icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katkav
21. jún 2011

@waitinka7 to mas super 😉 vela z nas tiez na zaciatku chudlo, len potom sme sa zacali ladovat sladkostami a podobnymi blbostami a pribrali sme, takze teraz tu spolu chudneme, nech sme zase kocky 😉 a planujete druhe babo? vsak pocas tehu nieco pribrat musis 😉

katkav
21. jún 2011

@martinex za chvilku davaju na mtv komplex xxl, alebo po anglicky I used to be fat, ide to o 21.10 😉 tak si dnes pozriem dalsiu cast, nech zajtra poslucham ako mam 😉

waitinka7
21. jún 2011

@katkav no ved a ako teraz chudnete? lebo myslim, ze ked clovek prestane jest clovek dako neschudne, lebo telo si zacne robit zasoby z toho co zje, aj ked z mala, teda ja neviem, ja si myslim, ze teraz mam dost malo pohybu....
druhe zatial neplanujem, nemam s kym, ale raz mozno pride aj druhe babatko....este som "relativne" mlada, tak to mozno stihnem...
pocas tehu som pribrala 12 kg, tak sa ani necudujem, ze vsetko slo velmi rychlo dole.

katkav
21. jún 2011

@waitinka7 pravidelnou stravou a extra pohybom 😉

waitinka7
21. jún 2011

@katkav
a ten program co spominas je o com?

waitinka7
21. jún 2011

@katkav
presne tak, pravidelnou stravou. to znamena 4 x denne v urcitych intervaloch alebo...???

katkav
21. jún 2011

@waitinka7 5-6x za den, kazde 3 hodiny, zdravsie jedla 😉 vela pit. ten program je o tinedzeroch, ktori pocas leta schudli, zacali jest zdravo a odmakali si to pri tvrdom treningu 😉 pre mna to je motivacne vidiet ako sa tym ludom podarilo schudnut a vyzeraju zase dobre a zdravsie a sebavedomejsie 😉

martinex
21. jún 2011

@katkav fakt? a na ktorom MTV? lebo neviem ci nemam len ceske

waitinka7
21. jún 2011

@katkav
aha, a ty do dodrziavas ten spravny rezim stravovania? zhodila si nieco? Teda...neviem, potrebujes zhodit?

katkav
21. jún 2011

@martinex vsak na tom nasom ceskom
@waitinka7 no rodila som ako 112,6 kilova, teraz mam 97 a potrebujem este veeeela zhodit, pred 8 rokmi som mala o 35 kil menej. Ale su tu kocky, ktore schudli 20-35 kil, takze je nas tu viac a vaha nam krasne klesa 😉 niekomu rychlejsie, niekomu pomalsie, zalezi na tom, kto je na seba ako tvrdy, alebo kto ma ako pokazeny metabolizmus z predosleho dietovania a nepravidelneho papania 😉 idem uspat toho svojho synatora, pekny vecer 😉

martinex
21. jún 2011

@katkav super,idem kukat.dik 😉

waitinka7
21. jún 2011

@katkav
fuha...katka to ako si tak vela pribrala???
malicky chodi dost neskoro spat....podla mna...

z.vrablova
21. jún 2011

@waitinka7 ... tu nikto nejde riesit ako kto pribral, dolezite je odhodlanie s tym nieco robit... nie vsetky dievcata otehotneli s idealnou vahou, ani ja nie... 😖

debbie
21. jún 2011

@waitinka7 😠 to je reakcia na komentár pre @katkav z 21.07hod., ako mala som napísanu správu na veeeeeela riadkov no tento koník niekedy si robí , čo chce ,,,, tak len jedno 😠

idris
21. jún 2011

Ahojte kočky viem že som tu dlho nebola ale stále na Vás myslím, a držím palčeky aby sa nám darilo. No ja momentále idem stále hore 😠 no 😠 😠 viem o všetkých chybách ktoré robím a povedala som si že keď sa konečne presťahujeme nastolím pevný režim pre seba aj mm

waitinka7
22. jún 2011

@debbie
@z.vrablova
@katkav
Asi ste ma zle pochopili, ved ja som to nemyslela v zlom, tu otazku pre Katku....celkom ma tato tema zaujala, preto som tu zacala reagovat. Praveze aj ja sa chcem vystrihat tomu, aby som v buducnosti nepriberala, mam sedave zamestnanie, tak do dost hrozi u mna....a tiez by som chcela vediet, ako zdravo chudnut, to je vsetko.

