Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katy30 tie sacharidy si zrejme dohnala tymi slizikmi, ak ich bolo v tom tanieri dost. Vyvar samotny, pokial ti tam neplavali oka tuku, nie je kaloricka, tak cca si to na tych 7000 zvladla, blahozelam. Rizoto si musis vsetko navazit v surovom stave, napis si to na papier a musis si povedat, kolko kj mozes na obed zjest, podla toho to urobis takto. Nahadzes si to do kalkulacky stobu tie velke vahy celeho hrnca a potom si povies, ze jes 1/5 dajme tomu, tak kazdu vahu potraviny si vydelis 5 a prepises to cislo na 1/5. Napisala som to dostatocne zrozumitelne?
Obe decka prvy raz dnes spia, idem si rychlo kavu uvarit, kym ich nejaky chory clovek pod logiou zobudi 🙂
@nanika kde beriete tie pacitadlá co jete?
@kristina1984 myslis kalkulacku, kde hadzeme, co jeme? stobklub.cz toto ja zatial naj pomocnik. Treba sa zaregistrovat a v sebekoucingu potom pracujes, len si tam vo vazeni a merani posun prijem kj na tych cca 7000, lebo to rata strasne nizke limity prijmu stravy 🙂
@nanika Díky
@nanika ja som sa tam registrovala a este mi neprisiel ten aktivacny kod
http://tvnoviny.sk/sekcia/soubiz/bulvar/schudnu... aha baby.dalsia,ktorej to vyslo 🙂 neviem ako vas,ale mna taketo foto riadne nakopavaju!!!!!ked mozu ony,preco by som nemohla aj ja??? 😉 😉 😉
@kristina1984 aj na mna kaslu ...ani mne nic neprislo 😉 myslim kod
@kristina1984
@janka5861
napiste do IP Katke @katkav, nech vam poradi, ako dalej, dnes uz jednej zbludilej dusi pomohla 🙂
tak som sa vytocila teraz ,jedna kocka na otazku ako schudla odpovedala staci prestat vecerat a trochu pohyb.... inak som jedla vsetko a schudla som 14 kg.... kaslem na to ... ja bojujem a ona odpoveda ako keby je to najjednoduchsia vec na svete .... brrrrrrr 😠 😠 😠
@fabula mojka, radsej necitaj ine temy 🙂 Ja som vcera citala stary casopis dieta a tam jedalnicky do 5000 kj, tak som si len zatukala na celo, ale ako relax pri slendri mi toto ctivo vyhovovalo. Netreba sa rozculovat, ja si teraz citam temu na chudnutieako.sk jednej kocky odtialto, myslim, ze viac je aktivna tam ako tu, ale to je vedlajsie. Jednoducho som zistila, ze som uz niekde inde, ako pred troma rokmi, ked som chudla po prvom tehu pomocou tej stranky. Proste mi tie reakcie pripadaju uz dost radikalne a "len to jedine spravne". Uz som sa naucila vidiet niektore veci z viacerych perspektiv a viem, ze tych pravd je viacero. To, co mi vyhovovalo pre rokmi je pre mna momentalne neakceptovatelne 🙂 Kazda z nas sa vyvijame a naberame rozumy 🙂
Inac ja to mam trochu ulahcene ,mam este svoj zositok ,,mudrosti,, kde mam vsetky jedla rozpocitane aby mi sedeli BST ,ja som chudla trosku inac ako vy tu ,princip rovnaky ale ja mam rovnako hodnotovo vsetky jedla ,nie ze ranajky a obed viac a desiata ,olovrant menej ....proste som mala celodennny prijem rozdeleny na 5 casti a tych sa pri jedle drzim a ked som nahodou skoro hore a idem neskoro spat ,tak aj druhu veceru ale tu len uz taku lahku ....mam v zositku vsetky jedla na rovnakej hodnote +- par drobnych a teda ked zjem, 5 jedal mam 100 % prijem bez rozmyslania ,otvorim pisanku a na co mam chut a co mi da chladnicka to si urobim 🙂 nemusim vecer dopasovavat aby som to mala v norme ....mne sa to osvedcilo a fungovalo to ,som sla s vahou krasne dole a za nizky cas a som si ju aj rok drzala napriek dvom operaciam ...takze pokracujem po porode 🙂
@mima1311 moc do mna vidis 🙂 Ja som presne na toto nepriamo narazala. Ja som predtym chudla na tento princip, ze 1200 kj na jedlo. Ale nevyhovovali mi male ranajky a obed bol ako pre vrabca, naproti domu som mala problem vyjest tie ostatne jedla. Takze ten princip cca percentualny mi sedi viac. A o tom to je, najst si to, co mi nebude pridavat na starostiach 🙂 Ja osobne si myslim, ze vecera je privelka a lepsie ju je rozdelit na dve vecere, ale zamenit este s olovrantom, cize take dve mensie olovranty z normalneho jedla a na veceru pred spanim, co uz u vacsiny znamena medzi 8-10 hodinou nocnou, len nejaku zeleninu, a k nej kusok syra. To len ja chodim spavat o siedmej, pol osmej, takze povacsinou jem uz okolo piatej naposledy. Nejem uz