Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
zajtra rano som zvedava na vahu, snad sa to od stvrtku pohlo smerom dole, dobru 🙂
@lubikan som tu podstate nova ale snazm sa vas citat, ja som 18 m po porode a uz vtedy som sa snazila schudnut aj teraz od augusta idem cielene, nie nemam svoje dni. uvidime len musim vydrzat, mne napriklad nejde do hlavy akotoze mam tak vysoky cholesterol. idem si kupit vitaminy nato mozno ked ho znizim tak aj pojdem dolu.
dnes hlasim 87,4 jupiiii
Caute baby, tak ja ja dnes na vahu nepostavim ako som chcela.... Cely vikend som to pokaslala, mali sme brigadu, len som lietala okolo hrncov a kavovych salok, prvy krat som si sadla az okolo siestej podvecer. A vcera som mala sladky den. Taky sladky ako uz davno nebol, ani sa nepamatam. No a dnes ked si spomeniem na sladke, tak sa mi prevracia zaludok... 😅 Snad to cele teraz cez tyzden napravim....
@babulka123 gratulujem k uspechu... 🙂
čaft, tak kam nahlasit vahu? či zapisat?
dalsie kilecko dole, je to vobec zdrave??? Za dva tyzdne 4 kila???
@kosta123 podla mna to bude tym, ze za posledny rok som sa "prezierala" sladkostami a casto som jedavala vyprazane a mastne jedla, ako je u svokrovcov zvykom. Teraz, ked som s tym sekla, tak sa to akosi same rozbehlo a to vobec nehladujem, praveze sa mi 5x za den zda vela a este do toho tolko vody vypit....to je riadna fuska
@tinika staci len sem..na uplnom zaciatku diskusie si tu holky viedly tabulky.ale teraz si neznacime..len nahlasime,ze sa niekomu podarilo
baby a je moc ten cholesterol nezdravy?Ja to vobec nesledujem...ani neviem,aky mam,ale ked budem tam kde chcem,pojdem na prehliadku..a potom to budem riesit... 🙂
@zahadka kks..ty mas ine spalovanie,paaaaanecku-ticho zavidim..no neviem,ci si schudla tuky,alebo proste siel len bordel z vyprazaneho a tych nezdravych veci.....a miery sa pohli?
ja som mala dnes rano o 0,6 kg menej,ako vcera rano a to som lautr nic v nedelu nerobila,iba hodinu zehlila a spratala riady.....
@lubikan miery isli tiez prekvapivo dole, pas -4cm, boky -4 cm a stehno -2 cm. Uvidim o mesiac, ci budem taka hrdinka, mozno som zhodila (ako si to nazvala) bordel a teraz sa to zasekne a mozno nie 😕
Ved som sama asi najviac zvedava, ako budem pokracovat. Mam novu motivaciu: moj manzelik ma vcera pochvalil a povedal mi, ze je na mna pysny 😉
dievcata ako je to s pecenou sladkou tekvicou? Prave je sezona, kedy je vhodne ju jest v priebehu dna. Pozerala som tabulku, nema vela kalorii, je vhodne ju jest napriklad vecer?
@lubikan cholesterol upchava cievy a viacej faktorov napr fajcenie ,vek a ine veci mozu viest srdcovym problemom a lekarka mi povedala ze pre mladeho cloveka to je dost a to nefajcim nepijem a nejem nic nezdrave, pijem cistu vodu, cvicim a predsa mam vahu vadciu alebo rovnaku ako 3 mesiace po porode. vsetky moje kamosky maju nizsiu ako mali ☹
@zahadka drzim palce snad sa nezasekne ako mne
ahojte baby idem sa k vam pridat. Ja som v tehotenstve schudla a po porode som zacala priberat ale uz musim tomu urobit jedno velke STOP lebo to takto zle dopadne 🙂 Ale zacina ma tesit to ze moja dceruska zacina chodit tak budem asi behat za nou a mozno daco zhodim 😉 Ja si dnes urobim den bez jedla a zajtra len tak malinko a veceru vynecham uplne a uvidim ci sa mi to podari.
@jankas87 ja som tu v podstate tiez nova, ale uz mam dva tyzdne za sebou, myslim, ze aj skusenejsie v tomto "odbore" 😀 ti poradia to iste: papaj 5x denne, male porcie, vynechaj sladkosti, pi vela vody a hlavne vela zeleninky. Podla mna dobre urobis, ked si precitas prispevky fora. Napr. ja som len den sedela pri Pc a citala co tu kto pise.
Dobra stranka je aj: chudnutie-ako.sk
Podla mna by si nemala vynechavat jedla, lebo telo sa zlakne a bude si robit zasoby, ak by si chcela hladovat aj nabuduce.
cauko neda mi nereagovat aj som sas zaregistrovala koli tomu hi ja som mala 60kg pred tehotenstvom cez to obdobie som pribrala 30kg a to som nejak obzvlast nejedla neviem naberala somn asi aj zo vzduchu nejak som ufala ze to pojde dolke lahko ale opak je pravdou moj samko ma uz dva roky a moja vaha je viacmenej na bode mrazu 😝
@jankas87
vodu treba pit priebežne, nie narazovo, čo znamena jeden pohar 2dl každu pol hodinku napr. a hlavne si ráno pripraviť celé množstvo tekutín a 2/3 z toho vypiť doobeda, napr. práci. Kto nechce v noci behat čúrať,nemal by už moc piť po 17h. A aj vonka so sebou stále nosiť flašku s vodou, ale ju aj vypiť,nie domov doniesť, heh Je to len sila zvyku.

@lubikan tak to je parada, dufam, ze ta dozeniem, ja sa uz tesim na tu 6-tku 🙂