Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@martina2001 ..ahoj,to je to co natriasa?
baby a co vravite na lymfodrenaz?...je to dobre pri chudnuti?..boli ste?
@lubikan áno, a bola som pred tehu, no žiadna sláva to nebola a bola som na 10 polhodinoviek
@martina2001 ono to ma ten bordel zo svalov a ciev odvadzat,ze?
@lubikan má ich rozprúdiť, skôr by som nato brala lynfo masáž klasickú, asi to viac pomôže
Ahojte,dievcence,ja hlasim dalsie uspesne kilecko dole...juchu...spolu je to 6,9 kg..konecne som sa dostala pod 70 kg...mam 69,6 😀 😀 😀
ja mam taku radost,konecne mam vahu ako pred rokom asi...juuj,tak pokracujem k tej mojej vahe pod 60 kg...
@renin nedojcila som sice dlho, ale moje deti odmietli papkat moje mliecko. pri prvej dcerke som toho mliecka nemala na rozdavanie a kedze som bola novopecena mamina, nevedela som co a ako. pri druhej dcerke som amla neskutocne mnozstvo mliecka, tak ked som vedela ze sa blizi cas krmenia, moje prsniky sa doslova zblaznili. stale som ich pri krmeni striedala a ten, ktory sa prave nepouzival, som pred krmenim vyprazdnila, ked malinka dojedla vyprazdnila som aj zvysok z tohto a znova aj ten prvy, lebo sa medzitym trochu naplnil, takto to fungovalo asi 4 mesiace, pokial sa mi tvorba mliecka nestabilizovala. nerobila som nic ine len som odstreikavala mlieko. uz som mala taku svalovicu na rukach, ze som lutovala, ze som si nezakupila elektricku odsvacku mlieka. potom som mliecko darovala do laktaria a prvykrat siodo mna poradkyna odniesla 7 litrov materskeho mlieka. ale moja babika sa rozhodla, ze mliecko uz pit nebude a tak sme v 8 mesiaci prestali 😢
@terezia1 No veru,to máš pravdu.to je najdôležitejšie.no a teraz ti niečo napíšem.Prvú dcéru tú som kojila najmenej a tá je najzdravšia.Druhú som kojila 2 roky a má problém so štítnou žľazou a syna som kojila 2,5 roka a ten je alergik.No ale s genetikou ja nič nenarobím Nemajú to ani po nás,ale po starých rodičoch.No vidíš a mohla som sa ja snažiť koľko som chcela a urobila som pre nich všetko.Pritom poznám ženy čo ani nekojili a majú deti zdravé.No kde je tá spravodlivosť to mi povedz.
@renin no este si si nezvykla, ze na tomto svete spravodlivost malokedy najdes? ☹ . ale od jedneho mudreho stareho knaza-liecitela (pater Ferda) som citala niekolko knih a on tvrdi, ze ak ma clovek na nieco alergiu, je to preto, lebo v minulosti jeho predkovia casto tuto stravu alebo tekutinu pozivali, vtedy je vhodne ich pouzivat na opacny ucel: napr. alergici na cervene vino by ho enmali pit, ale pouzivat ako tekutinu na masaze alebo potieranie bolestivych miest. skus si ho vyhladat na nete, je tam niekolko dobrych rad a mozem ti odprisahat, ze tieto jeho recepty aj ked su vseobecne (on totiz robil kury a liecby na mieru), zaberaju. a ak nepomozu, neublizia, ale je potrebne dodrziavat pokyny presne. mojho manzela zachranil niekolkokrat z lopaty este ako dieta. predstav si, ze nosove dutiny mal prepichovane vyse 1OO krat a to primar nevedel co s nim robit a normalne svokrovcom povedal, ze mu nevie pomoc, ze tu pomoze len zazrak. a mnoho chorobv takto pomahal odstranit. za jeden z najvacsich zazrakov su podla neho aj mna cibula, cesnak, tvaroh, zemiaky a dubova kora. pani, ludia by ani neverili, co dokaze taka obycajna cibula...
Tak MM kúpil baterku tak som sa doma odvážila po dlhom čase a po mesiaci hlásim schudnutie - 0 kg -( 😢 😢 proste ani gram 😨 😨 nechápem to?aj keď MM hovorí že je vidno že som pochudla,,,hlavne v tváry , a brucho sa mi stiahlo,,,ale som aj tak v šoku.som čakala aspoň -2kg minimálne 😔
@renin no a ja som kojila skoro 3 roky dceru...sice je este skoro hovorit o zdravi,ale spolieham na to,ale teda.to je paradox,ze??..a syn bol pol roka a prvych 5-6 rokov-od skolky chory furt...v poslednej dobe sa drzi...
