icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kitchima
19. okt 2010

@adky vdaka 🙂 aj ja sa tesim. uz mi treba dat dole iba 2 kg a mam na to este 26 dni 😉

nanika
19. okt 2010

@adky Ty si taka zlata baba 🙂

zuzuh
19. okt 2010

@adky Vobec nie su strasne tie fotky a uz vobec na nich nevyzeras na tolko kg kolko mas.

Dnes ma nekaj divne pobolieva brusko - neviem ci sa neohlasi na prvu navstevu od porodu teta mrcha. 😠
Uz treti den sa mi dari jest pravidelne 5x ale este stale v jedalnicku nejaka drobna sladkost 😒
Aj pit sa snazim no nieje to pravidelne kazdu hodinu ale celkom vypijem 2 litre.

adky
19. okt 2010

Môj dnešný obedik:

ZAPEČENÉ PARADAJKY

Potrebuješ: 5 paradajok,30g ovsených vločiek (taká menšia hrsť), 3 tenké plátky tvrdého syra,2 kolečka hyd. šunky, korenie:oregano,bazalka,sol,sušený alebo čerstvý cesnak

Príprava: Vločky si daj do misky,zalej ich trochu vodou a nechaj 15 minút navsiaknúť,z paradajok odrež vrch (taký klobúčik),z každej paradajky vydlab vnútro a daj do vačšej misky,šunku a syr nakrájaj na miny kocky,pridaj do misky k paradajkovej dužine,z vločiek vylej vodu a tiež ich pridaj do misky k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešaj (paradajkova dužina je tvrdšia-musíš ju pučiť v rukách). Keď už je hmota dobre premiešaná,posoľ,okoreň a opäť dobre premiešaj. So zvzniknutou zmesou naplň vydlabané paradajky až po okraj (nie nad okraj,aby sa dali zavriet s klobúčikom. Klobúčik ktorý si odrezala z paradajky na začiatku daj na vrch paradajky. Mne sa tá hmota ešte zvýšila,takže som si vydlabala 1 papriku a napilnila ju. Všetko dajte do hlbokého pekáča,zalejte asi 1 decom vody a pečte vo vopred predhriatej rúre na 180% asi 15 minút.
Zjedzte 3 paradajky na obed a 2 si nechajte na večeru.

DOBRÚ CHUŤ!

PS: tá paprika ktorú som nemala v pláne plniť,bola ešte lepšia ako paradajky 😀 Ale aj tie boli super,pekne ľahko z nich zišla šupka 😎

1 foto pred upečením
2 foto po upečení
3 foto a tanier
4 foto nepodarený prierez :D

elvera
19. okt 2010

@yennn jooooj, tak nieze nechuti, len asi mu doslo, ze je to ovela jedoduchsie pre mna, aby sa stravoval v robote. tak aspon nema problem, ze musi jest dva dni to iste, lebo ja odmietam varit kazdy den pre nas a este osobitne aj pre drobca. takze nacase dostal rozum 😀

adky
19. okt 2010

@nanika preco? 😀 😀 😀 ale dííík,sa tu červenám 😅 😅 😅

adky
19. okt 2010

@zuzuh hehehe,ďakujem 😀 😀

adky
19. okt 2010

@kitchima noo...parada,to zmaknes,urcite....o 26 dni pride muz? 😅

zuzuh
19. okt 2010

Prisla som nato ako vecer nezobkat jedlo pri telke.
Zacala som strikovat, nic velke - chlapcom ciapky. Ale aspon mam zaneprazdnene ruky.

nanika
19. okt 2010

@adky co sa cervenas, si velmi roztomila, clovek by ta hned zavolal na kavu 🙂 Ja sa vacsinou tak mracim, ze sa ma este aj vlastne deti zlaknu 🙂 Nam tu prave stavaju lesenie okolo baraku, preraba sa strecha, budu mi cumet do okien :( A dnes sme boli s Eminkou na ockovani, babatko moje malucke, pichali do oboch nozok, teraz na chvilku zaspala, nerobim si iluzie, za chvilku bude hore 🙂

adky a ako to chutilo s tymi vlockami?

adky
19. okt 2010

@zuzuh ach,keby strikovanie nebolo take tazkeee 😀 😀 😀
Ja citam vecer knihu-ked sa poriadne zacitam tak ani nevnimam svet 😀

adky
19. okt 2010

@nanika 😀 😀 😀 ta co sa mracis? Ved svet je taky krasny a navyse mas krasne deturence-mas sa pre koho usmievat,nie? 😀 Ach,ockovani sme si aj my zazili uz dost,tiez do oboch noziciek,nastastie nemala teplotky ani nikdy neplakala pri ockovani-moja mala hrdinka 🙂
Tie vlocky tam absolutne vobec nebolo citit,davaju sa len pre konzistenciu-aby to drzalo pokope,syr sa v rure krasne rozpusti a ma to suprovu chut 😎

nanika
19. okt 2010

hmmmm, tak vyskusame, ale mala by som si to niekde pisat, nech nezabudnem. Podla mna to na obed velmi nie je, ale na olovrant, ci skoru veceru moze byt 🙂

