Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@kacenka3333 cvicit mozes,ale nie do vycerpania--len tak lahko...
veru zatat sa, takze to bude najvacsi problem, ale uz som na seba naozaj nahnevana, tak to snad pojde 🙂
@zahadka ja som tiez mala v jednom viac mlieka-to zavisi aj od prsnych zliaz,stavby...atak...proste treba robit nieco,co si doteraz nerobila...ja som zacala plavanim raz tyzdenne-ako na rozbeh a potom som pridala tancovanie 1-3 x do tyzdna....a neskor pridam posilovnu,bycikel..a
dievcence,taku mam radsot...podarilo sa mi zohnat si steper za 15 €...malicko pouzivany,pc 50 €... 😀 😀 😀 😎 😎 😎 ...zajtra si idem pre neho..
baby a co vravite na tie diety podla krvnych skupin?
myslite,ze je to ok?
@zahadka to s tým mliekom som mala aj ja .striedaš prsníky? Ja som to zo začiatku nerobila a malá mi vypila všetko z jedného a z druhého sa len dokr´mila.Mala som veľa mlieka,najmä zo začiatku a potom to takto skončilo.Keď som mala druhú dcéru,tak som si už dávala na to pozor.Kojila som 2 roky a syna až 2.5.Po kojení by nemalo ostávať v prsníkoch mlieko.Ak ho dieťa nevypije,tak by sa malo odsať,lebo sa ho začne tvoriť menej.niekedy si dieťa obľubi jeden prsník viac ako druhý.Neviem ako je to v tvojom prípade.
čvate kočky akosa vam dari? JA som sa dokopala zas cvičiť tak som šťastna. Inak neviem čo sa deje ale akosi ma prehana trocha... Asi mam nervy pohnute.
Baby poradte ako sa da zdvihnuť sebavedomie ked je žena na materskej??? JA mam pocit že je to nemožne. KEdysi to šlo diskoteka taky bar taký bar... Mam pocit že už všetko na mna dolieha a zo mna sa stava akysi iný človek. Potrebujem sa vyblbnuť ale ako ked maly ešte nespi celu noc a zaspi len pri mne. Ach ach som normalne zufala, lebo ako som doma tak riešim blbosti, všetko mi žily trha tak sa nad všetkym trapim, ved toto nie som ja ☹
@zahadka - no mám podobný problém a inak aj rovnakú výšku a váhu 😀 😀 😀 😀
Musím sa pochváliť že dnes som sa dala konečne po roku zase na aerobic,kedže už nekojím tak MM dá malú spať a pohoda.
A ešte som aj bežala celú cestu domov,,,joj taký mám dobrý pocit zo seba 😀 😀 len či vydržím 🙄
@kosta123 ja musim najprv vyriesit to, ze nesmiem jest, ked vsetci ostatni. U svokrovcov su vsetci ako spajdle a mozu zjest cokolvek. Takze aj jedia vecer chipsy, cokolady, hranolky....a mne len slinky tecu a potom si dam s nimi. Verim, ze ked uz budeme sami, bude to lahsie, mozno to vyriesim tym, ze budem chodit skor spat, lenze vecer je jediny cas, kedy mozem byt s muzom...tak neviem. Nieco uz len vymyslim, lebo sa uz naozaj citim zle. Najhorsie, ze mi mamina poziciava veci....hrozneeeeee, uz jej chcem povedat: "Mami, dik, ale je mi to velmi velke." 😀
Baby, cim rano zacat? Mate nieco overene, nejaku stravu, aby nenastal jojo-efekt? vdaka za rady 🙂
@zahadka ahoj zahadka. Tak ono fakt musiš asi len vychytať čo robiš zle, ak niečo robiš zle. Ak nie tak su to hromony nie vyhovorka- niektore ženy ktore koja maju ten problem že sa kil nemožu zbaviť i ked všetko robia dobre.
No ale ak sama citiš že ješ priliš, skus si spisať kolko KJ zješ za den, podla tabulky čo je na vaha.sk... skorigovať to na tych 9000KJ ak ešte kojiš vela musiš si pripočitať aj niekolko KJ navyše. Porozmyšlať či neješ veci ktore su pre telo nepotrebne a len ich zaťažuju ako rôzne vysmažane veci či sladkosti čokoladky chipsy a taketo veci možeš vylučiť, telu ani babatku isto chybať nebudu 🙂
@zahadka tak ja som dnes začala jablkovym kolačom od svokry.... ale to určite nieje to najlepšie čo ti možem poradiť. Ono ak ti mam podla seba povedať ja sa na ranajky najem fakt vela, niekedy viac ako na obed. Mne sa to takto osvedčilo a navyše mam rano najväčšiu chuť jesť po noci som predsa hladna, kedže ja kojim ešte aj v noci.
