icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kosta123
20. nov 2011

@lubikan - no ja veru neviem.

lubikan
20. nov 2011

tak nasla som toto

Syrovátka obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, dále obsahuje i vitaminy C a E. Z minerálních látek to jsou hlavně hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin, pak také bílkoviny a rovněž některé tělu prospěšné kyseliny, jako je kyselina listová a pantotenová. Bohužel také obsahuje laktózu, takzvaný alergizující mléčný cukr. Proto by si měli alergici a lidé s nesnášenlivostí mléčného cukru dát velký pozor na konzumaci syrovátky. Velké množství solí je zase nebezpečné pro lidi, kteří mají potíže s ledvinami. Účinky syrovátky na organismus. Syrovátka našemu tělu prospívá nejen vnitřně, ale i vnějším použitím. Při vnitřním užití pomáhá odvádět toxické látky z organismu, podporuje činnost ledvin, upravuje metabolizmus, zlepšuje látkovou výměnu a účinně napomáhá snižování cholesterolu. Zabraňuje zánětům žaludku a střev, dodává tělu důležité minerály, proto by na ni neměli zapomínat zejména sportovci. Je nízkokalorickým nápojem i potravinou, vhodná při snižování nadváhy a velmi vhodná pro těhotné ženy, jelikož nesnižuje hladinu vápníku a odvodňuje. Při vnějším užívání má syrovátka protizánětlivé účinky, proto je vhodná na citlivou pleť. Také je vhodná na každodenní mytí při akné i nespecifických dermatózách, napíná pokožku, prokrvuje a vyhlazuje. Reguluje pH, proto se doporučuje jako přísada do koupelí. Při ekzémech a lupence je doporučeno pití i koupele.

Syrovátka prospívá metabolismu, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní mikroflóry. Vysoký obsah vitamínů skupiny B a vápníku má pozitivní vliv na stavbu kostí a zubů. Draslík má jedinečný efekt při celulitidě, protože zbavuje organismus škodlivých látek a současně zajišťuje dostatečné množství tekutiny uvnitř buněk. Bílkoviny obsažené v syrovátce jsou snadno stravitelné a podílí se na stavbě svalů. Účinky syrovátky jsou mnohostranné. Při vnějším použití skvěle vyhlazuje pokožku. Reguluje její Ph hodnotu a stabilizuje kyselou ochranu povrchu těla. Pokožka je tak vyčištěna velmi jemně a šetrně. Lidé s ekzematózní pokožkou by minimálně jedenkrát týdně měli užívat koupel, která je vhodná i pro děti s atopickým či jiným ekzémem. Syrovátka se používá také k běžnému pití jako syrovátkový nápoj místo mléka. Již pouhé dvě skleničky denně zásobí organismus potřebnými vitamíny a minerály. Nejlépe chutná syrovátka ledově vychlazená nebo smíchaná s čerstvými ovocnými či zeleninovými šťávami. Kdy Sušená syrovátka pomáhá: 1. při vnitřním užívání: * příspívá k odvádění toxických látek z organismu, * podporuje činnost ledvin, * Sušená syrovátka upravuje metabolismus, * snižuje hladinu cholesterolu, * omezuje záněty žaludku a střev, * Sušená syrovátka je zdrojem důležitých minerálů - proto je vhodná pro sportovce, * je nízkokalorickým nápojem i potravinou - podporuje hubnutí, * doporučuje se ženám v době těhotenství - nesnižuje hladinu vápníku a odvodňuje. 2. při vnějším užívání: * díky protizánětlivému účinku je Sušená syrovátka vhodná ke každodennímu mytí citlivé dermatózní pleti, * napíná, prokrvuje a vyhlazuje pokožku, * Sušená syrovátka reguluje Ph pokožky - je proto vhodná do koupelí, * při ekzémech i lupénce se doporučuje vnější i vnitřní užívání. Složení: sušená syrovátka Návod k přípravě: * Syrovátková koupel - pokožka bude hladká a hebká, když do plné vany vody přimícháme 80 ml syrovátky a v této zázračně ozdravující lázni o teplotě 36 °C si minimálně 15 minut poležíme. * Jemné ruce - ruce ponoříme do vlažné syrovátky na 10 minut, poté je opláchneme. Bílkoviny v syrovátce podporují tvorbu kolagenu a tím pádem vyhlazují pokožku. * Hladká pleť - svěží a hladkou pleť budeme mít po aplikaci masky ze třech lžic syrovátkového prášku. Ten smícháme s vlažnou vodou tak, aby vznikla kaše. Necháme 10 minut působit, poté opláchneme. * Syrovátkový nápoj (neperlivý) - nasypeme 10 g (1 polévkovou lžíci) syrovátky do 1,5 až 2 dcl teplé vody. Rozmícháme na kašičku a dolijeme vodou. Pro studený nápoj použijeme mixér nebo šejkr. Nápoj můžeme lehce přisladit ovocnými šťávami.

