Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katushka16 aká to je dieta? Ešte som o nej nepočula. Ale ak je v nej povolené sladké, bude moja najobľúbenejšia 😀
ahojte babebky, nahodou som sa dostala k tejto teme a presne si spominam ako to bolo u mna... asi 5 mesiacov tehotenstva mi byvalo zle, tak som pribrala asi len 4 kg, ale potom sa to viezlo... a ked som isla rodit mala som plus 22kg... stale som si z toho hlavu nerobila, no a co porodim , budem kojit, behat okolo malej a ono to pojde samo... hahaha ... nestalo sa ... porodila som, kojila som, behala, ale kila nie a nie ist prec... po asi 5 mesiacoch som pochopila, ze to samo asi nepojde a musim zacat cosi robit... tak som po veceroch zacala chodit do posilky, ked mala cez obed spala, tancovala su zumbu a snazila som sa jest 5x denne a rozumne, musim podotknut ze MILUJEM SLADKEEEEEE.... takze niekedy sa tomu nedalo odolat... Do konca roka som schudla asi 4 kg, nic moc za 4 mesiace cvicenia... ALE od januara prisiel do posilky novy sef a to uz bolo o niecom inom, radil mi co a ako mam cvicit, ake vahy zdvihat, co mam jest a hlavne kedy... a kila zacali ist dole, postava sa formovala.,,, nie som sice este tam kde pred tehu ale miery mam na niektorych miestach este mensie... a to vsetko vdaka spravnemu treningu... viem,ze keby som este dodrziavala aj tu stravu, tak je to este o inom, ale na to som asi este nedozrela 🙂 🙂
Baby, nezufajte, hlavne treba mysliet pozitivne a tie kilecka pojdu dole, no trener mi povedal ze min. 50% uspechu tvori strava a potom je dolezite mat spravny trening...
Nie som zastancom diet, ale radsej cvicenia... podla mna sa tie diety len nabaluju, az zistime,ze dietujeme cely zivot a nijaky extra efekt to nema.
Drzim palce...
@martinex ahoj. píšeš o tej 90 dnovke.. ja by som potrebovala niečo také ako recept na prvých 90 dní... proste čo na ranajky, desiatu, obed, olovrant a večeru.. presne napísané.. napr káva a ... jablko... varené mäso... proste rozpísané.. nemáš niečo také?
@siusinocka mam,posli mi mailovu adresu do IP
Čo hovoríte na raňajky v zostave : 2 celozrnné žemle a 100g cottage syru ???je to akurát či veľa ??
@kosta123 ahoj no podľa mňa je to dosť...ale neviem aké veľké sú tie žemle, ale jedna by ti mala stačiť podľa mňa...a dáku zeleninku by to chcelo pridať 😉
@pandrholka - sú to také tie maličké žemle s tesca,posypané buď sezamom,alebo inými kreáciami 😀 ja nemám rada moc zeleninu a k tomu mi to ani moc nesedí,skôr keď si dám žemlu so šunkou tak si viem dať papriku alebo cherry rajčinky.
@magua ahoj, este pocas strednej skoly som vela cvicila, a naozaj sa tym da super zhodit. bola som so sebou spokojna. No teraz to uz nie je take jednoduche. Uz sa chystam tiez do posilky, oprasit stare teplaky, ale tiez by som si chcela dat radsej poradit. Viem, ze v tej posilke aj na poziadanie vypracuvavaju aj presny jedalnicek na mieru, lenze ja sa strasne hambim opytat, kolko to stoji... 😖 Nevies mi prosim povedat, kolko priblizne stoji take vypracovanie jedalnicka? 😅 😅 😅
@zuzana84 - vidíš a ja mám takého poradcu doma 😀 😀 😀 nerobí v posilke ale je tam každý deň-je kulturista,,,,,,keby ma to baví tak už vyzerám dávno ako fitneska,,,,to by bol môj MM najradšej.Niekedy mi je aj trapne že on vyzerá tak super a jeho žena ako prasiatko so 75kg,,,,,ale tak už aspoň počúvam čo mám jesť.
On si v tom doslova vyžíva v tej strave a cvičení ale pre mňa to je za trest. 😕
Viem že niekde chcú zato 5€ niekde viacej je to asi individuálne.
@kosta123 a ja by som sa zase tesila, keby moj muz chcel ist so mnou do posilky, ale on ma radsej tiez ako ty cokoladku... 😀 😀 😀 Ja by som mojho aspon na mesiac premenila na takeho zdravostravovacieho vyzivaca ako mas ty... pre neho je totiz najzdavsie jedlo vyprazany rezen s majonezovym salatom 😀 A ked by som aj chcela urobit nieco ako zeleninovy salat, tak ho jem sama, on sa nad tym zacne smiat, ze ci je toto jedlo... 😀
Tych 5€ je super, myslela som si ze ovela viac
@martina2001 raz som skusala tu vibromasážnu plošinu, ale iba tak na chvilu, bolo to super, najprv som sa straaaasne smiala a sa cela straaaaaaaasne trasiem... 😅
@zuzana84 som zvedavá čo nám príde domov, lebo čo som skúšala tak sa mi páčilo 😉
@martina2001 tak potom referuj, co je to zac. Ja som uz tiez uvazovala nad orbitrekom ci niecim podobnym, ale ulozneho priestoru mame doma dost... 😀 😀 😀
@zuzana84 to ja mám rotoped 😀 niekedy budúci týždeň by mala dôjsť a mňa také čo na tom treba cvičiť neláka 😀
@zuzana84 AHoj, netusim kolko to stoji, lebo mam trosku aj stastie a mne radi zadarmo... lebo uz ma vela ludi, ktorym sa venuje a nestihal by viacero. Jedalnicek mi nevypracoval, ale povedal zakladne veci ako... jest 5x denne - velmi dolezite, samozrejme primerane... ovocie len doobeda, chlieb tiez, sladkosti vylucit alebo minimalne, ziadne vyprazane jedla, najlepsie na prirodno masko, vela zeleniny... mne sa osvedcilo dat si porciu zeleniny pred kazdym jedlom, staci aj kalerab alebo mrkva ... a ozaj rano nalacno vypit pohar vody s vytlacenym citronom, spusti to spalovanie...
