icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

zahadka
26. dec 2011

ahojte, zajtra vam napisem svoje starosti, aj ked to nie je az take zle, ake som ocakavala, ale aj tak sa vaha pohla hore. Do tohto smeru vztycit hlavu a zacat od piky 😉

zuzanecka17
26. dec 2011

baby ja som nafuknuta ako balon! uz mam dost vsetkych kolacov, toooolko som ich od kazdeho dostala, asi ich na moj dusu vykydnem do kosa!!! je mi zleeeee a nafuknute velke brucho fuuuj! tri tyzdne som sa drzala a teraz toto... no hroza! zajtra zacinam opat - jest kazde dve hodky a kolace fakt asi vyhodim. inak ich budem zrat este do neviemkedy. ☹ ☹ ☹

ivana2301
26. dec 2011

ahojte žienky..Musím sa s vami podeliť o moju skúsenosť ako jesť strašne veľa a schudnúť... 😉 Takže pred tehotenstvom som mala 65 kg...aked som išla rodiť mala som 105kg...Hrôza...Dcérka má teraz 2 roky a až tento mesiac som sa priblížila ku svojej váhe..Takže vážim 70kg... 😀 😀 😀 No som na seba hrdá až na tieto posledné dva dni - jedla som koláče 😝 😝 ..No ale chcela som napísať mne pomohlo veľmi ( aj aj môjmu manželovi ( - 13 kg..) kuknite knihu..Antonia Mačingová - Najedzte sa do štíhlosti rozšírené vydanie..Pri tomto zdravom stravovaní môžte jesť do prasknutia..Takže čím viac budete jesť tak tým lepšie pôjde sadielko dole...Naozaj to stojí za to kuknúť 😅 😅 😅

zuzanecka17
27. dec 2011

@ivana2301 o tejto knizke som uz tiez pocula, znama schudla tusim 8 ci 9 kil. tusim to pojdem kuknut do knihkupectva 🙂

ivana2301
27. dec 2011

@zuzanecka17 😉 suuper,stojí zato to vyskúšať...len je to náročné na prípravu jedál...od ranajok po poslednú večeru...Ak budeš chcieť tak Ti dám dobré typy kde si zákupiš suroviny najlacnejšie-ktoré budeš potrebovať k tejto dtoxikačnej kúre.Nie je to o jtom koľko zhodíš kíl....ale koľko zhodíš z tukového objemu 😉 😉 ...Držím palce..Ja som si knihu objednávala knihu z internetu z martinus.sk.malo by byť napísané Antonia mačingová Najedzte sa do štíhlosti rozšírené vydanie s CD.Je to super knižka s množstvom receptov..(ostatné knižky od autorky som nečítala-táto knižka mi stačila..)

zahadka
27. dec 2011

@ivana2301 ahoj, vsimla som si, ze je to na 28 dni a co potom? Normalna strava, alebo sa pokracuje podla knihy???

zahadka
27. dec 2011

Tak tie starosti - moje nenazrate oci ma doviedli k 71kg.... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

Dnes som uz zacala celkom pekne, ale zavrsila som to dvomi kolacmi a klobaskou, takze zase musim odznovu.....Ale dnes som sa vytocila, zajtra uz nechytim nic take do ruk, som zhnusena a nahnevana, idem na to z ostra, ako na zaciatku. A dufam, ze mi to vydrzi velmi dlho. Konecne ideme aj od svokrovcov na dlhsie. Snad sa mi podari dat dole aspon 5 kil, kym ma opat uvidia, aby vedeli, ze ja to zvladam a ze ja nie som TA TUCNA ☹

ivana2301
27. dec 2011

@zahadka určite to zvládneš,budem držať palce.(keed to mohli aj zvládnuť iné...- tak prečo nie aj ja!!)(treba si povedať...)...Ináč ako som schudla tak mám toľko energie aj za štyroch...a myslím si že myslím aj pozitívnejšie..predtým som bola dosť deprimovaná-a myslím že to bolo zo sladkostí-z tých hrozných jedov 😀 😀 😀 ..Ano táto kúra detoxikačná je na 28dní...a potom je na tebe že ako sa budeš stravovať...Či zdravo ako Ta knižka naučila alebo sa vrátiš na starý spôsob stravovania čiže človek zase bude tam kde predtým...Ale ked sa uvidíš že ako dobre ´vyzeráš -po detoxikáxii-určite ta bude držať stále to dodržovať.(zdravé stravovanie.)

