icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kosta123
20. okt 2011

Ty kokos baby akože dnes brutál bola som vo fitku cez 2h a čo tá somnou dorábala no konec,,,,ráno sa ani nezdvihnem....na večeru 100g cottage,,,jak ja neschudnem tak ja už neviem ,,,, 😀 😀

kosta123
20. okt 2011

@majka_k - Vitaj máme rovnaké váhy teraz aj pred pôrodom ,sranda 😉

majka_k
20. okt 2011

@kosta123 he he 😉 ale ja mam len 164 cm, ja som malicka 😅 😎

kosta123
20. okt 2011

@majka_k - aj JA 😀 😀 😀 😀 😀 to aká nahoda ??

majka_k
20. okt 2011

@kosta123 😀 😀 😀 paraaaada takze mam sparingpartnera 😎 a kolko si dala dole? nech viem aku nevyhodu mam? 😉

babul83
20. okt 2011

@majka_k Tak s tým WCkom som mala aj vždy problém, ale je zaujímavé že hneď po prvom pôrode to prestalo. 🙂 Občas keď som prechladnutá sa to ešte vráti, ale ináč sa to upravilo. Juj ten ukľudňovák mám aj ja keď ma MM nasere a najčastejšie vtedy zjem jeho horalku, čo má mať na desiatu (to ako za trest pre neho), keďže sme prestali kupovať maškrty, len tie horalky sa u nás nájdu.

majka_k
20. okt 2011

@babul83 😀 😀 aj u nas sa najdu skoro stale len horalky a s tym zjedenim jeho horalky 😀 😀 😀 sper pomsta 😉
a mne sa to tiez trocha upravilo po narodeni malickej ale teraz ako je uz kosa tak sa to vratilo do starych kolaji 😖 ked idem s malou von a zajde do jedneho obchodu a do druheho obchodu a to striedanie teplot - no to potom mi zahóri za patami ked idem domou ako palim ... v lete to bolo super 😉

babul83
20. okt 2011

@kosta123 @majka_k baby ja mám vašu výšku, ale o desať kíl viac. :( Mojím snom je mať do Vianoc 75 a do roka a do dňa od začatia chudnutia, teda 5.7.2012 65kg. Len neviem, či to dokážem. Už mesiac mi váha stojí na 79,6. :(((

majka_k
20. okt 2011

@babul83 neboj, pojde to dole 😉 ja v ine ani neverim a nepripustam si ani iny vysledok, len musite byt moje tazne kone 😅 ja potrebujem kopat a kopat aby som vydrzala 😝

babul83
20. okt 2011

To asi všetky. Ešteže ma môj MM povzbudzuje. Nie že by som sa mu nepáčila takto, ale on vie, že ma treba nakopnúť. 😝 Ja som začala s kamoškou, bolo to super, navzájom sme sa povzbudzovali a radili si, len ona po mesiaci zistila ,že je tehotná, tak som zostala sama v tom. :D

zahadka
20. okt 2011

@majka_k @kosta123 baby, aj ja mam podobne miery, sice mne sa uz podarilo na 70 dat, ale mavala som okolo 72-74 kg.

Dnes som bola plavat, citim sa super, len svokra prisla teraz z prace a zdrbala aj mna, ze neni na chodbe pozametane, ze sme dve zeny doma......bla bla bla, hlavne, ze ja som cely den varila, upratovala a o maleho sa starala a svagrinka si sedela pri pocitaci....tak to uz je moc.....zajtra nech si ma svokruska nezela 😠 😠 😠 😠 😠 😠

majka_k
20. okt 2011

@zahadka ejha 😒 tak pevne nervy, nezavidim so svokrou byvat 🙄 a neze si nervy vykompenzujes sladkostou 😉

kosta123
21. okt 2011

@majka_k - joj ja máličko za 8t len 2kg,dole ,3cm pás a boky,,,,cvičiť som začala len tento týždeň(fitko) ale bola som na aerobicu asi 4x.

@babul83 - veď nemáš o 10kg viac,,, to by si musela mať 83-84kg nie?? a píšeš že máš 79,6. tak pohoda.

lubikan
21. okt 2011

@majka_k

ja som sa pri mojom MM naucila,ze ked ma nasere,ziadna horalka,alebo iny keksik..ale treba si nieco pekne kupit.....isty cas to bola kvetinova mania,mali sme to tu ako v botanickej zahrade 😀 a teraz som sa dala na handry..hlavne deckam... 😀 ..taakze uz veci nemam kam davat 😀 ....ale inak je faaajn

ja sa dva dni drzim,pijem,papam len minimum...

andel7766
Autor odpoveď zmazal
zuzkabeno
21. okt 2011

@majka_k To poznám keď ma muž tiež vytáča, sám je nervozny, potom hľadá kľúče, mobil, nepamätá si kde čo dal, ale snažím sa nevšímať si to v takej chvíli keď je on nervozny, už sa mi to celkom darí a deti majú z neho vtedy srandu, smeju sa popod fuzy.
Aj ja viac pijem, kedysi som to zanedbávala a bývala aj častejšie chorá, nehovoriac o tom že som vtedy dosť pribrala.

majka_k
21. okt 2011

@kosta123 aj tak uz mas nieco dole, ja som po porode bola krasne dole s kilami za tyzden ( ale za tie stresy to nestalo ☹ ) no potom prislo obdobie pokoja 🙂 a kilecka isli hore , takze idem dohanat, ja civcit este asi ani nemozem kedze som mala SC takze asi az o mesiac zacnem pomaly...teraz to musi iste dole les stravou - nestravou 😉

