icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

z.vrablova
6. júl 2011

@tinika ... dakujeme... aj Patkovi vsetko len to najlepsie k meninkam... 😉

@liana81 ... mesiac a nieco hore-dole... urcite by sa spolu vyhrali... -D
... babule, ja som vcera po 3 mesiacoch jedla sladke... dali sme si s Kristinkou kusok torty spolu... ze aka dobra bola.... Sestra nastastie nepecie sladke torty, ale aj tak... ani to nejdem preratavat... 😝 tak som ostala bez vecere, ale stalo to za to... pri tom tazkom porode to raz-dva spalim... 😀

@yennn ... dievca, dopredu si objednavam tvoju motivacnu knihu... tou myslienkou sa zacni seriozne vazne zaoberat.... ty vies cloveku citat z duse... 😨
... ja si pamatam posledne posmesky na moju postavu hadam zo zakladnej skoly... bola som vsak typ, co si po hlave skakat nedal, preto som to vedela stale zahrat do autu... ako sa cas vliekol a ja som ako 15 rocna zacala svoju prvu dietu a nasledny jojo efekt, ktory ma priviedol k trojcifernemu cislu, myslim, ze okolie moje chudnuce snahy nebralo nikdy vazne.... preto sa aj komentare zuzili na minimum... cudzi na mna musia hladiet skor s polutovanim... Ja sa priznam tiez, ako som sa minule s polutovanim zahladela na jedno obezne mlade dievca, ktora prave jedlo 3 kopceky zmrzliny a v ruke mala obrovsky kebab... ako v zrkadle... ☹

tinika
6. júl 2011

@z.vrablova vdaka 🙂

yennn
6. júl 2011

@bobocka uz som to hodila aj do sukromky, pozrela som si Rachel, je to super, chlpy mi stoja. Dost podobne tomu co @katkav pisala, tiez som si ich vsetky pozrela "I used to be fat"

yennn
6. júl 2011

@z.vrablova dakujem, no kym mam 90 kil, neviem kto by si taku knihu kupil...
PS: Pre tych, co si toto citaju o 4 roky, dufam ze uz 90 kil davno nemam a moja (druhá) kniha je uz na pultoch 😀 😀 😀

liana81
6. júl 2011

@yennn jeeej ahoj, tak tu si 😉 a ako sa ti vlastne podarilo schudnuť? Kolko si dala vlastne od začiatku dole?

macekovam
6. júl 2011

@yennn aho🙂 musim reagovat na toto...Hej! Vieš o tom, že tučnieš?" Nebolo toho, kto by ma kopol do členku a povedal "Hej! Rob so sebou niečo, nie je to pekné!"... ..no myslim si ze ti ludia ti nepovedali preto ze ta mali radi...ti ktorym na tebe zalezalo ti to nepovedali aby ta nezranili( ak si vsimli ze zajedanim riesis problemy) a tí druhi ti to nepovedali preto lebo im to bolo fuk....co by vyriesili tym keby ti povedia...ze si tucna a prestavas byt pekna.... 😕 😕 😕 😕 😕 😕 kazdy musi sam zbadat ze to nie je to co chce...tak ako si si to vsimla ty sama a zacala si s tym nieco robit.. teda nie nieco ale vsetko preto aby to tak uz nebolo....neviem ale zo svojho okolia mam skusenost ze ked je tucnej zene povedane ze je tucna tak sa vacsinou urazi....lebo vacsina tucnych zien ma pocit ze sa s tym uz nic neda robit.... a tak ich sebavedomie ide este nizsie a nostek maju zasa blizsie ku tanieru 😀 😀 😀 😀 radsej nech nam nikto nic nevravi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
6. júl 2011

@liana81 v podstate som tam kde v decembri, dala som dole necelych 10 kil a potom prislo tazke obdobie, nebudem sa vyhovarat, skratka viac sa mi nepodarilo. Ale drzim sa, plus minus 2-3 kila takze som rada aj tomu, keby som tu nebola na tomto fore, tak som s vahou v zavratnych vyskach.... A tebe teda ako sa dari?

