icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kosta123
19. dec 2011

@zuzanecka17 - môže byť 😀 😀
Ja som mala včera fitko a bežím aj dnes,vidno že tam tie staršie tety neboli iba mladé baby,,,isto vypekali 😀

zuzanecka17
19. dec 2011

@kosta123 ja radsej nebudem piect nic ☹ vcera som mala uz vianoce, po 3 tyzdnoch som si dala celozrnne cestoviny - cestoviny su moje naj, to by som mohla jest aj 5krat denne 😠 😠 😠 a potom som si dala este palacinku 😝 ale tu som nedojedla 😅 😅 😅

no na dalsie tri tyzdne som zase ok s jedlom, vcera som sa vyburila 😀 do noveho roku musim dat este 2 kilaaaaa 😠 nech 1.1. zacnem s krasnym cislom 67 na vahe 😉 v marci ideme na dovolenku, tak nech do marca mam aspon 63! 😎 nech sa v plavkach mozem ukazat aj medzi ludmi...

martinkaa299
19. dec 2011

tak po tyzdni mam kilo dole vaha ukazala 72,3kg 😀 tak snaha sa vyplaca aj ked vcera u svokri som sa neovladla a ochutnala aj z peciva aj zo syrovich korbacikov 😖 co uz ked som nenazrana.. baby moja svokra kritizuje vsetkch ze su tlsty mna a svagrinu hlavne pritom ona ma tiez peknu nadvahu ale mali ste vidiet vcera ten jej vyraz ked som jej povedala ze mam -2kg jak to zdvihlo naladu 🙂 a umna su nahorsie veceri moju maminu najviac bavi vecer pozerat vsetky relacie o varini... kokos vtedy by som aj stenu rypala...

kosta123
19. dec 2011

@zuzanecka17 - ja milujem palacinky,mňam-mňam.
Dnes som dala iba kardio+brucho 🙂 hneď mám lepší deň.
Ale poviem vám baby ja neviem ako to zvládnem počas tých sviatkov......ja nepečiem MM si dá u mamy trošku a ja radšej na 100 metrov od sladkého.

kosta123
19. dec 2011

@martinkaa299 - No a keď sme pri tom ochutnávaní,,,tak včerajšia káva u svokry bola s ochutnávkami čo už napiekla,ale s každého rožka,len troška 😀 😀 😀

zuzanecka17
19. dec 2011

@kosta123 aj ja dnes vecer dam 60min kardio a brucho. minuly tyzden som dala kazdy den, okrem soboty a nedele, vzdy po cca hodine. je to fakt super pocit 🙂

zahadka
19. dec 2011

vcera som bola plavat konecne po neviem akom case. Tak paradne mi uz davno nebolo. 🙂 Len kondicka v pazi, vydrzala som len 20 min., potom som sla do aquaparku na atrakcie. A ako pikosku - v aquaparku som bola aj s muzom a mali sme tam paradne divadlo....taki 15-16 rocni si to tam............ cela plavaren na nich pozera, plavcik po nich piska a oni nic, pokracuju si dalej... 😀 😀 😀 Ja by som sa asi od hanby prepadla a im to bolo fuk...kde ta mladez speje????? Dufam, ze moj syn mi takuto hanbu nikdy nespravi.
Dnes som sa krasne drzala do momentu vecere, ked svokra urobila pizzu, mnam. tak som si namiesto jedneho kusku, dala dva....
Pri tomto mi napadla otazka, ci je lepsie, ak uz sa stane, prejedat sa doobeda, alebo poobede??? 😨 😨

martinkaa299
20. dec 2011

@zahadka tak ta otazka by zaujimala aj mna ale myslim si ze skor doobeda lebo poobede este zo sebou mozme nieco spravit a spalit to napr aj upratovanim nie si len lahnut do postele nech sa to uklada .

kosta123
20. dec 2011

Baby u tohoto chlapa stojí vypracovanie jedálnička a cvikov komplet 39 € ak by mal niekto záujem,píšem si s ním.
http://www.facebook.com/pages/osobný-tréner-Mik...

zuzanecka17
20. dec 2011

@zahadka urcite doobeda. poobede by si nemala jest uhlohydraty, uz len bielkoviny.

