icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lubikan
24. okt 2011

zienky opustam vas..idem sa vycikat,este vypit pohar vody a spat...

majka_k
24. okt 2011

ja dam zajtra hlasenie ako sa drzim, dufam ze to uz pojde, a ja s hladovkou ( ocistnou ) nemam problem, ja radsej nejem ako ked by som si mala vyvarat nejake specialne jedlo podla nejakej specialnej diety 😀 😀 😀 ja som moc pohodlna 😅

chelonka
24. okt 2011

@majka_k
hej ale aby si sa úplne očistila tak to treba minimálne týžden sa tak stravovať teda piť len tekutiny.
Mne to poradil lekár aby sa vyčistili čreva a potom sa dali robiť testy.
Ale ešte pred začatím je dobre sa na to pripraviť aspon 2 dni jest len velmi lahku stravu aby si nespôsobila telu šok.
Povedal mi a aj som sa toho držala v 1. deň piť len čístú vodu, na druhý deň čaje, voda na obed min 1l bud ovocného alebo ovocno zeleninového džúsu (štavy) a celý den stale priebežne piť vodu a od .3 dňa môžeš pridať aj zeleninové a masový vývary - polievky.

Najťažšie to bolo v 1. deň som bola v robote a mali sme tam občertvenie lebo mal kolega narodky a neodolola som orieškom a zhltla som asi za 3 hrste.(ale to keby ste videli ako som ich hltala jak keby som nejedla mesiac) Tažké boli ešte 1 - 2 dni. V tie dni som myslela furt na jedlo. A potom na 4 deň už bolo úplne super a ked som mala končiť s tou očistou tak som už ani nechcela vôbec som už nemala chut na jedlo vôbec som ho nepotrebovala.Tie štavy ma úplne plno zasýtili.

Ešte je dôležité a veľmi nemyslieť na jedlo, pretože sa ti budú vylučovať žlazy do žalúdka štavy na trávanie a potom ťa bude bolieť brucho. A nemala by si sa nachádzať tam kde sa pripravuje jedlo alebo bude pre teba určite ťažké ale da sa to zvládnuť ja som varila manželovi pár krát .

Hlavne sa nenechaj odradiť tými prvými dňami lebo v prvom dni budeš pociťvovať silný hlad - tak to bolo u mna. Na druhý deň ta može boliet brucho a v ten den alebo tretí sa môžeš cítiť slaba a to všetko potom prejde a budeš sa cítiť skvele.

Ja mám atopický ekzem tak mne sa dosť veľmi zhošil pretože sa ti vtedy vylučuju všetky toxiny z tela, ale potom na ten 7 - 8 deň sa mi úplne celé telo vyčistilo a dost dlho mi to tak aj zostalo, bo som sa snažila a aj snažím zdravo stravovať.

majka_k
24. okt 2011

@chelonka jooooj zne to super 😉 , ale ja takto dlho asi nevydrzim 😅 mna totiz bez jedla boli straasne hlava a az migreny mavam potom, takze asi len na den mozno dva, ked sa podari tak budem rada a potom nastupujem na strava - lahka 5x na den, ziadne sladkosti a veeeeela vody pit 😉

chelonka
24. okt 2011

@majka_k
vidíš aj mne bolela hlava ale to bolo iba tie prvé dni potom to všetko prešlo - skús to vydržať dlhšie.
Ale hlavne je teraz jedno kolko vydržíš hlavne ked znovu začneš jesť tak nezači ráno rozžkom so šunkou.
Najideálnejšie začať džusom na ranajky, detská výživa na obed - kludne aj dve a na večeru niečo lahké
a až potom možeš rožtok celozrnný
:D

katushka25
24. okt 2011

Kocky, a skusali ste stravovanie podla krvnych skupina alebo harmonicke stravovanie? Ja ano a pride mi to logicke a najma zdrave. A najma, podarilo sa mi zbavit niekolkych kil navyse a tiez hroznej chuti na sladke. 🙂

tiffanka
24. okt 2011

@katushka25 ...tak to je super! 😉

xgretkax
24. okt 2011

@katushka25 napíšeš niečo viac o tomto type stravovania čo spomínaš?ja by som sa potrebovala zbaviť chuti na sladké, lebo nie je deň aby som si niečo nedala.... :(

