Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@marianka0101 Ahoj,no to sa mi nejak nezda 😀 Podla mna to upravili vo photosope,pridali hnedsiu farbu,sem tam dodali par vlasov (akoze podrastli) a je to......podla mna cisty podvod 😀
ahojte baby, mozem sa pridat? Pri porode som mala 112,6 kg, domov som prisla a po asi dvoch tyzdnoch som mala 103 nieco, pred tehotenstvom som mala 106,6 takze som pribrala iba 6 kg, tuto vahu mam aj teraz. Ale ked si spomeniem, ze manzela poznam skoro 7 rokov a od kedy sa pozname som dala hore uz skoro 30 kg, ze pred asi 8 rokmi som mala 62 kg, tak mi je na zaplakanie. Poctivo maleho este kojim, vraj sa z toho lepsie chudne, ale nemam ten pocit. Skor sa asi citim hladnejsia a mam pocit, ze jem viac ako by som mala a nie to, co by som mala. Pocas tehotenstva som vzorovo jedla vsetko zdrave, krmila sa strasne zeleninkou a tak, lenze ked som zacala kojit, tak malemu vadilo hrozne vela druhov zeleniny, tak som to postupne vyradovala z jedalnicka a hoci to uz zase zaradujem spat, uz nemam na to taku chut, skor mi chutia blbosti, z ktorych viem, ze neschudnem. Pomoc, co mam robit? Viem, ze ked kojim chudnut nemam, ale zdravsie sa stravovat mozem, nie? ☹ Uz chcem byt aspon docent, trojciferne cisla sa mi nepacia. 😠
@katkav ahojcek, vitaj u nas. S trojcifernym cislom si nerob starosti, mame tu jednu expertku, ktora tri cifry zmakne za par tyzdnov, vsak @adky ? 🙂 🙂
Takze teraz mas 106 kil? No... ak naskocis na nas rozbehnuty vlak, budes citat, prispievat, pytat sa a pocuvat rady, tak urcite aj ty do Silvestra (to je taky nas prvy ciel) na dve cifry! Ver mi.
Ja tiez este kojim, ale nechcem sa tym uz stresovat, maly ma 10 mesiacov... tak si myslim ze je na case, aby som nieco s vahou urobila.
Neviem ako velmi mas precitane nase stranky? Ak sa pridas a budes popri nas chudnut, budeme radi. Ak sa pridas "oficialne" (o tabulke a grafe vies? ) tak budes ty sama mat o motivaciu viac.
Tak daj vediet, ci mas nejake otazky.
PRISLA SI PRAVE VCAS, AK SA DO TOHO ZAHRYZNES, DO SILVESTRA ZACINAS DEVINOU !! 😀 😀
@debbie 3,5 litra je dost, ak vravis ze aj viac... neviem neviem, ak mas pocit ze si opuchnuta... nechcem sa hrat na mudru (lebo nie som 😝 ) ale mozno by si sa fakt mohla doktorky spytat... aby si si neprivodila nejaky problem. ☹ Mozno existuje dovod, preco telo takto zadrziava vodu ....
@debbie uff... tak neviem ☹ Kazdopadne si to sleduj, ak by sa to zhorsovalo alebo by si mala pocit, ze to nie je dobre, tak sa spytaj. Ja to neviem posudit, nemala som nikdy ten pocit, ze telo zadrziava vodu (okrem uz dnes spominaneho radobyvtipneho incidentu so snubnym prstenom). Vaha pred kramami mi vzdy ukaze, ze zadrziavam, ale nikdy to necitim... Ty musis vediet, kazdopadne davaj na seba pozor, ok? Isto to nie je sranda...
