icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
18. okt 2010

BABY, tesim sa ak vas moja tabulka potesila a namotivovala do dalsieho chudnutia. Je to pravda, niezeby som nemala vlastnu motivacku, ale toto ma motivuje este o kusok viac - ako tu pisete, akoby zodpovednost voci skupine 🙂

@bobocka 😀 pockaj, takze ty si mala minuly tyzden nielen comp pokazeny ale este aj vahu? 😀 😀 😀 😀 Ze si sa vazila az v sobotu ? 😀 😀 😀

@debbie - áno, myslím že už si pokročilá sado-masochistka. @adky - čo ty na to? Deň pred vážením urobiť origoš pizzu a nedať si z nej. Tak to chce fakt kuráž. Ale povedz - bol to dobrý pocit, že si si z nej nedala, že?? 😀 😀 😀

yennn
18. okt 2010

@debbie pravdu v tom, ze nikto to za nas neodcvici a ze treba sup sup pridat 😀 😀 😀 😀

debbie
18. okt 2010

@yennn si úžasne silná a motivujúca ......si skrátka úžasný človiečik ....dakujem že si.... 😀

debbie
18. okt 2010

@yennn jáááj no jasné ved tak to je....ako kalerábiky si dajme , ano ale na večeru nie tu písať
😀

vejula
18. okt 2010

@yennn no možem sa pokusiť 😉 ale vieš je to dosť demotivujuce, ked sa snažim fakt že nejem vela sladkosti blbosti ani o desiatej večer sa nenapchavam, a prt z toho... Isto chapeš že potom mi to pride zbytočne ked nevidim žiaden vysledok.
Inač som dosť nasrata na ten čaj že napisali že podporuje tvorbu mlieka dokonca že v tehotenstve sa odporuča a potom sa dočitam že ma detoxikačne učinky. A ja som ho vypila dosť vela, teraz mam vyčitky či som malemu neuškodila, lebo ja som ho pila už aj pred tym ked som chcela schudnuť... Ale hadam by som spozorovala keby to malemu nejako uškodilo 😢

yennn
18. okt 2010

@debbie hahaha, tak to ma pobavilo, ze kalerabiky na veceru a nie tu pisat 😀 😀 😀 Palec hore, to sa ti podarilo! Inac baby, nechybaju vam tu nejake ine smajliky?
Dakujem ti debbie za uznanie - ak moje slova pomozu co i len jednej osobke tu na fore, tak potom vsetok ten cas straveny na pocitaci (namiesto inych veci), mal vyznam.

debbie
18. okt 2010

@vejula neuškodilo to to isto....neboj sa a dame si takú poradnu od rana ako sa zobudíš zapíš si čo si jedla koľko a šo pila kolko aj čaje , kavu proste čo príde do úst zapíš poctivo.....denne mi to pošli do ip ak nie sem a poviem ti prečo to je tak ako to je....

debbie
18. okt 2010

@yennn ved niesme tu na ospravedlnenie lenivcov .....................nie???

yennn
18. okt 2010

Neboj sa @vejula , urcite si mu neublizila, mozno to aj len tak napisali, aby to lepsie predali. Ja uz som parkrat doktorku pocula povedat, ze v dnesnej dobe sa slovo "detoxikacia" sklonuje velmi casto a dost casto v nevhodnych suvislostiach. A chces pocut nieco deprimujuce? Vies kedy sa zena vo svojom zivote detoxikuje najviac? Pôrodom. 😒 Chapes? Takze vsetko to.... sme vlozili do nasho babatka pred tym nez sme ho priviedli na tento svet. Tak a pozri ake su krasne a zdrave. Ten caj uz neries, uz nic nezmenis 🙂
Co sa tyka motivacie - absolutne chapem co citis, naozaj verim ze je to demotivujuce, ze si tento tyzden nevidela ziaden ubytok. Ale ja by som na tvojom mieste nepodcenovala to kilo a pol, ktore si schudla minuly tyzden, ved je to krasne. Naozaj - spriemeruj si to a dostanes viac, nez je odporucane schudnut za tyzden (ale to uz som ti pisala, vsak?). Prosim nevzdavaj to. Prid tu na forum castejsie, pokecame. Je to cudne, lebo sa nepozname, ale ver mi ze fakt mi zalezi na tom, aby si to nevzdala. Tvoje telo mozno potrebuje cas na to, aby pochopilo, ze to "s chudnutim naozaj myslis vazne". Je to len jeho psychologicka hra a caka ako sa zachovas. Ked sklznes do starych kolaji, tvoje telo si vydychne "ufff, to bolo o chlp, skoro ma prinutila schudnut 😝 ". Ale ked vydrzis este tyzden dva, (viem ze to bude tazke) tak sa tvoje telo zamysli "hm, hm, hm.... asi to s tym chudnutim fakt mysli vazne, budem musiet nejake to kilo asi pustit, ked nechcem aby zmensila porcie este viac ☹ Ale nevadi, vlastne mi to len pomoze 🙂 "
Co ty na to? 🙂 🙂