biele jogurty, ale pouzivam pri vareni. Nechutia mi. Upratala som si v hlave a rozhodla sa jest, co mi chuti, ale jasne, ze to neznamena prezierat sa cely den cokinami. Ale ak nejaky cas nieco nemozem ani citit, tak to nejem. Teraz nejem ovocie, nejde mi dole krkom, predtym zelenina, teraz sa jej neviem dojest. Nejem nizkotucne veci, lebo mam aj tak problem s dostatocnym prijmom tuku, mozem si dopriat obcas smotanovy jogurt. Poobede si bezne davam par susienok, podelim sa s detmi. Tymto sa mi dari sa drzat s prezieranim na uzde, pri striktnom stravovani aj ked som sa mesiace drzala, potom prisli tyzdne a mesiace takej krizy, ze som sa z nej nevedela vykopat. Neda sa podla mna porovnat chudnuceho slobodneho cloveka, alebo cloveka s vacsimi detmi, ktory nie je v takom strese a problemoch, ako my mamy na materskej a rodicovskej. Toto som tak rozvinula ten moj predchadzajuci prispevok, ja viem mimi, ja viem 😀 😝
@nanika je to o tom ,najst si svoj system ,ktory nas najmenej zatazuje 🙂 ....to chodis spavat asi este skor ako deticky ,ci ? 🙂 ja sa dostanem do postele obvykle okolo 22- 23 tej ,takze ja este v pohode o 20 tej jem a skoro rano vstavam ,tak mne vychadza az 6 jedal denne ....5 ich jem rovnakych a tu poslednu druhu veceru uz len lait ......takto mi to sedi a ani telo nerobilo prieky pustat kila ....kedze som bola zvyknuta na toto dlhodobo ,hlad som nepocitovala ,akurat rano som sa nevedela dockat ranajok 😀 a jedlo som tiez musela mat dobre v oku a riadne premyslene a nachystane ,aby som si ho stihla nakrabickovat do roboty ,robila som na smeny ,niekedy aj 12-tky a tak som chodila do roboty s taskou jedla ,,a ze som si uzila podpichovanie a ty chces takto schudnut ked stale jes ????,, POTOM SA NESTACILI CUDOVAT ....bez systemu to neslo ,deti a dost chorlave ,behame stale po nemocniciach ,do toho sluzby na tri smeny ,po kazdej nocnej som fungovala v kuse az do dalsieho vecera ,padala som na hubu ,do toho samozrejme domacnost ,detom varit zvlast ,sebe zvlast a chlapovi tretie jedlo ....dalo sa to ale nebolo to lahke ,dokonca som sem tam aj cvicila ,ked som sa vladala este hybat ,poväcsine iba v dni volna ,inokedy som mala naplanovanu kazdu sekundu ....preto dobre pises ze je rozdiel v chudnuti u toho kto ma na to lepsie podmienky a to casove aj vselijake ine ,rozdiel je fakt u toho kto ma na starosti len seba ...ale hlavne da sa to a preto vyhovaracky typu ja nestiham ,neda sa preto a preto ja neberiem ,bud si to upravit tak az to ide teda aspon trochu alebo to nechat tak ...lebo kto chce chudnut sposob si najde a kto nechce ,najde si tisic moznosti preco to nejde ....a velke + je podpora ,ked ju uz nema clovek od najblizsich aspon takato forumacka podpora je na nezaplatenie ......
@mima1311 viacero veci mi hovoris z duse. Ja len doplnim. Na chudnutie musis mat tu spravnu motivaciu a rozhodnutie, od tej sa to odvija, ak ta nie je, clovek sa rychlo na chudnutie vykasle. To, ze si tolko dokazala, aj ked si padala na hubu, no jednoducho si uzasna a zlata zenstina s neskutocne pevnou volou a odhodlanim 🙂 Ja som stresor, ked som v strese, prezieram sa. Na rodicovskej permanentne. Taky hekticky zivot, ako popisujes, ja by som jedla ako vrabec a aj by som schudla, co potrebujem, ja v takomto druhu stresu chudnem, co doma nemam 🙂 Ale tak nejako to uz dobojujeme, nie? 🙂 Mm tak hovori, ze kto chce, hlada sposob, kto nechce, ten dovod 🙂 Takze poznam, o com je rec 🙂
@mima1311 ja som tak fungovala, ked som chodila do prace (s tou taskou jedla) a bola tehu, vsetci si asi mysleli, ze jem tolkokrat za den, lebo musim vela jest, ze som tehu a ja som sa pri tom len snazila udrzat si co najmensi prirastok vahy a zaroven krmit toho drobca vo mne zdravymi dobrotami, plus poobede keksikom 😉 inak minule som nad tym rozmyslala, ze mozno, keby som neotehotnela na Vianoce, tak priberiem iba 4 kila pocas tehu, lebo tie prve dve boli vianocne 😉 no som zvedava, co bude pri baby nr. 2, to bude urcite 15 kil navyse 😉 😀 😀

@macekovam musi to ist, vo vazeni a merani na pravej strane v riadku aktualnom, co budes nahadzovat tvoju aktualnu vahu teraz 🙂 No, Katka ma predbehla 🙂