adky
19. okt 2010

@nanika neviem,to bol na nete taky recept a pisali ze na obed,len ja som si ho prikraslila,pretoze v povodnom recepte sa zmiesa len duzina s vlockami a okoreni-nic viac,ja som si to prisposobila na svoje chutove pohariky-syr a sunka a je to mnaaam 😀 Jedla som o pol dvanastej a este stale nie som hladna,teraz som si spomenula ze je cas olovrantu,skoro som nan zabudla 😀

kitchima
19. okt 2010

@adky ano, o 26 dni pride ten moj skvost domov 😀 inak na tych foto vyzeras fajn, myslim, ze nas klames s tou vahou 😉

marthuska
19. okt 2010

@kitchima suuhlas. ani
@adky ani @yenn na to nevyzerate. fakt

marthuska
19. okt 2010

@lienka2602 neboj, s nami ti to urcite pojde, len same minus budes mat. inak aj 4-5kg treba vediet zhodit, a ty si to niekolkokrat dokazala, sak to je super 🙂 len vydrzat treba

adky
19. okt 2010

Ma chcet vytocit coooo?
@marthuska
@kitchima

adky
19. okt 2010

@kitchima
@marthuska
1 foto-vaha v pondelok pre tyzdnom
2 foto-vaha tento pondelok-vcera 😀
Esteze som taka super a dokumentujem si svoje uspechy do uplneho detailu 😀 😀

bubinko83
19. okt 2010

@adky jeeeeeeej to je krasne kiežby to mne tak išlo dolu 🙂

adky
19. okt 2010

@bubinko83 nemas taku vysoku vahu,tak to nepojde tak rychlo,ale neboj-mne sa to coskoro tiez zastavi a pojdem slimacim tempom 😎

jankasz
19. okt 2010

Ahojte, ja vas chodim z casu nacas smirovat ak mam cas ako sa vam dari pri chudnuti 😉 aj ja som sa dala na boj,ale ten moj zaludok je asi pekne roztiahnuty lebo kedysi som jedavala kazde 4 hodiny a teraz som po 2 hodinach hladna 🙄 🙄 chcela by som sa spytat, ja cvicievam tak vecer pri panelaku,ked deti uz zaspia,ale mam problem,mozem sa potom este najest? bud jogurt alebo suchy rozok lebo jedla som naposledy o 17.00 a teraz som uz hladna,viem,ze pred cvicenim sa nema jest no zatial sa drzim,pijem aj vela vody ci aj z toho mi tak travi alebo moze aj z toho ked kojim?dakujem za radu 🙂

debbie
19. okt 2010

@yennn nemam delenu stravu aj pečené zemiačky jem aj ryžu naturalku napr.rizoto ,ale ked to mam jesť spolu aj masko aj prílohy aj zeleninu je toho veľa na mna a sachače s prílohy moje telíčko hned uloží 😀
cuketu som myslela nie často , potom sa človek preje a už sa ani pozrieť neda na ňu , tak striedmo všetko nie stále to isté a to platí pri všetkom, to som za seba písala

@adky super že si nezabudla na fotky, a iste že to bude vidno už o dva tt u teba a pri takom tempe aké si nasadila .....ani nepochybuj 😀

debbie
19. okt 2010

@adky naozaj nevyzeráš na foto na toľko kg , nie ako ja 😢

adky
19. okt 2010

@debbie neboj,to sa spravi,ved preto sme tu a spolocne chudneme nie? 😎

lusia_99
19. okt 2010

ahojte babulky tak sa hlasim aspon na rychlo aby ste vedeli ze som od hladu neumrela 😀 😀 😀
a sa mi dnes podarilo pit ako sa ma 😎 som na seba pysna 😀

lusia_99
19. okt 2010

a hned aj utekam haji lebo som straaaasne hladna 🙄 ale vydrzim
a drzim palce aj vam tak CHUDNUTIU ZDAR 😀

debbie
19. okt 2010

@adky jasnačka

debbie
19. okt 2010

@lusia_99 super s tou vodičkou to je prvé čo si zmákla a ide sa k cielu, 😉

yennn
19. okt 2010

@lienka2602 ahoj, ved sem zavitaj castejsie a urcite rychlo zistis, ze tu medzi nami vladne velmi pozitivna atmosfera 🙂 - myslim ze cim viac kil budeme mat dolu, tym lepsie. Ako povedala @adky uz odo dneska tahame treti tyzden, a verim ze nam to vydrzi. Cim viac nas bude, tym istejsi bude efekt aspon vacsiny z nas.

@kitchima - parada, si sikulka, tl mas mooooc malo kil na tak vela dni, to stihnes aj viac 😀

@adky zvolila si si perfektny rolacik 😀 a 100% bude vidiet na silvestra rozdiel! Inac - vies co ma napadlo? Ze ty vlastne vazis menej!!! Ved vies kolko vazi ten fotak, s ktorym sa vazis? 😀 😀 😀