Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte zienky, tak aj bez cvicenia mam po vcerajsku -0.5kg..vy ako?
ahojte, no ja uz neviem ci to chudnutie nevzdam, cvicim podla jedej knihy a stravujem sa 5x denne a vobec nejem mastne aa odolavam pokuseniam, vcera som cvicila a mam +0,3kg cize uz mam 64,7 😢
@brumka podla mna sa nemusis vzdavat, moze to byt ovplyvnene roznymi faktormi. Prichadzajuci menzes, mozno sa ti v tele robia svaly z toho cvicenia, alebo sa potrebujes precistit...moze to byt hocico, len sa nevzdaj, moze sa ti to vypomstit a ked budes mat o nejaky 10 kg naviac, budes si buchat hlavu o stenu, preco si nevydrzala 😉
Ja mam od utorka pernamentku na plavaren, uz iba dorobit na stavbe v sobotu, dohodnut varovanie maleho a mozem chodit aj kazdy den, tesiiiiiiiim, lebo plavam rada 🙂
@zahadka uz sa snazim intenzivne od augusta a dako som nic nedala dolu ani na objeme som neubrala ako troska vidim ze ten tuk sa trska spevnil na sval ale uz som z toho na nervy, vsetci jedia moje mnam jedla a ja nic :( a ten mam dostat az o tyzden takze s tym to asi nebude, mozno to robi ten stres co teraz prezivam. dokonca uz dlhsiu dobu len cistu vodu pijem
@zahadka bolasom u lekarky elbo som daka nanic a padaju vlasy a povedalaa ze vsetko o je oka len mam vysoky cholesterol ale ze am ist v decembri znova na odber a uvidi sa. Vraj stitna je dobre natom, tak neviem ci nepriberam z liekov na astmu (kortikoidy ale to si len raz denne davam nepravidelne) a mam daco na alergiu ale tam je pisane ze moze akurat ovplyvnit testy pecene ale tie tiez neberiem ako mam. tak neviem, ide zima a treba bundu :(
@zahadka tak ja som sa snazila schnudnt este min 10r predtym ako nebola som tucna len baculka oproti mojim 45kg rovesnickam, ale neskor to uz slo dolu vodou, a po porode ked mi ostali kg. vzdy som chcela mat 55 ked nie 50 kil ale teraz budem rada aj za 60kg k mojej vyske, zname mami vsetky pochudli vsetko ale mne sa dako nedari, len musim vydrzat ale uz bojujem 15m ale posledne 3 to robim podctivo.
@zahadka ja mozem aj cely sud kapusty zjest,vody vypit a na mna nezabera 😠 😠 😠 😠
ja mam stale rovnako kg a dostala som menzes,tak pockam potom,ako pojde vaha...
babyy,mne vzdy menzes meskal 2,3 mesiace, od januara som mala menz. 3 x.. 😲 😀 😀 ...a teraz mi prisiel o 2 dni skor..no ja nechapem..to sa mi nikdy nikdy, nestalo..moze to byt tym zdravym papanim??? a schudnutim??
vaha sice stagnuje cm idu po trosicke dole 🙂
Dievcata, vobec sa mi tieto chladne dni nedari dodrziavat pitny rezim... mate s tym problemy aj vy?
😠
@zuzana84 ano,ja mam problem cely cas odkedy chudnem sa nalievat vodou-robim to nasilu,aj ked som si na chut obyc. vody,caju zvykla....mam 3,5 dcl pohar a ten vypijem na jeden nadych..nech to mam za sebou 🙄 ...
babule,mozeme papat mak?straasne by som si dala makove slize ☹ ...len take plane bez cukru s makom 😀
co varite cez vikend? ja budem mojim piect tvarohove buchty 😅 😢 ... a dam si len hrozienka..
baby, je to sice motivujuce citat, ako sa vam dari chudnut.no mne sa moc nedari, zislo len 1kg,ale asi preto, ze sa malo snazim..su horsie a lepsie dni, mala by som sa uz konecne zatat.. ale ako sa presvedcit?
@lubikan
@kosta123 ja som predtym nemala vobec nemala problem vypit 2 - 2,5 L vody denne, ale teraz akoby utalo, ked dam do seba liter, tak som rada.
Ja som robila na dnes obed zemiakovy privarok, rychle a chutne... S pecenim dobrot sa krotim, pretoze potom mam na ne chut aj ja 😀 obcas co to upeciem, ale vtedy sa nezdrzim a papam aj ja 😅
@zahadka Aj ja plávam veľmi rada, je to super aj na chrbticu, na celé telo. A najlepšie je tam ísť bez detí, lebo potom sa furt po synovi obzeram a nie je to taky relax, veľa som s deťmi sama, manžel ma kopa roboty, tak som niekedy nervozna a doma jem z nervozity. Najlepšie niekde vypadnúť kde nie je jedlo alebo mať doma len minimum jedla, to mi pomáha, lebo keď manžel alebo návštevy prinesú nejake dobroty, tak zo všetkého chcem ochutnať a niekedy neodolám a ochutnávam veľa.
babyy..neuverite ake mam miery cez hrudnik-modelkovske..ze 93 cm 😀 😀 ..to co mi chyba na predku,mam v sirke chrbata 😀
dnes rano som mala ze 67,7 a to som vcera kostovala "normalnu" stravu mojich "spolubyvajucich" 😀 ...
sa tesim na tyzden,nebudem sa motat okolo jedla furt a hadam si nadem cas aj cvicit
@zuzkabeno ja to chcem tiez realizovat sama, len raz do tyzdna chodim so synom plavat. MM ma moznost z roboty mat casto hodinky do aquaparku, tak aj s nim niekedy sa da ist, ale vtedy berieme aj maleho, takze to nie je velmi o plavani 😀 A s tym ochutnavanim mam aj ja problem. Hlavne, ked mi teraz dva dni robili na stavbe chlapi a bolo im treba varit, samozrejme vysmazane file jeden den, vysmazane rezne den druhy, natierky na rano a vecer placky a potom si nedaj... 😒
@lubikan aj ja chceeeeeeeem taku vahu. Zatial sa uspokojujem s tym, ze mi zacinaju byt volne tehotenske veci 😀
@zahadka aj to je pokrok.. 🙂 no ja som myslela,ze to pojde rychlejsie....od 3.augusta nic moc teda..boky mam mansie o 5cm ,stehno o 3-4cm... 😒 ..ale nemam skreckovske lica,faldy na chrbte,dvojitu bradu...a pupok stiahnem 😀 ....
ja by som potrebovala na najblizsich par tyzdnov zmiznut kdesi do hor,kde budem mat len zeleninu okolo seba a posilovnu...bez internetu,telky,ludi... ☹

ja som mala precistovaci den bez precistenia. Dala som si kapustnice (vodu zo sudku z kyslej kapusty) a nic sa nedeje, nezabera.