icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

murko143
16. aug 2011

@lubikan oki dakujem, skusim trochu polistovat v knihach. takisto som pocula, ze nie je dobre cvicit az tak, aby z toho bola svalovica. to vraj tiez meni chut mlieka.

zuzannecka
16. aug 2011

pandrholka : ahojte dievčata rada by som sa k vam pridala otehotnela som ako 43 kilova teraz dva rokyx po porode uctihodných 62 😀 viem ze to nie je taka tragedia ale mam 163 cm a nikdy som takuto vahu nemala stacilo by mi 10kg ako si dokazala tolko schudnut za taku kratku dobu? ja teraz nic nevladzem hlavne preto by som chcela schudnut ocenim kazdu radu. Hlavne ako sa odhodlat a nevzdat 😀
Dakujem Vam

janca13
16. aug 2011

@mia258 ahoj moja 🙂 ak si aj vážiš to čo papáš,tak mi to pošli ja ti to zajtra prepočítam cez stobclub 😉

janca13
16. aug 2011

@idris čakala som čakala aaa nedočkala som sa 😀 tak kávu dáme na budúce 😉

idris
16. aug 2011

@janca13 OK nabudúce ;)

zuzana84
16. aug 2011

Takze dnes dalsi uspesny, cice len druhy 😀 den za sebou. Odolala som sladkostiam, aj vydatnej neskorej vecere... juch, dufam, ze mi to vydrzi! Akurat musim popracovat na pitnom rezime, dnes som vypila asi len liter vody... 😠 . Zajtra bude viac... 😅

lubikan
16. aug 2011

@janca13 prosim,mas na mysli takuto kalkulacku?na stob som nenasla..

http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...

vanesa77
16. aug 2011

@zuzannecka + všetky nespokojné, ahojte🙂 Nikdy by som tomu neverila, keďže som donedávna diéty nepotrebovala😉 ale po poslednom pôrode a najmä vyšeročnom prejedaní sa (aby bolo kvalitné mliečko 😀 ) som sa zasekla na váhe s 10kg navyše.
Keďže na chudnutie treba buď pevnú vôľu alebo silnú motiváciu (čo mi chýbalo - veď so taká šťastná, čo tam po kilách 😉 ) som sa po 2r. konečne spamätala. Najideálnejšie by bolo znížiť energet.príjem a zvýšiť výdaj (aktívny pohyb) Ale ja "rozožraná a pohodlná" - veď pri deťoch sa nabehám dosť... som skúsila iný princíp. Jem stále veľa a často, ale snažím sa nekombinovať živočíšnu a rastlinnú stravu. Veľa zeleniny (ideál.čas na šalátiky-teraz 🙂 )
A v deň, kedy jem živočíšnu stravu, nejem ovocie, ale len zeleninu. Princíp delenej stravy (ak niekto nepozná). Nie je to vôbec náročné (ako som si doteraz myslela) - a kilá idú zázračne dolu... bez hladovania... Tak sa zrazu vytešujeeem a moja rada znie: vyskúšajte. Zajtra sa teším na mäsko, vajíčka, syry a jogurtík. Akurát pri rastlinnom dni som vymenila bielu ryžu za tmavú a biele pečivo za cereálne. Je možné zmeniť ž. a r. skupinu už po troch hodinách (takže napr. doobeda rastlinná strava - chlieb+rastlinné maslo+džemík) a po trojhod. odstupe živočíšna strava. Ale ja si to istím celodenne - dni striedam podľa chute a naálady 😀 A telo určite neochudobňujem o živiny ako pri drastic.diétach 😝 Tak a za týždeň a pol (!) mi zmizlo 5kg 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 O týždeň sa ozvem znova 😉

pandrholka
17. aug 2011

@vanesa77 a keď sa vrátiš naspäť k normálnemu stravovaniu kilečká máš naspäť ☹ ...každého kto skúsil delenú stravu to časom čakalo...s dievčatami, s ktorými tu spoločne bojujeme s kilami navyše sme presne vedeli, že neočakávaná a nežiadúca zmena názvu témy, prinesie aj vás maminky, ktoré chudnete rôznymi diétami...táto téma však vznikla nie na dodržiavaní diét, ale na princípe zdravého a racionálneho stravovania, pri ktorom žiadna z nás nedrží hladovku, len sa stránime vecí typu smažené, mastné, slané a sladké lakotiny, čo je isto základ nielen pri zhadzovaní kíl, ale aj v bežnom živote, ak si človek nemieni zahumusiť organizmus 🙂...ale aby som nezabudla gratulujem ti k odhodlanie zbaviť sa kíl navyše a gratulujem už k zhodeným kilám 🙂

