icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
30. mar 2011

@nanika jaaaaaaaaaaaaaaj musim ti napisat k tomu stipaniu 😀 😀 😀 ja som nohy stihle nikda nemala ako som tu uz x krat pisala ale...kupila som si pod svadobne saty samodrzky sikovna 🙂 ze aka kocka budem...a v den svadby sme mali 30 stupnov...a ja som tancila a tancila a zrazu sa mi vydrali stehna 😀 😀 😀 a myslela som ze skapem a teraz siiikovno co robit??.to sa ani chodit nedalo tak som si za tie gumicky napchala servitky... 😖 😖 😀 a tancovala som veselo az do rana akurat ze z umeleckeho dojmu ubudlo...inak tie stehna to je fakt hrooooza...au

macekovam
30. mar 2011

@katkav urcite budes kocka 😉 a tie ciele mas pekne...🙂 a kedy planujes drobca uz na rok???

tutulka12
30. mar 2011

@macekovam haha tak ja som minulé leto ešte bola 2v1, Teodor sa narodil 22. júla. Chudnúť som ale začala až pred 2,5 mesiacom a zatiaľ som dokopy zhodila 6 kg. marec bol slabší, zhodila som iba 1,8 kg...tak ale som sa teraz do toho zase obula a dúfam, že teraz to bude lepšie ako v marci 😀

jojina11
30. mar 2011

@macekovam ahoj teraz nie, mám miesto zory záhradu a neviem sa spamätať, všetko ma bolí au, ale zasa začnem

macekovam
30. mar 2011

@tutulka12 ved to mas krasny vysledok....a kolko mas teraz kileciek???

macekovam
30. mar 2011

@jojina11 no tak to mas tiez teda riadny pohyb...poznam niekde v pamati sa mi to vynara....co si uz sadis zeleninku???

tutulka12
30. mar 2011

@macekovam no tak som sa teraz odvážila iba kvôli tebe 😉 🙂 mám presne 70 😀 no a chcela by som sa dostať na 55 kíl, takže ma čaká ešte kusisko práce... ale tak do leta mi stačí tých 65-63 kíl 😀 náročná nie som, tak dúfam , že sa podarí
a ty? ako dlho chudneš? a ako sa darí?

jojina11
30. mar 2011

@macekovam no veru, zasadila,zatiaľ mám fazulu, hrach , reďku,cibuľku, dnes mi mm kúpi šalát, u nás nemajú a dnes ho tiež chystá rozrobenie zeme pod mrkvu ,petržel ,uhorky a podobne, no dosť, ja som sa pred včerom dorobila tak, že ma ešte dnes všetko bolí , ale to je na dlhé reči 😉

zuza80
30. mar 2011

ahojte. u nás dnes krásne slnečno, zas to tu budem zanedbávat ☹ zachvílu razím s malým von, chce sa vozit na bicykli, takže bude velmi rýchla prechádzka. včera som si kúpila l-carnitin, máte niektorá skúsenosti s ním? cvičím tak 3-4 krát týždenne, tak snád trošku pomože, ked sa mi ta vaha nechce pohnút. krásny dník vam prajem 😎

tutulka12
30. mar 2011

@jojina11 mňam, zbožňujem zeleninku zo záhradky, kedysi sme chodili pomáhať babke sadiť, ale je to už straaašne dávno. už nesadí lebo nevládze... normálne ti tú čerstvú zeleninku v dobrom závidím! 🙂 tak nech sa jej darí, nech rastie do krásy a do chuti 🙂

macekovam
30. mar 2011

@tutulka12 no tak to mas v pohode🙂 to sa ti isto podari...poctivo cvicis...vychadzkujes tak bude to tam isto...no ja chudnem od januara a zatial mam tiez -6 kil...povazujem to za skvely vysledok...po pravde uz som ani nedufala ze sa dostanem po 80 kg niekedy...ale tu s babami je to supis...poradia a som za to vdacna..okrem toho sem tam pocvicim a vysledky su tak to je hlavne...ja som si na tieto dalsie 3 mesiace dala realy ciel-6kil tak dufam ze bude splneny... 🙂 budem sa snazit aby bol...moj ciel teda 60 kg by som mala splnit v decembri ak pojde vsetko tak ako ma a ak to nevzdam z nejakych vaznych dovodou ale tie zatial nehrozia... 😉 a dufam ze na novy rok si budem moct pogratulovat k splneniu novorocneho predsavzatia🙂

