icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kosta123
11. nov 2011

Baby je som nikdy nemala rada vločky,ked to MM jedával bolo mi s toho na grc 🤐 🤐 .....dnes som trošku zaliala teplým mliekom a džemom pre dcéru nech vyskúša na raňajky a nechcela....tak som to vyskúšala a mňam-mňam 😀 😀
Neni to kalorické ked je tam mlieko a ďžem?

Ako si vločky vy pripravujete.???? 😉

zahadka
11. nov 2011

@kosta123 ja si ich davam bud s tvarohom a lyzickou medu, alebo si ich rozomeliem a pomer 1:1 s vodou uvarim kasu, lyzicka medu a s ovocim, bud nastruhat jablcko, alebo nakrajat na male kusky, davala som si na to aj sezam a lanove semiacka, pripadne oriesky, je to spolu velmi dobre a hlavne, ked je to posypane skoricou. Skorica je inak dobra pri obnove metabolizmu.

Mna z tych kolacov asi porazi, uz nech je po 50-tke maminej, lebo ich vsetky zjem, to je strasne lakadlo, ked to peciem a mam to cele dni pred ocami. Ale uz mi z toho zacina byt zle a to som naozaj nejedla vela, len zobla z kazdeho. Predtym by som ine kopy kolacov dusila....

zahadka
11. nov 2011

@atya73 to je parada, ja som dnes navazila 67,5 a vyska je 165-166 (nikdy neviem presne 😀 )

irsina83
11. nov 2011

@kosta123 ja so kupujem tie male jemne, maju ich v lidki, v kauflande a ja ich zalievam horucou vodou a za 15 min davam tvaroh nizkotucny a med.... ine ranajky si uz neviem predstavit. smliekom a dzemom je to kaloricke 😉

irsina83
11. nov 2011

po mecacnej prestavke v chudnuti som opat v druhom koe s mojim tenerom a za 2 tyzdne 5 cm dole z brusneho tuku 😀 ale vazim rovnako ale po premerani vsade 2cm a brucho 5 😀 od maja -17,5kg 😀

zahadka
11. nov 2011

waw, super, daj nejake foto pred a po, ja by som mala zacat cvicit, lenze sa bojim vydat vacsiu namahu, ked este kojim, zatial sa uspokojim s plavanim.

kosta123
11. nov 2011

@irsina83 - to akože od mája si schudla -17,5kg ????????????? ty kokos 😉

zuzana84
11. nov 2011

@lubikan ty ani mi nehovor o rybe, naposledy ked som ju robila sa mi stalo to iste, tak ma to vytocilo, zevraj 1 kg balenie, ale akurat tak kilove balenie mrazenej vody... 🙄

irsina83
11. nov 2011

@kosta123 ano a mala som mesacnu prestavku medzitym 😉 a ziadna drasticka dieta, 5x denne a zdravo a 5x orbitrek po 30 min cize nic drasticke...praveze uplne zlahka a bez nutenia 😉 mam on line trenera cez net, kt. mi vypracovava jedalnicek kazdy tyzden 😉

irsina83
11. nov 2011

@zuzana84 dobrer file je od nowaca - je bez pridanej vody, je masove a chutne 😉

kosta123
11. nov 2011

Ja sa budem v nedeľu ráno vážiť a premeriam sa po mesiaci,,,dúfam že tam budú zmeny 😉
Dnes nemôžem ísť cvičiť MM má 24-ku.....musím to prežiť 😀 😀

zuzana84
12. nov 2011

@irsina83 Uz sa tesim na vianocnych kaprikov, s manzelom kupujeme vzdy aj do mraznicky naviac. Mnam mnam 😅

kosta123
12. nov 2011

Samozrejme víkend,,,,,svokor narodky-oslava......čo z toho vyplýva ?? zožrala som hranolky a 2 koláče ku káve.
Už som normálne povedala svokre že k nej nebudeme chodiť lebo sa tam vždy prežerem 😀 😀 😠

