icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
10. apr 2011

@juliska182
@elina313 Nestraste 😝
Ale s krvou nemam nic,chodim pravidelne kazdy mesiac na odbery,tam mi rozoberaju krv dopodrobna,beriemlieky na riedenie krvi,takze som pod dohladom,netusim ci meraju aj cukor v krvi,ale je tam dost faktorov ktore sleduju. 😝
A tiez si myslim ako @yennn ze viac mi skodilo ked som mala 110 ako ked som teraz schudla 30 kil 😎

adky
10. apr 2011

@debbie viem,to jetaka sedacka ktora je specialne na kolmu tyc,len neviem ci by mi nezavadzala vo vyhlade,ved ma predsa skoro 2 rocky,musela by som si to niekde vyskusat

adky
10. apr 2011

@yennn co si , taky isty mam,dokonca som este pridala druhu veceru- na Seherazedu,bud salatovu uhorku,cherry paradjky,kalerab a k tomu 3v1 😀

elina313
10. apr 2011

@idris ahojky, nezúfaj, také dni určite poznáme viaceré....vieš kde si spravila chybu, tak sa otras a ideme ďalej...a priemer je len pre inšpiráciu, tak sa nedeptaj...ideme do plaviééééééék jupíííííí, tak pre to niečo spravíme...
🙂 😉 krásny večer a ráno začíname racionálne 😵

elina313
10. apr 2011

@adky @yennn 🙂 🙂 🙂 🙂 kočky jasné že máte pravdu, ja som len pre istotu...mám za sebou jednu skúsenosť, že som si myslela, že niečo neni v poriadku a držala som hubu, lebo som nechcela, aby si dotyčná myslela, že ju chcem raniť a potom to bolo dosť zléééé...odvtedy radšej poviem, ako som ticho, lebo lepšie nech som zlá akoby som sa zase mala prekúsať výčitkami, prečo som bola ticho

yennn
10. apr 2011

@adky co je to 3v1 uz som zabudla? A ty mozes salatovu uhorku? Ved je zelena 😕

adky
10. apr 2011

@yennn jasne ze mozem uhorku,len jej supku nie,duzinu ano 😀 Ja viem,je to na hlavu,ale je to tak-v uhorkovej supke je vela vitaminu K ktory nesmiem,ale v duzine uhorky nie 😀 😀 a 3v1 jeeeee nescafe alebo jacobs, ta kava+mlieko+cukor v malom sacku 😀

adky
10. apr 2011

@elina313 ja viem ze si chcela dobre 🙂 Dakujem za upozornenie 😉 Najblizsie sa opytam co vsetko mi v krvi kontroluju,idem 19teho,tak sa poinformujem 😎

yennn
10. apr 2011

@adky bacha aby si z toho tempa nedostala zlcnikove kamene, ako ja. Bez srandy ☹
to mi teraz vlastne napadlo, ked sa bavite...

adky
10. apr 2011

@yennn zlcnikove kamene? to preco???

yennn
10. apr 2011

@adky no neviem, skratka vtedy ked som schudla tych 24 kil tak som zacala mat asi mesiac po tom problemy velke, chodila som po lekaroch a vsetci mi (samozrejme) vraveli ze musim drzat dietu a zacat sa zdravo stravovat (stale som mala 88kg) a ked som im nechapavo povedala ze uz pol roka sa zdravo stravujem a ze som schudla tych 20 kil, tak kazdy mi povedal ze "jaaaaaj.... tak to preto!.... Niekedy organizmus takto zareaguje na nahlu zmenu hmotnosti - oboma smermi".
Nevymyslam si ☹ Minuly rok mi ho vybrali. Klobasu ci nejake tlste jedlo (knedlo-vepřo a pod.) som nejedla uz dva roky....

betty21
10. apr 2011

@idris kašli na to a od zajtra rána ideme na novo, ja som sa dnes ráno postavila na váhu a že +1 kg oproti včerajšiemu ránu a to som celý deň poslúchala, takže vôbec nechápem. čo nechápem skoro ma porazilo a zajtra budem mať určite plus a to ma teda jeduje☹

betty21
10. apr 2011

@yennn mne sa zase ozval žlčníček....no vôbec ma to neteší a to vôbec nejem mastné a podobné veci, no netrafí človeka z toho?