yennn
6. júl 2011

@macekovam jooj moja, to mas pravdu uplnu. Nechap ma zle, nemala som na mysli to, ze by som obvinovala svoje okolie za to ze mi nikto nic nepovedal, viem ze si za to mozem len a len sama. A tiez som nemala na mysli kolegyne aby mi vypravali ze som tucna. Skor tych najblizsich... aj ked... moja mamina sa napriklad obcas snazila, len tym nespravnym sposobom a stamale som sa urazala, to mas velku pravdu. Hoci nikdy som nemala pocit, ze sa s tym uz nic neda robit...
Ale vzdy som si priala, aby moji najblizsi nasli nejaky sposob, ako so mnou o tychto veciach komunikovat.... napriklad, moj manzel... (a teraz ma ukameňujú všetky kočky, čo ich doma mužíček buzeruje a chudnú vlastne len kvôli nemu).... je to moje zlatíčko a ľúbi ma. Nikdy mi nič nepovedal, nenaznačil. Teraz ked sa ho spýtam, tak mi odpovie "jasné že mi to vadilo".... chápeš? Ale ináč jasné, v globále máš pravdu, tuční ľudia sú jasnačka na seba citliví.... a vlastne kto nie je

macekovam
6. júl 2011

@yennn ahoj🙂 inak aj ja som sa dozvedela ze muzovi to vadilo az ked som co to schudla a zacala so sebou konecne zasa nieco robit🙂

yennn
6. júl 2011

@macekovam na jednej strane sú to zlatíčka, čo by za takých dali iné.... ale na druhej strane je to nefér voči nim, pretože ako k tomu on dojde, že "musí" so mnou existovať, aj ked sa mu páčim oveľa menej.... ano viem viem ze ma lubi... ale to neznamena ze musi akceptovat ze mam o 20 kil navyse....

macekovam
6. júl 2011

baby mam len chvilku ale chcem sa s vami podelit o skusenost...tak dnes som cvicila to moje tae bo a reku odsledujem ten pulz ze ci je to premna o.k. cvicenie...tak som si vyratala pulz kolko by som mala mat pri zatazi a vyslo mi ze max.130...a zacala som cvicit 🙂 🙂 🙂 no a teraz k veci....
pred cvicem som mala 68/ min... a potom som si merala po 20 min...tam som mala 123/min... a potom o dalsich 20 min a mala som zas len 123...a vlastne som viac ani nemala a popri tom to bolo tazke cvicenie a tieklo zomna poriadne...preto prosim tie ktore sa tomu rozumiete aby ste mi povedali ci mi to staci....cvicit 40 min. pri pulzoch 123/min..denne...hm??? 😕 😕 😕 😕 😕 uvodnych 20 min..pokial sa mi to vysplhalo na 120 neratam... 😀 😀 apocitala som to tymto vzorcom...220-vek*0,7 🙂 ale dnes uz musim ist...zajtra skontrolujem co ste mi poradili..papa🙂

macekovam
6. júl 2011

@yennn to je sice pravda...mame kila naviac ale porodili sme deti..priberanie pocas tehu neratam lebo som setrila dieta a bala som sa on...a u mna to tak bolo...chovala som si ich ako v perinke ale na druhej strane...dieta je von tak kuk do zrkadla a rychlo s tym nieco spravit lebo neskor uz bude vsetko ovela tazsie...koza ochabne a mozme sa aj pos..ť 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 teraz je ten spravny cas🙂 su zlaticka ale tehotenstvo je zasah do nasho tela a len ten kto ta ma rad to rozumne chape a trpi 😀 😀 😀 😀 😀 ale teraz ked vidi ze sa snazim tak je vsetko este lepsie a vidim ze pomne bazi🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
6. júl 2011

