Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@stardust jaj ta foto...nuž ale ja si prídem ...lebo..ked sa pozriem na tú šunku na bruchu ,silné stehna, veľkú riť... 😅 🤐 😨 a ked viem že s tým viem niečo urobiť 😵 😢 😢 😢 😢
Ale neviem sa nakopnúť...necítim sa v tejto svojej koži momentálnej 😀 😕 dobre,...proste musím dať tie kilá dole nech sa robí čo má..najhoršie na tom že dietne jedlá mi už nechutia...cotage ked si otvorím...radšej nie som hladná..jediné čo môžem je ovovcie a zelenina...a syry...juj do frasa....prečo to tak ťažko ide dole ?? 😢 😢 😢
joj maminy, ja po porode vyzeram ako sud ;o(((( hned po porode mi povedali, ze kvoli mlieku ktoreho som mala malo mam pit vineu, tak som zacala pit vineu a pila som tak 2litre denne.. lenze za 6 mesiacov mam o 10 kil viac ako som mala po porode :o(((((((
ten cukor co vo vinei je ma ani len netrkol ......
@damiankad pozri si fotky tej holky co som dala link 🙂
inak,ze vraj je dobre si kupit nieco co velmi chcete a je vam to male a schudnut do toho...
ja som v marci videla fest paradnu bundu v zlave,ale fakt ze cca 7 kg dole a bola by mi dobra..ale nekupila som si ju ☹ ....no teraz vidim,ze asi som mala..bola uzasna....
Ahojte.. prepacte ze sa vam votriem ale kuk:
http://www.trask.sk/phprs/view.php?cisloclanku=...
mozno si poviete ze dalsia dieta ktora nefunguje atd.. ale ja som vdaka nej za 5 tyzdnov schudla 15,5kg(sice som nemala po porode ale kil bolo i tak dost)..ta dieta je mam pocit nastavena na velke jedacky..po tyzdni som mala kazde ranajky len pol rozka a ani nie polovicne porcie a stacilo mi to.. spet som pribrala 3kila- ale vlastnou vinou..
snad niekomu pomoze🙂
@yennn ..mne sa to hned zdalo ze to je blbost ze mesiac...ale tak nevadi,hlavne ze vazim menej a necitim sa taka spuchnuta..citim sa sice o moc lepsie.ale oblecko mi je este stale rovnake....
dnes mam v nohach asi 6 km rychlej chodze,unavena som jak toto..dnes som malo pila,ani som nemala cas,ale malicko som jedla,no mozno 700 kalorii...nechutilo mi moc....kupila som cerstve mlieko priamo od kravy,vypila som asi 3 dcl,za malu misku zelen. salatu...3 polystyreny s tvarohom nizkot...pol rajciny a pol pariky..a jeden banan...
@chanae Prepáč, ale toto je skôr hladovka ako diéta. Miesto raňajok si dať čiernu kávu a vydržať do obeda... Jojo efekt zaručený.
Mám rovnaký problém ako všetky baby tu, tiež som po pôrode nabrala a teraz mám hmotnosť ako tesne pred pôrodom /tehotná nie som/ 😀 Ale bojujem už druhý týždeň. Neviem či poznáte program Jste to, co jíte. Ing. Petr Havlíček - výživový poradca, vytvoril univerzálny jedálniček, ktorý upravuje metabolizmus a stravovacie návyky. Držím sa ho druhý týždeň a mám kilo a pol dole, dva centimetre z pásu, centimeter z bokov. Cítim sa menej unavená a nechýba mi sladké / a to som jedávala denne krupicu a minimálne jednu čokoládu/. Ak máte záujem, pozrite si to tu
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6540
@bibap som sa pobavila, ze dva litre viney denne 😀 😀 😀 Neboj sa, neposmievam sa ti, ja mam +20kg a vineu som tiez pila, a tiez som sa snazila ze musi byt vybublinkovana, aby babatko nemalo bolebruch, ale ze by ju mal niekto aj odcukrit, aby mamina nenabrala 10 kil, to uz ti nepovedia. 😀
@kesika tak ja drzim zatial len necely tyzden, ale uz aj to je pre mna velky uspech, sladke som jedla predtym uplne kazdy den. Tie receptiky na mimibazare su velmi inspirujuce, zbezne som prestudovala.... Robis aj nieco ine pre to, aby si schudla, alebo cisto sa snazis iba stravou.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/zaujimavosti/m... 😲 😲 😲 neverim.este stale to rozdychavam 😲 😲 😲 akoze my sa tu ideme zodrat a potom pride takato zenska.je normalna? vsak ma deti!!! to jej nedochadza,ze sa pomaly zabija??? jaj,aj by som zanadavala,ale na matku sa to nepatri 😝
@bobocka bože, to je až nechutné. 😝 Ale však proti gustu...
@chanae kesika to skôr myslela tak, že v tejto téme sa neriešia žiadne krátkodobé diéty, ale pozvoľné chudnutie vďaka zdravému stravovaniu. Sú tu mamičky na materskej, mnohé z nich ešte dojčia a takéto drastické diéty pre nich fakt nie sú najvhodnejšie.
