Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
baby ja SOM STRATILA HLAS.... uz obvolavam rodinu a kamaratov a lucim sa 😀 , ze ci sa ma niekto nieco nechce spytat lebo najblizsi tyzden mu asi neodpoviem, ak to nebude pisomne ☹
@tutulka12
@yennn
@vejula
@tinika
Dievcata moje, dakujem vam velmi pekne za podporu, dnes mi je trosku lepsie 🙂 ale stale je to nie je ono 🙂 dufam, ze vam uz je takisto lepsie...a k nasmu predsavzatiu - dnesok som domrvila prave pred chvilou - ochutnala som prvykrat v zivote a urcite aj poslednykrat somloi halusky (ved to je sladke jak neviem co...), tak snad zajtrajsok bude lepsie...bru nocku 🙂
@yennn joj vieš, je to blbe lebo aj by som strašne chcela jesť a fyzicky proste nemožem, proste nejde to dolu krkom. To ma hneva že si nemožem rozkazať aby to bolo preč, pocit akoby som nad seebou nemala vladu. Neviem si rozkazať že budem pokojna kludna... Strašny pocit, ale chcem sa to učiť trochu racionalne uvažovať nie všetko len pocitovo. LEbo potom ked sa citim na prt tak ide všetko dolu vodou, to nieje dobre
A čo sa tyka toho kojenia to fakt kojiš už maličko.. by som možno aj nejaku cucaciu tabletku na to hrdlo dala, určite nie žiaden silny liek ale taky lajtik 😉
s týmto som našťastie nemala problém, keď som išla rodiť som mala 64kg a keď som po 6 dňoch odchádzala z nemocnice, mala som asi 53 .... teraz mám 50kg. Váha sa mi vrátila na takú ako pred pôrodom, len sa mi trochu zväčšili boky čo ma moc neteší ... som rada, že som nepribrala, nie som vytrvalý typ a cvičenie by ma bavilo možno 2 dni 😅
ak vás chlap skutočne ľúbi, tak nerieši či máte 50 alebo 85kg 🙂
no s nakupovaním vecí to nie je zlé, to máš pravdu ... teda až na rifle, zvyknú mi byť dlhé a potom ich musím skracovať a už nevyzerajú tak super ... 😎
Ahojte kočky. Nahlásila som váhu už dnes - zajtra idem s chalanmi k lekárovi a ktovie kedy sa domotáme domov. Takže je to 59,2 a týmto som si splnila marcový cieľ. Ale nejak sa z toho neviem tešiť - máme za sebou strašnú noc, nedarilo sa nám Maroškovi vôbec zraziť horúčku a do postele som sa vôbec nedostala. Ani ja nie som fit a keď si predstavím ďalšiu noc až mi je blbo. ☹ Tak snáď máte väčšiu pohodu ako my.
@sanym tak v prvom rade blahozelam k splneniu marcoveho ciela!! 🙂 To ze sa z toho nevies tesit teraz nevadi, budes sa zajtra, alebo o tyzden. Hlavne to, ze si splnila ciel uz dva tyzdne pred terminom, dufam ze nezaspis na vavrinoch a nebudes teraz dva tyzdne stagnovat 😝
Je mi luto, ze ste takyto chori... boze je to vsade okolo nas ☹ Nemysli na noc, este mas pred sebou cely den, mozno sa mu polepsi, a bude krasne spinkat. Drzte sa! 🙂
@lilien23 samozrejme pridavam sa k nazoru, ze chudnem kvoli svojmu zdraviu a svojmu pocitu ci sebavedomiu, a nie kvoli chlapovi. Ale neda mi nepovedat ti jednu vec.... to co si napisala, ze "ak vás chlap skutočne ľúbi, tak nerieši či máte 50 alebo 85kg" .... moze s kludnym svedomim povedat len zena, ktora ma prave tych 50 😀
Ja sa pohybujem v trosku inych vahovych kategoriach, ale rozdiel je zhruba rovnaky, takze dajme tomu ze moja idealna vaha je tych 50 a dnesna 85, ok? 😉 Myslim si ze ak sa so mnou chlap zoznamil ked som mala 50 a teraz mam 85, je to skutocne perfektny chlap, ak mu moj 35 kilovy prirastok na vahe nevadi. Ty si zrejme taky nikdy nemala, ale zavri oci a skus si predstavit seba o 35 kil tazsiu.... Ja na takeho muza stastie mam, lubi ma rovnako ako ked som mala tych (pomyselnych) 50... Ale nie je to len o laske, jeho city sa nezmenili, pretoze - ako vravis - lubi mna, moje srdce, dusu, povahu.... ale myslis ze po 35 kilach sa nezmeni jeho zmyslove vnimanie? Takze dajme tomu, ze lubit ma bude, ale budem sa mu pacit?