@macekovam ahá, no moja lenze my sa bavime o dvoch roznych veciach... ja som pribrala takto este davno pred tehu, lebo som hodiny a hodiny travila v praci (uprimne? vobec netusim kedy sa nam podarilo stvorit ten pokladik 😀 ) .... ja som pocas tehu nepribrala takmer nic, resp. v prvych mesiacoch som to hned zhodila.... Joj keby mi vycital chlap, ze som cez tehu pribrala, tak by som ho poslala dakam...
PS: to je super, ze tvoj muz ocenuje tvoju snahu a ze sa mu viac a viac pacis, myslim ze toto iste zazila aj @adky
no ja nemozem povedat, muz to sice ocenuje, ale nejak extra to neriesi ani teraz

livia333
6. júl 2011

ahojte babule, tak rychlo vas len pozdravim...nebola som tu velmi dlho...nestiham...a boli sme na dovolenke, @yennn sa ma pytala, ako sa mi podarilo za tie dva tt na dovci nepribrat 😀 , tak ma to ohrialo pri srdci, aj ked no 100g je to viac ako pred dvomi tt...ale to prezijem. Musim sa priznat vsak, ze som prestala ratat v stobe ☹ nejako mam pocit, ze nic nestiham. A taaak rada by som videla uz aj 62 na vahe...musim sa viacej snazit a zacat s cvicenim zase.
Inak dnes u mna bola kamoska a povedala mi, ze som schudla...tak to bol celkom fajn pocit...ze si to niekto vsimol..aj ked cesta este daleka...ale aj keby som sa mala "pototo", do ciela dojdem. Musim sem zacat zase chodit castejsie.

@macekovam mas nejaku novu teoriu? Ci co to tu citam, ze ratas pulz 🙂 ? A ako sa ma @nanika? Chodi sem? Necitala som vas spatna a uz to asi nestihnem...ak si neda Alex povedat a nebude spat aspon 2x2hod. zajtra 😀
Ale konecne mu vyliezli jeho prve dva dolne zubky...teda uz vykukaju...tak snad budeme lepsie spat, lebo tie kruhy pod mojimi ucami su strasne.. 😠

macekovam
7. júl 2011

@livia333 ahoj....nie nemam novu teoriu...len som pozerala TV a tam davali ze ked chces palit pri cviceni tuk tak tvoj pulz by mal byt taky aako si vypocitas dla toho vzorca a cvicit pri tej frekvencii aspon 30 min.ak mas pocas cvicenia viac tak nepalis tuk a sacharid a cvicenie nie je tak ucinne...zevraj...bola tam taka zena a mala 40 a chcela chudnut zumbou a tak jej povedali ze to nie je pre nu....tak som chcela zistit ci je tae bo pre mna...nech sa zbytocne nesnazim 😀 😀 😀 😀 😀 este ze ked cvicis nad to cislo co ma byt( s tymi pulzami) tak vraj nechudnes len zvysujes kondiciu ale tuk nemizne 😖 tak robim pokus na cloveku🙂ale su tiez hodinky co ti meraju aj pulz a mozes si nastavit kolko chces aby ti snimali a ked prekracujes tak alarmuju....dobre na beh,korcule a vlastne stale🙂

janca13
7. júl 2011

Ahojte 🙂 no konečne to tu aspoň 1 deň žilo 🙂 ale kedže je vonku kooonečne 😎 😎 ani sa vám nečudujem že sa vám tu nechce vysedávať.No mne bolo včera celý deň nejako blééé a to som sa teda neprejedala ale nejako mi uškodila paprika 😝
@z.vrablova no tvoja kočka je aká slečna to tá moja je oproti nej úplné bábo,ale to bude asi tým že Ninka nemá vlásky,teda len také páperie ako kuriatko.
@liana81 no ja mám teraz výhodu,že mám doma školáčku a tá rada nakupuje,len aby mala dosť peňazí pri sebe,takže ráno...čerstvé rožky 🙂

