Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@liana81 čaves... no ja som najprv pribrala po tom čo som od vas odišla normalne som sa akosi rozjedla a teraz som zas obmedzila sladkosti tak to išlo dolu. tak som na tej 50tke, ale chcela by som sa dokopať do toho cvičenia a akasi som teraz unavena neviem nechce sa mi
a ty ako si na tom kolko si už schudla?
@vejula ahoj 😉 čo ja...ale teba som skoro nespoznala ale dakujem 😉 no darí sa mi v podstate dobre.Od apríla mínus 7-8 kg nieje až také zlé ked si predstavím že som sa s kilami neúspešne pasovala 11/2 roka 😠 😠 takže už len 10 😀 😀 😀 😝 a mám svoju váhu.No vari do Vianoc stihnem. Lucka prázdninuje,takže mám doma veselo a Ninka mala(a má) problém s prdelkou tak sa trošku trápime,ale je vonku teplúčko tak pobehuje bez plienky a ja chodím a zbieram hovienka,lebo na nočníku mi vôbec nechce sedieť 😠 😠 a to poznám jej rovesníkov,kt. už nemajú plienky ani v noci.No a ešte sa stále kojíme,ale po dovolenke ju chcem začať odúčať,tak neviem kt. z nás bude viac plakať 😢 A čo ty? ako sa ti darí? už si schudla tie tvoje 2-3 kg? a drobček? 😉 😉
@janca13 jej tak to je super 8-9 kil je riadny uspech si sa do toho riadne zakusla. ja hej teraz som troška pochudla na vahe ale čo ja viem ked sa na seba divam ani sa mi nezda že by som bola nejaka schudnuta, treba asi pocvičiť nech to krajšie vyznie
inač mne maly tiež nechce sediať na nočniku a vrieska tam, tak sa o to ani nepokušam skusim neskor. tak a stale sa kojime stale relativne často cez den aj v noci, no a stale nemam mrchu. a to už rozmyšlam že by som pomaly chcela začať po prazdninach pracovať na druhom babatku..samozrejme nie sama 😀 😀 😀 ale neviem ako ked nemam mrchu.. šance sice su ale vyrazne znižene. tak ak sa nepodari do konca roka otehotnieť tak postupne začnem asi kojenie obmedzovať tak aby som ho v tom aprily už uplne odstavila. pretože sme začali platiť pripoistenie a teraz to chceme prerušiť a začať platiť až ked zistim že som tehu, no ale musime to stihnuť do dvoch rokov odo dna ked sme začali pripoistenie platiť, takže uvidime ako to všetko vypali.. ja osobne by som bola najradšej kebyže otehotniem napriek tomu že kojim a mne by nerobilo problem kojiť aj počas tehu, no len aby sa podarilo
@vejula nič som neschudla, ešte som pribrala od kedy som odišla 😀 síce je to skôr do plaču ako do smiechu....
no pripomeniem sa a predstavím tím, ktoré ma nepoznajú 🙂
Moja váha pred pôrodom 60 kg, po pôrode som docupitala horko ťažko na 64 kg a tak som priberala, priberala neviem z čoho.....až som prišla sem na toto forum ako 68 - 69 kg a tak ako som sa snažila zo všetkých sil, priberala som ďalej, všetky tu chudli len ja som priberala, potom som odišla a moja váha je teraz cca 72,5 kg 😖 ale podarilo sa mi konečne schudnúť minulý týždeň pol kilečka, tak som opäť vyhľadala toto forum a chcem schudnúť ďalej, ale niečo mi lekárka naznačila, že mohla by som mať problém so štítnou žlazou, že možno aj preto priberám a neviem schudnúť 😕
Caute. Nemate nejaky typ na dobru digitalnu vahu a hlavne presnu.
Moja 6 rocna uz vazi ako chce - podla toho kde ju dam mam rozdieli na vahe aj 3 kg.
@liana81 ahoj, ja mam od puberty problem so stitnou zlazou, nastastie mi to skoro zistili a beriem lieky, aby som mala hormony v poriadku. musim povedat, ze po porode sa mi stav zlepsil,ale aj tak to nie je s vahou idealne.. ono, baby, ktore maju tento zdravotny problem, budu stale bojovat viac s kileckami,je to holt nas udel.. ale aby som sa vratila k tebe.. u endokrinologa ti zistia, ci naozaj mas nejaky problem a potom, po nasadeni liecby sa ti podla mna vaha zacne upravovat.. minimalne by ti uz nemala stupat.. drzim palce 🙂
@liana81 a chceš si to dať ešte prešetriť tu štitnu??? či už kašleš na to? bo ja som taky lajdak v tomto tiež som mala dake zdrav. problemy bola som na krv a už dva tyždne zabudam si zavolaťo vysledky. ale tak hadam keby čosi važne bolo tak mi zavolaju oni. inak ma chce dr poslať na gastro na hadičku a tomu sa chcem celkom dosť vyhnuť, bo už 2x som na tom bola v minulosti a bol to humus ako horšie vyšetrenie som ešte nezažila, fakt. tak neviem sa odhodlať aj keby som mala. bo ja som mala aj zapal pažeraka aj gastritidu, no neviem tern žaludok je moja slabšia stranka, mavam dosť kyselinu, nefunguje mi poriadne ta chlopna čo zabranuje vracaniu potravy a celkovo. ale už je to ovela lepšie ako pred takymi 5 rokmi vtedy to bola uplna katastrofa, ale som si vedoma že som si to sposobila sama a to zlymi stravovacimi navykmi a teraz sa to so mnou bude ťahať asi do konca života
@livia333 @katkav @janca13 babulky dakujem velmi velmi velmi pekne za podporu, ste zlate 🙂 Ja mam asi nejaky tajny vypinac motivacie niekde zvonku na hlave a ked si lahnem na vankus, omylom ho vypnem 😀 😀 Musim ten vypinac najst asi lebo inac sa mozem pripravit na to ze kazdy druhy tyzden mam krizu 😀 😀 😀
@liana81 ano ano, stale v pondelok robim tabulku a grafy (katkav mi pomaha lebo toho uz bolo vela, istu dobu nas bolo cez 50 takze mame tabulky dve). Nahlasuje sa ale do 13.00 aby sme cely den nesedeli za PC a tiez ... kto nenahlasi dvakrat za sebou, uz ho vyhodime z tabulky automaticky, bez toho ze by sme niekoho prosili alebo urgovali, stalo to dost vela energie. Tak co ty? Si si ista, ze do toho chces ist znovu? Lebo vies, teraz budem sebecka, ale neda mi nespomenut, ze je to dost otrava ked niekoho treba pridavat do tabulky a potom znovu vymazavat, prerabat vzorce tym padom dvakrat....
