Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn plne s Tebou súhlasím o tom detskom jedení, no ja len jedno nepochopím malej dávam toľko koľko si vypýta a to nepapá veľa no ma faldíky všade xexe :D a už som si všimla že sa jej na faldíkoch robí další zárez 😀 😀 😀 teraz sa doma smejem že sme rodinka pupkáčov, hoc ma to mrzí a veľmi no snáď z toho vyrastie drobček môj
@katkazabor tak na tajnasa potichucky gratulujem a drzim palce, nech je vsetko ok 😉
@katkav dakujem velmi pekne. 🙂
ale ste tu toho dnes popisali kocky, normalne nevladzem docitat 😉
dnes som skoro posluchala az na tych par kociek cokinky horkej, ktoru som si dala, lebo som bola nestastna, ze v tom dazdi nemozeme ist von 😢 pekny vecer vsetkym, nebudem si tu sama so sebou zase pisat 😉 idem si na ksicht kydnut nejaku masku a nalakovat nechty, nech som krasna....myslim este krajsia, lebo vsak krasna uz som 😀 😀 😀
jajj tak ja by som mala cvičiť a tak prestrašne sa mi nechce... či je to to počasie alebo čo. cez tyžden to bolo fajn pondelok utorok som si zacvičila a streda štvrtok zumba a včera a dnes nič, ale neviem či sa ja dfnes dokopem asi nie. taky vnutorny boj sa vo mne odohrava, sakra tak ja neviem.. strašne chcem ale tak strašne sa mi nechceeeee
Ahojte 🙂 🙂 tak aj ja sa idem pochváliť ako som .........celý upršaný deň jedla všetko rad radom 😠 😠 😠 😠 neznášam takéto dni !!!!Baby ale tá čoko štrúdľa bola 😝 😝 😝 😝 Ale ja pokiaľ si nenahádžem cez obed ked malá spí všetko do stobu tak potom jem piate cez deviate 😠 😠 😠 😠 No ale aj zajtra je deň a dúfam,še uš sa uvedomím a budem poslúchať!!
@idris nič si z jej faldíkov nerob... My sme s malým mali problém, že na ročnej prehliadke nedosiahol predpísanú váhu (3-násobok pôr.váhy) , a doktorka riešila ako mu "prilepšiť" papanie... no potom to dobehol. A teraz - nie je tučný, trošku bucľatý v líčkach, nohy aj ruky má vyslovene svalnaté, žiadne michellinky 😀 ale báchor ........... ten má obrovský. Niektoré detičky majú veľké bruško keď sa napapajú, môj malý má veľké bruško stále. Všetci sa nám "smejú", robia si žarty a fóry - že ako krásne my doma isto papáme, akí sme vypapkaní a podobne. Nepočúva sa to ľahko, najmä ak ja mám nadváhu, mám pocit že všetci si myslia že bohvie čím ho krmim - kadejakými sladkosťami a pod. No my papáme striktne 5x denne - predpísané veci - mäsko, zeleninu, ovocie, kašu, chlebík ..... medzitým mu nič nedám, pričom iné maminy furt detičky kŕmia keksíčkami, rôznymi inými pochúťkami na zahryznutie..... a vidíš, papáme podľa predpisov, a bruško má veľké (v porovnaní s tehuľkou tak cca 7-8 mesiac 😀 ) . Aj doktorka sa ma už dvakrát spýtala s úsmevom, že "ale on sa ľúbi najesť, však? " ... a už ma to dožralo, spýtala som sa či to mám nejako riešiť a ona sa zhrozene na mňa pozrela a povedala že určite nie, že to má do 3 rokov čas....
