icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

bobocka
4. aug 2011

baby..na skale chlebov od 1-10 je ako na tom tekvicovy? velky pruser,ci v pohode? 😀 😀 😀

janca13
4. aug 2011

ahojte 🙂 tak som konečne tu ale moje stravovanie hrúúúza 😝 😝 😝 ja som žrala všetko čo nestíhlo schniapať mňa a mám strach skočiť na váhu,a vôbec sa neviem donútiť prestať 😠 😠 tak na začiatok aspoň toľko a idem vás prečítať

z.vrablova
4. aug 2011

@janca13 ... vitaj kocka... si nam tu chybala, diskusia upada... 🙂 Precitaj, pozitivne sa nalad a do pondelka das este nejake to kilecko dole... 😉

@bobocka ... tekvicovy, ci iny semiackovy chlieb je dobra volba v tom pripade, ak je peceny z celozrnej muky... preto nie je dolezite cim je posypany, ale z akej je muky... ja si radsje peciem chlieb doma, sem-tam si kupim v pekarnicke razny, ci spaldovy chlieb...

bobocka
4. aug 2011

@z.vrablova no mne tekvicovy strasne chuti.je tmavsi,no nie tmavy ako cerealny.ja si doma nemam v com piectmani trubu nemam 😀 len som chcela vediet ako velmi zhresim,ked si ten tekvicovy dam 🙂 dakujem 🙂

z.vrablova
4. aug 2011

@bobocka ... u nas je veru tazke zohnat vyslovene cerealny chlieb... skus nejake vacsie supermarkety, tam je ponuka sirsia... urcite najdes aj chlieb z celozrnej muky... len si treba vsimat etikety.... 😉

bobocka
4. aug 2011

@z.vrablova skusim.toto je tekvicovy v coop kupeny.pekren vidlicka,psenicna muka 😕

mia258
4. aug 2011

Ahojte 🙂
Ja som si teraz kúpila slnečnicový chlieb a je skvelý len tak so syrom a paradajkou 😵

martinex
4. aug 2011

baby poviem vam,chudnut pri peceni je teda dobre narocne...na druhu stranu,teraz som stala 5 hodin v kuchyni,spravila 4 torty, to sa vyrovna aj dvom hodkam vo fitku..znicena som teda statocne....

katarinasifrova
4. aug 2011

@z.vrablova aj ja si peciem chlebik doma a som spokojna. len moja draha dceruska "zrnieckovy" nemusi 🙂

janca13
5. aug 2011

Ahojte 🙂 no nejako nestíham... mm má ešte dovolenku a poviem vám to je niekedy ako tretie decko 😝 ale musím ho pochváliť,omaľoval lucke izbu ...to ste mali počuť tie reči okolo toho no hrúúza a to ešte netuší že chcem aj obývačku maľovať a dať plávajúcu,lebo tu mám len koberec a už ma rozčuľuje .
@z.vrablova no moja to aj ked dám kilečko dolu,aj tak to bude stále riadne plusko,pretože som jedla piate cez deviate...pitný režim nula bodov ... no jednoznačne máte tu na mňa dobrý vplyv a bez vás by som asi bola tam kde pred 1/2 rokom.Takže hor sa znovu do toho 😎 😎

janca13
5. aug 2011

@martinex ty si taká cukrárka??ja mám tiež za sebou pár pokusov tortičiek poťahovaných marcipánom ,ale žiadne výstavné kusy 😅 😅 no spapali sa

martinex
5. aug 2011

@janca13 cukrarka amater... vsak ked chces pozri si moje vytvory:
tortovanie.webnode.sk

a uz letim dalej robit,lebo nebudem mat co odovzdat zajtra 😀

yennn
5. aug 2011

caute babulky, prave som si spravila salat s kuracim steakom, tak reku kuknem na chvilku sem... ako sa mate? Co nove?

yennn
5. aug 2011

@bobocka ahojcek, nezabudas na mna nejako? 😀 Co sa tyka chlebika, pokojne mozes aj biely.... rozdiel medzi bielym a celozrnnym nie je v jeho kalorickej hodnote, ale v glykemickom indexe. Kaloricku hodnotu ma biele pecivo takmer rovnaku ako celozrnne. Lenze biele ti rychlejsie zvysi hladinu cukru v krvi, kym celozrnne ma nizsi GI - a tym udrziava hladinu cukru v krvi na stabilnej urovni a to je prevencia žraviek. Takze ak ustojis tu chut na sladke, pokojne mozes aj biely 😀
Alebo si sa pytala na kaloricku hodnotu tych semiacok co chlebik obsahuje?? 😀 😀 😀

yennn
5. aug 2011

@janca13 presne tak, do pondelka sa nalad na diétnejší režim a trošku tú "hrôzu zredukuješ" 😉

