icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
2. máj 2011

@nanika moja...odpovedou pre sonyu si velmi pomohla aj mne🙂 dakujeeem🙂

sonya16
2. máj 2011

@macekovam no neviem neviem 🙂)) ale som vďačná za všetky rady

macekovam
2. máj 2011

o.k.dievcata..idem za malym...dakujem za rady a zajtra ratam a sledujem... 🙂 🙂 🙂 papa

kristina1984
2. máj 2011

Ahojte chcela by som sa pripojiť do témy.musím Vás asi prečítať.

yennn
2. máj 2011

@jankaku @lilithka26 caute kocky, kedze ste sa mi neozvali 2 tyzdne, vymazavam vas z tabulky - pravidla su pravidla. Je to skoda, ze ste to s nami nemysleli vazne, a skoda mojho casu ☹
@lusia_99 pridavas sa?

yennn
2. máj 2011

@kristina1984 ahoj vitaj medzi nami, trosku si precitaj, nemusis vsetkych 700 stran 😀 @nanika ti posle do IP nejake info, ak chces. A medzitym nam nieco o sebe povedz, co ty na to? PS: vzdelanie rodicov a ukoncene studium nemusis, ak nesuvisi s tvojimi kileckami navyse 😀 😀

mirmaj
2. máj 2011

@nanika ďakujem dúfam že to bude tak ako píšeš 😉 ale dnes som sa fakt snažila, posluchala som čo sa stravy aj pitného režimu týka a ešte som bola konečne prevetrať aj korčule, dala som si cca 12km dúfam že sa zajtra postavím 😝

livia333
2. máj 2011

@mia258 tak to ta obdivujem, ze pri dietati este aj skolu zvladas...ja by som nemohla a som rada, ze som to stihla este pred tehu..inak by som to zapazila...vlastne druhu skolu, kt. som zacala som aj zapazila... ☹ a ako sa tak pozeram, asi sa k nej uz tak skoro ani nedostanem, ak vobec....este niekedy.

@macekovam tak to su super kamosky 😠 vykasli sa na ne. Boli uz vobec tehotne? Alebo su to len take mudrlnatky??? 😠 😠 😠 na take kamosky sa vykasli. Ved im raz este sanka padne.

@adky tak ti poviem, ze u mna tento tt padli salka dve 🙄 jedno tusim v piatok...z nervov, lebo mm si chodi z prace domov v case, kedy ja uz pomaly do postele idem...a to som vybavovala este vsetko ohladom krstin, bola vyzdvihnut rodinu s malym 100km mimo BA...zakusky cestou vyzdvihnut v Nitre...vecer sa starala, aby kazdy mal co do ust, kedze boli u nas na navsteve a toto bol len piatok...to nevravim, ze rano v piatok som este vygruntovala byt, kedze prisla navsteva vecer...tak aby som nebola za lenivu matku, co sa doma len po riti skrabka 😠 , lebo vsak co by som uz ja doma mohla robit na MD...iba sa nudit...a v tomto duchu sa niesol cely vikend...este som dostala kompliment, ze som riadna mamina....v sobotu na krstinach od mojej mamy zase, ze mam schudnut...ked sa chcem vocpat do mojich veci...a to si myslim, ze az tak to na mne vidiet nie je, ze som tolko nabrala...takze asi tolko k minulemu tyzdnu resp. koncu tyzdna...

@sonya16 ja som tu sice pomerne nova a neviem ako dlho si tu ty, ale nestresuj sa tym, ani nedepkuj, nestoji to vsetko na vahe, ja viem, vsetky sme tu kvoli tomu, ale urcite sa pohne, len sa na to netreba tolko sustredovat. Urcite to pojde 🙂

@nanika ako sa da na stobe opravovat tie KJ? lebo mne vyratal menej..ale snazim sa drzat toho, co si mi pisala 7000KJ...hlavne sa mi stava, ze improvizujem, nakolko tam nenajdem jogurty, kt. jem 😀 , ale ja jem klasicke...mna by nikto nedostal na nizkotucne jugurty a pod. Dufam, ze to nie je velka chyba..lebo aj mlieko kupujeme len to plnotucne z mliecneho automatu 😀 😀 😀