yennn
10. apr 2011

@betty21 no ved vravim, ja som onho dosla, aj napriek tomu ze som posluchala co sa tyka stravy. Raz ked to tam je, tak je to proste otrava ☹ Ale teraz uz chvalabohu nemam problemy ziadne 😉

betty21
10. apr 2011

@adky gratulujem ti, je to až neuveriteľné, ale tu je vidieť, že zázraky sa dejú. aj cvičíš? alebo len zdravo papáš. mne niečo také ako sa stalo tebe určite nehrozí☹, ja som dnes +1 kg oproti včerajšku a to som pekne poslúchala. je to tak demotivujúce☹

betty21
10. apr 2011

@yennn stále sa hrozím predstavy operácie☹

akika722
11. apr 2011

@katkav ahojte...mojko vahu ti dnes nenahlasim,došli mi baterky na vahe-alebo ju paťko pokazil,no teraz nato nepridem,mm je ešte v praci/nočna/a volal pride až okolo 10tej+obe deti mam chore,tak sa do obedu nikde nedostanem ☹ ☹ ☹

katy30
11. apr 2011

Dobré ráno kočky. ja hlásim -0,7 😵
@adky gratulujem. Ukázala som fotky môjmu mužovi a ten, že ty brdo to je iná kočka 😵 .

katkav
11. apr 2011

@akika722 nevadi, vsak mozno to do tej jednej, druhej este stihnes 😉 ja som tento tyzden dieru do sveta neurobila, minus iba 200 gramov, ale chudla som aj kilo, co som pribrala u svokrovcov, takze som vcelku spokojna 😉

katkav
11. apr 2011

@debbie prosim napis mi do IP, ci sa nebojis, ked ju vezies, ci je bezpecna a tak 😉 dopredu sedacku neviem nejak zohnat a tej dozadu sa trosku bojim. Maleho by vozil manzel na panskom bicykli, ja budem korculovat 😉 uz sa neviem dockat.

sevzuz
11. apr 2011

dobre rano, co dnes nehlasime, ci? 😅 😅 😅
No ja som maximalne spokojna s tymto cislom co napisem -200gramov, cely tyzden som mala plusko (ta vaha si zo mna min. pondelok asi vystrelila) a tak som rada ze dnes ma aspon takto potesila.
Aj ked nechaaaaapem ako mozem mat minus po tom co som si vcera dopriala cokoladovy croissant (tuky som prekrocila asi o 4gramy 😝) , som si povedala ze ked uz ta vaha neklesa nech to je aspon zasluzene 😵 😅 😅 😅

Inak je mozne ze je rozdiel ci jem 7000KJ alebo 7700KJ, lebo ja som si to na stobe sama znizila a tusim mi to ide pomalsie, alebo to je tou prichadzajucou MS? (Pri 7700KJ je troska menej bielkovin a viac sacharidov tak
to vyskusam (aj tak mi robi problem nahrabat tolko bielkovin)

@katkav ja mozem za teba spravit tabulku po velkej noci. tabulky mam rada🙂

macekovam
11. apr 2011

@katkav ahoj prepac ze ti pisem...🙂 neboj sa do zadu sedacka je bezpecna..aj ja mam taku..do 22 kg...su tam aj popruhy babo je priputane a na hlavu date prilbu 😀 a manzel ked bude vediet koho vezie bude urcite davat veeeelky pozor...ja mam maleho v takej sedacke a vozim ho ja a je to suuuuper...🙂 prednu som tiez pozerala ale tam moze byt vraj dieta max.do 15 kg lebo potom je uz velke a zavadzia...no neviem...ale nosnost ma asi tiez do 22 kg...

macekovam
11. apr 2011

ahojte dievcta...tak ja tento tyzden -300 😅 ale som za ne taaaaka vdacna🙂 bala som sa pluska ako cert kriza 🙂 🙂 tie co to poznate tak urcite chapete🙂 pre mna je pondelkove hlasenie vahy velmi dolezitym hnacim motorom 😎 😎 😎 vaazne🙂najlepsie je ked chcem cvicit a muz mi povie ze nechod a ja ze dnes musim..zajtra hlasime🙂a co mi vcera zadrel 😀 😀 😀 😀 pozerala som superstar a ta klaudia tam mala take kratke saty a cizmiska nad kolena a tak som mu povedala ze aj ja si take raz kupim a on sa zasmial ze...,,Ty? ty si mozes ruru stovku na nohy natiahnut"jaaaaj taaaak sme sa nasmiali... 😀 😀 mali sme vtipny vecer...potom som zahlasila ja ale co to radsej nenapisem...ale nasmiali sme sa ako kone 😀 😀 😀 😎