zahadka
21. nov 2011

ahojte, dnes sa rozbieham este rychlejsie, vaha totiz stagnuje....takze vecer sa ide plavat

lubikan
21. nov 2011

ahojte,no ja neviem povedat vahovy stav,dnes som si kupila novu vahu,a na 5 miestach v byte vazi inak...rozdiel az 0,5kg....tak zacinam od rana a potom budem porovnavat

s kamoskou sme behali po meste,voda nic moc,na ranajky som si dala zitny chleba s 2 sunkami,mlieko...desiata 1 mandarinka a obed vyvar +pol pizze 😖 ..teraz mam biely jogurt so semienkami a na veceru robim bud file s brokolicou,alebo zeleninovy salat so syrom,neviem este

maminuska
21. nov 2011

@zahadka
@lubikan ahojte kočky ja som práve prišla zo služobnej cesty z Ružomberka, dala som si večeru , dnes piate menšie jedlo , idem pre malu ale nie pešo , včera som ušla 10 km a zas to nechcem preháňať, dnes večer cvičím pilatesa , zajtra mám volnejšie a v stredu zasa chodza .
Zatiaľ sa držím , mlsná ma síce uplne neobchádza sem tam niečo spapám ale len kúštik, tak uvidíme 🙂
A čo sa týka tej váhy aj mne váha váži na každom mieste inak, tiež to niekde robí aj pol kig, ja som to urobila tak že sa vážim na jednom mieste a je.

kosta123
21. nov 2011

@lubikan -- to by mne nestačilo a neviem ani tak zdravo jesť 😀 ,,,ja sa radšej nažerem 😀 a potom makám ako fredka,,ale zase je to lepšie ako kedysi,,,vtedy mi bolo jedno čo zjem,kolko a o ktorej,,,,nechápem ako som sa mohla takto vyžrať. 😠 😠 🙄
Aj ja sa vážim na jednom mieste vždy v kúpelni.

katka3012
21. nov 2011

mne by veru tiez zapasovalo,kebyze dam zo par kil dolu ,ale ako ? ked som aj lemra,chvilku sa snazim,potom opet nevydrzim a som stale len na tom istom mieste 😕 to mam taky kolobeh 😒

lubikan
22. nov 2011

baby,tak ja som dnes bola 1 x vo fitku..1,5 hod...kks,unavena som..bola som viac menej len na kardio,+som sa z bez. pasu zosypala,som myslela,ze to ubrzdi,ale ono nie 😀 😀 😀 na strojoch posil.max. 10 minut...aj to len na nohy----ani neviem,ked chcem posilovat,ako dlho mam byt na jednom stroji..prip.kolko cvikov???.
poradite?

V pondelok idem znova...sla by som aj tento tyz. este,len budu prestavovat cosi...

kupila som si tu syrovatku,jooj vyborne to je...

kosta123
22. nov 2011

@lubikan - no super ,,,gratulujem k zoznámeniu s fitkom 😀 😀 na strojoch rob 3 série po 10 opakovaní....najlepsie striedaj 2 stroje ....1x na jednom 10x, 2x na druhom stroji 10 x,,,,a tak to obehni aby si na každom spravila 3x10 opakovaní.
Kolko si bola na páse???? minút.
Si mala povedať že tomu nerozumieš nech ti ukážu ako sa na čom cvičí.

kosta123
22. nov 2011

@katka3012 - ja som bola na tom podobne ako ty,,,ale som sa proste premohla,,,lebo by to bol večný kolobeh.

kosta123
22. nov 2011

Ja idem po 3 dňoch do fitka,,,,normálne sa mi zdá že mám +5kg,,,,ale to len preto že som akási nafúknutá,,,,,ked cvičím je to O.K ale ked nie tak som ako tehula.

lubikan
22. nov 2011

@kosta123 diky 😀

teta na recepcii povedala,ze ked pojde ten pan okolo,posle ho ku nam,ale asi neprisiel,tak som si poradila sama,na tych strojoch su aj obrazky...a velmi dobre mi robil ten co idu kolena od seba-na spevnenie bokov,zadku..to ja potrebujem 🙂

najskor bycikel 30 minut,potom beziaci pas 30 minut,orbitrek asi 10 minut....na tom beziacom pase som len rychlo kracala a ukazovalo mi to cca 140 tepov ♥..kamoska mala rovnake rychlosti,vsetko,jej ukazovalo 120 ♥...tak nechapem,ale kazda mame inu postavu,vysku,mozno preto...ale zapotila som sa riadne,ani rexona nepomohla 😀

na tych strojoch tak kratko???ako 10 x dvihnut to zavazie myslis?tam ich maju vsetkych strojov asi hadam aj 20...vsetky treba obehnut,ci len jeden den 1 -2 stroje a dalsi den dalsie 1-2 stroje?