katkav
22. jún 2011

@waitinka7 byvaly frajer ma podvadzal s mojou segrou, takze tak som dala hore 20 kil a potom dalsich 20 som dala hore, lebo som mala sedave zamestnanie a popritom som si robila vysoku skolu. Pred otehotnenim som mala 106,6 pribrala som pocas tehu 6 kil. A maly ide spat neskoro kvoli tomu, ze mi vcera nechcel ist spinkat poobede ako chodi, ale zaspal az pred tretou, zobudil sa okolo stvrt na sest, takze isiel spat, kedy isiel spat. 😎 a v lete sa mu nejak nechce ist spinkat, vzdy na mna kuka, ze mama, preco mam ist spat, ked vonku este slnko svieti 😉

waitinka7
22. jún 2011

@katkav
To ze muzi su hajzli vieme vsetky, podvadzanie manzeliek je dneska tak povediac "moda", HROZA !
Ale podvadzat frajerku s jej vlastnou sestrou je naozaj strasne! Dvaja blizki ludia vedia byt takýto, to sa ani neda uverit. Musela si byt v naozaj tazkej situacii a teda to dietatko mas s tym "frajerom".?
Moj maly chodi trosku skor spat, cca o 20:00 hod, lebo rano ho budim do jasliciek o 5:30 a to sa mu nechce vstavat. 🙂

katkav
22. jún 2011

@waitinka7 nie, s nim sme sa rozisli este v roku 2003, s mm som od februara 2004 a som stastna, mozno mi len trebalo stretnut takeho hajzla, aby som potom bola odmenena tym pokladom, co mam doma teraz 😉
Bolelo to vtedy, ale so segrou mam zase normalny vztah, nejak sme to dali do poriadku, ale mrzelo ma, ze mi klamali a robili zo mna blbca, tak ale ja sa nemam za co hanbit, ja som nespravila vtedy nic zle. 😖
Fuha, do jasliciek tak skoro? tak sa nedivim, ze ide spinkat uz o osmej, vsak ma ten den dost dlhy. My vstavame najskor o 6.30, ale vacsinou o siedmej, pol osmej. Cez zimu chodime spinkat tiez o osmej, len teraz mu asi to svetlo vadi. Ked sme boli na prazdninach u mamy, tak sme tiez vstavali skor, lebo maju ine zaluzie a akonahle vykuklo slnko, uz bol pre maleho den.
No uz mam na sporaku minestrone, pecie sa mi kuriatko v trube, k tomu bude zeleninka, mm robim carbonara s grahamovymi spagetami 😉

janca13
22. jún 2011

Ahojte prajem pekný dníček 🙂 Dúfam,teda že bude pekný,lebo u nás bola včera strášna búrka no hrôôôza 🙂 😠 už je tej vody ozaj neúrekom a vetrisko mi polámal muškáty až mi bolo do plaču 😢 @katkav
@martinex baby dakujem za radu tak vyskúšam tie čerešničky do mraziaku a v zime nám budú že mňam 🙂

janca13
22. jún 2011

A zase som tu 😀 😀 idem vám dať typ na chutný obed 😉 Uvarila som kaleráb(možno ani netreba a stačilo by ho nastrúhať na jemnom strúhadle vyskušam na budúce) postrúhala som ho aj tofu biele,tvrdý syr, pridala som vajko,cesnak,rascu nasekanú petržlen.vňaťku ovsené vločky a trošku múky aby to držalo a potom som urobila karbonátky a obalila v strúhanke(a možno ani nebolo treba obalovať) poukladala som ich na plech pridala zemiaky a upiekla.K tomu zeleninový šalát a že aká mňamka 😝

martinex
22. jún 2011

dobry den dievcata,
tak pociatocne nadsenie ma stale drzi, vcera som si pozrela na mtv ten komplexxxl a teda som sa dobre nakopla 😵 papanie mi nerobi problem aj pitny rezim dodrziavam-nosim si so sebou litrovku,jednu doobeda,druhu poobede a treti liter pomedzi to doma.
ale mam nejake otazky,ak mi viete prosim poradit.kedze sa nechcem "zatazovat" (som proste pohodlna 😵 ) pocitanim,tak len zbezne vazim potraviny aby som tolko toho nepozrala. takze na ranajky je cca 80g peciva ok? neni to vela? k tomu dam sunku alebo syt+zelenina. desiata biely jogurt a vonku zobkam ovocie 😉 na obed okolo 100g masa je ok,nie? a priloha tiez len 100g. samozrejme zeleninka k tomu. dnes som mala napriklad 150g cestoviny +zelenina v parad.omacke (pretlak a dusena zelenina) a k tomu 80g syra (nemam masko doma), to je asi vela ten syr co? olovrant jogurt + vonku ovocie. mohla by som to inak nahradit napriklad tym bebe dobre rano,alebo fit tycinkami? a vecera bud obed ale mesia porcia alebo 50gpeciva +syr alebo sunka a zelenina...
tak som sa rozpisala,dufam ze je to pochopitelne co pisem 😀 ak niektora budete mat chut a cas tak sa mi nato kuknite,vdaka 😉