Inak baby to ste dnes riadne sikulky, ste tu preklabosili 3 strany, to vam chodia svokry deticky vencit 😝 😀 al. to len ja som asi tak komotna, ze nestiham 😅

hella23
2. máj 2011

@macekovam ale podari sa ti to urcite dat dolu raz dva 🙂
@mia258 tak a bala si sa, ze budes mat plus...🙂 mas krasnych 65kg...tiiisko zavidim...ale len v dobrom 🙂
@z.vrablova 😀 aj to bude za par mesiacov...pomali sa dalej zajde...ja som mala minuly rok v auguste 86kg...do januara som dala dolu 10kg,,,ale potom som 3 mesiace nebola schopna zhodit ani gram,...vaha sla len hore... 😠 pomohli mi babulky z tejto temy a dnes mam 71,4kg...a som stastna ako blska,lebo mi pomalicky klesa a kila sa nevracaju naspat...aj ked sa stane, ze raz zacas spravim nejaky prehresok 😀

macekovam
2. máj 2011

@livia333 ved to ze nie... 😉 😉 😉 😉 ale beriem s rezervou...

livia333
2. máj 2011

@nanika a k tym zakuskom...no uz nemame..a tie zbytky z chladnicky by som sa hanbila ti ponuknut 😅 , ja som totiz v sobotu rano robila kazdemu vysluzky na domov...takze sa zakusky minuli jedna radost a som aj rada...ale ked chytim druhy dych, napeciem marlenku a kludne dobehni 😉 ja zboznujem piect, ale teraz nepeciem, lebo by som len seba pokusala, ulozila som si aj recepty na veterniky, tak cakaju na vyskusanie a aj laskonky...jaaaj no nejdem nas tu radsej pokusat 😀 lebo sam mi sliny zacnu zbiehat. Ja som si sladke nadjedla tento vikend snad aj na 2 mesiace. Tak musim teraz zabrat.
Ale pozvanka na kavu s niecim dobrym na zahryznutie plati 😉

nanika
3. máj 2011

@livia333 vazenie-meranie, na pravej strane tabulky sa da to cislo kj prepisat a kazdy dalsi tyzden ti bude hadzat uz to spravne cislo, ak si teda dala novy cyklus, neviem, ako to vypada, ked si cyklus nedas, ci vobec ide ratat a tak 🙂

nanika
3. máj 2011

@livia333 ja by som tiez nieco dobre napiekla, ale budme realistky, skoncil by takmer cely plech v mojom bruchu. Ja mam velky nabeh na prejedanie, proste som cele dni v strese, staci, ze mala nespi a nosim ju cely den na rukach, do toho zacne mat mm blbe reci, ze doma nieco nie je ako by si predstavoval a som psychicky v keli. Kym doma nie je sladke, alebo dajme tomu biele rozky a maslo, tak ten stres nepotrebujem zajest. Ale ak cosi doma je, koniec, neviem sa zastavit. Viem to o sebe a tak sa momentalne snazim zvolnit, neratam kj, neobzeram sa velmi v zrkadle, neskusam male veci a dam si na co mam chut s obrovskym premahanim zaplasit z jedla zly pocit a byt so sebou spokojna. Stres je fakt vec strasna :(

nanika
3. máj 2011

@livia333 inak mas oblubene veci, ktore jes a mas ich hodnoty, tak si ich tam dopln cez: ked si v sebekoucinku, tak chod do hodciktoreho jedla dna a ked sa ti vyroluje zoznam, mas tam ze vlastne potraviny, potom pridat vlastne potraviny a uz tam len doplnis co chces a hned to tam mas. Jasne ze je blbost zadavat nieco, co jes raz za rok, ale oblubeny jogurt, syr, alebo cokolvek ine je fajn si tam doplnit 🙂

nanika
3. máj 2011

@sonya16 este aby som sa vratila k vcerajsku, som uz musela bezat. Neviem co ti ine poradit, naratavas si to, alebo si vcera len tak skusmo hodila, aby som mala prehlad? Lebo ak by si naozaj naratavala, tak by sa ti nemohlo stat, ze si si tam nenaratala tuk k vareniu, alebo ti tam par veci vypadlo. Ked nemam uplnu informaciu, nedokazem to objektivne zhodnotit. Ak mas jedalnicek vyvazeny, cize ak sedi kaloricka hodnota okolo 7000 plus B-S-T, jes naozaj pravidelne a nie dajme tomu na posledy o siestej a spat ides o dvanastej a dodrzujes pitny rezim a ide to hore, tak este mozes skusit vyskusat flip-flap od bukovskeho. Ja si ale osobne myslim, ze ak by si sa naozaj tohoto drzala, tak nepojdes do plusu s vahou a postupne pomaly by to popustalo. Podla mna si zvolnila. Ale to len ja tak spekulujem. Tu je link na flip-flap.
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

