Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@babulka123 - 😀 😀 ani ja nemusím jogurty,len tak nasilu.
Baby ja som kojila 10 m. a neschudla som ani teplý prd :-/
@zuzana84 Zuzka,tak to som rada 🙂 ..ja som sa tak zacitala tu na diskusiach,ze som sa zabudla najest,tak som chytro zjedla vcul o pol 8 banan 😅 ...sa mi nechcelo ohrievat a chystat ine... 😖 ...no nevadi...
@babulka123 ..hihi,citim s tebou,ja sa tak tesiim,ze dokazem byt bez sladkeho,sice obcas mam muky,ale ide to 😵
a to ti vazne nechutili?ja jogurty zboznujem 😔
@lubikan ja som sa naucila namiesto sladkeho si dat bebe dobre rano ... to je asi jedine co dam...
a ten jogurt...
dokonca som sa dnes pristihla pri tom ze som si dala pohar kofoli { sstrasne ma bolela hlava a nepijem kavu , takze ze reku asi abstak a ze pohar pomoze.. } baby normalne sa mi zdala byt sladka.. neuveritlen.. hehehehheheh toto ze ja niekedy poviem to som neverila.. normlane som si zvykla na tu cistu vodu ..a uplne v pohode nemam pocit ze by ma nieco obmedzovalo... proste je to cele super...
@babulka123 ... sa tesim, ze si konecne prisla na pravu chut kofoly.... Nepijeme KoFotiny, pijeme zdravu cistu vodu z vodoodu... 😀
makke syry obsahuju tavne soli, ktore zbytocne zatazuju organizmus, su tiez slane, drzia v tele vodu a je tam vela tuku... tak ale ja si obcas kupim nejake light trojuholnicky, napr. teraz mam Apetito light (uz aspon 2-3 tyzdne v chladnicke - musim pozriet, ci uz nepresla zaruka 🙂 ), ale to fakt len vynimocne... ked mas cas, pokukaj etikety, minule tu niekto spominal, ze nejaky taveny syr nemal zle hodnoty, ani tie tavne soli neobsahoval....
Človek pri chudnutí musí mať hlavne motiváciu.Ja som to robila tak,že som si kúpila niečo pekné na seba,ale naschvál menšie a potom som do toho chudla.Vždy sa to podarilo.A ešte som používala dezertné taniere,namiesto veľkých,lebo tam sa zmestí menej jedla. 😀 😅 😵
@babulka123 Ja teraz jemem pokiaľ sa dá všetko v surovom stave a tak sa mi zmenili chute.Všetko mi je príliš sladké,alebo slané.Viem o čom hovoríš.Človek si časom tak pokazí chuť.
dievcence,ja som dnes zhresila...rano bolo ok,dala som si kaiserku s jogurtom nizkotucnym....a robim detom muffiny..no a kostla som cesto a zjedla za hrst hrozienok v cokolade...bo ma neskutocne vytocil ten moj 😠 😠 😠 .... 🙄 🙄 🙄 🙄 .....tak som si povedala,ze tie hrozienka mam teda ako desiatu.. 😅 😖
a veru,aj mne je vsetko prilis slane,sladke...uuf,varim si na obed sosovicu a k tomu vajko...strukoviny akosi nemusim,ale koli vitaminom papam nasilu
@vejula 😕 😕 😕 😕 😕 ...teeda,tak do zajtra obeda mas zakaz cokolvek zjest.....baby,ale odolala som tym mafinam,nebudem si hadam koli chlapovi nicit postavu,ved co ked sa zapaci niekomu inemu,ze?? 😅 😅 😀
@renin
ja to tiez tak budem riesit..vypadnut z domu..ten moj to tak riesi,ide do obchodu,nakupi blbosti a potom pride vysmiaty 😀 ..ale po dnesku to vyzera na dlhsiu tichu domacnost 😖 ..nevadiiiii,mne to len prospeje,upriamym pozornost na seba,nie na neho 😎
Pridávam sa aj ja k tým čo to dnes spackali,,,,dala som si 3dc kofoly,,,stááášnu chuť som na ňu mala,,,,boli sme sa najesť s babami a normálne by som tú porciu mala krásne na 2x ale ja nie,,,,,zbáchala som to všetko,,,,kokos ako mi bolo zle,,,no kača....na váhe neubudlo nič,,ale vidno že sa mi zmenšila moja 2 brada 😀 😀 a strošku aj stehná.no aspoň niečo. 😕
No mna asi porazí,ako keby nestačilo,že mám boreliozu,ešte ma uštipla na usta aj osa.Ešte že nie na jazyk.
