Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@lubikan ...rok po pôrode som mala 75-76kg (pred teh cca 56....tých 20kg navyše bola hrôza...ledva som sa hýbala - ako slonisko)...potom to zišlo na 72-73 a tuho sa držalo až do teraz ako som si prečítala vaše príspevky.... cca vstrede septembra sa to pohlo, tak že som začala viac jesť, furt sa cítim najedená, a ani neviem ako ..pomaličky to ide dolu....len sa to zaseklo a pod 64,5 už asi týždeň nepohne 😢 ....chcela by som pod 60...ešte mám mesiac kým nastúpim do práce...tak dúfam...aspoň 2kg
....ale ja nemam problém stlačiť celú čokoládu, vôbec sa neobmedzujem 😨
....ešte uvidím v januári ked budem mať skúšobné obdobie...to furj prežúvam počas učenia sa...od nervov...
@lubikan ako to tak citam nejaky cas, kebyze sa stravujem ako ty, tak mam uz podvahu, lenze ja som skoro stale u svokrovcov a tu sa jednoducho vari inak, ale ked varim ja, tak to aj tak vyzera a sranda, ze to vsetkym chuti. Lenze, ked sa dostane ku hrncom svokra, tak je to stale to iste dokola: paprikas, tarhona s pecenymi kridlami, rizoto, francuzske zemiaky....jednoducho 10-15 jedal stale tych istych.... ☹ ☹ ☹
Skoda, ze nemava viac rannych, to by sa vyvarali dobroty 😎
jaj baby, ja mam teda druhy den taky, ze si davam pozor na stravu. mala som uz 73kil, tak najblizsie sa odvazim az v sobotu - neviem, ci to vydrzim 😀 😀 😀 no ale -11kil to je uzasny vysledok!!! to mne sa len snivat moze o takom 😎 baby drzim palce! dnes idem aj do fitka 😅 😅 😝
Baby nedáme sem naše aktuálne foto???postavy???potom pre porovnanie
@zahadka a nemozes si uvarit zvlast?alebo ked jes od svokry,daj si jedno kridlo so zeleninou..alebo ked uz,pidi porciu...na reci ze musis jest a pod...nedaj..urob si po svojom..ved ide o tvoje telo 🙂
@kosta123 no ja fotky nedam veru..internet..neneham sa kazdym ocumovat..co ked ma niekto spozna,kto nechcem aby o mne vedel,co tu pisem 😅 ...ale do IP potom mozem 🙂
teda no to bebe... 😕 nedas si radsej susene ovocie miesto toho?hrozienka?..ale ak je to ako na desiatu,a nie casto,ok
ja ked som si dnes robila kavu-mam ju v skrinke so sladkostami..boze to boli muky...ale predstavila som sa si na jar ked zhodim bundu,ze ako ma vsetci okukuju,ze "co to" 😀 a vydrzala som...musim,ked som tak dobre dnes zacala..inak na olovrant som mala 3 kolieska sunky s rajcinou a o hodinu si dam len syrovatku...alebo papriku
baby,ale ta syrovatka,som ju zacala pit 2-3 pohare za den a citim zlepsene travenie..fakt super
ja uz chcem mat konecne pod 65.... ☹ ...staci 64,8...aspon kustik by sa pohlo
@atya73 ze tyzden..mne v poslednej dobe ide to kilo aj 2-3 tyzdne dole ☹
@kosta123 je sladke,ale menej kaloricke.... 😉 a zdravsie
tu je tabulka..tam si nahadz tie potraviny po 100 g a porovnaj kaloricku hodnotu....
http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
no,preto nemam fotky na nete ziadne 🙂
Ani ja nemam foto nikde 🙂 az ked schudnem hahahaaa 😀 😀 baby a tu syrovatku si kupujete v nejakom prasku v lekarni? Lebo travenie zlepsit by sa zislo aj mne 🙂 jaaj inak som rada, ze si tu takto mozme pokecat o problemoch, ktore by som asi nevesala na nos kolegyniam kazdy den 😀 dakujeeeem spolubojovnicky 🙂 🙂
@zuzanecka17 no ja som ju kupila v BIO obchode,ale dostat aj v lekarni....