zuzana84
17. aug 2011

@vanesa77 presne to ma napadlo co pandrholku, ak s tym stravovanim raz prestanes, nepojdu kila znova hore? Inak ten tvoj uspech je uplne skvely.
Dievacata, chcela by som sa opytat, co je vhodne si dat vecer, aby som nic nepokazila, ked ma prepadne taky maly hlad, myslim len take nieco pod zub... Moze sa nieco? 😅

lubikan
17. aug 2011

@zuzana84 radsej to skus zo zeleninou,nizko kalorickou...ako uhorka,paprika a to len tak na 2 hryze a zapi si predtym vodou...alebo je dobre si uvarit teply caj-ukludni zaludok........ja aj ked ma prepadne vlci hlad,vydrzim....vcera bolo synovi zle,vracal a potom vecer chytil hlad,tak som mu dala polystyrenovy chlebik,mne sa krutilo vsetko v tele,ako mi to zavonalo,ale odolala som.... 😉 .....lebo viem,ze ja som ten typ,ze ked raz porusim, porusim aj druhy x....zatial sa drzim,ale vobec necitim volne oblecenie...dietujem no v piatok to budu 2 tyzdne,ale mam dole no cca 1,5-2 kg asi....

ja som citala,ze prvy mesiac asi ide dole len voda co je v tele navyse...neviem,co myslite?

jojina11
17. aug 2011

ahojte dievčence, chcem Vás len všetky pozdraviť, v práci zarezávam už druhý mesiac, tak veľmi na internet nechodím, stále sa držím okolo 71 kg, takže neviem sa pohnúť dolu, hádam sa mi to raz podarí, všetkým vám držím palce a prajem pekný deň 🙂

zuzana84
17. aug 2011

@lubikan dakujem za radu, zatial sa drzim aj ja, a kedze dodrzujem pravidelne stravovanie, vobec nie som hladna, len som bola zvyknuta vecer pri telke vzdy nieco chrumat... 😅 Prave dnes som citala tu na nete, ze zdrave zhadzovanie je 2 -4 kg mesacne, cim pomalsie to ide, tym je to tvacnejsie. Nechcem sa robit mudrou, len som to citala. Takze podla toho si uplne super, ani malo ani vela.
Aby som nezabudla, ten teply cajik moze byt aj s medom?

zuzana84
17. aug 2011

@jojina11 ahoj, vies co by som ja dala za vahu 71kg 😀 😀 😀 😀

janca13
17. aug 2011

@lubikan ano je to niečo podobné 😉

janca13
17. aug 2011

@pandrholka dala by som ti aj 10x páči sa mi to keby je to možné 😉

suem
17. aug 2011

@vanesa77 Schudnut za tyzden a pol 5kg nie je z fyzikalneho hladiska mozne. Teda schudnut 5kg tuku. Jedine co sa stalo, ze si sa odvodnila a odisli ti ake-take svaly. Chudnutie viac ako 1 max 1,5 kg tyzdenne bez dehydratacie a straty svalovej hmoty je n e m o z n e! Ani pri dodrziavani redukcnej diety, a spravneho pomeru posilnovania a aerobnej cinnosti.
Ostatne dievcata blahozelam k vysledkom, len tak dalej, nezabudajte na posilnovanie, aby schudnute telo nebolo huspeninove 😵

pandrholka
17. aug 2011

@janca13 ďakujem ti pekne, že sa ti môj príspevok páčil 🙂 🙂
@jojina11 super, že sa ti váha drží, že nejde hore...iste by si bola radšej keby išlo ešte čo to dole, ale hlavné je, že nejde hore...takže ty už zarezávaš v práci?!?!...si moc dlho na tej materskej nepobudla 😉