lubikan
22. nov 2011

@kosta123 a nebude vadit,ked budem chodit iba na kardio?
na tych strojoch asi aka vaha?10 kg bolo vela pre mna..ideal tych 2,5-5kg

kosta123
22. nov 2011

@lubikan - kardio je veľmi dôležité na spaľovanie,,,,to si daj vždy. 😉 😉
Ja mám 20 min.bicykel,20 min.steper., 20min pás / NIE HNEĎ ZA SEBOU,by si nevládala./

Uff si to nejako rozbehla na začiatok 😀 😀 toľko minút som ja nevydržala.

budeš mať asi riadnu svalovicu. 😀 😝 teda možno 😉

-Váha na veľkých strojoch max. 10 kg /2 tehličky/
- s činkami ti stačia 2-3kgilová 1 činka / cca 3 rôzne cviky pre začiatok na ruky /
- ten stoj čo idú kolena od seba je na vnútorné stehná ja robím 3-150krát /tebe stačí 3x50/
- 140 tepov je super to sa už celkom dobre spaluje 😉 ideál je 150-160 tepov,,,kokos ale to už je makačka 😀

zahadka
22. nov 2011

paradne ste sa rozbehli,
ja som nebola plavat, lebo som akasi prechladnuta, sa bojim, ze ochoriem.
Dnes ma riadne nafukuje, vyzeram ako v 5. mesiaci, a to je teda v mojom pripade dost.
Kedze som zacala svoj zivot menit v tejto stranke, rozmyslam zmenit aj v inej oblasti. Uvazujem nad malym doktoratom. Uvidim ako sa rozhodnem, davam si cas do konca roka, ci na to mam, ci nie..... 😕

kosta123
23. nov 2011

Ja idem tento týždeň dnes len 2x do fitka viacej sa mi nedá, MM ide služobne preč 😠 😠 do soboty,,,nemám ani auto doma,ani kam dať malú.

lubikan
23. nov 2011

@kosta123 praveze som vladala a mala som malo,len kamoska ma tahala vedla ku strojom..bola som spotena riadne,si musim kupit cierne tricko,mala som take zelene a kruhy pod pazuchami jak oneee... 😀 😀

ani svalovicu nemam,len na lopatkach trochu,normalne mi je divne,ze na nohach nie..straasne mi to chyba,je to tam fakt skvele,doma som na steperi pocitala kazdu minutu,co som nevladala a hentam ma to stale pohanalo dopredu...len ten tep mi je zvlastne,ze vraj idealne je mat 120 na spalovanie tukov,ze pri viac tepov sa spaluju cukry... 😖 😕 😨

dnes sa citim tiez nafuknuta akasi..som sa ani nevazila...a vsade od znamych pocuvam chvaly,ako dobre vyzeram,ze je vidiet,ze som schudla,ja si az taka krasna nepripadam 😀 stale mam este vela kg

plavat uz nechodim,ja som strasne zimomriva,mne je v tej vode zima a tam kde som chodila,sa plati vstupne na 2 hodiny minimalne a to je pre mna dlho

kosta123
25. nov 2011

No ja som zase krava,,,,, a moja nenažranosť za sladkým ma včera prekonala 😀 😠 😠 dala som si kávičku s orieškovou marlenkou,,,,mňam mňam.
Ale večer neskutočné výčitky 🙄

zahadka
25. nov 2011

@kosta123 tak ja som oproti tebe asi stokrat horsia...malemu vyjedam piskoty, vecer som si urobila krupicu s cokoladou..... 😠 akosi mi nechuti pit a ma natahujem, ked sa snazim nasilu...

kosta123
25. nov 2011

@zahadka - no piškóty ešte ako tak 😉 no ale krupica 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no no no !!! ja ju milujem 🙂

Baby už mi svieti na váhe číslo 6 🙂 🙂 🙂 🙂

🙂 🙂 69,9 🙂 🙂 🙂 presne, ale lepšie ako 75,5kg a viac, ako v minulosti 😀 😀

zahadka
25. nov 2011

@kosta123 super, je to skvele, vsak?

