Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
baby tak dnes om robila dusené kuracie stehná a zelerový šalátik k tomu namiesto majonézy-tofuzenu (všetko s receptov vyššie) a mňaaaaaaaaaaaaaaam, tú tofuzenu si môžete dávať aj ako dressing, mňa napadlo, že by sa ňou možno dala nahradiť aj smotana pri zapekaní, keď ju urobím trochu redšiu-vyskúšam, dám vedieť 😉
Ahojte mamulienky, prosím vás, poraďte mi, vážne sa mi nechce čítať celá téma, mám 9 mes. po pôrode a nadváhu 10 kg, jem celkom striedmo, ale takú tú klasickú domácu stravu - ulietam na sladkom ku kávičke poobede, ale to je rituál 😉 a ešte na čipsoch, tak raz týždenne. Pohybu mám pri malom svišťovi a veľkom dome až-až a predsa ani kg... resp. tak kolísavo, jeden týždeň kg dole a na druhý o 2 späť... uvažovala som nad nejakým "zázračným" liekom z lekárne, máte niečo odskúšané? resp. čo podľa vás najlepšie funguje.. teda okrem toho základného, že "Nežer cica"?
@anulienkalienka - myslím že ani nič zázračné z lekárne neexistuje,,,mala som rovnaký problém a proste som len začala chodiť 3x týždenne do fitka a zmena stravy,bol základ !!!!
@anulienkalienka aj ja si myslím, že žiadne zázraky nie sú, to by sme sa nemuseli trápiť, a nikto by nemal žiadnu nadváhu, treba sa zaťať a zdravo stravovať a hýbať sa 😅
ahojte. ja som sa dala na dukanovu dietu. www.dukanovadieta.com
Ja som chorá,,,,včera som myslela že mi fitko pomôže /ako naposledy/ ale asi som sa málo vypotila a je mi stále naprd 😒
ahojte,kocky...no veru..dllho som tu nebola.....sice som sem tam nazrela na MK,ale nechcelo sa mi prispievat,lebo som mala mrchu a na nic tyzden,ani do posilky som nechodila....malicko som jedla,aj sladke bolo ☹ ..ale vaha v sobotu rano ze supeeer....minus 0,7kg cca za tyzden, ??....tak mi ukazalo 62,9 kg....hihiiii supeer tesim sa 😀 😀 ..dohromady mam dole 13,6 kg..od augusta
dnes som dala posilku,70 minut na pase..aj som si pridala zdvih....precvicila cele telo,potom 10 minut orbitrek...taka som znicena... 😵 ale citim sa faajn ....na ranajky som sice mala len 2 ks knakebrot....suchy,nestihala som viac ,teraz som si dala 100g korbacikov a 50 g zmesi orechov..na obed si dam rybku s brokolicou.....
no musim docitat vase prispevky ostatnych..ze ako na tom ste s kileckami 😀
ja uz som si za odmenu objednala sportovu kabelku 😀
ale cm sa mi od pasa dole nemenia..skor mam ploche brucho ☹ ☹
ahojte, aj ja mam problem s vahou..je to presne 14 mes. co som rodila. po porode som sa ukludnovala ze do roka bude moja vaha nazad ale houby houby zlata rybka...akoze vaha z 85 klesla po porode na 75 a nejakym zazrakom mi klesla az na 72 a dalej ani dielik na vahe...aj pohyb mam pri malom aj velke davky jedla nejem..sem tam si dam ze ,,moju davku jedla,, inac co maly nezje dojem a vela toho nenecha ale lutujem vyhodit a potom si uz nenaberam...ale tu piskotka, tu pribinacik....aj som chcela ze budem cvicit ale mam pocit ze mam vnutorne svalstvo po porode oslabene a asi mi pada dolu...na gyn som este nebola...po porode som nevedela 6 tt poriadne sediet ,chodit a nie to este posilovat spodne svalstvo...tak aj toho cvicenia sa trochen bojim...ale pohybu pri mojom aktivnom synovi mam az az 😀 tak ak mate niektora podobny problem tak poradte...inac na posilovnu mozem rovno zabudnut nie som z mesta a aj penazi nazvys nemame, takze asi tak 😉
baby dalsie kilecko dole :D 😀 😀 😀 😀
@gabena1 Ahoj...tak presne tak som bola s kilami...rok po pôrode 75, potom do leta 72, a to sa mi držalo 2roky...teraz okolo 64, ale to sa podarilo za oktober-november, odvtedy zase nič...asi by si mala vynechať to dojedanie a pravidelne papať 5x denne malé dávky + 3l vody...vyzerá to tak, že všetkým čo sem prispievajú(me) pomohlo jedine to...žiadne zázračné pilulky 😒
veru,ziadne ppirulky...takto je to najlepsie..papat malicko......od soboty som nebola na vahe 🙂 🙂 ..drzim sa zatial-od strachu...
dnes som bola cvicit,hodinu na pase...na stroje sa mi nechcelo..normalne mam od vcera svalovicu 😖 ...