jojina11
30. mar 2011

@tutulka12 dík, ale na to si ešte budem musieť počkať

macekovam
30. mar 2011

@jojina11 no..aj mne uz muz vcera sadil 😀 mrkva hrach,do skleniky pojde paprika,rajciny a dal aj tam trocha uhoriek lebo ich skoro zasadil a dal ich aj do kvetinaca schadzat lebo nevedel ze zidu aj v zemi 🙂 🙂

sevzuz
30. mar 2011

Ahojte citam vcas 😉
@macekovam fuuuha jaam ciel 68kg aked budem mat 63kg tak to bude genialne, lenze tam sa ja asi nedostanem, lebo v lete, koncom leta by sme sa chceli snazit o babatko tak to budem mat chudnutie na dvakrat.
Inak dufam, ze teraz ked schudnem a ostanem tehoska tak zase nenaberiem na taku skaredu vahu, to by ma slahlo, chchem otehotniet z nanizsej moznej vahy nech mam kratsiu cestu do ciela 😵 😵 😵

inak ja som si dala ciel -10kg 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐

katkav
30. mar 2011

@macekovam my by sme sa chceli zacat snazit nejak v juli, auguste, uvidim 😉 pokusim sa dovtedy dat dole co najviac a potom po porode budem mat druhe kolo 😉 ale ked uz viem ako na to, tak to snad nebude take hrozne 😉

jojina11
30. mar 2011

@macekovam vieš my skleník nemáme ,tak preto, ale ty budeš mať zeleninu potom skôr, no ja baby utekám robiť, pokiaľ malá spí.
všetkým pekný deň

akika722
30. mar 2011

baby kolko zeleneho čaju denne možem vypiť??hrozne mi teraz zachutil až som uplne pestala piť kavu-doteraz som jej vypila 4denne..a už mam v sebe liter zeleneho čaju..kolko možem??????????????

macekovam
30. mar 2011

@sevzuz al...aj to je realny ciel....ale ja mam ciel do konca roka🙂 mna to nezenie🙂a dietky uz mym na poriadku teda aspon co sa mojho tela tak uz len pomaly formovat🙂 inak ja si myslim ze moje stravovanie...teda to co mam teraz by som v pohode dodrziavala aj ako tehulka🙂 ja nemam az take obmedzenia🙂

macekovam
30. mar 2011

@katkav a pocas tehu sa budes stravovat inak ako teraz???

katkav
30. mar 2011

@macekovam ja som sa podobne ako teraz stravovala aj pocas tehu, jedla som pravidelne, priblizne kazde 3 hodiny, jedla som vela ovocia, zeleniny, avokado, banany, par veci mi robilo zle, nemohla som vobec vyprazane, z toho ma palila zaha, aj tusim z rajcin, aj ked mi velmi chutili cherry rajcinky vtedy, mozarella...ja som pribrala iba 6 kil, ale tak zacinala som na 106,6, tak sa niet co divit. Dufam, ze viac ako 10 kil nepriberiem ani pri druhom tehu. Skor sa hrozim asi tych prvych troch mesiacov, ked este budem vycerpana, babatko stale hladne a ja nestihat pri dvoch drobcoch...uz mam vymysleny bojovy plan, ten som chcela realizovat aj pri Tominovi, ale narodil sa predcasne...kamoska mi radila uvarit si par jedal a pripravit si ich do mrazaku na tie prve mesiace, nech neficim na cokine. 😉

sevzuz
30. mar 2011

@macekovam no ja dufam ze tento sposob stravovania mi plus minus zostane uz na cely zivot 😉

@katkav vidim ze budeme snazilkovat spolocne 😵 😵 😵 😵

katy30
30. mar 2011

Dnes je môj otec doma, hed som to využila 2 okná umyté,len čo drodec zaspí umyjem dalšie a ostanu už iba dve 😵 .
A poobede hybaj von na vzduch, nech mám ešte pohyb

debbie
30. mar 2011

Ahojte baby dočitavam a je tu aj niekto?