ja som vcera nestihla cvicit, dnes som bola hodinu na beziacom chodit. mam nejake problemy trochu s travenim, som daka nafuknuta, neviete, co s tym?

zuzkabeno
21. dec 2011

@kosta123 Teším sa, že je tu aj nejaká žena okrem mňa, čo nepečie. V našej rodine totiž všetky ženy pečú, mama, babka, svokra - takže toho sladkého je toľko, že to vždy po Vianociach dávam do mrazáka, ale teraz tam mám z leta mrazené jahody, brokolicu, špenát. Ja som sa už dlho nevážila, akosi mám toho veľa - s deťmi, upratovanie, idú Vianoce, ale teším sa že pokračujete.

kosta123
21. dec 2011

@zuzkabeno - no presne a potom mám plný mrazák 😖

zuzanecka17
21. dec 2011

@kosta123 @zuzkabeno ja brucho 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale nie, teraz sa super drzim 😵

lubikan
21. dec 2011

jaaaj dievcence,dlho som tu nebola-od piatku 😅 😅 ..no ja som doondela co sa dalo..vaha stoji,cize ani hore chvalabohu,ani dole...zial...no cez vikend som sice jedla nedietnu stravu,ale malicko,aj konacik bol 😀

od pondelka peciem,no kostovala som...ale len pri peceni trocha...a zdrava strava -zvlast pitie,pravidelnost,zeleninka niekde inde.. 😠 😠 😠 😠 ..a to som mala take nadsenie este v piatok...ale dostala som mrchu,zase presne na cas ..odkedy som schudla je pavidelna 🙂 ..taak sa ani necudujem,ze sa neviem vpratat do koze...a som sa toho sladkeho aj veru prejedla...stacilo mi dohromady nech bolo 7 kusov sucheho sladkeho a trochu z cesta za 3 dni....a uz ma to nebere hresit...posilku zajtra a piatok nestiham.. ☹ ...ale vela nevypekam,vsetko polovicne davky ...MM moc sladke nemusi a ked pride navsteva malokto si da,vsetci su prepchaty z domu a ja nemozem

naladu mam na prt,nestiham vobec nic....aspon ze darceky su zabalene,skoda,chodila som sa vytesovat pohladom na ne..mam kupene,co deti dlho chceli 🙂

lubikan
21. dec 2011

@zahadka najlepsie sa napchat doobeda,ako napisala martinka
ty a ta plavaren,to ma zaujima 😀 😀 😀 ..nakoniec prestali,ci boli aspon zakryti????..kkksss...to co bolo...fakt nenormalne 😕 😅 😅 ..fuuuuj

kosta123
22. dec 2011

Ja som sa dnes rozhodla že upečiem aspoň zdrávé koláčiky z ovsených vločiek,hrozienok a musli.
Ráno fitko---harcore na brucho mi dala,až má štípalo 😀 uvidíme či aj zajtra stihnem.

martinkaa299
23. dec 2011

baby mne uz svieti 71.8 kg jak to ide pekne dole.. 😀 😀 😀

kosta123
23. dec 2011

Jááj ale som dnes požrala tých koláčov,čo som večer piekla 😠 😠 😠 ale keď sú také dobré 😀

inzi_jozka
23. dec 2011

jee...tema pre mna...som takmer 6 mesiacov po porode a mam vahu ako ked som isla rodit :(( joooj fest som z toho na depku a este aj tie Vianoce....ked ja tak rada papkam...ale som si povedala, ze po sviatkoch si usta zasijem....ale potrebujem nejaku motivaciu a pre mna je motivacia rychle chudnutie....ked drzim dietu a cvicim a nejde vaha hned dole som na nervy.....citam ako to tu vsetko zvladate....taka som namotivovana, ze by som aj hned zacala, ale pojdem do kuchyne a su tam....vsetky tie kolace.... :D

kosta123
24. dec 2011

@inzi_jozka - jak to ?? že váha ako keď si išla rodiť,,,to nič nešlo dole? či aj hej ale si zase pribrala ? 😒

inzi_jozka
24. dec 2011

presne tak...rodila som cisarskym a nechala som tam 8kg a za 6 mesiacov su naspat :( ale dnes je posledny den a zacnem dietovat...