mirisel
24. okt 2011

baby ja som na zaciatku tehu mala 63 kil a na konci tehu 83 cize som pribrala 20 kil..po porode mi sla vaha zial hore na 87 kil,,bola som hrozna, nulove sebavedomie..ked som si sla kupit nejaku vec a videla som ze v xxl velkosti ju nemaju bolo mi do placu..nemohla som sa na seba ani pozriet,moje rozkvasene brucho pokryte striami by odradilo kazdeho,hambila som sa vyzliest pred mojim drahym,aj ked mi tvrdil ze jemu to je jedno, ktory chlap chce mat vedla seba taku ,,sexi stavnatu,,ako mi hovoril...od vianoc 2010 do teraz som zhodila 16kil mam 71 a motivacia?boli sme u svokry a ta povedala ze odkedy sme sa od nich odstahovali ze moj drahy schudol a ze bud mu nenavarim alebo mu vsetko zozeriem...(vobec neschudol, to len ona musi vyryvat)...a tak som to dokazala...no ale brucho stale mam vacsie-ale kym nebudem mat svoju povodnu vahu tak nebudem moct pokojne spavat 😔

katushka25
24. okt 2011

no, kocky. schudnut sa da rozne. ale podla mna, dieta je ten najhorsi sposob. najjednoduchsie je zmenit svoj vlastny postoj ku kilogramom, k sebe. ja som schudla tak, ze som sa zacala stravovat podla krv. skuin. som A a tejto skupine najviac prospieva ovocie, zelenina, sem tam biele maso. ziadne cervvene. potom som vyskusala 28 dnovu detoxikaciu podla pani Macingovej, ktora hovori, ze nase telo ma malo zivin a ze je hlupost nejest. naopak. je potrebne jest, vela jest. ale tych spravnych potravin a v spravnych kombinaciach. a tak som mesiac jedla ovocie, zeleninu, vela hrozienok, orieskov, sem tam cestovninu, ryby, kuracie. velmi mi to chutilo a na moje prekvapenie, prestala som mat chut na sladke. a nijako som sa neobmedzovala, netryznila. jednoducho som prestala mat chut. a po skonceni kury som bola o 4 kg lahsia. ale podla centimetrov a mojho pocitu to bolo este lepsie. a ani mi neprislo zacat sa stravovat tak ako predtym. nie zeby som si nedala sladke, ale tak max. raz za tyzden... no, toto "zabralo" u mna. kazdy sme ale iny, treba skusat, co "zapasuje" tebe.

zahadka
25. okt 2011

@mirisel ja som bola na tom podobne, nic na mna nemali a este aj XXL veci boli male, doma som len plakala. Moj muz mi stale hovori, ze som pre neho krasna, ale ked som mala o 15 kg menej tak mi hovoril, ze som idealna....tak zeby zmenil nazor? A mne svokra casto hovori, ze ja nikdy nebudem chuda, lebo nemam byt po kom.... 😠 😠 😠 chcem jej a aj viacerym ukazat, ze na to mam a budem ako kedysi stihla 😎 U nas v dedine sa zacalo vraj rozpravat, ze som tehotna. To asi pre to moje brucho 😀 😀 😀 😀 😀 Som zvedava, kolko mesiacov tehotenstva mi narataju. Uz v tom maju klebetnice cas, lebo si mysleli, ze sa musime brat a nakoniec sme mali babo az po roku a pol manzelstva 😀 😀 😀

zahadka
25. okt 2011

klebetnice maju prax - preklep 😅

lubikan
25. okt 2011

@mirisel zlata svokra ..ale vdaka za to,aspon ta to nakoplo 🙂

@zahadka jaaj zenske jedny zavistlive..kasli na ne..ty vies svoje 🙂

ja som sa nikdy necitila dobre,aj ked som teraz schudla,stale to nie je ono.....ja som nikdy neznasala 😖 obopnute nohavice...jedny som si skusala,no boli tesne,no hrozny pocit,citila som sa ako by som to vsetko nabrala naspat... 😠

kosta123
25. okt 2011

@zahadka - no mna sa teraz v lete až 3 osoby opýtali či som tehu,,,kokos,,nevedela som ani zareagovať od nervov 😠 dnešná váha 73,5 číže -2kg ale u mňa zázrak aj toto 😉

lubikan
25. okt 2011

baby,mne ta ovocna stava a ta kapustova voda s kapustou asi nerobi dobre...tak divno sa citim,akoby mi to "leptalo" zaludok,creva.....a som hrozne nafuknuta ☹ 😖 mam + 1 kilo a to som skoro nic nejedla od pondelka

ale miery mam ok

lubikan
25. okt 2011

baby,ak ste na facebooku,je tam pan : Cesta k novemu telu ....ma tam fajnove statusy....

