icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

briketa
19. jan 2012

@kosta123 good for you!

scandya
20. jan 2012

stale sa tu trapite? preco ked to mozete mat lahke? 🙂

kosta123
21. jan 2012

Čaute baby tak dnes sa na mňa pozeralo krásne číslo na váhe 65,5 (-10kg) 😀 😀 😀 😀 😀

yvetulka
21. jan 2012

@kosta123 a to sa ti ako podarilo? necitala som totiz nic predtym, len ten tvoj prispevok mi udrel do oci s obdivom 😀

kosta123
21. jan 2012

@yvetulka - no musíš daľej dozadu čítať. 😉

zahadka
21. jan 2012

@kosta123 tak klobuk dole 😎 , drzim palce, aby sa ti podarilo to, co si si vysnivala...ja teraz nemozem chudnut, musim odlozit, ale urcite sa raz pridam, budem to tu sledovat a veeeelmiiii na vas mysliet a drzat paste, aby sa vam darilo a aj vam to ostalo 😉 . Zavidim ti ten skvely pocit, ked si stala dnes na tej vahe. Nevies, co je s lubikan??? Dlho sa neozvala 😕

kosta123
21. jan 2012

@zahadka - Ďakujem moc,, aj ja som rada,aj keď to je makačka 🙂
No veru neviem čo je s ňou.

ellysa
21. jan 2012

ahojte, tak ja hlásim, že zajtra končím z 28 dňovkou, výsledok 4 kg dole jedna konfekčná veľkosť, cítim sa super a v zdravom papaní pokračujem 😉

kosta123
21. jan 2012

@ellysa - no ty koky dobrééééé 😉 len tak ďalej.
A teraz to bude ako??? aká strava? pôvodná?

kemonka
21. jan 2012

@ellysa ahoj o akej 28dnovke to hovoríš? 🙂 aj mne by sa zišlo schudnúť 😀

ellysa
21. jan 2012

@kosta123 no mala by som sa tri mesiace stravovať ešte úplne zdravo podľa semaforu-niečo ako delená strava a potom zasa táto kúra, ale vidím to tak, že sa jednoducho budem snažiť stravovať zdravo-dnes napríklad som mala na raňajky pohánkové vločky so sušeným ovocím, obed pšenový nákyp na slano, večera zeleninový šalát, medzitým som vyhrýzala oriešky, takže tak nejako, s tým, že ak sem tam nevydržím a zhreším, tak sa neobesím 😀

kosta123
21. jan 2012

@ellysa - dobrá si 😉 to ja zase takú dobrú stavu neviem stále papať. 😀 😀

ellysa
21. jan 2012

@kemonka pár strán dozadu sme písali je to podľa tejto knihy http://www.martinus.sk/?uItem=100617 , ide o zdravú stravu, žiadna dieta alebo hladovanie, v tej knihe je aj veľa naozaj super receptov, veľa z nej budem variť aj naďalej, plus mám kamarátky, čo naozaj žijú veľmi zdravo, tak od nich teraz ťahám recepty 😎

ellysa
21. jan 2012

@kosta123 ja som práve preto musela začať s tou 28 dňovkou aby ma to na takúto stravi naštartovalo, v knihe pani Antonia tvrdí, že sa ti po nej zmenia chute a asi je na tom naozaj niečo pravdy, lebo ja naozaj na nič nezdravé momentálne ani nemám chuť

zajtra na obed napríklad plánujem robiť dusené morčacie stehná a k tomu zelerový šalát-ako zemiakovvý, len namiesto zemiakov zeler a doňho skúsim urobiť "majonézu" z tofu, no som sama zvedavá, ako to bude chutiť

kemonka
21. jan 2012

@ellysa ďakujem, idem si to preštudovať 😀 aj cvičíš nejako?

ellysa
21. jan 2012

@kemonka áno chodím raz týždenne na zumbu a raz na bodywork, aj keď tento týždeň som vynechala 🙄

marikac
21. jan 2012

@ellysa ahoj, aka nahoda, tiez mam Oliviu...a tuzim zhodit nalepene kg, takze odporucas tu knizku?? ale chce to vytrvalost,co?