yennn
18. okt 2010

Baby este raz VSETKYM GRATULUJEEEEEEEEEEEEEEEM ! 😀 😀 😀 😀 Velmi som sa na pondelok tesila a veru, nesklamal ma 🙂
Dobru nocku 🙂

debbie
18. okt 2010

Prave som chcela napísať že je dobré ked sa každa odhlasi tak že napíše aspon čao 😀 .......nemusíme tu čakať na odpovede poniektoré stááálice......hihihi tak sa lúčim aj ja brúúúúúúúúúúúúúúúúú nocku baby a nech sú
vam rano pyžamká už velkéééééééééé 😀

vejula
18. okt 2010

@yennn jeeej to si fakt super napisala aj si ma rozveselila 😀 😉 jo ja to ešte budem skušať, dnes som sice trošku zhrešila, na večeru som dala aj nejake to sladke ale verim že to opať zvladnem a budem sa snažiť... snad sa to moje telo spamatuje čo najskor 😉 😀

@debbie oki tak ja ti pošlem moj jedalniček a odborne zhodnotiš 😉

marthuska
18. okt 2010

@yennn krasne si to napisala 🙂 svata pravda, co pises. super. aj mne to dobre padlo. mam zas vacsiu chut pokracovat. diki

vejula
18. okt 2010

@yennn a s tym porodom je to sila 😕 to som fakt že nepočula... a to čim je sposobene ta detoxikacia pred porodom??? ja som toto fakt ani netušila že to tak je...

debbie
18. okt 2010

😀 Baby zajtra je len utorok ,ale nemame čas na prehrešky ,sice mam z vás najvyššie ciele ale aj tie menšie ked sa prekonajú bude to super nie......tak šup šup trošku športu nikoho nezničí /aspom švihadielko 15min./ ale posunie dalej.....ku snu 😀

PS. Jediná osoba ktorá bráni k dosiahnutiu našich snov ,sme my sami..... 😖

bobocka
18. okt 2010

@yennn hahaha smiesnu polievku dnes niekto mal 😀 pred tyzdnom to bolo 65kg.kludne si tabulku updateni ak chces 😉 ale co sa vahy tyka,tak velmi nespasujem veru.mam este tu staru predpotopnu komunisticku,kde kmita rucicka a tak mi to veru uuuplne presne navazi 😀 ake tak cca z pred tyzdna 65kg a cca teraz 64,5kg 😉 a dnes som velmi nezhresila .som hrda.s plnou penazenku rp peniazkov som len malu sojovu tycinku zmlsla a cokolady som nechala tak.som na seba hrda 😉.

nanika
19. okt 2010

Baby dakujem za podporu, vela to pre mna znamena. Vecer som bola este s Emi v obchode, uvarim jej polievocku a ja si potom zbytok kurata nejako podelim na cely tyzden, ak teda nepride muz z prace vyjedat, aj nejaku mrazenu zeleninu som dokupila. Mate pravdu, na co sa zozierat, bude to este horsie :( Tak uz len pozitivne 🙂 Snad nebude uz prsat a bude sa dat ist na prechadzku, nemam veci do dazda, hned budem mat dusu na mieste aspon trocha...

@vejula kolko bolo toho caju denne? Kludne ho mozes pit, ale nemalo by toho byt viac, ako 2 salky denne, neboj, malemu si neuskodila, ak si ho nepila na litre.