katka.t
24. dec 2011

@inzi_jozka Aj ja som rodila cisarskym pred rokom a pol, ked som otehotnela mala som 70kg, ked som isla rodit mala som 81kg, po porode 65kg a teraz az 73kg, aj ja strasne rada papkam, sice nie vela ale u mna robi problem, ze strasne rada a vela pijem coca-colu. Ale som sa rozhodla ze od januara, musim redukovat aj jedlo aj tu colu, lebo nebude dobre.

inzi_jozka
24. dec 2011

ja aspon tie sladke napoje nepijem, ale energiu som si dobijala margot cokoladkami a tiez vravim, ze koniec...len ja uz od zajtra...a kedze na cvicenie nemam vooobec cas tak predlzim prechadzky s kocikom aspon....ja mam teraz 80kg...pred tehu som mala 65 a 15 som pribrala....len, este ma zajtra caka navsteva u svokry a to je peklo :DDDD ona tak dobreeee pecieeee :P takze som si povedala, ze ked zajtra odolam tak to uz pojde 🙂

katka.t
25. dec 2011

@inzi_jozka dneska ideme na obed k svokre, na veceru k rodicom a zajtra obed u rodichoch vecera moznoze u svokry, obe dovre varia takze ja som si tu dietu odlozila na novy rok, a na cvicenie bohuzial ani ja nemam cas, ale vedla mojho synceka nabeham az az, on totiz neodsedi ani minutku, stale len beha beha a beha.

zuzanecka17
25. dec 2011

@inzi_jozka @katka.t vitajte baby a drzime vam palce! aj ja som to vcera poondiala sladkym, vlastne uz asi od stredy som jedla kolaciky. ale nevadi 🙂 my tiez dnes ideme na obed k babicke, zajtra k dalsej.. tieto sviatky su hrozne obzerstvo.

idem sa asi po tyzdni zas odvazit, ale neviem neviem, mam mrchu, tak asi to nebude take ruzove, ako som si predstavovala minuly tyzden... 😖

simonova815
25. dec 2011

ja mam dobre skusenosti s redukovanim vahy ked najma nejem nic kysnute (chlieb, rozky, knedle a pod).... sice tie kila nejdu az tak rychlo dole, ale najma zmizne sadlo a to mne asi vadi najviac! Namiesto toho jem tie suche chleby, alebo jem aj na obed aj na veceru varene, aby som nemusela jest chlieb, rano jogurty. A aj jem sladke (toho sa zriect neviem...), aj si dam obcas sladky napoj ci nejake to vinko pivko, ale chclieb je u mna zabijak. Tuto "dietu" som teraz poradila ja susedke a uz po 2 tyzdnoch vidiet vysledok.....

zuzanecka17
25. dec 2011

baby tai mam 69,7. cakala som aj viac, ked je mrcha. takze vysledok je ok, najma po vsetkych tych kolacoch, co som tento tyzden do seba pchala 🙄 🙄 🙄 tak dnes sa aspon na beziaci vysplham.

inzi_jozka
25. dec 2011

@zuzanecka17 obzerstvo??? to je slabe slovo.....tak po dnesnej navsteve u svokry som fakt neodolala...verila som si, ale to sa neda...on fakt vari a pecie uzasne....ale aj tak to bolo lepsie ako po ine roky 🙂)) ochutnala som ale s mierou....eeech hrdaaa som na seba 🙂)

katka.t
25. dec 2011

@zuzanecka17 dakujeme, obedik bol dobry, kolaciky vyborne a zajtra pokracujeme u druhej babky, takze este kilecka idu hore, ale od januara kilecka doviii.

lubikan
26. dec 2011

Ahojte,kocky,tak vidim,ze sa napchavate jedna radost 😀 😀

a ked mam pravdu povedat,na stedry den som uz mala 64kg,cize - 1 kg...a papam sladke,slane,majonezovy salat...len taky fukot,na vahu radsej nejdem a a voobec nemam vycitky svedomia ☹ ....som si povedala,ze na vianoce si oddychnem a od zajtra to zacne..budem papat len vyvar,cajiky...zeleninku...atd...posilka neviem,kedy pride na rad..uvidim podla MM prace,pokial su deti doma....