ahojte babule, takže ja som si dnes dala s cvičenim pohov ked som to včera trocha prehnala... zajtra zhrešim, lebo idem ku našim na obed ( sme pozvany) a robia kačkuuuu s červenou kapustouuuu... ale tak sa na nu tešim jak male decko... namiesto knedle uvarim zemiaky a nebude to až tak hrozne 😝 .. a večer pojdem do posilky nech to vybeham 😅 😀
@katkav ja tiez maleho kojim a preto nejake sialene diety som tiez nenasadila.pocula som,ze pri rychlom ubudku vahy moze prist mamina o mliecko,tak ja to riesim pomalicky.mam sice svoj ciel do konca roka a do leta,kolko by som chcela vazit,no ak mi k tomu bude chybat kilo,dve,tak sa nic nedeje 😉 .ja som hlavne prestala mlsat po nociach a snazim sa pitny rezim lepsie dodrziavat.najprv som zacala ale pit 3l vody denne,no to mi asi tyzden vydrzalo.nerobilo mi to dobre,tak teraz vypijem 2l.niekedy 2-3dc viac.ono nemusis mat nejake sialene ciele.daj si schudnut dakych 4-5kg do konca roka a to sa da.najtazsie je zacat.treba sa hybat,cvicit trosku.ja cvicim asi 20 min denne.po nociach 😀 .mne sa cez den neda,to som stale s malym a vecer ked je muz doma,tak chcem byt s nimi a nie sa potit vedla v izbe. a v noci zas nechcem uuuplne celeho cloveka prebrat.ale zas ja posilnujem.brusaciky a mam taky roznozkovac stroj z tesca za par supiek,tak s tym posilnujem stehna.ja sa drzim hesla pomaly dalej zajdes. 😀 aj clovek naraz chytro schudne,tak ma najvacsie predpoklady byt obetou jojo efektu 😒 @debbie no to pijes dost vela.teraz som katkav pisala,ze ja som na zaciatku chudnutia pila min 3l vody denne,no necitila som sa s tym dobre.tocila sa mi hlava,stale som mala pocit,ze mam namiesto brucha bazen,stale mi tam lodzgalo.tak som zacala pit menej.stale dam tie 2l denne,niekedy trosku viac,ale nad 2,5l uz nejdem.inak moja kamaratka mala s tymto veliky problem.ona pila straaasne vela3-5l denne a nakoniec musela pit stale,lebo jej telo si na ten velky prisun vody zvyklo a stale pytalo viac,jej lekar to prirovnal k tomu,ze jej telo je vana,ktora sa chce naplnit vodou,no zatku nema a tak ta voda stale unika a unika.mala potom migreny a trvalo to dost dlho,kym si jej telo zvyklo na nizsie denne porcie tekutin.tak na tvojom mieste by som postupne trosku ten prisun tekutin zregulovala.ten liter a pol mineralky a tie dve kavicky to mas hned 2l vypite a tak si na zaciatok nedaj 2l caju,ale jeden.tolko vela tekutin tvoje telo nepotrebuje.v lete mozno,ale teraz isto nie.ale zas ja som laik,do zdravia sa rozumiem ako hus do piva,takze urob ako uznas za vhodne. 😉
@bobocka
@debbie čo sa vody tyka už som pisala že ja pijem vela a pila som ešte viacej... Mam take velky pol litrovy hrnček a piojem z toho, a teraz ako kojim vždy ked sa maly pricuca mam nenormalny smad, neviem či je to tym že počujem ako pije ona lebo čim ale vždy sa musim hned napiť...
