Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ja dnes prihodim recept so svojim dnesnym mnaaaaam obedom,mam aj fotecky :D
Babule tak dnes mam odpočinkový deň bez cvičenia .....prosím pekne jeden do týždňa.......a už ma mrle žerú či si nepojdem zabehať ale prehovaram sa že si treba aj odpočinúť ......už som zase totižto čumela na tu super tabulku 😅 😅 😅 volajte ma tabulková závisáčka , 😎 ale tak sa teším na bud.pondelok a verím že to budeme mať každa o kus lepšie a o kus budeme lahšie... 😉
@vejula tak dufam ze mas dnes lepsiu naladu a ze si uz zabudla na to, co ti urobila tá špina (váha) 😀
Ved ani my nebudeme chudnut vecne - myslim tym kazdy tyzden. Skor ci neskor sa to na nejaky cas zastavi a mozno prave vtedy sa tebe bude darit ist do minusu a mozno prave vtedy aj my budeme potrebovat trosku povzbudit, ak by sme boli sklamane 🙂
S tym porodom - mne to povedala jedna pani, je doktorka a popri tom sa zaobera aj čakrami, energiou a pod. Uz som sa nepytala ako presne to je, lebo to bolo par rokov dozadu a vtedy este porod nebol na obzore. Ktovie, mozno obrazne - ved si vezmi, babo sa rodi v tele zeny, vsetok material na stavbu berie zo zeny, berie ti vitaminy, berie ti vapnik... bolo by hadam aj naivne si mysliet, ze si vezme len to dobre co potrebuje, a zle sa nanho nenalepi... Ale to je jedno 😉
@bobocka dakujem za objasnenie, fčul to uz chapem cele 😀 A neboj, vacsi rozdiel rozpozna aj tvoja komunisticka vaha 😀 A blahozelam ze sa drzis, len tak dalej. Pevnu volu treba trenovat, nic viac nic menej 🙂
@ivca17 pozitivna energia je dolezita - iba ked budes NAOZAJ NAOZAJ NAOZAJ VERIŤ tomu, ze schudnes, tak sa ti to podari.... 🙂
@pink_lady zapisala som si, dakujem za info. 🙂 Tie miery som nepochopila - vysku predsa zapisanu mam a pas si mi nedavala predtym, ani iny obvod - mam to chapat ako pociatocny stav alebo terajsi obvod pasu? A ako sa inac drzis? Mas este chut na chudnutie? Mozme v niecom pomoct, poradit? 🙂
@debbie takze ty mas prakticky delenu stravu? Vobec nedavas prilohy?
A preco sa nesmie cuketa casto? Je prilis kaloricka?
Heheh, ze tabulkova zavislacka - a toto je tvoj prvy tyzden, pockaj az budu dalsie, a pojde to dolu - bude ta bavit ocumovat svoj graf do zblaznenia 😀
@marthuska, som rada ze mas z tabulky radost. Jasne ze 1.1. nekoncime. Ale ja som trosku skepticka, ze si niektore kocky dali ciel 1.7. - stale som presvedcena ze to je v nedohladne, ved si len vezmi - keby sme teraz otehotneli, tak do 1.7. aj porodime 😀 😀 😀 😀 Ja navrhujem potom aby sme v januari realne zhodnotili co sa podarilo a podla toho dali dalsi ciel do 31.3. - treba postupne, pretoze leto bude od silvestra daleko, takze kopec casu na flakanie, alebo zabudnutie 🙂
@adky som zvedava na tvoj obediiiiiik 😀
Ináč kočky - buď som blázon, alebo už mám fakt štíhlejší pás a aj v tvári mi to vidno. 😀
PS: veď roláčiková fotka na silvestra nepustí 😎
@yennn no jasne ze to vidiet, ja vzdy ked idem vytahom (mame tam obrovske zrkadlo) tak pred chudnutim som malej davala ciapocku alebo som ju zakryvala a teraz si sama seba obzeram zprava, zlava, ze ci je nieco vidiet 😀 a ciapocku jej davam az potom. tabulka je pohovska, pridavam sa k zavislym na tej tabulke a grafe 😵
@debbie
neviem ci aj vy (okrem zbavenych kg a cm) mate pocit, ze mate inu plet? v nechudnucom rezime mam plet ok. prve dva tyzdne, ktore chudnem, mam strasnu plet a potom uplne super.
debbie to myslela asi tak, aby sa jej neprejedla.
Ahojte baby, chcela by som sa spytat ci drzite nejake diety alebo ste sa len zacali zdravo stravovat.. Ja uz som vyskusala ozaj vsetko, vzdy v pohode schudnem 4-5kg, potom sa vykaslem na to a zase ich mam naspat. Je to so mnou uz naozaj hrozne. Rada by som so sebou nieco urobila, len uz neviem co. Strasne mi chyba pevna vola a moj naozaj najvacsi problem je, ze ked sa naskytne nejaky problem, tak hned zacinam doslova zrat.. Akurat som v obdobi samych problemov, nic ma netesi( okrem mojej dcerky), stale myslim len na jedlo a vsetko co je doma na zjedenie zjem. Uz mam pocit, ze som naozaj chora. Uz som so seba zufala.. Stale mam po porode 13kg navyse, pribrala som 33kg, 20 kg som zhodila v pohodicke do pol roka, od vtedy stale chudnem a priberam a stale dookola.. Poradite mi prosiiim niektora...
@marthuska ja mam na prd plet za kazdych okolnosti, takze nebadam zhorsenia. Okrem toho na to vplyva aj stres a ja som v permanentnom. No uvidime, co vaha ukaze o tyzden. Dnes sa mi na obed podarila zemiakova kasa so zeleninou a prsom. Po malom som dojedla, ale len zeleninu, ostatne letelo do kosa. Ale priznam sa, ze som zrala kekse, ja krava som ich vcera kupila, tak som ich dnes musela dorazit, mozno aj 150g to bolo, ach jaj, cert to ber, prezijem
@lienka2602 momentalne sa tu hlavne snazime zastabilizovat vahu a dalej nepriberat a postupne sa nakopnut, ako kazdej vyhovuje do chudnutia 🙂
@lienka2602 Ahoj,my sa stravujeme racionalnou stravou podla stranky chudnutie-ako.sk Ak mas cas tak si tam skus pocitat clanky-su fakt super 😎 A ak chces,tak budem rada ak sa k nam pridas,my uz tahame treti tyzden 😎
cawte. som tu iba na skok sa pochvalit, ze dalsieho pol kg je dole 😀
@adky pridala by som sa velmi rada.. Len dofam, ze uz sa mi podari zmenit svoju strava... Na dlhsie ako par dni... Ked budem mat cas, tak urcite nakuknem na tu stranku.. Dakujem velmi pekne...
@lienka2602 napis @yennn svoju vahu a miery a ciel kolko chces vazit na silvestra....robi tabulku a kazdy tyzden do nej zapisuje nase vysledky,verim,ze ti to vydrzi 😎

Bré ranko , tak obedík sa pripravuje,dostali sme divinku,tak muž a mala mesko na štave so zeleninkou a slaninkou s knedlou, ja som si odložila platky na opečenie na ol.olejíku so šalatikom a varím si vajíčko do šalatu mnaaaaaaaaaam. Dajte typ na večero