martinex
22. jún 2011

@janca13 znie to super,ja takto robievam karfiolove placky alebo mrkvove...su mnam 😉

martinex
22. jún 2011

a este ma napadlo,napriklad take palacinky? mozem? alebo zemlovku ci ryzovy nakyp? hmmm??? 😅

fabula
22. jún 2011

Ahojte dievcata , ja som sa uz vratila z dovolenky a s vahou som ok . myslela som ,ze priberiem a ja nic ... vaha mi tam zostala stat . sa tesim. nezabudla som na vas ... tak by som si popisala na fore ,ale pokazil sa mi pc a pisem iba na chvilu od nasich. IT technik je teraz na dovolenke a pride az 28 .06 ... urcite ma nedajte prec z tabuliek dievcata 😉 ja chcem bojovat dalej. Drzim palce v chudnuti.... ahojte zatial 🙂 🙂

yennn
22. jún 2011

@martinex ja by som uz poobede obmedzila sacharidy, nedavala by som si na olovrant bebe dobre rano, ani ovocie, ani pečivo na večeru. Daj si pečivo celozrnne na olovrant, ako posledny sacharid... ked das celozrnne, je to postupne uvolnovanie cukru, malo by ti to po case pomoct zdolať chuť na sladké... Na večeru by som už tiež nedávala prílohy (ďalšie sacharidy) - zemiaky, cestoviny, ryža

yennn
22. jún 2011

@martinex palacinky, zemlovku, ryzovy nakyp... to vsetko mozes, ak si budes vedoma toho, ze je to sladosť... ty si musíš zvážiť či chceš také jesť, do redukčného režimu by som to nezaraďovala, ak chceš zredukovať váhu. No ak už, tak max. na obed, neskôr už nie.... nespotrebovaný cukor sa totiž mení na tuk, som ti zabudla napísať v predchádzajúcom príspevku.
Palacinky som minule robila celozrnné, dala som si do nich dus.zeleninu a posypala syrom, mňamka 🙂

martinex
22. jún 2011

@yennn dakujem za rady, len ja olovrant by som rada mala taky co mozem chrumat vonku,kedze cele poobedie som s detmi na ihrisku. takze bud pecivo alebo napriklad jogurt?
a hmotnosti potravin su ok? a na veceru teda co mam papat? a sladke u mna neni problem,to nemusim, skor slane ma laka 🙂 napriklad taka pizza 😀 😀 😀 ale to prekonam casom,ako bude vaha ubudat 😵
a palacinky na slano robievam aj ja,mame to moc radi

z.vrablova
22. jún 2011

-80g celozrneho peciva na ranajky je uplne v pohode, rano bielkovin okolo 30g (sunka, syr...)
-na desiatu pridaj pomale sacharidy... tzn. ovsene vlocky (30g), celozrnne pecivo (50g) a pod.... a nezabudni na tuky (10g podrvanych lanovych semienok, 10-12 orieskov, ci len lyzica oleja)
- na obed kludne aj 120g bielkoviny (maso, ryba, strukoviny, tofu,...), priloha tiez aj do 150g... a tiez je dobre, ako stale prizvukuje @yennn (v dobrom), zacat obed polievkou bez zaprazky...
- syr 80g je strasne vela.... 😉 po obede okolo 30-50g (max)
- poobede uz bez ovocia (ale napriklad taky melon je radeny do zeleniny, alebo avokado... 😉 )
- ja tiez casto veceriam pecivo, max 50g, alebo aj prilohy, ale obmedzene, zhruba polovicnej porcie ako na obed....

Inac je to super, len tak dalej... 😉
A presne ako pise @yennn, mnamky su na zvazenie, ci si ich zaratas do prijmu... ja sa drzim teorie, radsej zdravsieho vela a nezdraveho kustik (to som o hodinku hladna...).... 😉

adky
23. jún 2011

@katkav @yennn @z.vrablova @damiankad Baby,ani vam nejde FB? Pisu ze mi robia nejaku udrzbu a dostupny bude az za niekolko hodin ....takze pisem sem:

PRIJALI MAAAAAAAAAAAAAAA Na ŠKOLU !!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
SOm strasne,prestrasne stastna,bude zo mna pani porodna asistentka 😀 😀 😀