Ale kavičku určo nepočitajte ako tekutiny, naopak kava odvodnuje 😉
@vejula no ja som byvala smadna na zaciatku,no postupne ako sme na tuhu stravu prechadzali,tak ani to kojenie nebolo take ako na zaciatku.teraz denne kojim 3-6x ale to nie je 15-20 min kojenie.rano a vecer je to cez 10 min kojenie a medzi tym len par minutkove,len take pricucnutia.takze az tak clovek pri tom nevysmadne 😉 .vsak uvidis casom ked aj ty budes malemu kojenie tuhou stravou nahradzat,mozno potom sama u seba zbadas zmenu. 😉
@vejula joj,ja sa chystam dlho kojit.aspon do dvoch rokov a podla laktacnej viem,ze dietattko sa same medzi 2-3 rokom odpaja.pokial to matke a dietatku vyhovuje,tak nevidim dovod na nasilne prerusenie.ja som mala zo zaciatku fakt problemy,bolelo to strasne aj sme dokrmovali,no od 5 mesiaca sme boli plne kojeni.prvy polrok som sa citila jak dojka,misko mi na prsniku vzdy rychlo zaspal,malo si potiahol a tak sa casto budil a chcel cuckat.normalne bolo byt 10x za noc hore.no po 8 mesiaci akoby utalo a misko pekne spava.som mu namiesto didky v noci dala pusku a pohladkala ho a on spal dalej,nebolo treba kojit.a teraz si to kojenie fakt vychutnavam.strasne je michalko zlaty ked na mna spokojne kuka tymi modraskami a vecer pri kojeni zaspava a to je uplne krasne sledovat ako mu pomaly klipkaju viecka a potom postupne zaspi a ten pocit,ze v mojom naruci sa tak dobre citi je na nezaplatenie.deticky rastu sialene rychlo a ja sa snazim si kazdy okamih riadne vychutnat a uzit.mne to vyhovuje a aj miskovi.a ja osobne nevidim dovod na to ,aby som maleho odstavovala,ked mam mliecka dost a je to pre neho najzdravsie a navyse zadarmo.ked uz pre nic ine,ale ked si predstavim kolko peniazkov usetrim na umelom mlieku... 😀 😀 😀 ja nemam absolutne nic proti mamickam co po case prejdu na umele mliecko,ak maju na to nejaky dovod (akykolvek dovod),tak je to ok.no u nas si to kojenie obaja tak uzivame,ze ziaden padny dovod na odpojenie v blizkej dobe nemame 😉
@bobocka jeej pekne si to napisala... mne maly na prsu zaspi až ked je moooc unaveny, inak nie mu to vadi ked už nechce piť akoby nevedel len tak naprzdno dudlať 😅 ale vnooci zaspava pri ciciku lebo to sa ani nepreberie a už mu dam cicik do psuy tak je dobre.
Inak keby si teraz teoreticky prestala kojiť tak ešte musiš davať UM??? ja som myslela že v roku už netreba nahradzať, že už bude stačiť ked bude papať normalnu papu a materske mleičko len na prilepšenie... ale načo davať UM v roku???
@vejula no koli tomu,ze vela maminiek sa boji este davat kravske mliecko,aj ked vo varenej podobe sa moze uz po roku(inak sa odporuca az po 3 rokoch),tak vacsinou ak maminky okolo roku prestanu kojit,tak este prejdu na umele mliecko a na ako dlho,tak to je uz u kazdej maminky individualne.niektre prejdu rovno na kravske,ale zas tie,ktore sa boja a maju napr v rodine intoleranciu na bkm ci ne potraviny su opatrne a daju to umele.ja miskovi davam jogurt biely kazdy den a ma uz aj kiddyboo syrceky sem tam, maslo mu davam takmer kazdy den na chlebik.uz mam doma kupenu aj detsku krupicu,no este zbieram odvahu na pouzitie kravskeho mlieka.este si chvilku asi pockam.vsak nam nic neujde 😉 .a skusila som uz aj kyslu smotanu do prikrmu a v pohode,chutilo a bez reakcie a este aj tvaroh sa vraj moze,tak uvidime casom.ono je to hlavne o tom prikrme,o tom co vsetko sa babu v prikrme dava.ak je dietatko na vela veci alergicke,ci je ekzematik a spol,tak sa este dava umele mliecko,aby bol ten prisun vitaminov pravidelny,kedze zo stravy sa to k babu nedostane.
Dobre ranko, dnes mam peknu vahu, zajtra bude horsia, vzdy v pondelok je najhorsia za cely tyzden. Ale kompliment som zazila aj ja vcera od manzela, ze su mi rifle na stehnach volnejsie, no, mala som na tych jeho predtym opasok, takze pas bol vyssie, teraz som ho dala dole, tak mi troska padli nizsie, tak vypadam asi stihlejsia 🙂 @bobocka naozaj krasne napisane, z duse, plne sa s tym stotoznujem, bohuzial presne s rovnakym startom kojime aj my.
kde mate recept na ten gulas? ja robim len taky kotlikovy, ako polievku, dietny 🙂 Inak kava sa nezaratava do pitneho rezimu, na hrncek kavy si skor treba aspon deci odratat, lebo odvodnuje...

@moon1979 no mam ju aj ja a davam ti jedničku za komentár. Ako sa tam ona tvári ako keby akože len tancovala za splnu mesiaca na čistinke ako víla ale makačka riadna mokrá som bola celááááááááááááá 😀 😀 😀