icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

zahadka
12. okt 2011

ja som mala precistovaci den bez precistenia. Dala som si kapustnice (vodu zo sudku z kyslej kapusty) a nic sa nedeje, nezabera.

ivanka85
13. okt 2011

ahojte zienky, tak aj bez cvicenia mam po vcerajsku -0.5kg..vy ako?

brumka
13. okt 2011

ahojte, no ja uz neviem ci to chudnutie nevzdam, cvicim podla jedej knihy a stravujem sa 5x denne a vobec nejem mastne aa odolavam pokuseniam, vcera som cvicila a mam +0,3kg cize uz mam 64,7 😢

zahadka
13. okt 2011

@ivanka85 no ja stagnujem, ale skor je to tym, ze som si za posledne dva dni dopriala zaprazene a dohustovane jedla...Ale rano som sa opat nastvala a ziadne zahustovanie a zaprazanie nebude.

Kolko mas vlastne kg a cm?

zahadka
13. okt 2011

@brumka podla mna sa nemusis vzdavat, moze to byt ovplyvnene roznymi faktormi. Prichadzajuci menzes, mozno sa ti v tele robia svaly z toho cvicenia, alebo sa potrebujes precistit...moze to byt hocico, len sa nevzdaj, moze sa ti to vypomstit a ked budes mat o nejaky 10 kg naviac, budes si buchat hlavu o stenu, preco si nevydrzala 😉
Ja mam od utorka pernamentku na plavaren, uz iba dorobit na stavbe v sobotu, dohodnut varovanie maleho a mozem chodit aj kazdy den, tesiiiiiiiim, lebo plavam rada 🙂

brumka
13. okt 2011

@zahadka uz sa snazim intenzivne od augusta a dako som nic nedala dolu ani na objeme som neubrala ako troska vidim ze ten tuk sa trska spevnil na sval ale uz som z toho na nervy, vsetci jedia moje mnam jedla a ja nic :( a ten mam dostat az o tyzden takze s tym to asi nebude, mozno to robi ten stres co teraz prezivam. dokonca uz dlhsiu dobu len cistu vodu pijem

zahadka
13. okt 2011

@brumka stres robi svoje, to je pravda, aj ja pri strese priberam. A nemozem mat aj nieco zo zdravotneho hladiska?

brumka
13. okt 2011

@zahadka bolasom u lekarky elbo som daka nanic a padaju vlasy a povedalaa ze vsetko o je oka len mam vysoky cholesterol ale ze am ist v decembri znova na odber a uvidi sa. Vraj stitna je dobre natom, tak neviem ci nepriberam z liekov na astmu (kortikoidy ale to si len raz denne davam nepravidelne) a mam daco na alergiu ale tam je pisane ze moze akurat ovplyvnit testy pecene ale tie tiez neberiem ako mam. tak neviem, ide zima a treba bundu :(

zahadka
13. okt 2011

@brumka asi ti neviem poradit, len tolko, aby si sa nevzdavala, mozno ti to nepomoze velmi schudnut, ale budes robit cosi pre svoje zdravie.

brumka
13. okt 2011

@zahadka tak ja som sa snazila schnudnt este min 10r predtym ako nebola som tucna len baculka oproti mojim 45kg rovesnickam, ale neskor to uz slo dolu vodou, a po porode ked mi ostali kg. vzdy som chcela mat 55 ked nie 50 kil ale teraz budem rada aj za 60kg k mojej vyske, zname mami vsetky pochudli vsetko ale mne sa dako nedari, len musim vydrzat ale uz bojujem 15m ale posledne 3 to robim podctivo.

zahadka
13. okt 2011

@brumka ja tiez tuzim mat 60kg, ale z inej startovacky 😀 Dufam, ze po case si tu napiseme: zvladli sme to 😉

brumka
13. okt 2011

@zahadka do by bolo super 🙂 na moju vysku je tiez moja vaha dost :(

brumka
13. okt 2011

@zahadka na fotkach vyzeras super, a gratulujem k peknemu domceku, mi by sme tiez chceli

lubikan
13. okt 2011

@zahadka ja mozem aj cely sud kapusty zjest,vody vypit a na mna nezabera 😠 😠 😠 😠

ja mam stale rovnako kg a dostala som menzes,tak pockam potom,ako pojde vaha...

babyy,mne vzdy menzes meskal 2,3 mesiace, od januara som mala menz. 3 x.. 😲 😀 😀 ...a teraz mi prisiel o 2 dni skor..no ja nechapem..to sa mi nikdy nikdy, nestalo..moze to byt tym zdravym papanim??? a schudnutim??

ivanka85
Odpoveď bola odstránená
lubikan
13. okt 2011

@brumka skus prestat cvicit,ukludni sa,zmansi porcie....a pockaj tyzden...viacej spi,ak sa da...ale rozhodne nedrz hladovku...daj si precistujuci caj....