Lebo v poslednej dobe som sa zacala trochu zamyslat.... nie je odo mna trochu nefér chciet po nom aby som sa mu pacila aj s 35 kilami nadvahy? Nebolo by fer tak trosku zacat chudnut aj kvoli nemu? Mojich 35 kil tu nie je preto, lebo som "mu porodila dieta", ako sa zvykne vraviet. Su tu preto, lebo som leniva a neviem sa ovladat 😀 Ak by som tieto vlastnosti pokorila, neprospelo by to aj nasmu manzelstvu?
prosim toto neber ako namet na dalsiu diskusiu, lebo baby nas ukameňujú a poslu nas kade lahsie, ze co tu provokujeme 😀 To bol len taky namet na zamyslenie pre teba, ako 50-kilovu zenu, ktora nema ziadnu nadvahu 😉 Samozrejme, zamyslat sa nemusis 😀
Ahojte baby , idem trošku počítať ale nestíham všetko to viem , ešte dnes prídu gratulovať a už vyhadzujem všetko čo nemôžem z chladničky tým spôsobom ,poslednej navšteve pobalím všetko čo sa nezje domov... 😀
@yennn súhlasím s tebou, pekne si to napísala 🙂 hmmm tak ja som asi jedna z mála, čo chudne hlavne kvôli manželovi, chcem byť pre neho number one, chcem aby ma "jedol" očami ako kedysi. prečo by mal vidieť pekné baby iba na ulici, v autobuse či v telke?? ja viem, že ma miluje celým svojim srdcom, ale tak tiež som toho názoru, že je z mojej strany nefér, keď sa musí kukať na mľandravé a ovisnuté brucho a on mi ponúka na obdiv svoje pevné, štíhle, vyrysované ( nie až ako kulturisti samozrejme 😀 ) a atraktívne telo... to je moja motivácia 🙂
Skoré uzdravenie marodkom , ťuk ťuk nas obchádzaju zatiaľ choroby, a dufam že už ked bude slniečko ani nepríde žiadna...
Správa od mamičky čo bola zisťovať stav detičiek prihlasených do našej škôlky .... 8detičiek nevezmú ... ☹ teda tých najmenších a tak asi nemame šancu ... no uvidíme , musím myslieť pozitívne
Volala som sestre a ked mala vstane ideme na korčule ,konečne je teplučko a svieti slniečko ... som z toho happy 😀 😀 😀 😀
@debbie veru tak...
akože keby som žila sama bez chlapa, tak mi to až tak nevadí...veď dnes už sa dá navonok maskovať celulitída, ovisnutá koža, faldy na bokoch atď sťahujúcimi gaťkami, pančuchami, korzetmi, ale doma pred vlastným manželom neskryjem nič ☹ teraz budem osobná a možno vystihnem aj pocity niektorých z vás...neexistuje, aby som pred Milankom chodila po byte nahá a sebaistá zároveň(ak deti spia samozrejme), aby sme spolu vliezli do sprchy ako kedysi, niektoré polohy pri sexe sú už tabu, buď mi pri nich ovísa brucho alebo prsia a pri "smiešnych pohyboch" mi skáču, natriasajú sa..no otras, milujeme sa iba po tme a väčšinou pod paplónom ☹ ☹ a to všetko mi ten môj chudák toleruje (som zvedavá dokedy 😅 ) milujem milovanie, ale v poslednej dobe som pri tom napätá, neuvoľnená, len kukám kde čo mi pretŕča, vykúka, ako ma asi vidí Milanko.....možno že preháňam, ale tak z hlavy si to asi vytlčiem až vtedy, keď zhodím kilá a spevním telo...
@tutulka12 Oceňujem úprimnosť tvoju a som tiež jedna z tých čo maju v hlave kadejaké myšlienkové pochody pri milovaní. kedisy to bolo hrozné....no trošku sme sa síce posunuli a to v zmysle ,milujeme sa aj posvetle no nerobí mi to dobre.Ako ty píšeš ...vždy riešim viac to ,ako asi otrasne vizerám a nechápem čo ten môj muž na mne vidí sexi. A poviem ti , ked som bola štíhla bolo všetko jednoduchšie a niele pri sexe ale aj v bežnom dni kedy som neriešila, bože tuto bluzku si nemôžem dať lebo mi čoskoro odstrelia gombíky a musím na nu dať sveter ale v zápetí ako sa do nej narvem ,si uvedomím a to ma poráža, ideme niekomu na navštevu a v tomo tu, mi bude teplo.Tak zasa všetko dole a odznova ... tričko????hm nehrozí , pri sedení ...ach ta predstava...brucho pretečie cez rifle a tričko vystrelí pod prsia a šunky su nenávratne odhalené .... takže aj tričko opať skladam nazad do skrine , už vidím výraz mm v očiach a nervoznu dcérku pri dverách ako trieska hlavu o dvere...mamíííííí podmééééééééééééééééé uuuuuuuuuuuuuuuž.... schmatnem mikču veľkosť NEZNAM obujem tenisky a je po elegancii .... nervozna a nešťastná sa rutim na navštevu kde ma milá pani domu /mimochodom 45kilová/ponúka slanosťami, chlebíčkami a keksíkmi a nech toho nieje mááálo padne otázočka čo si teda dame ...vinko alebo mam aj fernet s ľadom .... ???? Už sa teším na den kedy nebudem musieť riešiť ako schovať svoje kila ...