ellysa
21. jan 2012

@marikac strava nerobí problém-je naozaj chutná a môžeš zjesť koľko chceš, sôr je dosť náročné, že si naozaj musíš každý deň pripravovať nové a nové jedlá,ale dá sa to zvládnuť
krásna dcérka s krásnym menom 😀
pozerám, že aj muž má podobné ak nie rovnaké meno ako môj 🙂))))

marikac
21. jan 2012

@ellysa Julius? 😀 asi zajtra nabehnem do panta rhei prelistovat knihu, ak sa da.....hm, dufam,ze strava je zalozena tak,ze nemusim pozerat na to co jem- dojcim stale

ellysa
21. jan 2012

@marikac je to zeleninka, neviem, čo robí tvojej malej zle, tak neporadím, každopádne možno skôr na tvojom mieste by som si pozrela nejakú kuchárku od bukovského napríklad, alebo popozerala na nete nejaké zdravé receptíky, predsalen keď ešte kojíš-aby si mala všetko čo potrebuješ, podstatné je veľa piť, jesť tak aby si ani nebola hladná ani prejedená, ovocie len doobeda, na večeru už bez sacharidov, keď sladké tak nejaký medík, ovocie, alebo kvalitná čokoláda, ale nechcem tu robiť múdru, ja som len na začiatku cesty, mne treba dať dole ešte aspoň 15 kg 😅
a áno Julius 🙂

marikac
21. jan 2012

@ellysa ja sa tuzim vratit aspon na povodnu vahu , tj. -8kg

ellysa
21. jan 2012

@marikac ja som ešte nikedy nebola chudá, už ako dieťa som mala nadváhu, ale od VŠ, čo je cca 10 rokov som si nabalila 1ešte 0 kg navyše a už sa cítim zle, takže aspoň tých 10-najlepšie 15 chcem dať dole, a chcem aj svoje dieťa naučiť jesť zdravo

inak baby, toto som teraz našla

http://varecha.pravda.sk/profil/lucylee/recepty/

tie recepty sú skoro všetky z knihy 😎

hrachová polievka je vynikajúca, vhodná na večeru, kuracie fašírky so zelerom-za tými sa šiel môj mjuž utĺcť, ja zajtra robím tú tofuzenu 🙂

marikac
21. jan 2012

@ellysa aj keby som zhodila, este by som potrebovala laserovu operaciu 😠 strie sa vyblaznili na mne kvalitne ☹

kemonka
21. jan 2012

jej super receptíky 😉 Tak mne by sa tiež zišlo zhodiť aspoň desinu
@ellysa

ellysa
21. jan 2012

@marikac no tým, že ja som bola už predtým vyťahaná 😀 ,tak mám asi dve

marikac
21. jan 2012

@ellysa 😲 to zavidim.....ja sa hanbim vobec mm ukazat ☹

katren
21. jan 2012

ahojte kocky....mozem sa pridat? ja by som potrebovala dat dole 20kg, 2 deti za 2 roky mi dali riadne zabrat ☹ ale nejako sa neviem donutit k nejakemu cviceniu, skor mi je lahsie zmenit stravu.....mate nejake tipy, prosim?
@ellysa kolko sa riadis tou 28-dnovkou? a uz si aj nieco schudla? dakujem 😉

ellysa
21. jan 2012

@katren práve som ju skončila, písala som vyššie dala som dole 4,5 kg, a jednu konfekčnú veľkosť, nemám meter, tak som sa nemerala, ale pred som už mala veľkosť takmer 50 a teraz som vyhrabala zo zadu skrine nohavice 46 a úplne v pohode ich zapnem 😀
môžem to každému odporučiť, je to super na naštartovanie a hlavne žiadne hladovanie
doma sama sa tiež neviem donútiť cvičiť, to sa jednoducho musíš zobrať a niekam sa prihlásiť 🙂

katren
21. jan 2012

@ellysa jeeeeeej, tak ja by som to tiez potrebovala....ja mam velkost 46, nohavice 48 a teda uz ma to riadne hneva 😠

ellysa
21. jan 2012

@katren no však mňa tiež, ja mám v skrini jedny šaty kotré si chcem za každú cenu dať na stretávku zo strednej na veľkú noc 😀 , tak mám motiváciu