A tabulka, ja som taka pysna na vas, az sa mi dmie moja skromna hrud 🙂

nanika
19. okt 2010

@adky vdaka za linky, skusim to prestudovat, mna uz absolutne nenapada, co dat do hrnca a uz sa osmahnutej zeleniny a kuraciny prejedam :( Joj, skocim do Lidla, poznate ich kyslu kapusticku v plechovici? Mnamka, vobec nie je kysla, je chrumkava, vyborna za surova, aj v segedine, ci kapustnici. Ja som sa uz poucila, ked nemam tuto kapustu, radsej z kapusty nevarim, lebo vzdy natrafim na nejaku slanu a kyslu...

nanika
19. okt 2010

dnes mam troska fofry, tak dufam, ze aspon ked budem lietat, tak sa nebudem cpat ako huska. Prajem pekny dnik 🙂

ivca17
19. okt 2010

@yennn tak poslusne hlasim,ze vcera som ododlala vecer tej cokine, ale dneska si ju doobeda dam, bo ma bude zase vecer pokusat,ale dam si len trosicku 🙂 no dakujem za pochvalu,aj tak sa mi zda malo,ale je pravda, ze len teraz som sa zacala snazit.. odkedy vas citam mam veeeela pozitivnej energie a myslim, ze aj to mi dost pomohlo, bo papam ako predtym a tak myslim, ze sa mi dari kvoli pozitivnemu myslenieú a samozrejme vdaka vam 🙂
diky baby.. tak sa drzte.. a pekny den vsetkym! 🙂

pink_lady
19. okt 2010

@yennn nie nezabudla len akosi mam malo casu spunt ma stale prehana 😀

moja vaha je rovnaka 😝 inak a tie ostatne miery su, pas 83 a vyska 170 😝

kocky vela zdaru do chudnutia ja aj ked vela nepisem stale na vas myslim 😅

adky
19. okt 2010

@debbie joooooj pizza.....u nas v Prešove majú teraz takú blbú akciu,že 90% zľava na každú pizzu !!! Och jak odolávam 😀 😀 😀

adky
19. okt 2010

@nanika nemas zac,len postuduj....a daj si aj do googla ze dietne recepty,vyhodi ti ich tolko,ze nebudes vediet co skor spravit 🙂
Mnam kapustnica a kapusta,skoda,ze ju moc nemozem 😀

adky
19. okt 2010

@yennn odolalaaaaa....pre mna je to tiez obrovske sado maso-sak to tak kraaasne vonia 😀
Ani som nesla do kuchyne,aby ma nepokušal diabol,len som si hovorila,nežer cica,nežer cica - potom sa ta krásna vona odvetrala a mne sa ulavilo 😀
Ved sme este len na zaciatku,este chvilku potrva kym si zvykneme na vone ktore sme milovali,ale teraz ich nesmieme 😎

marthuska
19. okt 2010

@nanika cawes tu kapustu poznam, je super. vidis, aspon viem, co varit.

marthuska
19. okt 2010

vcera mi muz vravi, ze by si dal len take nieco dietne bezmasite. pozeram na neho, ze ci nie je chory. vravi, ze cestoviny, a ja ze s omackou a zeleninou, bez masa? on ze nieeeee, ved s kuratom. ved kura nie je maso 😀 a ja ze uz nebudem musiet varievat dva obedy 😀 ono ho to prejde. a v piatok zase bude chciet hranolky s viedenakom
inak baby, ked som vas citala, ze pizza s brutal syrom a chlieb vo vajicku, no ved to da neda 🙂 esteze mam vacsiu slabost na sladke ako na slane. ako sa vam dnes dari?

marthuska
19. okt 2010

@adky inak diki za jedalnicek, je super mat inspiraciu 🙂

adky
19. okt 2010

@marthuska nie je uplne ukazkovy,ale som rada,ze pomohol 😀

adky
19. okt 2010

@marthuska Ja mam zas vacsiu slabost na slane.....mnaaaam,ale dari sa mi uz 3 tyzden odolavat 😀

marthuska
19. okt 2010

@yennn tabulka je perfektna, dakujeme za cas a energiu 🙂