kosta123
25. nov 2011

@zahadka - no jasné ,,,,by som sa normálne aj s niekym hádala že JA drevo to niekedy aj dokážem 🙂
Strašne ma baví to fitko,,,,a to som vždy mužovi tvrdila že je to riadna hovadina - naťahovať sa so strojmi 😀 😀
To normálne sa aj moje kamošky čudujú že JA CHODÍM DO FITKA 😀 😀 😀
Konečne sa cítim aj lepšie popri mužovi ,,,keď on je taká gorila 😀

maminuska
25. nov 2011

@zahadka
@kosta123 no dievčatá nevydržala som a stupila na váhu a -3 kg za tri týždne tak sa celá vytešujem

maminuska
25. nov 2011

ale jem každé tri hodiny a všetko v menších porciách , včera som bola na obede na služobke a menu v reštike

safalátky s špenátom , zemiakový knedlík
rezen sa hranolkami a tatarka
parené buchty s ovocím

no včul čo je dietnejšie 😀 😀 , tak no moc na výber som nemala tak som si dala tie buchty a doniesli mi 4 a zjedla som z toho len dve, ja som si porcie znižila na dve tretiny až polovicu , vlastne jem všetko ale jem pravidelne ( nie ako predtým , celý den nič a potom som večer vyžrala ľadničku ) a menej , plus mám kardio v rýchlej chôdzi a toho pilatesa. Chcela by som do konca roka schudnut 8 kg, tak 3 už mám za sebou tak hádam sa mi to podarí . Fakt netužim schudnut viac, viem že trpezlivost ruže prináša.

lubikan
25. nov 2011

jojoj dievcence,moja vaha sa drzi na rovnakom cisle,sak ani sa jej necudujem,ked ma vcera prepadli 2 kekse na obed 😀 😠 😠 😠 ...zvysok dna bol poctivy....

dnes som bola s malou u dr.,tak som len rano vypila syrovatku,po ceste som zjedla 2 orechove male fornetti-mala nechcela,tak dala mne...a teraz pijem plnotucne mlieko 2 dcl...ine nemam nachystane nic,nevarim,lebo idem na vikend k "furtvariacej" rodine..to zase bude presviedcania..daj si,musis,vitaminy,staci sa na nich kuknut aky su vyzrany ...... 😕 😨 🤐 🤐 🤐 🤐 😅 😅 ...ale ja to zvladnem.... 🙂 🙂 a v pondelok suuup na fitko..tesim,tesim 🙂

kosta123
25. nov 2011

@maminuska - tak držím palce !!

@lubikan - no som zvedavá,čo napíšeš po víkende či si odolala 😀 ,,,,lebo ja neviem-neviem či by som to zvládla 😉

ivuska6
25. nov 2011

ahojte baby trosku vam pomozem sice netyka sa to po porode ale mne tiez zostalo 77 po druhom porode a potom som zacala priberat dostala som sa az na 82 a to som mala minule vianoce a teraz som ochorela zo zaludkom mala som vredy dva a helikobaktera dostala som prisnu dietu od doktora a clovek ked musi aj schudne uz sa liecim vyse dva mesiace a za tie som schudla 7kg co dodrziavam nie na 100%dietu ale da sa to teraz mam 73kg a chcem takymto sposobom spadnut este nizsie no a co jem iba varene dusene nie prezlove ani pecene ani kolace nejem kysnute ale ked mi dojde slina iba malinky kustik odkrojim dvoj cm a okostujem a vela polievok to je tekute a stoho sa nepribera druhe si nedam po polievke ale neskor za dve hodiny jem do siestej a potom uz len jablcko alebo si kupujem kukuricne chleby a tie hrizem tesim sa stoho ze vaha sla tak super dolu len ja som odkazana na tu dietu ze musim a mam aj pevnu volu dodrzat to . 😀 a presla som na grahamovy chlieb iny nekupujem pre seba a vela caju bylinkoveho pijem bez cukru.

evaka
25. nov 2011

Kocky a neskusali ste niekto programy na chudnutie? Ja jeden poznam, je super, zakladom je, ze nesmiete pocas chudnutia hladovat ani drzat drasticke diety... vysledky su celkom pekne, podla toho, ako to vase telo zvlada. Nechcem robit reklamu, ak chcete viac info, napiste do IP

scandya
26. nov 2011

aj ja som skusila vsetko a nasla som pripravok z kustovnice cinskej- treba dat do googla aby ste si nemysleli ze klamem ze je to najzdravsia plodina z najzdravsich na svete. K tomu sa striekam takou vodickou priamo na miesta....brucho a podbradok momentalne a fakt som stihlejsia a mensi podbradok. Ja som sice len zacala asi tyzden ale moja znama co mi to odporucila ako schudla??? fuuuha. ak mate niektora zaujem napiste mi do IP.

kosta123
27. nov 2011

Tak ako baby?? ja som bola dnes vo fitku,,,,ale ako som kukla ráno váhu +1kg 😠 😠 hmmm,včera sme mali oslavu,muž meniny,som sa neovládala tak asi preto.
Dnes dalšia oslava, ale dala som si len kávu a rýchlo do fitka 🙂