lubikan
25. okt 2011

@kosta123 prosim ta,ten tvoj manzel robi aj vypracovanie jedalnicka?

lubikan
25. okt 2011

prave som sa dozvedela,ze pri tejto strave: po case organizmus prepne a zacne viac setrit a budem priberat... 😅 😕 ☹ ..to hadam nie!!

rano pol grahamoveho rozka s 2 platkami sunky,k tomu kus zeleniny-uhorka,rajcina...

desiata-1 kus ovocia,bud banan,broskynu,jablko..ale biely jogurt,3 dcl nizkotucneho kefiru,acidka

obed- napr.1 kuracie stehno,alebo platok hovadziny podusenym vo vlastnej stave s 1 zemiakom,za hrst ryze,alebo kuskusu,cestoviny...k tomu zase zelenina

olovrant zeleninova,alebo masova nezahustena nezasmazena polievka

vecera-konzerva tuniaka vo vlastnej stave,alebo 100g nizkotucneho tvarohu,alebo zeleninovy salat

2vecera 2 hod. pred spanim-1 kus zeleniny-kalerab,uhorka,mrkva....

kosta123
25. okt 2011

@lubikan - nie nerobí.

zahadka
25. okt 2011

@kosta123 najhorsie, ked sa pytaju, ked sa snazis, tak sa ma pytali pred otehotnenim a som len plakala. Ucila som na jednej zakladke a sproste pubertiacky stale vyryvali, ze im len nechcem povedat, ze som tehotna...ja len spustila doma plac a plakala, ked som tam skoncila, podarilo sa.

zahadka
25. okt 2011

@lubikan to dufam, ze nie, ja nechcem naspat odhodene kila, ja ich darujem nejakej anorekticke, akoby sa mali ku mne vratit 😀

zahadka
25. okt 2011

som hladnaaaaaa

kosta123
25. okt 2011

Ja som prišla o 20,00 z fitka mokrá aj na hlave,,,,,,bola som cvičiť 5x a MM hovorí že už vidí zmeny,,,ale ja moc nie,,,,nechám tomu čas.

zahadka
26. okt 2011

@kosta123 len aby si nebola nejaka fitneska svalnata, mne sa to velmi nepaci, hlavne, nech mas postavu vyformovanu 😵

kosta123
26. okt 2011

@zahadka - joj to nie nie,,,,cvičenie mám zamerané na spaľovanie,,,to kardio je fakt sila......fitnesky sú ešte ako tak v pohode,,,ale tie baby kulturistky fuj bléééé 😝

zahadka
26. okt 2011

dnes cestujem k nasim s malym vlakom... To bude zaujimava cesta, skoro 3 hodky. Len co robit s nim vo vlaku??? 😕 😕 😕

kosta123
26. okt 2011

@zahadka - hmm,,,možno ho bude zaujímať dívať sa z okna 😀 😀

lubikan
26. okt 2011

@zahadka no,najlepsie by bolo cestovat v case jeho spanku....3 h je dllho..ale neboj,bude sa mu pacait..aj mojim sa paci vo vlaku 🙂

tak ja som si vcera zacvicila po dlhej dobe-pol hodinu-viac som nevladala,je pravda,ze som nevyspata...chodim spat okolo 11-no vcera som musela kukat mama ozen ma...ale dnes pojdem skor veru..dufam,ze o 9 uz budem tuha 🙄
@kosta123 to kardio su ake cviky prosim ta?

miery sa mi trosku zmensili naposledy asi 3 tt dozadu co som sa merala,o take 3-4 cm...

kosta123
26. okt 2011

@lubikan - kardio? je napr bicykel,bežiaci pás,steper.....ja chodím na tieto po 20min. čiže hodinu mám kardio.

Aj ja som kukala mama ožeň ma,,,,ja chodím bežne spať o 23,00 čučím tu ako kača na nete,,,šak sa dosmejem keď pôjdem do práce 😀 😀 😀

lubikan
26. okt 2011

@kosta123 aha,aj som si myslela,ale radsej sa opytam 😀

ja by som tiez chodila aj kazdy den,ale je mi blbe chodit sama 😠 ..mozno casom,ked budem mat vyssie sebavedomie..zatial len pojdem s kamoskou z ineho mesta

no este ze to mama ozen ma skoncilo..potom pojde farmar...no zas budem mat kruhy pod ocami 😀 ...ten net-zavislost je to