@sanym @lubikan tiez ma napadlo ,ze odkial ma na to bubaky 😕 tolko jedla co ona da za den, ja hadam za dva tyzdne nespotrebujem. dost dobre si neviem predstavit to jej pacenie sa chlapom 🙄 to skor ma ona komplexy a teda ked uz bola jak skrina a neslo to dolu,tak si povedala,ze ked nejde dole,pojde hore. a vsugeruvava si naklonnost chlapov.ta nie je normalna.chudata jej deti.take telivo mat za matku veru vyhra nie je 😠
@lubikan Ono sa to len zdá, že je toho veľa. Keď si predstavíš, že ráno zješ jeden celozrnný rožok, na tom Lučinu a a zapiješ to rozriedenou šťavou, tak to nie je veľa. Po dvoch dňoch sa ti upraví trávenie tak, že po troch hodinách budeš mať hlad (ja som mala už po dvoch). Na obed máš hrsť ryže a k tomu polovicu kuracieho prsa a plllno zeleniny. Nehladuješ, ale pravidelne dopuješ. A ver tomu, že schudneš. Chudnutie nie je diéta. Diéta je pre chorých ľudí, čo majú nejaký špecifický problém. Chudnú ľudia, ktorí sú obézni alebo majú nadváhu. Preto chudnutie nemôže byť jednostranné, vyhladovelé. Ide čisto o to, aby si jedla po troch hodinách, posledné jedlo bolo tri hodiny pred spánkom, pila 2 - 3 L vody denne a hýbala sa. Ale aj pohyb s mierou. Ak prekročíš svoju tepovú frekvenciu, pri ktorej páliš tuk, tak môžeš chodiť na zumbu aj x-krát do týždňa, neschudneš ani deko.
Vyzerá to, že je toho veľa, ale je to úplne jednoduché. Telo musí stále pracovať a spaľovať tuk. Ak mu nedáš palivo, ukladá si, aby mohlo fungovať. Preto hladovky nefungujú, ani nejedenie po štvrtej poobede, ani neraňajkovanie. 🙂
@zuzana84 Ahoj, snažím sa hýbať, aj keď to pri malej nie je jednoduché, lebo som s ňou skoro nonstop sama. Zadovážila som si tepomer a snažím sa držať v takej frekvencii, aby som pálila tuk všade, kde sa dá. Či je to rýchla prechádzka s kočíkom alebo jazda na bicykli s malou. Keď malá spí, troška posilňujem brucho.
K tomu páleniu tuku (iba ak by to niekoho zaujímalo 😉 ) Ak chudnete správne, na kilo hmotnosti by ste mali stratiť centimeter v páse. Ak chudnete len váhu a centimetre zostávajú, chudnete svaly a to nie je dobre.
Tepová frekvencia, pri ktorej sa páli tuk sa vypočíta u žien (226 - vek) x 0,7
Znamená to, že musíte mať okolo 70% vašej maximálnej tepovej frekvencie. Ja sa napr. pohybujem okolo 130 tepov. Ak ju prekročím, spaľujem cukry, nevládzem s dychom, som unavená a mám svalovicu.
Zienky, ak mate zaujem poslem vam dietku mailom....je to rozpis na 55 dni, mam to tu od jednej kocky, ktora schudla uz 15 kg od maja a ja za mesiac 5 kg.....popri tom cvicime na orbitreku, ja kazdy den 20-30 minut, v sobotu a v nedelu necvicim....poslite cez IP mail...mame aj sukromnu temu:
@lubikan http://www.icycling.szm.com/clanok1.html tu je to velmi dobre vysvetlene od profi sportovca.
Ospravedlňuje sa, že som sem tak vpadla. Zaujala ma táto téma, lebo bojujem s kilami odjakživa a teraz po tridsiatke to ide dole len veľmi pomaly alebo vôbec. Môžem zodpovedne povedať, že som skúsila všetko možné, ale som človek, ktorému už len predstava, že niečo vôbec nemôže, zablokuje chudnutie. Takže zaručené diéty na mňa proste neúčinkujú, nevydržím ich a navyše po nich zase priberám. A keď som čítala pár stránok späť, našla som tu presne tie "zaručené" diéty, čo nefungujú 😖
Tie, čo ste sa rozhodli naozaj schudnúť, nedajte sa! Neberte chudnutie ako trest za prežieranie, ale ako zmenu vo svojom živote, je to čas, ktorý venujete len sebe, rozmaznávajte sa. Veď jedlo dokáže urobiť veľa radosti 🙂
Veľmi nám všetkým držím palce, nech sme zdravé, silné a krásne (to, že budeme štíhle, je jasné!)

@stardust Haahahahhahahhah to je teda povzbudenie..do prdele tu....ja mám 66 kíl moja...a 164 cm výšku ...6 kíl musí isť dole najmenej (!) a heh ved si ma nevidela nevieš koľko mám kg a just toto zahlásiš... 😀