katkav
11. apr 2011

@sevzuz asi vsetky este spinkaju 😉 deticky im dopraju 😉 to len my tu strasime. Ako si uz pisala pred par dnami, dufajme, ze ms dorazi, inak tvoj mm dostane 😀
Dakujem, ak bude treba, tak ta poprosim, aby si tabulku spravila ty.
@macekovam co si, neospravedlnuj sa, super, dakujem za nazor. No moj maly ma uz 14.5 kila, takze asi prednu mozeme rovno zamietnut. Jasne, ze bude prilba, len sme si mysleli, ze ked bude sediet vpredu, ze to bude lepsie, ze ho vidis, ale ked je aj ta zadna bezpecna, tak musim nejaku pozriet a objednat, nech mozeme ist sportovat 😉

macekovam
11. apr 2011

@katkav aj nasa mala ma 15 kil a je v zadnej a muz ju vozi🙂 paci sa jej tam....neboj 😉

tutulka12
11. apr 2011

dobré ráno, celý týždeň som sa tu neukázala, cez deň sme lietali s @adky hore-dole po Prešove 🙂 a potom som sa venovala rodine. tento týždeň som bola v jedení ako odtrhnutá z reťaze, každý deň chipsy k večernému filmu a včera som pri superstar zjedla celú pizzu, ani nepamätám, kedy do mňa vošla celá pizza naposledy 😀 na moje prekvapenie mám iba + 200g a keďže som ešte nebola na wcko, tak predpokladám, že aj tých 200g zo mňa vypadne 😀 😀 takže som spokojná vzhľadom na môj jedálniček.
@adky Aďušik môj krááásny, tebe som to už povedala, ale napíšem to aj totu verejne, si kočka, krásna žena a ja ťa neskutočne obdivujem a to nehovorím len čo sa chudnutia týka. keby som bola chlap, hneď by som bola do teba 😉 😝

a aby som nezabudla, všetky ktoré ste schudli silno gratulujem a ostatné nezúfajte, veď raz sa tie naše váhy umúdria a začnú ukazovať čísla, po ktorých túžime 🙂
pekný dník prajem

ivana82
11. apr 2011

Bre ranko 🙂 takze mna rano vaha nepotesila, lebo stagnujem...ale prave som skoncila s nahadzovanim veci do stobu za posledne dni a stale mi chybalo asi 700 - 1000 kJ do plneho poctu kJ, ktore mi stob vypocital...takze mi z toho vyslo, ze papam asi maaaaaaaaalo...co je pre mna divne, lebo stale mam pocit, ze som prezrata. No vcerajsok bol pre mna zatazkavajucou skuskou - mm kupil kolaciky, skoncil vo mne, mamka spravila jednohubky s natierkou a olivami, sunkou - skoncili vo mne no asi 8 ks... 🙂 🙂 🙂 takze asi uz viem, preco nechudnem 😒

Pekny den Vam prajem 🙂

katkav
11. apr 2011

@ivana82 Ivka, tento problem ma asi vacsina z nas, myslis si, ze ked papas zdravo a poriadne pijes, musi to ist, lenze velakrat jes aj tak prilis malo. Skus si pridat a uvidime, co to spravi buduci tyzden. Viacerym to uz pomohlo, vratane mna 😉 drzim palce.
@macekovam bicykel mame zatial v izbe a velmi sa mu paci, som zvedava ako bude reagovat az sa povezie, dufam, ze to bude ok 😉
@tutulka12 ide ms, ked si taka hladoska? 😀 😀

tutulka12
11. apr 2011

@katkav uff neviem, lebo mám nejaký rozhádzaný cyklus, takže si netrúfam povedať...ale včera som akurát hovorila manželovi, že buď mám pms alebo som tehotná keď toľko "žerem" 😀 😀 tak uvidíme 🙂

zuza80
11. apr 2011

joj žienky, ta vaha ma teda nepotešila. včera ráno som sa na nu postavila a bolo 80,8 tak si hovorím super, dnes budem posluchat, pridam pohyb a čakala som 80,5 a ono čuduj sa svete, váha ukazuje 81,1 😢 .ale asi to bude mojím obedom, mala som ho viac slaný, tak to bude zadržaná voda, snáď a budúci týžden nahlásim -2 kg.