luciaf13
17. aug 2011

ahojte 🙂prave som objavila tuto temu.....kilecka u mna no tiez katastrofa......vyska 162cm a vaha 76kg...a slaninka neubuda a neubuda. Ale teraz som objavila knihu http://www.martinus.sk/?uItem=86152 precitala som ju a pomalicky zacinam aplikovat principy aj u mna 🙂 tak uvidime

ivanka85
17. aug 2011

@vanesa77 znie to super ze 5kg za taky cas, ale ja si neviem predstavit ani den bez peciva takze taketo stravovanie by u mna nepreslo🙂

lubikan
17. aug 2011

@zuzana84 to rozhodne nie,aspon ja by som si nedala, 5g medu..ma 1270 kj...a kooopu sacharidov,tie sa maju brat doobeda,lebo pobede,vecer,sa pomalsie travia,spalia

lubikan
17. aug 2011

@zuzana84 http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...

pozri na tuto kalkulacku..zadas potravinu a hned ti vyhodi pocet kj a tukov,sacharidov....nizsie si aj precitaj clanok

lubikan
17. aug 2011

@lubikan aaale coby,mi tozle vyhodilo ta kalkulacka..64 kj 😠

jojina11
17. aug 2011

@pandrholka hej, bola som doma len niečo vyše roka, ale mám super svokru, čo sa mi o malú veľmi dobre postará, tak mna to až tak nehnevá, že som išla do práce, rada by som bola, keby som ešte dačo schudla, ale verím, že sa to raz spraví, snažím sa dodržiavať, čo som sa tu naučila a som veľmi rada, že som to tu našla

jojina11
17. aug 2011

@zuzana84 neboj to sa spraví, len treba dodržiavať rady , čo tu dievčatá dávajú 😉

idris
17. aug 2011

@luciaf13 a aká je ta kniha aké ma princípy a podobne to by ma zaujímalo lebo nenasla som možnosť náhľadu.

Ale ja viem kde je môj problém celkom som sa spustila. Málo je aj pijem teraz keď je kopec zeleniny ani sa jej nedotknem proste do mňa nejde. A dám si aj sladkosť, cvičenie šlo bokom a teraz ani neviem prečo 😔 😔 😔 veľmi ma to mrzí lebo v januári mi to šlo super a teraz hrôza des 🙄 🙄 😔 😔 😔 snažím sa stále začať od znova ale nejako nie som vnútorne presvedčená asi inak neviem čo sa mi porobilo ... Dúfam že som Vás nepohoršila ale musela som sa takto verejne priznať

zuzana84
17. aug 2011

@lubikan fiha, takto vela kalorii to ma? to som ani netusila. Dakujem za tabulku, uz mam novu zabavku 😀 ta stranka je zaujimava.

zuzana84
17. aug 2011

@jojina11 ano, dufam, ze sa to pohne smerom dolu. Som rada, ze som nasla toto forum, rady od dievcat, su super, a citala som nieco aj z minulych diskusii. Je to pre mna take pohanadlo, tak snad ma to bude dlho pohanat. 😎

lubikan
18. aug 2011

@idris ja som takto isto sa trapila niekolko rokov,asi 15.......vzdy som pre nieco sa spustila....ale zrazu to prislo,akoby ma osvietilo..pozerala som si fotky na MMB a jedna kocka tam dala fotky ako schudla 20 kil..pred a po...doslova iny clovek z nej bol...a to ma akosi nastartovalo,ze do slaka,ked ona,preco nie ja?..ja tych dovodov mam viac,ze preco musim schudnut-za 1. mam velky problem kupit si na seba nohavice...za 2. moj manzel je chudsi,takze popri nom vyzeram jak jaternica,az sa hanbim a za 3..stihle zeny su akosi viac ziadane,sexi a ide z nich vacsi respekt,ci autorita,nez tie co su sirsie..aspon ja ich tak vnimam..a toto odhodlanie ma uz drzi skoro 2 tyzdne,comu sa normalne cudujem.........a cudujem sa hlavne tomu,ze dokazem byt bez sladkeho,kavy a caju bez cukru...

jo a holky hlasim schudnute kila..minuly pondelok ze 75,5...a dnes 73,7 😎