@janca13 jaj tak taketo dni poznam, tiež som ich neznašala a zaroven milovala je to strašne rozporuplny pocit 😅
@yennn sranda kočky ake mate negativne pocity z toho ked vam povedia že maly je baculaty.. ja som ten pocit vždy milovala, lebo mi to prišlo ako lichôtka, ani by man enapadlo sa na to hnevať... KEd bol menši patril medzi baculatejšie detičky pri narodení mal 3,80 a v roku ani nahodou nedosiahol trojnasobok vahy mal 9,90.. ale moja doktorka toto absolutne vobec neriešila, vraj ma idelanu vahu aj vyšku pochvalila nas že nech len tak dalej, mam fakt super pediatričku nerieši taketo banality ako kilo hore dole a to som velmi rada 🙂 no a teraz ked poveim na piskovisku alebo hojdačkach že maly ma 13 mesiacov tak všetci aky je drobunky... vyzera fakt tak drobnejšie ale miery ma vraj idealne tak možno len tak posobi...
@vejula no to je jednoduché, ty si nikdy nemala takú obrovskú nadváhu, takže prirodzene aj premýšľaš ináč než ja. Tučná žena totiž podvedome (a možno niektoré aj vedome) nechce, aby jej dieťa bolo "bacuľaté", pretože si myslí že každý v tom bude vidieť buď genetiku, alebo nesprávne stravovacie návyky zdedené po mame.... jedno alebo druhé by som nerada 😖
Tak ale samozrejme že chápem že naše detičky sú ešte len "bábätká" čo sa týka postavy, a viem že malému dávam čo potrebuje a viem že to oukej, až príde čas 😉
@yennn jasne chapem .... ty si o sebe mysliš že maš geneticky dane že si baculatejšia alebo sa rada viac napapaš? lebo u mna to boli po porode isto hormony ktore mi branili schudnuť a ked som razom dosť schudla (zrejme aj hormony sami nejako zmenili, tak som myslela že si možem dovoliť hocičo a važne som sa prežierala hlavne sladkeho a pribrala som vyše 2 kil 😒
Ahojte 🙂 Tak to bola noc!!!A to sa teraz nechválim neslintajte 😀 😀 😀 Ninka sa zobudila pred treťou a zaspala okolo pol piatej a len chcela ísť z izby preč sa hrať ty kokooos nebol spln alebo čo?? 😝 😝 Ja by som spalááá 😔 😔 No dneska sa celkom dobre držím zatiaľ,tak uvidím čo do večera.
@yennn
@vejula baby moja Lucka bola od malička chudučká a pôsobila tlsto,lebo má guľatú tváričku aj sa riadne napapala ,ale vždy to vybehala bola od rána do večera vonku,či bolo horúco alebo mráz vždy sa motala okolo svokra.No a potom ked mala 5 rokov tak svokor umrel a jej sa už samej moc nechcelo a potom prišla škola a ona mi rapídne pribrala.Nevedela som ju donútiť ísť von a ani jej zakázať jesť a ked som jej dala večer zeleninu alebo ovocie tak sa jej vyhádzali ústočka,lebo je veľmi citlivá na tie kadejaké postreky tak ked sa minula zeleninka čo som si vypestovala... smola ☹ No teraz je vo veku ked jej záleží na tom ako vyzerá ale už kilá idú ťažko dolu,aj ked není zase extra tlstá a pohybu má tiež dosť,len ako matke mi je ľúto,že musí takýmto obdobím prechádzať ☹ A Ninka je tiež drobec (nemá ani 9 kg) tak sa budem snažiť aby to aspoň ona nemusela zažiť. Tak ja vám všetkým prajem peknú nedeľu .U nás svieti slniečko tak sa vytešujem 😎

Dievčatá ako sa máte?Ani von sa nedá ísť, čo je počasie hnusné.Myslím dnes aj na ADKY, ze sa dnes vydáva..A idem sa vám este pochvaliť ale iba tak potichučky.Mrcha mešká uz od stredy.Tak som si urobila test a bol pozitívny.Takže v pondelok ku dr a dufam,že sa všetko potvrdí a budeme sa môcť tešiť so sveškými.Tak držte palce v pondelok. 🙂 🙂