jarkam2
12. nov 2011

Baby, ja som tu nová. Malá má už pol roka a mne kilá stále stoja, už sa radšej ani nevážim, aby som depku nemala ... Pribrala som "len" 16 kg, prvých 7 kg zišlo dole v priebehu 2 mesiacov, a odvtedy mám čo robiť, aby som nepribrala! Kedysi som veľa športovala, ale stále kojím, tak nechcem preháňať ... A pravdu povediac najlepšie som schudla, keď som pred 3 rokmi dostala žltačku A a musela som držať špeciálnu diétu, skoro rok. Tak sa mi aj bez pohybu za 4 mesiace podarilo zhodiť 9 kg (varenie len na pare, žiadny tuk, vínko, ani sladkosti ...). Lenže bolo to veľmi náročné, takže sa mi to nechce znova absolvovať. Odvtedy viem, že strava je u mňa 90% úspechu. Ale tak ste ma motivovali, že sa idem hneď zajtra ráno odvážiť a pomerať a začnem na sebe makať, lebo už nič neoblečiem. A mám takú zásadu, že veľké veci nekupujem, musím do nich zhodiť! (Teraz chodím v jednych športových nohaviciach 😉, aj tie som mužovi šlohla ). No, ale ešte musím v noci presvedčiť moju spomalenú štítnu žľazu, aby sa už spamätala, lebo hormónov jej každé ráno dávam dosť! 🙂

kosta123
12. nov 2011

@jarkam2 - - vitaj,,,,dúfam že to pôjde dole....takže sa liečiš na štítnu ??

jarkam2
12. nov 2011

@kosta123 no, v tehotenstve mi zistili ...

kosta123
12. nov 2011

@jarkam2 - aj ja som sa na to liečila v puberte cca rok ale potom už nie,,,tak neviem či je všetko O.K ale niekedy mám pocit ,že kôli tomu nemôžem schudnúť,,len tak pre nič za nič,,,len sa trápiť 😒

jarkam2
12. nov 2011

veď práve, mne zistili, že to je vrodené ... takže s tým už nejaký čas bojujem, ale kilá sa mi zatiaľ darilo
udržať, len po pôrode to akosi nejde podľa mojich predstáv 😒

jarkam2
12. nov 2011

@kosta123 veď práve, mne zistili, že to je vrodené ... takže s tým už nejaký čas bojujem, ale kilá sa mi zatiaľ darilo
udržať, len po pôrode to akosi nejde podľa mojich predstáv

jarkam2
12. nov 2011

@kosta123 idem kŕmiť, moja bábika ma volá ... 🙂

kosta123
13. nov 2011

Ahojte hlásim sa po mesačnom meraní:

pás - 93cm, boky - 98cm, stehná - 59cm, VAHA: 71,6kg
trošku zomňa ubudlo 🙂

ZAČIATOK - 1.9.2011 som mala takéto miery pre porovnanie 🙂 /to som začala len s upravenou stravou/

pás - 102cm (-9cm),
boky - 106cm (-8cm),
stehná - 61cm (-2cm).
VAHA - 75,5kg (-3,9kg)

Váha moc nejde dole,,,,ale tak nezabijem sa 😀 😀 😀

lubikan
13. nov 2011

@kosta123 Ahoj,tak gratulujem k uspechu....no mas dost podobne miery co ja....ja som dnes rano vazila 65,3kg...v utorok to bolo 66,7....
a meriam...boky 97,5 ...stehna 58.......s kazdeho tusim -8-9cm dole.....

ale tak ta moja ranna vaha je mozno preto,ze vcera som chytila vecer na MM strasny nerv- 😠 🙄 😢 ....tak som toho moc nezjedla na veceru..vlastne som ani tusim nevecerala,ale zdrhla som kamoske ,ta mi dala 2 stamprliky a caj...viac som nechcela 😀 😀 ...a doma som potom zjedla biely jogurt az pri jedeni som si vsimla,ze je sladeny a za hrst hrozienok...tesne pred spanim.... 😖 .....dva dni som nebola na wc a porovnanie vahy pred a po -400g 😀 😀 😀 ..........