Ok idem pobaliť veci mala už tu pobehuje ide sa von....hurááááá na korčule 😀
@debbie my sme sa tiež snažili vrátiť k milovaniu sa aspoň pri nočnej lampe, ale ako píšeš, stále som len rozmýšľala a riešila ako vypadám, tak sme to radšej odložili. a to s tým obliekaním, ja si už nepamätám, kedy som nebola vrstvená, vždy si dám tričko a na vrch sveter, vestu, mikinu...až sa desím toho, že za chvíľu budeme tie vrsty zhadzovať 😲 😔 a tiež sa prezliekam aspoň 5 krát, kým sa vôbec niekam vyberiem...
@tutulka12 @debbie babulky aj ja vam dakujem za uprimnost, myslim velmi trefne ste vystihli pocity mnohych na tomto fore 🙂
Co som tym chcela povedat ja, je ze odbornici sa zhoduju v tom, ze chudnut kvoli manzelovi je nespravna motivacia. Vsade to citame. Ale co uz nie je dopovedane je, ze preco. Je to vlastne tzv. "vonkajsia" motivacia a akakolvek vonkajsia motivacia ma jedno velke riziko - a to to, ze moze zlyhat, odísť prec. Nehovorme o manzeloch, vravme o frajeroch. Dajme tomu ze kočka chudne kvôli frajerovi. Moze sa pokojne stat, ze ten si ich vztah rozmysli z akehokolvek dovodu, hm... a motivacia je fuč, narade su zakusky, no nie?
Ale co ak ten vztah uz mame ako-tak stabilny (pochopitelne, nic nie je samozrejme!), a ja chudnem (samozrejme! 😀 ) kvoli sebe... ale beriem do auta aj akukolvek dalsiu motivaciu, bez ohladu na to ci je spravna - nespravna, vonkajsia ci vnutorna. Ked nazbieram tych motivacii 100 tak to bude lepsie, nez snazit sa najst tu vnutornu, ktora nie vzdy musi prichadzat, aj ked clovek vidi a citi, ze to chce zmenu...
Napr. chudnut sa da kvoli - partnerovi, sexu, nakupovaniu, dobrej pozícii v práci, neprajnej svokre..... az po "ja im to všetkým ukážem". No a čo, keď to funguje, nie? 😉
@debbie @tutulka12 @yennn už som vstávala od počítača, že si pôjdem zobnúť niečo dobré, ale keď som vás prečítala, tak som si sadla späť a dala si za hrsť mandlí 😀
Žiaľ u nás dnes od obeda prší a prší + hnusný vietor 😠 takže sme dnešnú prechádzku odvolali, ale večer si aspoň pár minút zacvičím 🙂
Želám skoré uzdravenie všetkým maródom! 😉
@yennn haha no presne takto sa namotivovala moja kamoška, ešte keď sme boli pubertiačky...proste začala chudnúť kvôli frajerovi, po krátkom čase sa rozišli a ona žiaľ zaháňala jedením...lebo bola demotivovaná na kompletku 😒 ja si tiež myslím, že je jedno, aký má žena/muž dôvod na chudnutie, cvičenie, spevňovanie, hlavne, že je dosť motivujúci...
@tutulka12 napisala si to pekne...tiez je mojim cielom cielom pacit sa mojmu manzelovi...nikdy mi nepovedal ze som tucna to nie...ale tiez je pravda ze si ma nebral v stave v akom som teraz....) preto by som chcela byt taka ako predtym...v minulosti by som kazdej ktora by pisala ze chudne koli manzelovi napisala ze ten vztah nie je o laske asi...tiez mi je jasne ze nie navzdy budem krasna a stihla ale podstatne je premna to ze teraz ked som mlada chcem byt aj pekna....a robim preto vsetko🙂 teda aspon sa snazim.... 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 podla moznosti...to ze som porodila dve deti este neznamena ze mam narok na to aby som bola tucna....aj ine odrodili a schudnut dokazali....schudneme a spevnime telo aj my no nie???vo vztahu je dolezita laska ale aj vasen by mala byt🙂 nech hovori kto chce co chce kazdu silnu zenu trapia jej kila naviac...a dobre je ze neobchadzame zrkadlo...ze sa nezmierime s nosenim veci xxl,ze nedusime aj nadalej nezdrave veci...nasim velkym plusom je ze robime vsetko preto aby sme boli krajsie ako dnes🙂 tak to ma byt...

@nanika spravne spravne, lepsie by som to nepovedala 😉 Vzdy ked sem pridu nejake lieky na pretras, a vacsinou je to niekto uplne novy, mam strach ci to nie je nejaky agent - provokater, co nam tu chce rozbit moralku ☹ @spp - nie si? 😀 😀 😀 Ak nie, tak potom moja jedina rada - ak chodis trikrat tyzdenne na zumbu a nemas vysledky, musis niekde robit chybu v strave, a tu ti vie kazda z nas poradit kde... ked budes mat zaujem. 😉