Viem že baby by mi to isto neschvalili ale zjem aj 150g musli a cca 350ml mlieka. Alebo chlieb - niekolko krajcov so šunkou a kozym syrom.. Nepočitam to a ešte to zajem aj dajakym ovocim, proste sa potrebujem takto naštartovať. Ale zas večer už jem menej ako na ranajky a hlavne tak lahšie. Posledne jedlo jem ale až okolo deviatej večer, nech do rana vydržim.
Mne v chudnuti najviac pomohlo vzdať sa sladkosti, aj ked samozrejme mam dni že pojem aj tie a nie malo, ale to tak max raz či 2x za tyžden
@zahadka - no ja nič extra nedodržujem,,,,,neznášam diéty,pravidlá-dnes to a to.....a hlavne hlad !! Snažím sa veľa piť čistej vody s citrónom,,,,,,,jesť každé 3 hodiny - menšie porcie ,,,,,a po 17-18/ako stihnem byť doma/ tak nejem.Biele pečivo vôbec,len celozrnné žemle,cotagge,šunku,zeleninu len /rajčiny,papriku/ lebo nemám ju moc rada.Proste nič extra,taká normálka skôr. A samozrejme sladké minimálne,,,,,iba bebe dobré ráno - orieškové ku káve - to musím mať. 😀
vdaka za rady, u mna asi to sladke a chipsy treba obmedzit, vysmazane, biele pecivo, dodrziavat pitny rezim a vecer nejest... paaaaniiii, no toho teda je dost. Skusim si to oddnes, som zvedava, kolko toho dodrzim. Myslim, ze najmensi problem bude sladke, lebo uz som skusala cez post nejest a zvladla som to. Najhorsie bude to vecerne jedenie, lebo ja mam najvacsiu chut jest okolo 21-ej.
ahojte baby aj ja potrebujem schudnut po pôrode ale ešte kojím ale snažím sa nejesť sladké a večer už nejedávam.Mám doma aj stacionárnx bicykel ale nejak nemám nan čas.
@zahadka z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze som bola na tom podobne, byvame blizko pri mojej mamke, takze vzdy ked navarila alebo napiekla doniesla aj nam. Moj muz uplny masozravec, takze to bolo tazke, ale zatala som sa a zatial to funguje. A mozem ti povedat, ze pocase si zvyknes na to ine stravovanie a bude to v pohode. Ja to teraz riesim doma tak, ze varim to, co ja uznam za vhodne, aj maso aj privarky aj vsetko, ale vzdy to tak trochu prisposobujem sebe, a mm si zatial nic nevsimol... 😀 dokonca mi minule sam povedal, ze on by si dal na veceru len paradajky s balkanskym syrom a olivovym olejom, skoro som odpadla od prekvapenia... Teraz v nedelu som asi po viac ako mesiaci robila doma rezne, a vies co? Dala som si kusok, a vobec mi viac netrebalo, predtym som sa isla zblaznit za dobrym reznom. Takze muzik sa tesil ze bude mat az na dva dni, kedze som mu usetrila... 😀 😀 😀
takze sa naozaj zatni a zvladnes to, drzim paste! 😉
@vejula nooo,ja som tiez na tom podobne,az teraz,ked je mala konecne v skolke-doslovne ja som nemohla ist ani na nakup do potravin bez nej....mam volno,tak naberam sebavedomnie,tak ako som pisala v tejto teme 😀 😎 ...a mam zatial volno,ze nechodim do prace este...idem aj na nakupy,aj s kamoskou do sauny,na masaz...ale veru moja,stale sa citim ako domaca putka od hrncov... 😢 😝 😀 ...aaaale,to sa casom zmeni-dufam 😀
babyyyyyyyyyyyyy.............ja uz mam doma ten stepper,co to ide do tych stran...juuj,taka som nadsena,a za lacno,kupila som malicko pouzivany...........,kks..ale je to riadny zaberak na nohy...ja ked mam napnute nohy na tom a chytim si zadok,stehna,pod asi 3 cm vrstvou makeho tuku citim tie tvrde svaly... 😀 😖 😝 ...takze mam co robit
@zahadka ono prve 2 tyzdne,teda budu dost brutaal,ze aj nervy chytis a vycitky,ci ti to za to stoji a ver tomu,ze stoji...telo a mysel si musia zvyknut na novy system a potom sa ti to v hlave "prepne" 😀 ...a mozes chodit okolo hamburgerov,ako ja dnes a jednoducho si nedas,lebo ked uz budes tak daleko,preco to kazit...fakt,musis vydrzat....prve dni,2 tyzdne budu boj...a hlavne nedaj na blbe reci svokrovcov....a provokacie....mna muz provokuje,daj si,jeden x mozes-NEMOZEM A NECHCEM.... 🙂
@lubikan niesi nahodou zo Za že by sme dali v piatok stretko a hura do ulic, čo???? by sa mi šiklo troška pobrzdiť, ved maly v noci par hodin vydrži...