@renin je to sladsie,ale myslim,ze lepsie nez cucu,inak pozerala som v tabulke,ma to docela dost sacharidov 😖 😖 ..tak nevim,zatial som davala len do musli
dlho som tu nevidela janca13----murko 143
pre zaujimavost
ja som dnes jedla rano ovs. vlocky,s mliekom,hrozienka,trosku orechov
na obed za 2 lyzice uvarenej sosovice,1 vajce...potom asi 100g hrozienok a na veceru tuniakovy salat...kuuurnik...ake hodnoty v tabulke.....ze
potravina hmotnosť kJ B S T
Ovsené vločky g 1524 13 68 6
Mlieko polotučné g 194 3 4 1
Sušené hrozienka g 518 1 36 0
Orechy vlašské g 564 4 3 12
Šošovica g 1250 24 58 1
Vajce - vajce g 316 6 0 5
Sušené hrozienka g 1035 2 72 0
Tuniak g 304 12 0 3
Eidam 30% tuku v. s. g 330 9 0 5
SPOLU 600g 6035 kJ 73 B 241 S 32 T
teeda....a vydana energia v podstate minimalna...cely den som na gauci a len co som riady umyla 😖 😖 😠 😠 😅 😅
baby,tak ja este pockam tyzden a potom si surne musim ist kupit mansie gate 😎 😎 😎 😎 😀 😀 😀 ...tieto na mne visia....
vidim zmeny na kozi,je taka krajsia,jemnejsia a aj nohy mam take no kostnatejsie kolena,aj svaly na boku stehien sa rysuju...este to nie je ono,ale je to vidiet,ze sa cosi stalo 😀
prosim,uzivate niektora L-karnitin?
@zuzana84 Zuzka,ja som zacala tusim 3-ho augusta.....proste som sa zatala,sekla som so sladkym,pecivo mam iba rano...hlavne pravidelne jem....moje povodne jedlo bolo ze bohate ranajky,cez obed kava s keksom a potom pobede tiez jedlo,aj pred spanim..a asi 0,5 litra tekutin za den 😅 😅 😅 😕 😕 😠 😠 😠 ....taakze nieco strasne...a pohyb no iba chodza..ziadne cvicenie
no a mala som take blbe 2 tyzdne ,ze som trocha polavila v pravidelnosti jedenia-koli horucavam a brusnej viroze...
dakujem ...ja sa tiez strasne tesim 😀
ahojte, toto tu je velmi dobra tema. Pre mna casto tabu, ale uprimne aktualna. Moj problem nezacal samotnym tehotenstvom, skor svadbou (nie zeby mi bolo v manzelstve zle 😀 ). Zacala som svojmu muzickovi vyvarat a samozrejme papkala som pekne s nim. Kym som otehotnela (10 mesiacov), pribrala som 8 kg. Pocas tehotenstva som nabrala 10, z toho 5 som nechala v porodnici. Doma sa mi tych 5 podarilo - ani neviem ako, schudnut. Trvalo mi to asi 3 tyzdne. Lenze stale som bola hladna a pri kazdom kojeni mi od hladu bolo az zle. Takze som papkala s tym, ze je to pre maleho, aby rastol. Lenze maminka rastla so synacikom. Teraz po 6 mesiacoch od porodu mam 74 kg pri vyske 166 cm.
Moj najvacsi problem je ten, ze ked vidim niekoho jest, musim aj ja. Okamzite som hladna. Mam roztiahnuty zaludok a slabu volu. Druhy problem : byvame momentalne u svokrovcov, kde ich je okrem nas 5. Nadej mam, pretoze cca. o mesiac ideme zas domov, kde budeme sami. Teraz sme tam len preto, ze staviame pri nich dom.
Baby, ako mam oklamat zaludok??? Nemyslim si, ze zjem velmi vela, ale na zenu je to dost... ☹
poradte mi mozem cvicit ked kojim? ze vraj sa vyplavuje nejaka kyselina mliecna a potom je vraj horke mlieko.
uf, no tolko vody nevypijem...a hlavne preto, ze posledny mesiac mi je strasne nevolno z tekutin, absolutne to nechapem. Ale tehotna nie som.
@zahadka 🙂 ...mne to tiež robilo zo začiatku problém, zvyknúť si piť...Ale nosila som si so sebou fľašu s vodou a pila som ..a vieš ako som si zvykla... 🙂 Možno je to tým, že kojím, ale ja bez vody nevydržííííííííím...no, a niekto odporúča vypiť každú hodinu pohár vody - dvojdecový...Kým si to osvojíš, tak vraj do mobilu si dať ako upomienku 😀 😀 😀
Ale ked ti je nevoľno...:o((, tak neviem.:o(
Potom si to musíš už len predsavzať, že nebudeš hocikedy "vyzobkávať"...Ja som momentálne od júla na jednom štýle stravovania, zaujímavom :o)...a pomáha mi ten režim... dooebda aj sladké , aj pečivo..obed klasika, do tej 15-tej ešte aj zemiaky a ryža ...no, ale po 15-tej len bielkoviny a zeleninka... Nevedela som si to predstaviť najprv,ked om sa na to dala, že ako to budem dodržiavať, leboj a som po večeroch hlavne zobala...ale si to treba naprogramovať do makovičky....pá..malý sa zobudil idem..nech sa ti darí :o)))
@tiffanka 😒 ja budem asi musiet ist najprv k lekarovi. Neviem, ci spolu nejake veci suvisia, ale okrem toho sa mi aj v jednom prsniku zacalo tvorit vela mlieka a v druhom ovela menej. A tie prsniky podla toho aj vyzeraju. A este mavam nizky tlak.
A co sa tyka toho chudnutia, uz som skusala aj behat - nepomohlo. Ale som robila asi chybu, ze som chodila vecer o osmej.

@z.vrablova a ako je to s bambinom???