dnes som zdravo papala ,ale kruti mi od nervov zaludok a mam nutkanie-extremne na rumove pralinky....... 😠 😠 😠

lubikan
13. nov 2011

@jarkam2 ahoj,tak na je zas o 1 viac...dufam,ze ta nadsenie neopusti a poriadne sa do toho zahryznes..sme tu jedna pre druhu motivaciou...i ked s obcasnymi prehreskami,ale kilecka idu dole,len treba chciet...a vydrzat 🙂

jarkam2
13. nov 2011

@lubikan Včera som sa už hecovala, ako od dnes začnem, ale nie je to také jednoduché. Musím si to celé premyslieť, aby som mala šancu na úspech ... Takže si vezmem ešte pár dni na premyslenie, moja Ninka bude mať 17.11. 6 mesiacov, a vtedy pekne začnem! Musím si všetko zorganizovať, aby som stíhala, lebo po večeroch ešte aj pracujem (doma, našťastie). A musím si kúpiť poriadnu digitálnu váhu, lebo mám len nepresnú klasiku, a niekedy mi v priebehu 3 dní ukáže +- 3 kg - to sa mi zdá nereálne, hlavne to + 🙂.

jarkam2
13. nov 2011

@kosta123 no, to je super! Teším sa, keď sa budem aj ja môcť takto pochváliť. Centimetre ti idú jedna radosť,
a veď svaly sú ťažšie ako tuky, takže ak aj cvičíš, buduješ aj svaly, tak nevadí. Lebo TVARUJEŠ!

lubikan
13. nov 2011

@jarkam2 ja som sa hecovala niekolko rokov,az ma to nas****..lebo,som vyzerala na 50-ku pomaly...potom som si pozrela fotky ludi,co boli tlsty a potom chudy..a slo to jedna radsot...po prvom kile uz ma ani nenapadlo prestat.

ked to vedeli iny,preco nie ja...treba zacat zo dna na den,nie ze od vtedy a vtedy..lebo "vtedy" do toho nieco pride..".marfiho" zakon 😀

nikolka4
13. nov 2011

Ahojte baby som tu nova tak sa tu chcem udomacniť pomožte mi s mojou vahou lebo už mam z toho riadnu depku 😢 je mi z mojej vahy už doplaču nalepilo sa na mna 14kg a som z toho hotová už som si nasadila aj drsticku dietu ale fnuk Som mesiac a pol po porode už ani nekojím tak chcem isť na vec bo všetky veci mi stoja v skrini 😠 😠 😠

zuzka17
13. nov 2011

ahojte baby tak ja som pred tehu mala 50 kg, teraz mam 75 kg a este mesiac do porodu. Tiez som v zivote nevazila viac ako 50 kg, takze som zvedava ci to pojde dole. Dufam, ze ano

lubikan
13. nov 2011

@kosta123 prosim ta,nevies,po akej dobe bude vidiet na tele prve znamky pevnejsieho svalstva,ked by som chodila do fitka 3 x tyzdenne?O tyzden zacinam chodit aj ja...vdaka

lubikan
13. nov 2011

@nikolka4 ahoj,to je este velmi skoro 1,5 mesiaca po porode...aby si zacala drasticky chudnut a vo velkom cvicit...skor by som casto jedla zdrave veci,vela pila,vynechala sladkosti,vysmazane veci...hlavne sa musis zotavit po porode..teraz telo prechadza na novy rezim-kojenie,hojenie...atd...takze este pockaj par mesiacov,aby si mohla sa plne venovat na velke chudnutie...zacvicit si mozes,ale nesmies mat svalovicu-iba take mierne cvicenia-najdes ich v knizkach pre tehotne...ked sa ti vytvori pocas namahaveho cvicenia v tele kyselina mliecna,prechadza do mlieka a neni dobra pre babatko