tak ja mam posilku za sebou..ani som neni narobena,najskor bycikel 30 minut....ja na nom nedokazem byt opreta rukami,strasne ma tlaci ritisko...tak som len vystreta ...bez. pas 30 minut...tep cca 134 🙂 ...ale potila som sa dost..potom dake stroje na nohy,ruky...to ja sa hanbim tam pred tymi chlapmi 😀 ..dnes skoro nikto nebol,tak som sla kusok po kusku a skusala..som im tam dobre rozstelovala tie stroje,ked z 20kg dam na 2,50-5kg 😀 ...ale ruky,kks nevladzem..dala som 5 x 5 cvikov ..potom orbitrek 10 minut..ale na nom mi uz tep vyskocil na 150..nizsie nechcel ist..a to som skusala rozne zataze
tak ked som dosla domov z obchodu,fuuu skoro som sa pustila do salam,klobas..co som kupila..ale odolala som..strasnu chut som na to dostala,dala som si len acidko ,banan,jablko
a poskulujem po vahe a metri,ale musim vydrzat do pondelka 😖
@lubikan tak super! skvely tep si mala, najma na zaciatku. a potom jasne, ze bol vyssi, lebo si mala teplo v celom tele zo zatazi, tak vtedy ide aj tep hore. zataz na orbitreku si nemen, skor rychlost, akou ides. nevadi, ak pojdes uplne pomalinky. dolezity je hlavne tep.
ja som sa vcera stravovala na jednotku, kazde dve hodky nieco male dzobnut, ani hladna som nebola. potom vyse hodiny v posilke, super som si zamakala. no ale potom doma som zjedla este vecer jogurt a trosku orechov, ze nech mi to pali aj v mozgu, nie len na tukoch 😀 😀 😀 no a dnes rano som uz stala pri vahe, ale som nad nou zvitazila, ze e eeee, az v sobotuuuu 😝 😝 😝 tak hadam bude o kilecko menej. 🙄 no a dnes sa tiez zatial stravujem super - rano o 8mej jogurt, potom o 10tej 3 korbaciky a teraz o 12tej som mala kuracie stehno take mensie s kyslou kapustou - knedle som vynechala, som na seba hrdaaaaa 😅 😅 😅
tak krasne poobedie vsetkym! 🙂
@zuzanecka17 ano,oriesky treba.tak za hrst asi za den aj so semienkami....ja som si kupila do mrkvy struhanej olivovy olej..inak pozor na varenu mrkvu,je kalorickejsia,cukornatejsia,nez surova
baby,co to o chudnuti a pohybe
http://www.ab-obchod.sk/novinky/chudnutie-nie-j...
v strede je dobry odsek
@kosta123 no ahooj, ako ti to ide? 🙂
@zuzanecka17 - no dá sa aj ked váha vyskočila na 70,5 😕 čiže 6-tka už nesvieti....ale MM hovorí že mi nabehli dosť ruky-svaly tak asi aj preto,neviem.Včera som makala 2hod.vo fitku a aj dnes sa chystám.
dievcata, kto mi poradi? vaha sa mi zasekla, nevadilo by to, keby siel objem dolu...Chcela by som hlavne brucho stiahnut a neviem ako, kedze este kojim aj 5x denne. Treba cakat, kym maleho odstavim, alebo sa to nejakymi lahkymi cvikmi da??? vdaka za pomoc...
Inak zase pokusenia u svokrovcov: bude odpust a vo velkom sa pecie, dokelu, ako rozkazat svojmu mozocku, nech nevyzieram 😕 😕 😠 😠 😠 😠
Dnes som mala nohy+brucho+kardio........musím ešte zmeniť lepšie stravu,,,dnes som si kúpila Muscle&fitness a čosi som poštudovala 😀 😀
A co si sa nove dozvedela? 🙂 aj ja som si dnes super zacvicila a s jedlom som sa super drzala. Som zvedava, aky bude teda ubytok vahy v sobotu 😒
Huráááááááá dnes na váhe číso 6 😀 😀 bežne sa nevážim v týždni ale nedalo mi to. 🙂
No nič také extra som sa nedozvedela,,,,,len som si čítala tréningy a stravu známych osobností vo fitness a kulturistike.....kokos a niektorí ako sa porobili za 3 mesiaci v tej súťaži,,,som normálne nechápala 😕
@zuzanecka17
@kosta123 jeej no vidis, ze mas zase 6! To je super sprava, gratulujem 🙂 dufam, ze aj ja budem milo prekvapena zajtra... Inak baby, nejaka som zlomena, vcera vecer som aj teplotu mala, dnes som bola v praci len na skos. Tak hadam to dnes vylezim. Len skoda, ze na beziaci pas asi ani nebudem vladat ist dnes ☹
@zahadka ahoj...tak mozes cvicit,ale nie vela,do omdletia...len ked zacnes lapat po dychu,uz sa vyplavuje kys. mliecna...v tehotenskych knizkach najdes cviky...
@kosta123 vaau a to oni urcite jedli tie umele proteiny...svaly narastene myslis,nie??
aj u nas vo fitku su tie casaky,a medzi nimi mali aj playboy 😀 😀
ta stupnuta vaha,asi voda,plne crevko 😉 ....
tak ja som tento tyzden bola 3 x vo fitku..prevazne kardio..dnes bez. pas az 45 minut...10-15 min. bycikel,stroje,zase bycikel...ako fajnovo sa citim,uz nie taka ako zelatina,ani lemra..ale super..nie som ani unavena...ale nevladzem stale zdvihat na bicepsy....ani bezat na pase..holka vedla ta je vytrenovana,hodinu bezala a vobec nebola spotena 😕 😕..nechapem
tesim moc na pondelok hodinka s trenerkou,trening. plan,jedalnicek..super...manzel ani nevie,co vsetko robim 😀 ...by hundral..ale tak pre krasu... 😅 😅 ...
a dufam,ze vaha bude aspon 64,5........