macekovam
3. máj 2011

@nanika ahoj nanika...tak mam po ranajkach...povazene...nahodene v stobe🙂 vyslo...1699 KJ,B-14g,T-13g,C-56g

nanika
3. máj 2011

Boze, dnes ma tu bude plno 🙂 Potrebujem s vami rozobrat este tu vec s Yennn a tabulkou. Za prve, novacikovia, ja viem, ze ste na zaciatku plne pozitivnej energie a cakate zazraky. Sice sa riadim vetou: Zazraky na pockanie a nemozne do troch dni, ale... Nic nejde zo dna na den. Kazdy clovek je iny, tu neplati, ze ked vam napisem, co treba dodrzat, alebo aspon dat na to pozor, ze kazda jedna schudnete a schudnete kazdy tyzden 1 kg. Kazda ste ina, kazda mate inak zhumplovany metabolizmus, niektora cvici kazdy den, niektora vobec, niektora ma slabu volu - co si ja myslim, ze take nieco neexistuje. Treba si upratat v hlave a urcit, kde je problem. Je tu malo dievcat, ktore chudnu tehu kg, schudnu a maju pokoj. Ale vacsina sa s chudnutim potyka cely zivot, nemozem teraz cakat, ze buduci rok budem mat o 30 kg menej a potom budem pokracovat, kde som pred chudnutim skoncila. Je to velka zmena a pokial si nie som ista, ze ju naozaj chcem a urobim pre to vsetko, ani chudnut nejdem. Preco to pisem? Uz zasa sa tu najde par dievcat, ktore idu, hrrrr jeeeej, vy mate tabulku, na vzajom sa podporujete, aj chudnete, aj ja chcem. Ale rozhodnutie schudnut musi byt pevne a trvale a aj ked budem mat krizy a nie kazdy tyzden to pojde podla mojich predstav, zatnem zuby a pojdem dalej. Nikto za mna nebude jest, nikto ma nebude strazit, ci pijem, ci som si vecer nedala 4 horalky, tu pracu za seba musim urobit sama. Treba sa vzdelavat, aby ste automaticky mysleli pozitivne, ze ok, na ranajky je opecena zeleninka s kuriatkom a chlebom a nie fuj zasa zelenina a hlavne mi pomozte, lebo chcem schudnut, opakujem, to je vasa robota, ja vam mozem skusit len pohladat chybu, ked sa vaha nehybe, povzbudit, ked to prave nejde.

Momentalne sa bude robit zmena tabulky a zaclenovanie novacikov do nej, zmenia sa pravidla, ak mate nejaky dobry napad, ako nepridavat @katkav a @yennn dalsiu robotu ako premazavat kazdy tyzden tabulku, lebo to prestane niekoho po tyzdni dvoch bavit, sem s nimi, alebo na moju IP.

nanika
3. máj 2011

@macekovam to je spravne, rano sa najest a nakopnut metabolizmus, som zvedava, ako ti to pojde dalej. Neviem, ci tu dnes budem, uvazujem nad navstevou nasich.

nanika
3. máj 2011

@kristina1984 nemusis citat, ale posledne stranky som babam radila s jedalnickami, tak to si pozri. Poslem ti IP. Vitaj 🙂

nanika
3. máj 2011

@hella23 ty si ina zenstina sikovna 🙂

mima1311
3. máj 2011

@nanika pekne si to napisala ,taketo stravovanie je viacmenej uz celozivotne ,viem povedat na sto % ze aj ten kto ziska spravnu vytuzenu vahu a vratil by sa k nepravidelnemu a zle zlozenemu stravovaniu ,kila ho chytia opät ....nevravim ze ked sa zadari par x nejaka vynimka ,ze sa zruti svet ,pokial clovek rozbehne metabolizmus ,ten sa s tym vysporiada ,len treba dat pozor ,ked si povolim jeden palec ,aby som zachvilu neotrcal celu ruku ...A kto si uz raz zvykne takto papkat ,zravky ho ani matat nebudu a hlavne bude to robit automaticky a bude to pre neho samozrejmost ,pokial sa to robi na silu a s nechutou ,nevydrzi to ....Nikto nikoho tu neschudne ,schudnut sa kazdy musi sam ,zacina to v hlave ,lebo ruky ,co davaju jedlo do ust su pohanane mozgom a ten je v hlave 🙂