bobocka
5. aug 2011

@yennn ja na teba.nikdy!!!! 🙂 len ja teraz na stranku chodim malinko.fakt len obcas na chvilku kuknut,ine teraz riesim. 😅
inak k tomu chlebiku,ja nie som moc nadsena tmavym pecivom v obchodoch,bohvie co tam davaju.tmave pecivo je prifarbovane.tak ten tekvicov chlieb ma zaujal.tak zdravo na mna posobil 😀 .uzasne fajny ,makkucky no fantazia.az sa mi nezdalo,ze moze byt naporiadok co sa chudnutia tyka,preto som sa pytala.ale tak ti poviem,ze aj keby nebol vhodny,tak si ho asi dam,strasna mi chuti 😀 😀 😀

marthuska
5. aug 2011

@yennn
@bobocka Baby a viete (asi viete) co znamena zvysenie cukru v krvi a vylucenie inzulinu? energia napr z chleba a hlavne z ovocia okamzite zvysi hladinu glukozi v krvi, ulozi sa vo forme glykogenu do pecene. tym sa podporuje tvorba inzulinu - co je tukotvorny hormon. toto sposobuje klesanie a stupanie cukru, cize mam dobry pocit, za chvilku brutalny hlad, dam si potom napr jablko a opat hore a dole. okrem toho ze prijmem par vitaminov a vlakninu, ulozi sa mi kopa tuku. baby, oddnes nejem ovocie. b-o-d-k-a
(nieze by som jedla ovocie na kila. to nie. ale ako desiatu som myslela ze je to v poho. lenze ja som si dala cele jablko a napr pol jogurtu. a v tom bol ten hacik)

pozrite si http://www.rozhlas.sk/radio-slovensko/serial-ty... veeeeeeeeeeeeelmi zaujimave rozpravanie s p. Olgou Cervenkovou.

marthuska
5. aug 2011

inak kupili sme malej sedacku na bicykel, takze dnes ideme huraa vsetci traja na mini cykloturu. 😀 kolko vydrzi v tom nasa mala sediet? mozte uzatvarat stavky 🙂

bobocka
5. aug 2011

@marthuska tak uz ja zase do takychto extremov ja nejdem. 😀 coskoro sa ideme snazit o druhe a ja iste nebudem teraz bez ovocia,zdroju vitaminov len pre par cukov.nie nie.ja s vypustenim ovocia vobec nesuhlasim,nech to ma na moju vahu akykolvek vplyv.

marthuska
5. aug 2011

@bobocka ja som asi citliva na kolisanie inzulinu, resp pri akejkolvek prilezitosti sa mi uklada aj to co som nezjedla🙂) 😀

bobocka
5. aug 2011

@marthuska ha,tak ja ho mam aj na ocnych vieckach ulozeny 😀 😀 😀 no zdravie je zdravie a zivot bez ovocia si predstavit neviem.jeden den by som mozno vydrzala,ale viac nie.ja sa hned citim zdravsie ked nejaku nektarinku do seba tlacim 😀 😀 😀 nech je akokolvek sladka 😀

marthuska
5. aug 2011

😀 @bobocka ano ano. chapem ta 🙂 vies, preco som jedavala cokoladu? no predsa kvoli lieskovym orieskom 😀

marthuska
5. aug 2011

@yennn Janka tvoj obed bol super, skusim nieco take zajtra spravit 🙂 najvacsi problem nemam vecer, ale na desiatu. vzdy ovocie sukam do seba. hm. co si mam davat, kusok syra alebo co?

janca13
6. aug 2011

Ahojte 🙂 a čože čože som tu dneska prvá?? no dúfam,že nie aj posledná.No ako sa vám darí? ja sa stále nemôžem nakopnúť a to ma už včera dosť bolela hlava a to u mňa znamená,že mám riadne znečistený organizmus... 😝 😝 😝 no čo už vari sa naštartujem 😠

janca13
6. aug 2011

@martinex no pokukala som ...si šikuľka a aspoň viem,kde mám ísť pre radu 😉

janca13
6. aug 2011

@yennn no moja už asi nestíham 😠

janca13
6. aug 2011

@marthuska no to je presne môj prípad...dám si niečo sladké a som v tom až po uši a vôbec sa neviem zastaviť 😠 no a k tomu bicyklovaniu: 1 jazda bude OK no a potom ked ti mala objaví prehadzovačky tak máš po chlebe 😀 😀

strasska
7. aug 2011

@janca13 vitaj z dovce 😉
ahojte baby, ja som dnes stupla na vahu a nic moc, tak som zvedava, ci to dozajtra uhrajem aspon na nulu 😒

bobocka
7. aug 2011

http://www.heatworld.com/Celeb-News/2011/08/Has... damy tak toto je zmena.to co za osi pasik??? odpadnem z nej 😲 😲 😲

martinex
8. aug 2011

dobre rano dievcata,tak ziadna slava ☹ +100g 😠 ale to preto ze moj muz ma neskutocne stve posledne dni..tak som rada,ze to neni este viacej 😒