@terezia1 a co taka alergia na pel,psa a macku??
@kosta123 tak nekupil dobre baterky..inak nam ucetelka TV na skole vravela,ze pri diete sa nema vazit,ale merat 😠 ....zaujimave,nieco sa pos 🤐 🤐 🤐 🤐 ... 😒
dievcence,prisla som sa postazovat,dnes som doslova zozrala celu celucicku studentsku pecat 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 😠 😅 😅 😅 ..odolavala som jej,nemavam skoro ziadne chute na sladke,no ale dnes neviem,co ma to pochytilo....cely vikend sa necitim akosi dobre,zapeka ma uz asi 3 dni....a fuurt citim hlad,aj ked som jedla tak ako vzdy,aj zeleninu,stale mam take krce ,skrkanie v bruchu-ako od hladu....a unavena som...zajtra si idem kupit dake prehanadlo....
zajtra idem do sauny a na masaz.....2 tt som nebola plavat.... 😖 ☹
a ake caje poradite pit?..ci to je jedno?
a este otazka,citam,ze dobre je cvicit tak kazdy druhy den,minimalne 3 x tyzdenne...a co take cvicenie kazdy den???
nasla som fajn stranku
@lubikan - hmmm asi sa riadne prežerem 😀 😀 😀 😀 dnes ráno som sa vážila a - 1kg,,,nakoniec,,,je pravda že som sa vážila včera večer, po večery,tak asi preto.Aj som sa merala ale žiadna zmena.Mne strašne pomaly trávy a ked zjem napr.suchú salámu tak z nej grgám až na druhý a tretí deň v pohode 😅 ale tú už nejedávam pre istotu 😉 mne telo aj strašne vodu zadržiava.
@kosta123 treba aj nastartovat limfaticky system...hned zajtra si idem kupit cviklu a urobit stavu...vraj staci 1,5 dcl..lebo cvikla ma vela sodika,aby z toho nebolo zle
@kosta123 ja som mala mensi problem s kilami navyse po par mesiacoch v usa a cuduj sa svete schudla som velmi jednoducho - pravidelnou kvalitnou stravou. Co sa pitia tyka, hlavne vela cistej vody, ta je najlepsia, s cajmi treba opatrne, mozu drazdit, dehydrovat apod. Cista voda je istota - nie chladena, nie perliva, nie prilis mineralizovana. A jest mensie porcie castejsie. Nie je to nic hrozne - ja uz par rokov pouzivam jednoduchu fintu - namiesto velkeho taniera pouzivam stredny tanierik - taky ten na chlebicky, na ten si nalozim. Clovek toho ovela menej zje a pritom sa v pohode naje, len psycho efekt plneho taniera znamena v danom pripade realne mensie mnozstvo jedla 🙂 Navyse sa netreba extra obmedzovat, staci len papat s rozumom. A co sa cvicenia tyka, na hodinach bodytoningu nam trenerka zvykla hovorit, ze je lepsie cvicit trebars kazdy druhy den, lebo ak sa to prehana telo sa akoby zablokuje, vysledok - nechudnes. A este jedna vec - ak sa cvici, treba dat pozor na pravidelnu a kvalitnu stravu o to viac, inak sa dostavi unava a hrozi jojo efekt. Co sa toho zadrziavania vody tyka - skus menej soli, ta je vacsinou hlavnym vinnikom. A na vahu sa prilis nepozeraj - podstatnejsie su naozaj miery, hlavne pas, boky, stehna - problemove partie. Drzim palce 🙂
@lubikan
@nessi01 - ďakujem
Čistú vodu pijem cca 1,5l viem že sa dá vypiť oveľa viac,ale nato že som pred rokom vypila cca 2dc DENNE 😔 😔 je to pre mňa úspech !! MM ma naučil piť pravidelne,tak som rada že dám to čo dám 🙂
Presne používam aj ja tie malé taniere 😀 😀 😀 super finta fakt. 😀
Solím minimálne,,,nemám ani moc rada slané veci.
No veď uvidím 😒

čaute baby, došla mi vibromasážna plošina a má to niečo do seba, užívam ju už týždeň zhruba, a zhodnotila to aj moja polovička tak isto, čo cvičeniu rozumie 😉