@lubikan aj ja som to par krat takto poriesila ze z nervou som nakupovala - len skoda ze nemame spolocny ucet a nechodia jemu sms z pohybov na ucte 😅 to by som asi mala vacsiu radost z toho ako by bol nas..raty 😀 😀

@zuzkabeno 😀 😀 u nas je to tak ze ked sa povadime tak na par minut je uz dobre, my sa nevieme ani den hnevat ( alebo este sme sa tak strasne nepohadali - nebol vazny dovod ) same somariny, on nevie pochopit ze materska lezie cloveku poriadne na mozog a sa cuduje ked sa tak teeesim ze prisiel uz z roboty a vyvolavam mu ze kde je... 😅

kosta123
21. okt 2011

@andel7766 - no som zvedavá na tvoje výsledky 😉

zahadka
21. okt 2011

babule ste zlate, ako to tu opisujete. My sme na tom podobne ako majka_k, nevieme sa hnevat. Mna vytacaju ini ludia, ako napr. svokra 😀
Tak dnes to bolo huste, nakoniec sme sa povadili s nou a odisli si domov. Aj tak sa na stavbe uz nerobi, ale dohodli sme sa s MM, ze pojdeme v nedelu este k nim si to dovysvetlovat a bud nas uz nadobro vykopnu aj s dverami, alebo zatnem zuby a pod podmienkami budeme vychadzat.....Najlepsie, ked svokra uznala, ze mam pravdu, tak to ani nepriznala riadne. Len sa ohradila, ze je po dvoch 12-tkach....hmmmm a ja som po nieviem kolkych 24-kach a nevyziapujem bezdovodne na nu....
Vlastne som chcela napisat, ze maskrta nepadla, len som sa od nervov rano zavrela v izbe a vysla som von, az ked muz prisiel z prace. Nejedla som, nepila, az vecer o 8-ej......hups, to asi tiez nie je najlepsie 😅

kosta123
21. okt 2011

@zahadka - to si ako vydržala ??? tak dlho bez jedla a vody? 😨

Ja sa úpešne hlásim bez sladkého,,, a cez 2 hod v posilke, z toho 1h Kardio,,,,skoro ma to zabilo 😀 😀

zahadka
22. okt 2011

@kosta123 zazracne som vydrzala, mozno to robili tie nervy, ale vobec som nemala na nic chut, hladna som zacala byt, az ked som dojedla veceru, tak som si este prilozila trosku a po dvoch sustach som bola syta 😀

Snad sa ti ta posilka odrazi aj na vahe 😉

kosta123
22. okt 2011

Dnes sme boli na oslave,brácho mal narodky a boli tam pre mňa veľké pokušenia 😕 😕 moje obľúbené domáce kremeše,mňam,dala som si 1 s MM napoly 🙂 nemusím sa až tak trápiť nie??? 😀 😀
Ale aj tak som dobrá inak by som zožrala aj pol plechu,čo v minulosti nebol pre mňa problém.
Zajtra ku svokrvocom zase niečo sladké pod nosom ach jaj ,dúfam že to zvládnem,,,tieto víkendu sú pre mňa zabiják,,,,,inak mám svalovicu ako sviňa,,,cvičiť pôjdem až v pondelok.

majka_k
22. okt 2011

@kosta123 drzim palce na zajtra 😀 aj my ideme k svokrovcom ako kardy vykend a ta ista dilema lebo oni vypekajúúúúú 😅
a mnaaam kremes, no to by som asi neodolala 😝

kosta123
22. okt 2011

@majka_k - no presne aj u našich to takto je čo víkend to koláč,závin,buchty,,,,ešte strčí nejaké dobré mňamko a je to v háji.
No musela som odolať,,,lebo ked som si predstavila ako ma zase trápi na bežeckom páse do kopca a podobné hovadiny,,,som si to hned rozmysela čo urobím 😀 😀 😀

iwulka23
23. okt 2011

3 kilečka dole 🙂 ide to zatial lahko :D som zvedava ako dlho mi to ešte vydrží 🙂 ..ale zatial sa držím..žiadne sladkosti,sladené nápoje,biele pečivo ..len čistá voda,tmavé cerálne pečivo..pohyb žiaden extra..len práca v domácnosti,okolo malej..a brigáda 🙂 a IDE TO 🙂 joj ja som taká šťastná..ešte 10kíl..a budem veeeeeelmi šťastná 🙂)))

iwulka23
23. okt 2011

a som zabudla...pravidelne papanie každé 3 hodky robí zázraky 🙂

kosta123
23. okt 2011

@iwulka23 - NO vidíš !!! 😉

lubikan
23. okt 2011

dievcence..no parada mam dole rovnych 10,1 kg 😀 😀 😀 😀

taaak sa tesim.no uz som mohla mat davno,nebyt tych mojich prehreskov a tej lenivosti cvicit za posledny mesiac....ale zlepsila som sa,zacala som aj zase viac pit...a poviem vam...strasne sa mi zlepsil stav koze..mala som hrozne suchu...na lytkach ked som sa poskrabala,som mala "muku" pod nechtami a teraz nemam.... 😀

mam akesi kostnatejsie ramena,panvu a fuurt si chytam ritku 😀 ..co je tak fajn ze do ruk 😀

moje miery bokov 99cm,,stehno 60.... ☹ pas 84 cm...uz nosim tie teplaky na doma,co som si kupila o cislo mansie,ze schudnem do nich....a tie akurat co som kupovala,uz mi padaju 😠 🙂

ale este stale to nie je ono...baby,ja som taak rada....

lubikan
23. okt 2011

@iwulka23 supeer,to je parada...clovek sa citi ako pupok sveta ,ze? 🙂

lubikan
23. okt 2011

@zahadka clovek dokaze schudnut aj z nervov...taky jeden den nezaskodi 🙂