Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
inak kocky, kupila som si na shopcity kupony na lymfodrenaz a mozem ist aj na vacufit, tak pojdem topit sadlo 😉 sa tesim, zbavim sa trosku svojho plavacieho kolesa na bruchu 😉
Ahojte baby. Dnes strašná bieda - teraz som jedla rybu, ako moje raňajky, desiatu, obed aj olovrant dokopy. Vypila som pol litra vody.
V noci sa mi Mia začala dusiť. Z ničoho nič, ležala v postielke, a zrazu začala akoby híkať, sfialovela, ústa otvorené a nemohla sa nadýchnuť... 😢 Neviete si ani predstaviť, aká panika ma pochytila, skúšala som všetko možné, až sa napokon nadýchla. Trvalo to síce necelú minútu, ale ja som mala pocit, že sú to hodiny a neprežije to 😢 😢 😢
Utekala som s ňou na pohotovosť, ale bola v poriadku, vyšetrili ju a ona na to už aj zabudla. Ale ja sa klepem ešte teraz 😢 😢
@nanika ahoj, no tak prechodne, ako kedy, trošku som mala teraz neurolog. problémy, ale ked to tak do IP, dnes som bola s malou vonku, začína mi chodiť, takže nič nestíham dnes spala len hodinku, ani nie som schodná dočítať to , čo sa tu popísalo, ale slubujem , že dnes večer všetko poriadne dočítam, syn sa k počítaču nedostane 😀 , slniečko si užívam, jasné, niet pochýb, reďkev ani nestíha rásť a dnes som si prvýkrát dala aj domáceho šalátu, ozvem sa neskôr, neviem, či tu budeš, ale ved už sa nejako skontaktujeme no nie? 🙂 čakám ešte dve panie na injekcie, tak o chvíľu by tu mali byť, idem sa nachystať
@mia258 moje male krasne chudatko.......som si pozrela foto ze aka je stara.....a je nejaka chora??? alebo to bolo po krmeni??? ci len tak v spanku slinka zabehla??? ci z placu...lebo ze ked sa dieta zachadza tak je dobre donho fuknut....tak mi to radili... ☹ si sa velmi zlakla...to ti verim...ale hlavne ze uz dobre 😖 😒
@macekovam urcite aj u vas v Prievidzi nieco take mate Matka 😉
http://www.vacufit.sk/index.php?option=com_cont...
@mia258 nemali by jej spravit test na astmu? chuda, si musela byt strachom bez seba 😒
Ahojte, ako sa mi tu mavate? Dlho som tu nebola, vcerajsiu "debatku" som citala, mam na to svoj nazor, al eten si necham pre seba...
@katkav dakujem, ze ma chvalis, ale zatial nemas za co...tie torticky robim s manzelom, pre nas je to relax...ale co je zaujimave? ja ich nejem.... 😀 😀 😀 moj dnesny vytvor mam na FB - gastanovo - smotanova (plnka je uzasna mnamka) 🙂 robila som dnes prvykrat ...
@yennn takze ak chces, tak sa ozvi a napisem ti nejaky jednoduchucky receptik... 🙂 🙂 🙂
@macekovam nie je chorá. A neviem si to vysvetliť ani ja sama, lebo tesne predtým nepapala. Neplakala, len ležala v postielke a hrala sa. Ja som medzitým upratovala oblečenie v jej izbe, takže som bola hneď pri nej. Aj som jej fukla do tváričky, ale nakoniec to prešlo samé.
@katkav neviem, mám o to požiadať? 😕 Žeby sa prejavila astma aj u takej malej?
Na pohotovosti ju prezreli, ale nemohla ani nič vdýchnuť alebo prehltnúť. Nakoniec nás pustili domov, lebo ja som v tom šoku aj zabudla ako sa volám. Teraz ju mám vždy pri sebe, či je hore alebo spí...
@mia258 ja by som sa asi isla spytat, ci to nahodou nemoze byt to, vsak ked ju alergo-imunolog otestuje, tak sa nic nestane, aspon budete vediet, ze to bola iba nahoda, co dufam, ze bola. Moze to mat z prachu, alebo stresu....nie som lekar, vsak radsej nech ju skontroluju.
@ivana82 vsak ked vidim, ze si sikulka, tak preco by som ta nepochvalila 😉
@macekovam ale aj ty mas pravo na cas pre seba, ja viem, ze pri dvoch deturencoch to nemas lahke, ale si myslim, ze tvoj mm by dokazal deturence hodinku postrazit, nech vypadnes na chvilku z domu, iba tak sama 😉
@katkav manzel chape aj postrazi🙂 ved kazdy den strazi ked si ja zmyslim ze chcem cvicit alebo si trooochu oddychnut...ale teraz pri dvoch detoch a materskej radsej dam im🙂 kupim male stocky a kocham sa aka v tom pekna🙂ale ved aj dnes prisiel ze nech si zajdem ku kadernicke...ale zatial nie...este sa na seba mozem pozriet v zrkadle🙂 zatial.... 😀
@nanika mna mozes komentovat tiez 🙂 a k tomu cviceniu - j asom doma zvykla cvicit Cindy Craford (neviem, ci sa to tak pise 🙂, je to cvicenie tak na 45 min. mne sa zora nepacila, bola priiiiilis dlha.