zuzanecka17
27. dec 2011

@zahadka jeeejda a kolko si uz mala? skoda, ale nevadi! zase sa das do poriadku, to tieto vianoce su strasne! neboj, hlavne sa tym nestresuj. vahu daj do skrine aspon na 2 tyzdne! aj ja som si povedala, ze sa postavim na vahu az 10.januara 😅 dnes som sa aj na beziaci pas vyskriabala, dala som si hodinku chodze. a jedlo uz nemozem ani vidiet! a muz mi vecer zahlasil, ci nejdeme na pizzu, no ani omylom! 🤐 🤐 🤐 ved ja chudneeeem 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😎

zuzanecka17
27. dec 2011

@ivana2301 ja som mala taku radikalnu detoxikaciu v septembri, 10dni som nejedla a pila taky napoj. velmi mi to pomohlo, hlavne hormonalny profil sa mi velmi upravil, bola som tiez plna energie a odvtedy mi aj lepsie travi a je pravda, ze na sladkosti nemam az taku chut, ako predtym. predtym som bola schopna velku milku zozrat len tak, alebo 4 horalky ci mily 🙄 teraz nie, dokonca mi malo kedy ide na chut horalka. takze detox je skvely!

ivana2301
28. dec 2011

@zuzanecka17 aký si ty mala detox?A aký nápoj si pila?(mohla si detoxikovať aj pri kojení?)Ja rada skúšam takéto detoxi tak by som tiež rada kukla na nete niečo o tvojom.. 😉 😉

atya73
28. dec 2011

Bilancia vianoc...+2kg a depka :((

zuzanecka17
28. dec 2011

@ivana2301 pila som javorovy sirup. a nekojim. 🙂

ivana2301
28. dec 2011

iba javorový sirup?Nič iné si nejedla?Máš neaký článok alebo neaký línk žeby som si niečo o tom prečítala??? 😕 😕 😕

martinkaa299
28. dec 2011

@atya73 moja bilancia +1,7kg kokos 😠 😠 😠 😠 doma mame este toko zakuskov ze to je az nehorazne.. a mozem sa ja napchavat ovocim ked to vidim na stole... ach jaj

lubikan
28. dec 2011

hihihi,kocky,no ja mam tiez tak nejak +1,5 kg..ale vraj to nie su tuky hore,vraj sa neda tak rychlo nabrat tolko tukov,zvacsa je to zadrzana voda a plne creva ....no ja som vcera zacala dobre,potom ku kavicke zakustek a vecer s MM domacu jablckovicu a za tym kolaciky-ved vytrovilo 😖 ..hlavne ze na obed som mala cisty nesoleny zeleninovy vyvar a dnes na ranajky marhulovu strudlu som zhltla....jaaaj boze,co som komu urobila,ze musim takto trpiet. 😀 😀 .a od kedy som prestala jest sladke,a bielu muku...vlastne zacala chudnut,nemala som ani raz problem s mykozou a teraz ma tam zacina svrbiet ... 😠 😠 😠

a do xichtu vyzeram hrozne,cela bleda,povadnuta....ospata....

zahadka
28. dec 2011

Zaciatok dna - pekny, rano tvaroh s vlockami, potom kusok klobasky...hmmm, ale len kusok, tak pokracujem, akoby nic 😝

zuzanecka17
28. dec 2011

ja som dnes tiez mala 2 jogurty, super. len teraz som si dala 3 medove rezy, som sa obetovala, ved to nenecham skazit 😎 😎 😎 ale nejako sa nestresujem 😎 vecer pojdem na hodinu na beziaci..