mia258
30. mar 2011

@sevzuz pekne si to vyriešila 😀 Ja sa to snažím oklamať žuvačkou, pohárom vody alebo prechádzkou. Ale nie vždy sa podarí 🤐

U nás hlásim krásne počasie, doobeda som bola s malou na prechádzke len v tričku a tenkej mikine 😵
Obed už máme zjedený, kým Mia spí tak si vypijem kávu a snáď vás stihnem dočítať.
Ale začínam byť v strese, lebo onedlho mám skúšky a vôbec sa neučím, mám pocit že nič neviem ☹ Piatok priateľ odchádza mimo mesta, aby zariadil nejaké veci. Svokra už vymyslela oslavu na túto sobotu 😠 tak budem mať čo robiť, keď mi budú dobroty rozvoniavať pred nosom, @debbie asi si z teba musím vziať príklad 😉

@tutulka12 želám skoré uzdravenie tvojim drobcom, nech si užijete jar 🙂

macekovam
30. mar 2011

ahojte ...rozsirujem svoje sportove vyzitie... 🙂 muzik mi prave isiel po bicyklik...taaak sa tesim... zajtra by mala prist sedacka....tak ho uz vari aj vyskusame...skusime maly vyletik s detusami🙂

debbie
30. mar 2011

@macekovam ahoj ja som včera robila revíziu bicykla , sedačku som vybrala , odbalila po zimnom spánku a už sme sa aj vozili, síce len chvílku ale tak predsa 😀 dnes chcem isť znova mala buvka ma to posunuté tak platím účty a pozeram si fajné vecičky na leto 😀 , včera u primára som to prežila mam masaže aj parafín tak si konečne budem trošku za štátne dovolovať 😀 😀 7masáži zadara , no nech to čert vezme hihihi 😝 😝 😝 už nech je zajtra idem prvú vybrať 😀

debbie
30. mar 2011

No nič, zase som tu sama asi ste všetky vonku ked je tak krááásne papa 😎

zuza80
30. mar 2011

@akika722 ja pijem dve šálky zeleného čaju denne,ale pijem aj kávu, tiež dve šálky. Mne teraz zachutil zelený čaj s aloe vera.
Dnes miesto bicyklovania s drobcom sme išli s mm do nemocnice na nejaké vyšetrenia a v nemocnici pri vchode ma odchytila wellnes poradkyna, že majú teraz akciu a za polovičnú cenu merajú, tuk, svaly, vodu, bazal.metabolizmu (kompletný rozbor).jedálniček robia za 200kč, tak do toho asi investujem, budem pod kontrolou, takže sa budem aj viac snažit 🙂 takže som zvedavá, čo z toho bude.budúci týžden sa objednám, zážitky napíšem 🙂
ten l-carnitin neužívate nikto pri cvičení?

tutulka12
30. mar 2011

@mia258 ďakujem
@macekovam veď aj tebe sa krásne darí, ako píšeš dôležité je , že vôbec idú kilá dole 🙂 ja to tiež neberiem tragicky, že mi to ide pomalšie ako ostatným babám, ale tak zase ja som nikdy nešla na 100%...takže ja môžem byť rada, že to vôbec dole išlo aj pri mojom jedálničku 😀

strasska
30. mar 2011

ahojte,
ako vas tak citam, tak si myslim, ze som si dala asi velky ciel, dala som si 8kg. Teraz mi to islo rychlo, lebo to boli vsetko tehu kila, ale teraz uz idem na tie rokmi zazrate, tak to uz bude horsie.
Mala mi horuckuje, tak dnes mi je cely den na rukach, takze som ani necvicila, mozno skusim vecer, ked pospi. Chcem hlavne brucho dat dole, lebo ho mam take mlandrave ☹
@macekovam moja problemova zona su tiez stehna, ja im hovorim moje rychlokorculiarske, teda objemovo, nie svalovym zlozenim.
a moj najvacsi sen je zobrat si suknu a nebat sa, ze sa mi zapari pod nou vsetko 😅 😅 😅