Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Zabudla som dodať, že nie pribrať (to zvládam aj bez Norbiho). 😀
@macekovam
@sanym ahojte kočenky, ja som skúsila Norbi update ( založila som aj diskusiu Norbiho update - na str. 1 je rozpis jedál - samozrejme je na každom či sa večer napchá slaninou a pšeničným chlebom, alebo si dá šalát a k tomu mäsko - podľa mňa úbytok na váhe nespôsobí len dodržiavanie času, ale aj sebadisciplína a zdravý rozum 😎 ). Som na tom len pár dní 🙂 vôbec nie som hladná, žiadne násilie na sebe nepácham, dodržiavam čas - do 12 - múka, cukry - do 15 prílohy a potom jem len šalátiky a bielkoviny ... nič viac na tom nie je... dnes pridávam beh, ďalej streda a potom sobota resp. takú rýchlejšiu chôdzu - beh by som podľa mňa neudýchala teraz na začiatku. Nechápem ani ja z toho úbytku, predpokladám, že je to voda a mám po MS ale mám z toho radosť.
@macekovam tak ako napísala elina ... no ja sa konečne cítim dobre po tých 4 m čo som sa trápila a šla som hore na váhe, teraz sa cítim tak ľahšie ale to je o psychike 😉 😵 😵
a dnes sme kúpili plavačku tak som spokojná, mm ide maľovať a ja sa už teším kedy sa budeme sťahovať 😀 😀 a bývame na 5 p tak iba pešo budem chodiť aj s malou to bude o dršku no zvládnem to chcem byť spokojná a vedieť že pre to robím všetko 🙂 🙂 🙂
ahojte dievcata 🙂 tak ja zase nic,stojim na vahe ☹ ja uz naozaj neviem,co to je,za 2 mesiace som schudla ani nie 4 kila a uz som z toho na nervy 😠 prave som docitala ten norbiho rozpis a idem to skusit,aj ked teda velmi sa to od mojho terajsieho jedalnicka nelisi ale bude na seba tvrdsia a cez vikendy uz ziadne pecene klobasky a cert aby v tom bol,aby som sa nedostala blizsie k tej 65 😉
čaute baby, tabulka dnes nebude až večer som dokončila, lebo som zabudla na to že to treba prerobiť kvôli novému kvartálu.... Dorobím zajtra.. dúfam 🙂
Ahojte 🙂 😉 no ako sa darí?? Takže z vás sa stali norbidačky?? Tak dajte priebežne vedieť ako sa darí. No ja včera celkom ok a dneska som sa vytešovala,že vykuklo slniečko a už je zase zzzzima 😠.
@monika.c ahoj...ja som mala uplne rovnaky problem...ale pomohla mi jedna vec,...stobklub.cz a vazenie jedla..a na mna neplatilo zjest denne 7000kJ ale 5000 kJ...a vaha sla dole a ked osm sa aj prejdla nesla nazad...ale musim sa priznat..pred tyzdnom som s tym z pohodlnosti prestala(s vazenim jedla) tak a dnes zeriem co vidim 😢 ale to aj preto ze pride ms.skus stobklub.cz za vyskusanie nic nedas....ja potrebujem nejak nakopnut ..podporit..lebo mm nie je doma a nema ma kto ☹ ....ale zajtra už musim urcite(toto si sice opakujem uz tyzdem) ale uz bolo DOST!!!! nechcem nazad svojich 75 kg 😖 baby pomoooc a co s nafuknutym bruchom???
Ahojte baby, neviem či si ma niektoré pamätáte, a či vôbec ešte tú ste tie....ja som úplne na začiatku s vami začala chudnúť, a keďže napriek mojej snahe som opačne - priberala nie chudla, potom som sa na nejaký čas odmlčala a teraz sa opäť snažím zmeniť jedálniček a aj cvičím, a straaaašne pomaly mi to ide dole, tak som na vás myslela, že sa sem vrátim a skúsim sa motivovať. Neviem síce či to pôjde dole, ale to, že som nechudla vôbec si myslím, že mám nejaký problém so štítnou žlazou, i keď mi robili už testy a bola hladina v poriadku.....no neviem...