janca13
7. júl 2011

Baby a ešte som chcela k tomu,že vám nikto nepovedal že ste pribrali...no mm mi to občas nenápadne podsunul akože nie tak že Pozri sa ako vyzeráš ...si tučná rob so sebou voľačo ...to nie on tak nenápadne že :"a naša mámo čo to tu máš?(a chytil mi SLANINU) nepribrala si nám trošku? " a pod. ale ja som si z toho nič nerobila a vždy som mu šplechla odpoved typu: "aj ja ťa milujem " ... "ale ved ja viem že ma ľúbiš"... a moja najoblúbeneišia " aj v zdraví aj v chorobe,aj v bohatstve aj v chudobe,aj v šťastí aj v nešťastí,aj v štíhlosti aj v tučnote Vždy ťa budem milovať 😀 😀 😀 akože tak vo vnútri ma to štvalo ale nemala som silu s tým niečo urobiť,ozaj som sama musela nájsť silu bojovať s tým.No a mama tá mi viac krát povedala pozri sa ako vyzeráš ved si ako ja a ja mám 70 rokov!! A ked mi začala ponúkať veci po sebe...BABY POMOOOOC ja som mala nervyyyyyy 😠 😠 😠 No a teraz ked som už čo to schudla,tak mi muž hovorí že:" najedz sa poriadne ved aké bude mať Ninka mliečko?" a ked mi bolo včera zle tak ma sprdol no!! nenaješ sa poriadne a potom ti je zle!! len melony a zeleninu a čo si zajac??? no povedzte mi čo on vlastne chce?? 😀 😀 😀

damiankad
7. júl 2011

@janca13 ani mne to mm nikdy nepovedal takým spôsobom...a čo ten tvoj chce?? no predsa pre teba len to najlepšie 🙂 chce aby si bola pekná štíhla zdravá milá usmievavá ako vždy 🙂

z.vrablova
7. júl 2011

@janca13 ... joj moja, ako sme sa my za vlaskami nacakali... a to ja aj sestra mame hrivu brutalnu, brckavu a moja Kika len take papericko donedavna... a potom akoby zo dna na den je vlasky zhustli a konecne je aj vidiet, ze je to dievcatko.... neboj, pride cas aj na tvoju Ninku, ved este 3 mesiace casu.... 😉

martinex
7. júl 2011

@janca13 moj muz je tiez "podpora",ked som drzala dietu tak by ma bicoval za keksik,ale ako som rpestala,hned by mi klobasky na veceru robil....asi by bol najradsej keby som mala 60kil a pritom tlacila langose a parene buchty 😵 ale nikdy mi nepovie ze som tucna, len skonstatuje ze som matka,tak co cakam.... fasa 😖

idris
7. júl 2011

@macekovam ja sa chcem spýtať na tie hodinky ktoré zapípajú .. kde sa dajú zohnať ??

inak ahojte dievčence , Ja sa celkom držím, len dnes som si dala sóju a tá bola na sladko a čil som sa nevedela dojesť tak som sa dorazila udusenou cuketou s cesnakom 😀 😀 😀 😀
U nás bol strašný hic normále sme boli s malou vonku po 15 tej a už o 17 sa vypýtala domov 😅 😅 lebo jej bolo horúco nechápala som

yennn
7. júl 2011

čaute babulky, ja mám už zase krízu ☹ Nechápem čo sa to so mnou deje, na začiatku (rozumej pred trištvrte rokom) som bola tak velmi odhodlana a ziadne vonkajsie okolnosti ma nedonutili polavit, maleho choroby, dokonca vazne problemy sme mali... a isla som stale za svojim. Asi toho bolo na mna naraz moc, a teraz pri kazdom probleme "koncim" 😢 Nechapem...... tento tyzden sme liecili maleho hnačku, tak som neriesila svoju stravu, niezeby som nemala cas, to nie. Niezeby som mala take strasne stresy, to nie. Skratka, nemala som chut. Nebola som v pohode, a neslo to. Otras 😠 Najhorsie ze potom sa z toho uz neviem tak lahko dostat a znovu nastartovat....

livia333
8. júl 2011

@yennn musis sa vzchopit 🙂 aj kriza ma svoje opodstatnenie, niekedy musime padnut az na same dno, aby sme sa mohli oprasit a ist zase dalej. A urcite to zvladnes, ja som o tom presvedcena 😉 Hore hlavu. A ideme dalej.