tie cm ma stvu..vobec necitim volnejsie gate 😠 😠
baby men to posledny tyzden nejako nejde, neviem co je so mnou, nejako som totalne stratila motivaciu 😖 asi nejaky debilny tyzden mam, co vlastne trva uz druhy tyzden. fuj som uz otravena aj zo vsetkeho sladkeho, co som pozrala, furt mi nieco na chut ide, no pomoc. uplne zle. 🤐 🙄 😕
@lubikan obdivujem kraasny vysledok, sikulka si! uz skoro v cieli, nie?
heh,no,este minimalne 5 kg..chcem dat dole..mam radost,ze som to ako tak zvladla,ale este stale sa necitim akosi sexi ☹
idem "tabulkovat",ze ake mam dnesne skore v kaloriach ,bo som vcul vecer zjedla za hrst suseneho ovocia 😠 ...aj vela ladoveho salatu som jedla,za lyzicu zemiakovej kase vecer...sa citim nafuknuta...ale inak celkom ok den...moja mala je chora,tak mam po posilke 🙄 minimalne do vikendu
@atya73 😨 no tak to teda neviem kedy budem jest nakolko nas maly akonahle niekto papa tak on sa ihned prida...on papa vzdy s kazdym..kvoli tomu si ja ani nenaberam lebo mi skoro furt poje z mojho....ale ono mne ani cez den nechyba len vecer ked maly zalomi tak sa idem najest ale nejdem ihned spat....chodim okolo polnoci 😅
no ale asi prestanem dojedat (aj ked maly povacsine nic nenecha) a vstupim si do svedomia 😖 a uz ked baby tak chodite cvicit, poradte nieco na brucho, rit a boky...inac mam pocit ze rebra mam po porode tak ako ked som bola este tehu to posledne stadium..akokeby sa mi to nevratilo do povodneho stavu a aj brucho mam este natiahnute....sak 23 kg pribrat to fakt neni sranda...
vcera som si objednala Lcarnitin som zvedava ake to bude mat vysledky
baby, ja na sebe skusam to, co pomohlo mojej kamoske ktora neviem kolko schudla ale na pohlad bola chuda 😵 kazde rano ked vstanem (aspon sa snazim) tak vypijem nalacno 1 pol. lyzicu jablcneho octu zmiesanu s cistou vodou asi 1.5 dc vody (malo by sa cca asi pol hodka pred jedlom) a to iste vecer...nakolko mne ocot ako celkovo chuti tak mi to nerobi problem..ale malo by sa to pit aj s lyzickou medu...ja med nemusim ani cukor, takze ja to pijem nakyslo...a sa mi zda ze pomaha pomaly, vidiet to na obleceni...stehna a rit - rifle 😀 aj tricka obleciem niektore co mi uz 😕 boli uzke...no neviem...mala som asi 2 tt pauzu nakolko som bola chora ale teraz znova octujem...mate s tym niektora skusenost?
ja som to skusala ale bolo mi z toho zle, tak som aj velmi rychlo prestala🙂ked uz tak rano vlaznu vodu s citronom
Ahojte baby,aj ja mám tento problém,pred otehotnením sa mi podarilo schudnúť krásnych 9 kg,pomocou Edity Sipeky,tak som sa vytešovala,že po pôrode pokračujem dalej,ale kdeže 😖 .počas tehotenstva som pribrala 11kg,po porode som dala dole 9kg,tak som sa tešila!ale potom začali chodit návštevy,vždy sa niečo dobré upieklo,a už to pekne išlo zase hore,a mám naspäť tých 11kg.aj som znova začala dodržiavať,4hodinový cyklus jedenia,ale váha stojí,som z toho zúfalá.Malý má 16mesiacov,živé striebro,stále po ňom behám a nič.manžel trúsi poznámky,čosi zo sebou už rob,ale nieje to ľahké,on je taká mušia váha,nepriberie ani keby od rána do večera jedol.skúšala som aj cvičiť,ale nemám pevnú volu,to dlhšie ako týždeň dodržiavať ☹
Damy prepacte, ze sa vam hrabem do temy. Ale vyplnte dotaznik a mozete vyhrat uzasnu testovaciu sadu TimeWise Zazracna sada ... mne pocas tehu aj po pomohla k peknej pleti, a je na prirodnej baze.
baby,citali ste toto?
@gabena1 Jablčný ocot podporuje látkovú výmenu, zvyšuje schopnosť tvorby červených krviniek a obmedzuje hnilobné a kvasné procesy v črevách. Pozitívne vplýva na stimuláciu metabolických procesov, ktoré odbúravajú tuk, čím môžu prispievať k postupnému znižovaniu telesnej hmotnosti. Vždy pred jedlom rozmiešajte zhruba 0,4 cl v troch deci studenej vody. Ak je vám to prisilné, môžete si dať aj menej octu, prípadne sa dajú v lekárňach zakúpiť tabletky s jablkovým octom, ktoré pred jedlom pekne spapáte, a okrem ineho obsahuje aj pektin, kt. v zaludku navodzuje pocit plnosti, takze menej spapas 😉

@ellysa no my sme mali stretavku uz, ale hned po porode, takze som moc neriesila, ale chcem sa citit lepsie a zvihnut si trochu sebavedomie 😉