Pamätám si tu už len jedine na @yennn , s ktorou sme to na začiatku rozbehli 🙂
Tak ma berte späť 😀
@liana81 ... chlebik asi 75g, rama priesvitne, tuniak 40g, paradajka
@z.vrablova jej pozerám, že máme skoro rovnaké bambuľky, moja je len 5 dní staršia od Kristínky 😉
@damiankad skús vylučovacou metódou, čo Ti to spôsobuje ... a zatiaľ Espumisan ? a môžno trošku rozhýbať črevá... 🙂 a naštartuj sa už dnes, nečakaj na zajtra ... lebo dopadneš ako ja... keď som mala 50 kg, tak som sedela raz v autobuse a oproti mne stála kočka s nadváhou resp. obezitou... hovorila som si, raz bola ako ja ... prečo to nechala až sem zájsť ...ja by som to nenechala, by som nejedla, behala, proste hocičo robila, len aby som nemala nadváhu .... no haha a dnes do ktorého fóra prispievam ??? takže aj aj som to stále odkladala, až som skončila tak, že si neviem na seba nič kúpiť, pretože sa v zrkadle neviem stotožniť s tým čo vidím, nič mi nesedí...lenže ono to sedí, len to nie je veľkosť 36-38 resp. M, ale 44 a XL a ja stále neviem tento obraz prehltnúť a tak všetko odložím na miesto a nič si nekúpim... nechci vidieť môj šatník ☹
Ahojte 🙂 no baby tak dneska to u nás vyzerá celkom nádejne ... asi bude kooonečne pekný deň 😎 😎
@liana81 ahoj 😉 no my sa asi nepoznáme,ale neva niečo nás spája 😉 u mňa raňajky väčšinou rovnaké chlieb alebo rožok, maslo syr a káva.Desiata väčšinou jogurt niekedy + rožok . No a obed ešte neviem,musím preskúmať chladničku 😉
@z.vrablova a vy dneska oslavujete?? tak prajem všetko najlepšie,hlavne vééééľa zdravíčka 🙂
@janca13 ... anoooo.... dnes ma Kikuska 2 roky, ale oslavovalo sa vcera... dakujeme
@z.vrablova jej tak blahoželám, všetko naj, ups, až teraz som si uvedomila, že to je júl, my sme mali v júni, takže ešte mesiac navyše, sorry 😀
a tiež sme mali macka pu, to je náš kamarát.....skúsim priložiť foto 😉
@janca13 no tie raňajky aj ja mám tak podobne, ale dnes som si dala ovocné raňajky, lebo žiadné pečivo nám nezostalo a nechcelo sa mi ísť do obchodu, tak aspoň pre seba som niečo urobila 😀
@elina313 pekne si to napísala, aj ja si dávam pozor aby som chudnutie neodkladala na "zajtra" 🙂
@z.vrablova gratulujeme 🙂 moj paťko ma dnes meninky 🙂
@elina313 hm.... zaujímavá úvaha, o tej obéznej kočke čo išla s tebou v autobuse... Premýšľam, aká je moja odpoveď na tvoju otázku "ako si to mohla nechať zájsť až takto ďaleko".... A odpoveď je tu: NEVIEM ! ☹
Rozmýšľam nad tým, že sa asi človek po istej dobe "prestane vnímať"... nie je to tak, že by som sa postavila na váhu, a povedala si "aha plus ďalšie kilečko, paráda!!! 😀 " Celé dni sedím v práci, od rána až do večera, a stravu neriešim, a ak, tak niečo peknučké a dobručké, čo mi pohladí moje prácou znavené nervy a telo... Viem, vidím že moja postava nie je ok, veď sa chystám chudnúť, nie? Už... toť hneď od pondelka. Najprv ale musím nad tým popremýšľať, pripraviť si strategický plán, navrhnúť riešenia, kúpiť si zápisník, preštudovať si odbornú literatúru. Kua tuším to do pondelka nestíham..............