No ja to poviem tak... nechcelo sa mi zacat opat cvicit, lenivost, unavenost, kopa vyhovoriek... nakoniec som nasla najblizsiu posilku, otvorena je do 21, tak chodim o 19, ked mala uz ide spat... a nakoplo nas to oboch, takze sa s mm striedame :D
@martina2001 😀
@magua to je super, ze ti poradi, to sa dnes uz nevidi tak lahko. Zatial to dodrzujem tak asi si to napisala, tak to snad pomoze, uz sa normalne tesim ked budu tie kilecka dolu... A uz sa tesim aj do posilky, ja vsadim na zaciatok na kardio, brusaciky a cviky na stehna. Na zaciatok by to mohlo byt ok... 😅
Ahojte zienky,dllho som tu nebola...no ja sa musim pochvalit,za posledny mesiac mam dole 4 kg... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ..prisla som sem s 76,5 kg cca ??..a dnes rano ze 72,3...
inak poviem vam,tie prve dni inak boli brutal...hlavne co sa tyka sladkeho...ale nepapam nic sladke-vynimka cukor v ovoci...
ked boli horucavy,som malicko jedla..nechutilo mi...teraz mam aj viac pohybu..skolka,skola....
niekedy ked treba olovrant,alebo zacitim hlad a nemam po ruke nic vhodne-pred nakupom,dam si tak 1-2 salky mlieka a je to lepsie...
ale zaludok sa mi uz stiahol krasne...jednoducho klasicku porciu na obed nezjem-raz ma muz zavolal na obed...kuraci perkelt s cestovinou-dobru polku som nechala,co som nevladala.....
nohavice su mi uz volnejsie a vraj je to na mne vidiet v tvari....ale raz darmo,min. 10 kg tam este je 🙂)
takze zacinajucim chudnucim zienkam radim -VYDRZAT -IDE TO !!!!!!!!...AJ BEZ SLADKEHO-pride den,ked to uz potrebovat nebudete..ja sem tam kupujem sladke detom,muzovi...a sebe radsej nieco zdrave 🙂
vlastne spominam si,zhresila som ,ked mi muz prikazal po malej dojest Pribinacka..ze sak za lyzicu mozem...normalne mi to krutilo ustami...bolo to pre mna prilis sladke..a to taketo veci som inak zboznovala...
jedlo nevazim..ale papam male porcie,varene na vode....vela zeleniny....doobeda sacharidy,pobede bielkoviny...
jedine co je pre mna ako pre chlapa rezen so salatom..pri com si oddychnem..je kava bez cukru s mliekom...najoblubenejsie co do tela dostanem...
baby a ako je to s plesnovymi syrmi???........ja ich zboznujem s hroznom...preto ci su vhodne pri diete... 😒
raz tyzdenne plavam 1-2 hodky...inak zanedbala som cvicenie doma ☹ ....zato sa viac nabeham po vonku s detmi...
@lubikan uprimne ti gratulujem k tvojmu uspechu, a drzim palce k dalsim kileckam. Inak tie plesnive syry by zaujimali aj mna, ja ich tiez zboznujem....Akurat vcera sa ma brat vecer pytal, ci si s nim nechcem ist zaplavat, zevraj aj to je velmi dobre na rozhybanie tela, tak som s nadsenim suhlasila, v pondelok by uz mala byt u nas otvorena aj plavaren... 🙂
Baby, tak mi dnes napadlo, kedze som si dnes planovala nakupy na zavaranie, ako je to zo zavaraninami, myslim tym, v zime ked nie je cerstva zelenina, moze sa nahradzat zavaranou. Napriklad calamada, kysle uhorky, cvikla, karfiol, kvasena kapusta. My doma toto vsetko mame velmi radi, kvasenu kapustu s cibulkou a troskou olivoveho oleja mavame v zime aj dva, tri krat do tyzdna...
@zuzana84 ja sa citim ovela lepsie..kedysi pohyb a ja neslo dohromady..vlastne ja som zacala fucat uz len pri myslienke na sport..ale vzdy som chcela cvicit a hybat sa,ale skor nebol cas..unava z kil..atd...
to plavanie je fakt dobre na rozhybanie tela a postupne pridat nieco zlozitejsie..unavnejsie
ale tak uvazujem...ze ked uz chodim plavat, o poschodie vyssie je posilovna....na tu sa dam az ked budem mat menej kil..predsa...hanbu si tam robit 😀 ....ale co cvicit ako prve?posilka a potom plavat,alebo opacne?

@janca13 ďakujem. Skúsim si stravu rozdeliť z mojich 3 dávok na 5 a vyhodím sladké. Uvidíme.... Dám babuľky vedieť ako to zvládam. Ach tie sladkosti - aj teraz ich papkám 😀