joooooj umreeeeeeem, už normalne začinam byť aj daka žiarlivka uplne prišerna baba, sa za seba hanbim, fakt ked si trošku povyrazim určite bude somnou aj viac na vydržanie 😅
@vejula ahoj,jooj neni,som od TN.......ale aj mne by sa zisla este daka spoluchudnuca kamoska ☹ 😀
ale neboj,ono sa to upravi,ja sa uz tak nehanbim za seba...normalne ze som obliekla gate,ktore mi pol roka lezali v skrini a tajne dufali,ze raz sa este pouziju 😀 ...........lebo ja som od vianoc do leta pribrala 8 kg 🙄 😅 😕 😝 ....
@lubikan ale ja sa za seba nehanbim, ja už som v poho, celkom som pochudla, ja mam problem s tym že všetky kamošky su kdesi preč bud v Ba alebo inde, akoby som na materskej stratila všetky kontakty, a nemam sa s kym isť zabaviť. Ako samozrejme kamaratky mamičky mam, ale to skôr tak že do materskeho centra, ale večr n disku by sme sa asi len tak nevybrali, a mne to už taaaak chyba 😖
@vejula tak presne viem co tym chces povedat, uz ratam dni do polovice oktobra, kedy dam po prvy krat spinkat malu k babke a ja sa idem kulturne vyzit, popit, potancovat, zabavit, uz sa proste neviem dockat 😎 Mne napriklad velmi pomaha stretavat ludi z jedneho zaujmoveho kruzku alebo ako to mam nazvat. Cez prazdniny sme mali aj my prestavku a vlastne ostatny rok som mala pauzu, pretoze od malej sa mi nedalo velmi odist z domu. Ale uz sa da, uz som s nimi par krat aj bola, a strasne ma to dobija energiou, som proste z toho ovela stastnejsia, clovek sa vykeca, vyblazni, nacerpa sil a hned je to aj doma o inom.
@lubikan Dnes som bola cvicit na takom niecom... vola sa to walking, su to beziace pasy, na ktorych sme hodinu chodili, nie behali ale chodili, najprv som si myslela ze to bude brnkacka.... ale pochvili... no ty kokos... este teraz nechapem, spotene som mala aj paty na nohach, no proste super, uz som sa hned zahlasila aj na dalsiu hodinu... 😅
@vejula mna nikdy nebavilo chodit na prechadzky s mamickami na MD a bavit sa o kasickach,plienkach...atd...a do mat. centra uz vobec...ja som radsej sla sama,alebo som sa stretla raz za cas...a ked som kdesi isla,tak s kamoskou,co nema deti... 🙂 🙂 🙂 🙂
a vseobecne,ja som nikdy nemala rada castu-kazdy den trebars spolocnost kamosiek..... 😖 ....ale pokecat,vypadnut,poohovarat chlapov,oznamit,kde maju pekne kabelky,lacnejsiu mrkvu 😀 ...velmi dobre padne....a z diskotek som uz vyrastla,alebo mam mozno len teraz taky pocit,ze blby pocit koli kilam sa tam natriasat,neviem... 😒 ☹ 🙂
@zuzana84
to si bola v posilovni?ja sa tiez chystam do posilky,ale este musi ist dole aspon 5 kil..zatial mi staci to co mam...inak ono je to parada dat si riadne do tela-zvlast teraz to tak vnimam.....normalne ze euforia z toho vsetkeho-zo stratenych kil,zdravej stravy,pohybu... 🙂 🙂

Ahojte dlho som tu nebola, chcem sa spytat, komu treba nahlasit vahu. Dakujem