brumka
13. okt 2011

@lubikan praceze nejem vela ani malo, snazim sa zmensit porcie, ukludnit sa vela krat pri nasich detoch a inych veciach neda, mala mi dneska skoro vypila lak na nechty. ale ten caj je dobra vec, len asi daky zihlavovy alebo pu erh? spim uz lepsie dcerka mi uz prespi noc, od 15m 🙂

brumka
13. okt 2011

@lubikan ja hladovku nedokazem drzat 🙂

zahadka
14. okt 2011

vaha sice stagnuje cm idu po trosicke dole 🙂

lubikan
14. okt 2011

@zahadka ja som konecne po 2 tyzdnoch asi preklenula 68kg..mam 67,9 😀

zuzana84
14. okt 2011

Dievcata, vobec sa mi tieto chladne dni nedari dodrziavat pitny rezim... mate s tym problemy aj vy?
😠

kosta123
14. okt 2011

@zuzana84 - veru ja áno.

lubikan
14. okt 2011

@zuzana84 ano,ja mam problem cely cas odkedy chudnem sa nalievat vodou-robim to nasilu,aj ked som si na chut obyc. vody,caju zvykla....mam 3,5 dcl pohar a ten vypijem na jeden nadych..nech to mam za sebou 🙄 ...

babule,mozeme papat mak?straasne by som si dala makove slize ☹ ...len take plane bez cukru s makom 😀

co varite cez vikend? ja budem mojim piect tvarohove buchty 😅 😢 ... a dam si len hrozienka..

euphoria
14. okt 2011

baby, je to sice motivujuce citat, ako sa vam dari chudnut.no mne sa moc nedari, zislo len 1kg,ale asi preto, ze sa malo snazim..su horsie a lepsie dni, mala by som sa uz konecne zatat.. ale ako sa presvedcit?

zuzana84
15. okt 2011

@lubikan
@kosta123 ja som predtym nemala vobec nemala problem vypit 2 - 2,5 L vody denne, ale teraz akoby utalo, ked dam do seba liter, tak som rada.

Ja som robila na dnes obed zemiakovy privarok, rychle a chutne... S pecenim dobrot sa krotim, pretoze potom mam na ne chut aj ja 😀 obcas co to upeciem, ale vtedy sa nezdrzim a papam aj ja 😅

zuzana84
15. okt 2011

@lubikan ja tiez uvazujem, ze si buduci tyzden usulam domace makove sulance, uz som ich davno robila....

zuzkabeno
15. okt 2011

@zahadka Aj ja plávam veľmi rada, je to super aj na chrbticu, na celé telo. A najlepšie je tam ísť bez detí, lebo potom sa furt po synovi obzeram a nie je to taky relax, veľa som s deťmi sama, manžel ma kopa roboty, tak som niekedy nervozna a doma jem z nervozity. Najlepšie niekde vypadnúť kde nie je jedlo alebo mať doma len minimum jedla, to mi pomáha, lebo keď manžel alebo návštevy prinesú nejake dobroty, tak zo všetkého chcem ochutnať a niekedy neodolám a ochutnávam veľa.

lubikan
16. okt 2011

babyy..neuverite ake mam miery cez hrudnik-modelkovske..ze 93 cm 😀 😀 ..to co mi chyba na predku,mam v sirke chrbata 😀

dnes rano som mala ze 67,7 a to som vcera kostovala "normalnu" stravu mojich "spolubyvajucich" 😀 ...

sa tesim na tyzden,nebudem sa motat okolo jedla furt a hadam si nadem cas aj cvicit

zahadka
16. okt 2011

@zuzkabeno ja to chcem tiez realizovat sama, len raz do tyzdna chodim so synom plavat. MM ma moznost z roboty mat casto hodinky do aquaparku, tak aj s nim niekedy sa da ist, ale vtedy berieme aj maleho, takze to nie je velmi o plavani 😀 A s tym ochutnavanim mam aj ja problem. Hlavne, ked mi teraz dva dni robili na stavbe chlapi a bolo im treba varit, samozrejme vysmazane file jeden den, vysmazane rezne den druhy, natierky na rano a vecer placky a potom si nedaj... 😒
@lubikan aj ja chceeeeeeeem taku vahu. Zatial sa uspokojujem s tym, ze mi zacinaju byt volne tehotenske veci 😀

lubikan
16. okt 2011

@zahadka aj to je pokrok.. 🙂 no ja som myslela,ze to pojde rychlejsie....od 3.augusta nic moc teda..boky mam mansie o 5cm ,stehno o 3-4cm... 😒 ..ale nemam skreckovske lica,faldy na chrbte,dvojitu bradu...a pupok stiahnem 😀 ....

ja by som potrebovala na najblizsich par tyzdnov zmiznut kdesi do hor,kde budem mat len zeleninu okolo seba a posilovnu...bez internetu,telky,ludi... ☹