@zuzanecka17 - ja som mala včera teplotu,,,dala ibalgin a šup ho do fitka vypotila sa a je mi O.K 😵
@lubikan - ani nie umelé proteíny,,,,ale hlavne bielkoviny po tréningoch z toho čevraj idú dobré svaly,,,ja mám na večeru vždy bielka. veľa veľa ryže,kuraciny,zeleniny,cottage,tvaroh,tuniak,vajcia.......stále to striedali dookola.a tak sa vlastne stravuje aj môj muž.
Kokso že 45 min...tak dlho som tam ja nikdy nebola,,,a asi ani nebudem,chodím do malého babského fitka kde je len 1 pás,,a baby sa na nom striedajú po 20-25 min......trénerka si to reguluje...ale doobeda sme tam tak 3-4 tak pohodá dá sa aj viacej byť na ňom ale to ja by som bola vo fitku už cez 2,5 h čo je dlho,,,,,, 🙄
Som myslela že idem dnes makať,,,,ale mám trochu svalovicu a tento týždeň som už bola 4x tak to nejdem siliť.
@kosta123 teplota nie je problem, akor to, ze ma boli cele telo a aj hrdlo mam spuchnute. Inak by som sa isla prejst na beziaci pas 🙂
@kosta123 no pri chudnuti staci ze vraj tak 3x tyzdenne po hodine sa vela hybat...ja som sa zamerala viac na kardio,ako na stroje....to mate len babske?chlapi tam nechodia 😕 🙂 ??..treba cvicit aj cez svalovicu vraj ..ja mam trochu na bruchu,aj na zadku..ale taku prijemnu..mne je to strasne prijemne,ked cvicim na zadok,citim ho,ako tie svaly pracuju..sak po tolkych rokoch,ked som s nim ani nehla ..ja tam byvam tak 1,5-2 hod...aj so sprchou
baby a ked dviham zataz,je to dobre,ked citim az stipanie na svaloch?hlavne stehna..ci to mam velku zataz?
baby,len aby ste nemali daky virus v sebe,chripku... ☹
@lubikan - hej ja len do babského,,,chlapov by som nezniesla keby na mňa niekto čumí. 😀
Aj ked MM hovorí že to si my baby namýšlame,,,že oni nás v posilovni majú na háku,,,,,že oni tam idú makať a nemajú kedy okukávať baby 😀 😀 No len aby 😉
MM hovorí že cez svalovicu určite nie - odpaluje sa tým sval,,takže sa toho držím, a on posiluje viac ako 11 rokov,,,,,a dosť sa rozumie. 😉
@kosta123 to by som tiez potrebovala..ale ti chlapi,aj ked kukaju..kukaju len preto,ze jednoducho im padnes do zorneho pola..to som si vsimla..ale keby im tam prisla daka ceckata sexi kost....by cinky hned popadali na zem..tomu verim na 100% 😀 😀 😀
ja uz mam hlavu zmagorenu z tych clankov,co furt citam o chudnuti.,cviceni..fakt uz normalne nevladzem..nech uz mam co najskor tie kila prec...potom bude uz len taky udrziavaci rezim ... 😝
ahojte 🙂 ja som asi pred 3 rokmi zhodila 20kg, keď som sa vypásla na rovnú stovku...neviem, čo ma tak nakoplo, ale jedného dňa som si povedala, že by bolo načase schudnúť...chudla som tempom 2-3kg za mesiac, zmenila som väčšinu jedálničku, cvičila som doma-hlavne brušáky a v polohe na chrbte, s pokrčenými nohami zdvíhať panvu, chodila som aj 3x denne venčiť psíka, 1x z toho aspoň na hodinu a po kopcovitom teréne. Výsledkom bolo, že sa mi ani nechcelo veriť, ako v pohode chudnem. Pravdou je, že v tom období som bola v maximálnej pohode, žiadne stresy...zmena stravy znamenala aj vyššie výdavky, lebo zelenina, cereálne pečivo atď nie sú najlacnejšie...a tá strava mi musí aj chutiť, inak by som nevydržala..kľudne som si dala aj mäkkú salámu, ale len so zeleninou..

@lubikan - ty koky,,,,tak to už aká strava 😕 😉 to ja zase neviem takto zdravo žiť....takže sa už nečudujem že len 6kg išlo dole,,,,ale mne to vôbec nechutí a keby to jem tak by to bolo len nasilu a to by sa mi protivilo.