Ja to vnimam tak, ze kto naozaj chce, tak v tabulke vydrzi aj napriek tomu ze sa mu momentalne nedari... ja k takym babulkam patrim, moja vaha tu kolise +-2 kila ako sa jej zachce... a nie som jedina, komu sa obcas nedari. Ja osobne to vnimam ako svoje zlyhanie a hanbu, no ta hanba zverejnit (uz zase!) plusko, mi stoji za to, lebo bez tohoto kontrolneho mechanizmu, by som uz fakt vazila 100 😠
Ak teda chces, posli mi IP s tvojimi udajmi, ak to naozaj myslis vazne a nevzdas to pri prvom neuspechu. Jaj ozaj, zabudla som, okrem toho ze treba do jednej nahlasit, nahlasuje sa uz len cez IP ... lebo mam toho dost vela a nestiham citat forum... oki? 😉
@zuzuh ja mam jednu digi vahu odkedy sme sa nastahovali sem do tohto bytu, a tiez vazila šéj-haj 😀 ale nasla som si v kupelni miesto kde vazi najmenej, a zapamatala som si podla špárovačiek kachličiek, že kde presne to miesto je a odvtedy sa kazdy tyzden staviam na to iste miesto - do dost podivneho kuta kupelne 😀 😀 😀 , ale vazi presne - kolkokrat sa postavim, tolkokrat ukaze to iste cislo, chvalabohu 🙂
@janca13 teraz odbočím od témy, ale tiez viac nez maleho hnacka ma viac trápila tá jeho vyžratá riťka a jeho plač ked som sa čo i len jemnucko dotkla ... ako ste sa tej dermat. zbavili? Ja som pomaly kazdu polhodku prebalovala a na noc imazol. Stale je flakata, ale uz nie az tak, a uz to nie su ranky...
@yennn ahoj my sme mazali pri problémoch sudocrem ale výborná je aj cicaderma skús uvidíš. ja som ale mazala len vtedy, ked mal malý problém, pokiaľ bola riťuška čistá, tak som od 3 mesiacov nemazala, aby si pokožka zvykala
Ahojte holky ako sa darí ... Ja som mala dnes strašný deň boli sme na byte no a jasné jedálniček v keli 😠 😠 😠 ak som na seba nahnevaná... Ja už tam chcem bývať aby som nemala takýto výkyv lebo to neustojím dobre ... No necítim žiadnu zmenu a ani sa nevážim každý deň ... Som zvedavá čo povie v pondelok váha ... A zistila som že mám aj málo pohybu tak aj to musím nejako napraviť ...
No a chcela som sa spýtať nemáte niektorá náhodou merač pulzu z LIdlu ??
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-4D486E1B-D2...
@yennn ahoj🙂 aj nam najlepsie zabera pityol...uz ked si neviem rady dam pytiol a je to...pokial sa da skus ho nechat behat s holou ritkou po vonku...nech sa mu vetra🙂 a dala by som ho aj do bazeniku clapkat s takou vlaznou vodou a do tej by som dala repikovy odvar...a uz je z toho liecivy kupel...ale ritka vie potrapit...aj moja mala ma teraz hnacky...take agresivne ze ritka je hned cervena... tak sa rychlo uzdravte... 😉
@yennn no ja som bojovala vyše "3 týždňov" skúšala som sudokrem ,zinkovú masť,rybaciu,pytiol,aj imazol-krempasta a nič!!!!!!!!!!!!! malá behá celý deň holou riťuškou a ja za ňou utieram mláčky a zbieram hovienka(na nočník nesadne ani za nič,musela by som ju prilepiť) a tie repíkové kúpele som tiež robila to nám aspoň trošku vysušilo a nakoniec som našla na internete že "KOSTIHOJ" pomáha regenerovať pokožku,tak mi muž vykopal,uvarila som odvar a tiež sa v tom kupkala a potom som ho roztlačila a dala na gázu,priložila na riťku a dala plienočku (ked išla spinkať ) a ked sa zobudila skoro som odpadla by si neverila ale nááádhera!!!!! No a zmiešala som pytiol a imazol(tiež som to vyčítala) a ešte preventívne potieram.Ale skús si zohnať ten kostihoj,riadne ho vydrhni,nakrájaj na pásiky a uvar. (No a najsmutnejšie na tom je to,že mm mi hned na začiatku hovoril aby som jej ho dala lebo on ked má niečo nejakú ranku tak si to hned prikladá ale surový a ja som v tom zúfalstve ešte na neho nakričala,že jeho hrošia koža a jej koštička sa nedajú porovnať ☹)A ak nezoženieš,daj vedieť ja ti pošlem.

@janca13 presne tak 😉