@macekovam tak to je super, ze vie, ze potrebujes aj trosicku casu pre seba 😉 aj moj je v tomto zlaty 😉 tiez ma posiela na zumbu, ked ma volno, alebo za kamoskami, alebo sa vyvetrat, aby som nemala ponorkovu nemoc 😉 vsak to nie je len tak, postarat sa o celu domacnost, o dieta a este k tomu vyborne vyzerat, to je riadna makacka 😀 😀 😀 a ze dovolenka 😖 ukazte mi toho chlapa, co tento pojem vymyslel, ho zavesim za g...e do prievanu 😀 😀 😀 ale aj tak je byt maminkou ten najlepsi job na svete 😉
Baby, preco ste sa do @tutulka12 tak obuli (poniektore) ? Nechcem ju obhajovat len za to ze ju poznam a ze sme kamaratky alebo ba ....prave preto ze ju poznam si dovolim napisat ze ma pravdu. Moze spapat vsetko co chce a aj napriek tomu schudne,sice pomalinky,ale nepriberie. Kazda sme ina,kazda mame iny oerganizmus a preto aj kazda inac chudneme. Presne toto som napisala aj ked ste sa obuli do @lucka527 . Ja som mala pocit,ze tieto fora su na to,aby si ludia radili ale aj vyjadrili svoj nazor,svoje skusenosti. Lenze tu ak niekto povie svoju skusenost,ako on schudol,hned sa donho obujete, ze to nie je spravne chudnutie atd. Ale preco? ved ked mu to tak vyhovovalo, chce sa podelit.....vsetko bolo myslene len v dobrom,nebol v tom ziaden umysel vyvolat hadku 😔 Ja tiez striktne nedodrziavam racionalnu stravu. Uz davnejsie som pisala,ze oebdy am normalne,dokonca uz nemam len tie polovicne porcie,trosku som pridala,raz priberiem,ale inokedy schudnem,podstatne je ze po mesacnom zhodnoteni som stale v minuse. Mozno som tiez niekoho inspirovala,ze si na obed nemusi osobitne vyvarat ale da si to co navari pre celu rodinu,neviem.
@tutulka12 si napisala svoj nazor,rozlucila sa s vami/nami , udala dovod a tot vse. Ak sa to niekomu nepacilo,stacilo jej napisat do spravy. Nemuselo sa to riesit tuto,z toho potom vznikla hadka 😢
Spomente si aka sme boli dobra chudnuca partia na zaciatku ....
čo s tu tu dialo, kym som tu nebola 🙂 kocky dufam, ze ... nepisem čo som mala na mysli bo tu ani neviem napisat .))
ale moj nazor je tiez ze kazdy chudne podla seba, ja osobne som taka slaba osoba, ze tiez nemam taku pevnu volu a proste si nedokazem čo to odpustit a navyse, nie som pripravena na cely zivot dodrziavat niektore zasady, tak si vravim ze radsej pomaly ale schudnem svojim sposobom a tu hladam inspiraciu na pripadne vylepsienie svojho chdnutia a tiez energiu a odhodlanie, tak si to tu baby nekazme.
prajem krasny vikend
@nanika aj mne mozes hodit koment, aj ked nebudem chciet, ja sa neurazam 😉 A prosim ta ziadne miesto mi neprenechavaj, co ta to napadlo?! Ja mam svoje miesta v tomto fore dve - po prve robim tabulku, a po druhe som na seba hrda ze som bola medzi prvymi, ktori toto forum znovurozbehli, ked to zakapalo vtedy na zaciatku. Ty mas tiez svoje miesto... 😉
@ivana82 ahoj Ivka, ak sa ti bude chciet a budes mat trosku casu, urcite sa potesim ak mi napises receptik jednoduchy na korpus a tiez na krem. Torta je pre mna obrovska vyzva, mam v dlhodobych planoch, ze sa mam naucit piect. Takze vyskusam vsetko, co mi baby napisete, postupne urcite.
@adky dakujem dakujem, no vzdy si pridem vypitat chvalu za to, ze sa mi darilo v ten den (ani dnes to nebolo najhorsie 😉 ) lebo nechcem mat velke oci a vyhlasovat tu, ze som sa 300% nastartovala a znovunamotivovala.... ani nejdem tvrdit, ze to uz nikdy nevzdam a pod. Ja sa poznam 😉 😎 😀 😝 😔
Ahojte idem pozrieť poštu a čo ste dnes písali som tu 😀
ahojte som tu, ale snažím sa dočítať str, 688 🙂 uf, mám čo robiť 🙂

@katkav waw,ty si riadna sikulka. 😉 ja dokonca doma ani ruru nemam 😀 pre istotu 😀 😀 😀 ale nie,proste mam kuchynsku linku na mieru a na vstavanu ruru este bubaky neboli. a teraz sa ideme stahovat (v septembri uz hadam v novom budeme),tak potom uz aj rura bude 😉 to sa uz bude tazsie odolavat 😅 😅 😅