Inac ten mailik mi stale nedosiel ,pisala som im aj spravu a ziadna odpoved doteraz .... 😢
Este asi skusim raz na inu mailovku ......

tutulka12
3. máj 2011

dobré ráno, hlásim sa po dvoch týždňoch. nejdem vás ani dočítavať, lebo toľko času nemám, ale gratulujem ku všetkým schudnutým kilečkám. mne sa za posl. týždeň podarilo zhodiť 1,5 kg, čomu sa moc vytešujem, keďže sestrina svadba je tu cobidub 🙂 Teo sa začal staviať na nohy a je veľmi neopatrný, takže musím mať oči všade, aby si nenabil ústa alebo hlavu. manžel má o týždeň štátnice, tak je u nás trošku dusno, aj keď teda sa mi zdá, že ja mám z toho väčší stres ako Mimko 😀 + si hľadá nové miesto, lebo má strašné nervy a stresy zo šéfa, si na neho nejako zasadol a ho všade šikanuje...tak mi chudáčik pochudol moc a z toho stresu mu začali padať vlasy. už má na hlave také dve malé plešiny ☹ normálne dúfame, žeby dostal výpoveď, aby dostal odstupné a mohol sa uplatniť inde... och no nič, nebudem vás zaťažovať problémami, lebo každá z nás má nejaké starosti. prajem vám krásny deň

jojina11
3. máj 2011

@nanika ahoj, dobré ráno, pekne a hlavne pravdivo napísané, nie vždy sa nám darí, a možno aj závidíme tým, čo im to tak super ide krivka stále klesá v grafe dolu, ale prečo píšem my, keď myslím seba, takže fakt je to niekedy ťažké, hlavne keĎ sa mi nedarí tak, ako by som chcela, zistila som, že musím byť veeľmi trpezlivá a naučiť sa myslieť pozitívne/čo je u mňa skoro nemožné/všetko , čo nevychádza ma vie totálne položiť, a potom sa to odrazí úplne na všetkom, samozrejme aj na chudnutí, bohužiaľ som taký typ, s tým nič nenarobím, hlavne, že o tom viem, s mojou váhou budem bojovať 😀 pretože spolu s mojím vekom to už ide dolu ťažšie, ale ako napísala dakde aj @yennn je to beh na dlhú trať, takže aj keď už mi k mojej predpôrodnej váhe chýba málo, a väčšinu som už zhodila, tak mi to bude trvať možno dvakrát tak dlho ako niekomu inému, ale to nevadí, pokračujem v chudnutí ďalej, aj ked sa mi nebude dariť, tak to nevzdám 🙂

fabula
3. máj 2011

kolko trva pokial sa metabolizmus vrati do normalu pri tomto jedeni ?

nanika
3. máj 2011

dva tyzdne az mesiac
@fabula

katy30
3. máj 2011

Ahojte kočky. Od dnes začínam važit čo zjem až mám prehlad kolko toho zjem. Som zvedavá ako dopadnem 😨 Ak sa možem opýtat zemiaky a ostatne veci sa važia vždy surovom stave?

fabula
3. máj 2011

@nanika aj jaj ... to sa nastarujem a akurat pojdem na dovcu.... nie moc dobre ,nie moc dobre ... vcera som mala taku chut na sladke, ze som radsej isla spat ...... mam mat cervenu navstevu a to keby bola kravicka cokoladova ,tak mi urcite neusla ..... 🙂

macekovam
3. máj 2011

@sonya16 no ako?? zacala si ???

bobocka
3. máj 2011

http://tvnoviny.sk/sekcia/soubiz/bulvar/nevie-p... ja viem,ze to mozno kocka prehana a ze az moc rychlo to ide dole a v podstate zhodila jednu mensiu zienku 😀 ,ale vyzera uuuzasne. 🙂

kristina1984
3. máj 2011

Ahojte popri tehotenstve som pribrala 17kg a doteraz som zhodila cca8kg a to som držala cambridge diétu,ktorá mi pomohla ale finančne bola náročná.Pred tehotenstvom som važila 58-60 kg ale pol roka pred tehulkovanim som nosila oblečenie S a teraz L.
Pracovala som ako zástupkyňa vedúcej v potravinách.Takže práca bola fajn ale dosť sedavá.