanika
11. mar 2011

@debbie vsetko naj, vcera som akosi nestihla prispievat 🙂

Ja som mala vcera dost krizovy den, ale neslapala som, da sa nazvat poobede jedno jablko schrumane prehreskom?! Horsie je, ze to uz je taky asi 4 den, co mam navaly chuti a zerky a nechce to odist. Vidim to aj na vahe, jednoducho mam pocit, ze chce padnut nizsie, ale nejde to, stojim presne na jednom mieste zasa. Mozno uz sa prva ms chysta, mozno jem malo, takze ja som si tych 40 dni premyslela a idem ratat. Takze ja som si dala zavazok nic nevylucovat, ale pisat a vazit a vratit sa spat na 7000 kj. Takze dopredu sa ospravedlnujem, ak by nahodou bolo plusko v pondelok, viem z coho, nebolo to tych 7000 kj v poslednej dobe, par krat mozno 5000-6000kj, co sa mi nepaci :(

katkav
11. mar 2011

@nanika Jani, mozno sa ozaj blizi ms, vsak uz kojis trosku menej, nie? tak mozno ti ju uz telo chce spustit. Mna tiez vaha tento tyzden jeduje, nechce pustit ani gram, ale som si povedala, ze moja si nemysli, ze ma nizsie nepustis a dnes vazim, asi zase potrebujem taky pekny tyzden posluchania, lebo som asi aj ja nizsie ako by som mala byt 😉

pandrholka
11. mar 2011

@mirmaj no ani mi nehovor o štátniciach jedny už mám za sebou z Bc. štátnic a bola som z nich hotová
@idris vďaka za dôveru 🙂

katkav
11. mar 2011

@pandrholka gratulujem aj ja 😉 uz to mas za chvilku vsetko za sebou 😉 a obdivujem ta, ze si schopna v tom strese chudnut, si sikulka 😉

pandrholka
11. mar 2011

@katkav ďakujem Kati, no veru ešte cca dva mesiace a škola bude definitívne za mnou...no s tým chudnutím sa snažím bo šak chcem si niečo pekné kúpiť na štátnice tak nech tam nejdem jak taký slon a mali by sme ísť v lete k moru tak aj do plavek nech vypadám 😅

elen58
11. mar 2011

@pandrholka tiež gratuluuuuuuuuuuuuuujem si šikulka ako to pekne zvladaš 😉

vejula
11. mar 2011

jaj baby sice sa zvyčajne nevažim počas tyždna dnes mi nedalo po včerajšom dni.. pretože som cely den len žrala žrala žrala, same sprostosti ako kolače čokoladu nutelu orechy, proste riadny brutal a dnes o kilo navyše 🙄 taaakže dosť a ideme pekne ako sa patri, držte mi palce 🙂

elen58
11. mar 2011

Inač dobre ranko baby .Inak už mam stiahnuty ten zoralates,no poviem vam baby vyskušam ale nenviem neviem či taky obyčajny človek ma vobec šancu sa to dakedy naučit robit spravne,pripada mi to velmi tažke tento tyžden ešte necham tak a od pondelka začnem s bruchom ak by to nešlo tak budem musiet najst lahšie cvičenie,opravdu to vypada strašne tažke 😠

macekovam
11. mar 2011

@elen58 neboj...pojde to🙂 hlavne deticky nech muzik postrazi alebo cvic ked zaspia...prvvy krat mozno narocne al e uz druhy bude zasa lepsi...ked som mohla ja ako 85 kilova...tak ty to tiez zvladnes... 😉 a ak ti mozem poradit skus cvicit len v tielku a spodnompradle...bez ponoziek...je to o niecom inom...alebo skus najprv s ponozkami a potom na boso a uvidis sama 😉

elen58
11. mar 2011

@macekovam dakujem za radu od pondelka začinam 😀 😀 😀

macekovam
11. mar 2011

@elen58 potom daj pocity🙂 jojinu to dnes caka po druhe🙂

katikatika
11. mar 2011

Ahojte dievcata, idem sa vam aj ja pochvalit. Som zdochlina zdochnuta, asi nejaka chripka a dostala som ms - normalne nechapem, lebo pred ms vzdy tlacim sladke - ´jednoducho telo si pyta a tento mesiac nie. hura! No mozno je to tou chorobou (ani na zumbe som vcera nebola) a mozno tym, ze ked tak pravidelne jem, tak mam vyrovnany cukor a ani tie hnusne hormony ho neoblafnu. Neviem, uvidim o mesiac.

adky
11. mar 2011

Ahojte baby,tak dnes som po dlhšom čase opäť experimentovala a kuchtila 😀 Robila som si baklažánové lodičky, tu som pridala recept s fotopostupom : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38147&use... kliknite na "OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI" 🙂
Lodička je fantasticka,velmi chutna,odporucam 🙂

marthuska
11. mar 2011

@adky Adky, tie lodicky su dobre, ako sa ti podarili? kolko ti trvala priprava?

adky
11. mar 2011

@marthuska priprava mozno 40 minut aj s pecenim 🙂 Podarili sa uzasne,su fantasticke-ved vidis na foto-to je moj recept co som sem pridala 😎

yennn
11. mar 2011

ahojte babulky, ako sa dari? Ja som chora, z minuty na minutu ma vcera vecer napadla nejaka ebola 😀 nemohla by to byt obycajna chripka, nechce sa mi verit 😀 😀
Ale zatial sa drzim, co sa stravy tyka 🙂

yennn
11. mar 2011

@vejula ahoj, no z tohto pohladu sa oplati vazit sa kazdy den - nech pekne krasne vidis, co taky den prezierania dokaze spravit s vahou 😉

katy30
11. mar 2011

@adky mnam vyskusam. A ako na zumbe?
ahojte kocky. Mne sa absolutne nic nechce robit. Ide na mna jarna unava. Kuchyna vyzera ako keby tam bomba padla a ja sedim za Pc 😠 . Rano som piekla babovku.

yennn
11. mar 2011

@nanika srdecne ti blahozelam, ak svoje zerky zvladas jednym schrumanym jablkom 😀
@katkav ani moja vaha dole nejde a nejde, a to aj napriek tomu, ze poslucham uz piaty den... ale chapem ju, podla mna je to ako na zaciatku, musim nejaky cas posluchat, aby pochopila vaha, ze to myslim vazne a ze mi moze doverovat 😀 A navyse... ja som aj pocas tej 3-tyzdnovej krizy poslusne dodrziavala pitny rezim, takze to co som pribrala je cisty tuk, ziadna zadrzana voda... tak musim byt trpezliva