kosta123
29. dec 2011

Čaute,,,,nešiel mi notebook tak som tu nebola....ja nahlasujem +1,5kg 😠 😠 😠 chodím zdútá ako balón len žerem čo nezožere mňa 😖 ale dnes nabieham na starý systém už sa mi aj muž smial,že som skoro v starých koľajách ,že stále tlačím to sladké do hlavy,,,,,ale samé návštevy,,,,,,,neviem sa ovládať.včera som bola po 5 dňoch vo fitku a zdalo sa mi ako keby som tam bola prvý krát aj ľahké činky mi boli ťažké,energia v háji z toľkého žrania..ach ja kača 😠 😠 😠 😠

kosta123
29. dec 2011

Baby sa tu inak smejem 😀 😀 😀 😀 keď vás dočítavam,,,,neni som jediná v pluse ,,,,,,,, každá sme sa prežierali 😀 😀
No, ale koniec holky !!! NO NO NO 😉

kosta123
29. dec 2011

@ivana2301 - uff to si pribrala za tehotenstvo +40 kg?? 😕

Ja som za posledné dni nedodržiavala pitný režim,,,,tak asi mám aj vodu zadržanú.Idem sa hned napiť. 😎

zahadka
29. dec 2011

SOM NA POVODNEJ VAHE 🙂 Ale za aku cenu 😒 Vcera sme si vecer s muzom otvorili vinko, bolo paradne a supla som ho na dva hlty, zacala sa mi tocit hlava, tak som si isla lahnut. V tom maly zacal mrncat, vyskocila som k nemu a potom rychlo bezala po vedro......Vsetko, co sa vo mne drzalo, slo von.... 😖 Rano som hned bezala k vahe a ta kraska mi ukazala 68 kg 😎 😎 😎

martinkaa299
29. dec 2011

ja som cez tieto sviatky zacala cvicit kazdy den ked si doprajem a vaha aj tak ide hore 😠 😠 😠 😠

ivana2301
29. dec 2011

@kosta123 Je to hrozné ale je to tak... 😖

zuzanecka17
29. dec 2011

@zahadka waw ze 68, to je ake pekne cislo 🙂 🙂 🙂 dufam, ze aj mna v priebehu januara ukaze take 😅 my ideme 3.1.na tyzden prec, tak sa odvazim, az ked sa vratime... ak to vydrzim 😅

zuzanecka17
29. dec 2011

@kosta123 aj ja som pila katastrofalne malo. uz sa ale snazim aspon ten liter a pol za den dat. jaj boze tieto vianoce ma zhumplovali riadne 😢

lubikan
29. dec 2011

holky,ja od noveho roku zacinam touto dietou...

http://www.trvale-chudnutie.sk/encyklopedie/tuk...

este to tieto 2-3 dni dako "doondiem" urcite,sak silvester...a navsteva.. 😠 😖 ☹ ..a potom zacinam natvrdo...viem,ze vydrzim,kedy som vydrzala 5 mesiacov dozadu velkym sokom pre telo,tak dokazem aj teraz...ale este tieto dni som slaba na to ...a hura potom na posilovnu aj s touto polievkou 😀 😀

zuzanecka17
29. dec 2011

@lubikan wow, toto vydrzis? dobra si 😨 ja som tiez jedla tukozerku pred par rokmi, ako pomohlo, ale len kratkodobo.

lubikan
29. dec 2011

@zuzanecka17 budem musiet..ja to berem len ako ocistny tyzden po sviatkoch,zazraky necakam..a potom pokracujem klasika vo vazeni dietneho jedla ako pred sviatkami...a nesmiem si zabudnut kupit caj lietajuca lastovicka 😀

zuzanecka17
29. dec 2011

@lubikan to je aky caj? jejda ty mas super recepty 🙂 🙂 🙂 no som zvedava, ci ti ta polievka bude chutit 🙂 ja som dnes uz vypila liter a pol. na beziacom vypijem dalsi liter. tak dnes uz aspon pijem zdravo, jedlo este kazia zakusky 🙄 🙄 🙄