Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky Vobec nie su strasne tie fotky a uz vobec na nich nevyzeras na tolko kg kolko mas.
Dnes ma nekaj divne pobolieva brusko - neviem ci sa neohlasi na prvu navstevu od porodu teta mrcha. 😠
Uz treti den sa mi dari jest pravidelne 5x ale este stale v jedalnicku nejaka drobna sladkost 😒
Aj pit sa snazim no nieje to pravidelne kazdu hodinu ale celkom vypijem 2 litre.
Môj dnešný obedik:
ZAPEČENÉ PARADAJKY
Potrebuješ: 5 paradajok,30g ovsených vločiek (taká menšia hrsť), 3 tenké plátky tvrdého syra,2 kolečka hyd. šunky, korenie:oregano,bazalka,sol,sušený alebo čerstvý cesnak
Príprava: Vločky si daj do misky,zalej ich trochu vodou a nechaj 15 minút navsiaknúť,z paradajok odrež vrch (taký klobúčik),z každej paradajky vydlab vnútro a daj do vačšej misky,šunku a syr nakrájaj na miny kocky,pridaj do misky k paradajkovej dužine,z vločiek vylej vodu a tiež ich pridaj do misky k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešaj (paradajkova dužina je tvrdšia-musíš ju pučiť v rukách). Keď už je hmota dobre premiešaná,posoľ,okoreň a opäť dobre premiešaj. So zvzniknutou zmesou naplň vydlabané paradajky až po okraj (nie nad okraj,aby sa dali zavriet s klobúčikom. Klobúčik ktorý si odrezala z paradajky na začiatku daj na vrch paradajky. Mne sa tá hmota ešte zvýšila,takže som si vydlabala 1 papriku a napilnila ju. Všetko dajte do hlbokého pekáča,zalejte asi 1 decom vody a pečte vo vopred predhriatej rúre na 180% asi 15 minút.
Zjedzte 3 paradajky na obed a 2 si nechajte na večeru.
DOBRÚ CHUŤ!
PS: tá paprika ktorú som nemala v pláne plniť,bola ešte lepšia ako paradajky 😀 Ale aj tie boli super,pekne ľahko z nich zišla šupka 😎
1 foto pred upečením
2 foto po upečení
3 foto a tanier
4 foto nepodarený prierez :D
Prisla som nato ako vecer nezobkat jedlo pri telke.
Zacala som strikovat, nic velke - chlapcom ciapky. Ale aspon mam zaneprazdnene ruky.
@adky co sa cervenas, si velmi roztomila, clovek by ta hned zavolal na kavu 🙂 Ja sa vacsinou tak mracim, ze sa ma este aj vlastne deti zlaknu 🙂 Nam tu prave stavaju lesenie okolo baraku, preraba sa strecha, budu mi cumet do okien :( A dnes sme boli s Eminkou na ockovani, babatko moje malucke, pichali do oboch nozok, teraz na chvilku zaspala, nerobim si iluzie, za chvilku bude hore 🙂
adky a ako to chutilo s tymi vlockami?
@nanika 😀 😀 😀 ta co sa mracis? Ved svet je taky krasny a navyse mas krasne deturence-mas sa pre koho usmievat,nie? 😀 Ach,ockovani sme si aj my zazili uz dost,tiez do oboch noziciek,nastastie nemala teplotky ani nikdy neplakala pri ockovani-moja mala hrdinka 🙂
Tie vlocky tam absolutne vobec nebolo citit,davaju sa len pre konzistenciu-aby to drzalo pokope,syr sa v rure krasne rozpusti a ma to suprovu chut 😎
hmmmm, tak vyskusame, ale mala by som si to niekde pisat, nech nezabudnem. Podla mna to na obed velmi nie je, ale na olovrant, ci skoru veceru moze byt 🙂
@nanika neviem,to bol na nete taky recept a pisali ze na obed,len ja som si ho prikraslila,pretoze v povodnom recepte sa zmiesa len duzina s vlockami a okoreni-nic viac,ja som si to prisposobila na svoje chutove pohariky-syr a sunka a je to mnaaam 😀 Jedla som o pol dvanastej a este stale nie som hladna,teraz som si spomenula ze je cas olovrantu,skoro som nan zabudla 😀
@lienka2602 neboj, s nami ti to urcite pojde, len same minus budes mat. inak aj 4-5kg treba vediet zhodit, a ty si to niekolkokrat dokazala, sak to je super 🙂 len vydrzat treba
Ahojte, ja vas chodim z casu nacas smirovat ak mam cas ako sa vam dari pri chudnuti 😉 aj ja som sa dala na boj,ale ten moj zaludok je asi pekne roztiahnuty lebo kedysi som jedavala kazde 4 hodiny a teraz som po 2 hodinach hladna 🙄 🙄 chcela by som sa spytat, ja cvicievam tak vecer pri panelaku,ked deti uz zaspia,ale mam problem,mozem sa potom este najest? bud jogurt alebo suchy rozok lebo jedla som naposledy o 17.00 a teraz som uz hladna,viem,ze pred cvicenim sa nema jest no zatial sa drzim,pijem aj vela vody ci aj z toho mi tak travi alebo moze aj z toho ked kojim?dakujem za radu 🙂
@yennn nemam delenu stravu aj pečené zemiačky jem aj ryžu naturalku napr.rizoto ,ale ked to mam jesť spolu aj masko aj prílohy aj zeleninu je toho veľa na mna a sachače s prílohy moje telíčko hned uloží 😀
cuketu som myslela nie často , potom sa človek preje a už sa ani pozrieť neda na ňu , tak striedmo všetko nie stále to isté a to platí pri všetkom, to som za seba písala
@adky super že si nezabudla na fotky, a iste že to bude vidno už o dva tt u teba a pri takom tempe aké si nasadila .....ani nepochybuj 😀
ahojte babulky tak sa hlasim aspon na rychlo aby ste vedeli ze som od hladu neumrela 😀 😀 😀
a sa mi dnes podarilo pit ako sa ma 😎 som na seba pysna 😀
a hned aj utekam haji lebo som straaaasne hladna 🙄 ale vydrzim
a drzim palce aj vam tak CHUDNUTIU ZDAR 😀
@lienka2602 ahoj, ved sem zavitaj castejsie a urcite rychlo zistis, ze tu medzi nami vladne velmi pozitivna atmosfera 🙂 - myslim ze cim viac kil budeme mat dolu, tym lepsie. Ako povedala @adky uz odo dneska tahame treti tyzden, a verim ze nam to vydrzi. Cim viac nas bude, tym istejsi bude efekt aspon vacsiny z nas.
@kitchima - parada, si sikulka, tl mas mooooc malo kil na tak vela dni, to stihnes aj viac 😀
@adky zvolila si si perfektny rolacik 😀 a 100% bude vidiet na silvestra rozdiel! Inac - vies co ma napadlo? Ze ty vlastne vazis menej!!! Ved vies kolko vazi ten fotak, s ktorym sa vazis? 😀 😀 😀

@adky vdaka 🙂 aj ja sa tesim. uz mi treba dat dole iba 2 kg a mam na to este 26 dni 😉