😀 😀 😀 😀 (tieto smajlíky sú trošku na odľahčenie situácie, ale ináč dobre viem že tam patrí tento 😢 )
Všetci videli, ako priberám, len ja nie. Lebo nepriberieš 10 kíl za týždeň.... odvážiš sa raz za dva týždne, a je tam plus kilo... no nič moc, ale zase čo je to kilo? Len si akosi zabudnem uvedomiť že už je to druhé kilo za sebou... A nebolo toho, kto by sa mi pozrel do očí, a spýtal sa ma "Hej! Vieš o tom, že tučnieš?" Nebolo toho, kto by ma kopol do členku a povedal "Hej! Rob so sebou niečo, nie je to pekné!"...
Viem, štíhlym ľuďom sa toto musí zdať šialené a nepochopitelné, ale takto to je, to je tá odpoveď. A jedlo je len začarovaný kruh... kompenzuje si ním akúkoľvek zlú, stresujúcu, nespravodlivú situáciu v živote, zlú náladu, zlé počasie.... a padáš a padáš.... a ani si nevšimneš a tvoje BMI už nehovorí "nadváha".....
Tak koniec nedeľnej chvíľky poézie... už chápeš? 😎
@z.vrablova @tinika blahoželám detičkám k narodkám aj meninkám 😉
@yennn presne si to s tým pondelkom vystihla, vždy od pondelka a preto teraz si ešte dám....
Ja som na sebe ani moc nevnímala že priberám, len zrazu začali reči, že som zoženštela 😖 a potom raz prišiel švagor a že .... jéééééj Tamarka a čo Ti tvoja mama všetko poje a Tebe nedá, ty si aká chudučká
a posledný klinec do rakvy bol, keď jedna pani, čo robila v škôlke a odišla na MD a stretla ma pred školou zagratulovala že jééééééééj vy budete mať druhé ???? 😕 😕 😕 😕 čoooooo aké druhé, to bola taká hanba, nikdy nezabudnem, vtedy sa mi poradilo schudnúť zo 75kg na 65 kg, ktoré mám teraz, ale moja váha - tá naozaj moja bola vždy 50-52 kg... to som JA, nie tá pani v zrkadle, ktorá sa už síce začína podobať, ale stále to nie som JA 😔 😢
@yennn ja som ich uz vsetkych pozrela.akoze tam im da trener na prvy stvrtrok taky ciel,ze dovi dopo.a to len za stvrtrok.oni fakt uzasne chudnu a vidno tam aj ze stracaju motivaciu,hovoria o tom,ze preco sa dostali tam kde su atd...je to tocene stylom reality tv,takze istu formu "zabavy" to musi mat,no v konecnom dosledku je to furt o chudnuti o spravnom stravovani o tomz,e sa hned nemusi clovek vzdat vsetkeho co lubi,ale mozno si jedlo pripravit trosku inak a furt je to lepsie,zdravsie a menej kaloricke,no mnam faktor ostava 😀 tam ale nie su ludia s miernou nadvahou,tam su fakt ludia,co pomoc potrebuju 😒

ahojte, ja ani neviem co mam nahlasit, lebo ta moja vytopena vaha je asi fakt pokazena ☹ ani 2x mi nenamerala rovnake ciselko a to som sa vazila asi 7x. Rozpatie bolo az 2 kg, co aspon bolo potesujuce, ze vsetky ciselka boli pod mojou minulou vaha, tak som dala priemer.
Takze sa vysledok je skoro kilo dole, ale som zvedava, co povie nova vaha, ktoru mi MM kupi asi v stredu.
drzte sa 🙂