macekovam
8. júl 2011

@idris ahoj🙂 ja som nasla aj tu na internete....vola sa to SPORTTESTER.(ten stoji tak do 20é..).a niektori ludia to to aj predavaju na bazaroch....a potom som nasla take ine a tam stoja 50é a viac....ale v sportovych obchodoch to tiez budu mat...aj ja sa ich chystam kupit koli behaniu a korculovaniu🙂

katkav
8. júl 2011

@yennn co to? asi som ta stiahla so sebou, ked som ti pisala o svojej, nechci vediet, kolko som zase pribrala. Ale asi aj ja musim klesnut na same dno, aby som mohla zacat zase a poriadne. Jani, vsak si sa do toho tak krasne zase zahryzla, neblazni, vsak nemozes tu 8-cku do nekonecna obchadzat, chudneme smerom dole 😉 dnes je piatok, ak si aj nieco pribrala, este stale mas sancu to nejak upravit do pondelka, tak posluchaj, jooo? spomen si na vsetky tie "pre", co si si napisala na papier, vsetky tie vyhody, ktore budes mat, ked sa znovu nakopnes a restartujes 😉

jojina11
8. júl 2011

ahojte dievčatá, tak dnes je týždeŇ, čo zarezávam v práci, práe som dojedla a na okne troni dvojlitrová fľaša vody, z ktorej pomaličky odpíjam,tento týždeň tu nemám šéfa , tak aj ľudí je pomenej, a tak od pondelka to začne tak normálne, som zvedavá ako to budem zvládať,
na všetky myslím a verím, že spoločnými silami sa k tomu nášmu cieľu dostaneme, prajem vám pekný deň a niekedy sa ozvem 🙂 🙂 🙂

z.vrablova
8. júl 2011

sutazime, prosime o hlasy.... paci sa mi na nas album... dakujeme... xx
https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-so-samsung/ako-zvladnut-fotoaparat/

janca13
8. júl 2011

Ahojte 🙂
@damiankad no moja štíhla nie som (zatiaľ) pekná som vari bola ked si ma bral 😎 (ale čo chce po toľkých rokoch s ním to muselo na mne zanechať nejaké následky 😀 ) no a ostatné splllňam 😀 😀 😀 😀 😀 😀 takže z toho mi vyplýva, že nie som na to až tak zle 😀 😀 😎 😎
@z.vrablova no tak moja ako bude po Lucke tak vlásky budeme mať až v 3-4 rokoch,ale teraz tie jej vlasy stoja za to 😉
@martinex takže asi budme radi že ich máme určite sú baby čo sú na tom horšie ako my 😉
@yennn ale moja, ved každá máme raz za čas krízu ☹ je dobré že si to vieš priznať a netváriš sa,že je všetko OK ale vari by si skoro ročnú snahu nechcela zamiesť kamsi pod koberec 😠 no to ti určite ani jedna z nás nedovolí ...dobre,možno včera ,predvčerom a čo ja viem od pondelka to bolo zlé a ked si mala aj drobčeka chorého určite váha bola to posledné čo ťa zaujímalo(zhodou okolností tiež už 2 týždeň ma Ninka plienk.dermaditídu a mám slzy v očiach vždy ked jej zbadám prdelku) ale tie kilá čo si zhodila si si riadne odmakal!!!!! SAKRA tak im vari nedovolíš aby sa na teba opäť nalepili !!! TAKZE hlavu hore,aj ked si už dneska trošku zhrešila od tejto chvíle pekne začneš poslúchať a uvidíš,že v pondelok to nebude taký des ako si myslíš 😉 😉 A toto zlé obdobie si poznač do diára,možno sa ti zíde,ked budeš písať tú knihu,na kt. sa tu všetky tešíme 😉

janca13
8. júl 2011

@marthuska no tak nakoniec som dojedla mäsko od obeda a zaklincovala som to melonom 😝 a ten mi ide už ušami 😅 😅 😅 a moja Lucka bola nadšená tými šunko- chipsami mám pocit,že bude na nich fičať 😉

janca13
8. júl 2011

AAA zase som tu!! 😅 😅 niečo som objavila: Zázvorový tukožrútsky čaj,je výborným prostriedkom na zdravé chudnutie.2 PL strúhaného zázvoru zalejeme 1I prevarenej vody,lúhujeme 15 minút.Popíjať počas celého dňa.Podporuje trávenie,naštartuje metabolizmus a spaľovanie tukov. 😉