icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kosta123
25. jún 2012

@pingu1 - myslím vajcia,cottage syr na večeru napríklad,alebo pohár 3dc mlieka.

pingu1
25. jún 2012

@kosta123 uf, vajco by som zvladla, ale mleko. 😝 😝 😝 😝 😝

baby a viem, ze ovocie by sa malo skorej doobeda. nevadi, ked davam si melon poobede? kolko to ma vlastne kalorii?

zuzanecka17
25. jún 2012

@pingu1 melon je voda, nie? 🙂 to nie je vramci pitneho rezimu? 😎 hlavne sa nestresuj! ja si davam na veceru tiez len bielkoviny, napr cottage so sunkou, alebo mozzarellu, alebo kusok ementalu, alebo korbaciky. hlavne teda syry.

baby ja som bola prec na tyzden, tak som sa trochu spustila v jedle, zrala som vsetko 😀 vysledok je plus kilo, ale od dnes som zase naspat na bielkovinach, tak hadam bude coskoro naspat tych 66,5 co som mala pred dovolenkou... este vcera vecer na rozlucku s prepychom v jedle som si dala pizzu haha krava som 🙄 🙄 🙄 tak mi to kysne v bruchu este doteraz!

zuzanecka17
25. jún 2012

@pingu1 alebo si daj jogurt alebo jogurtovy napoj, alebo acidko.

zuzul30
25. jún 2012

ahojte môžem sa pridať do vašej diskusie? Tiež potrebujem schudnúť nejakých 5-6 kg. U mna nastal problem ked som prestala kojit začala som pri tom istom sposobe stravovania priberať:(. Mala som 58 kg teraz mám 64 ☹ A mám pocit, že to ide stále hore:((((. Neviem sa akosi prinútiť zmenit stravu, a najhoršie je že už ked si poviem, že nejdem niečo jest tak stále niečo dojedám po malej. Ako som tu čítla zopár strán treba upradnostniť bielkoviny a vynechať múku. Mám varit pre seba osobitne? Alebo ako prisposobujete svoj jedálniček ku deťom? Ďakujem.

mrauco
25. jún 2012

ahojte, ako pozeram dobra tema. Ja som chudla rok cca 20kg, al eodkedy beriem lieky na alergiu, nemozem schudnut ani z anic a to cvicim hodinu denne. Ma s tym niektora skusenost?

emelia
28. jún 2012

@zuzul30 Ahoj...tak v tejto teme som tu nova a mam presne ten isty problem ako ty. Kym som maleho kojila, mala som pocit ze som bola chudsia. A to som sa tesila vtedy na den ked prestanem kojit, lebo mi vsetci vraveli, ze potom este viac zachnem chudnut a prd. Pravy opak. Z dovtedajsich 58kg mam dnes 64kg. No liecim sa na koznom, uzivam hormonalne lieky a popri tom musim brat aj antikoncepciu. Ja neviem ci to mam z toho ci co, ale proste z mesiaca na mesiac som coraz gulatejsia. Stale nie som moletka, ale ja si pripadam hrozne. Nikdy som nemusela drzat diety, vzdy som si pripadala krasna a hlavne som bola spokojna, ze mozem jest co ma napadne a neobmadzovat sa a zrazu toto. Uz si zmenila nieco vo svojom jedalnicku? Daj radu ak ano....uz som zufala...

zuzul30
28. jún 2012

@emelia ahojky! tak sme na tom podobne, len ja neužívam žiadne hormóny, takže ja viem, že to mám určite len zo stravy:( a že som prestala kojit. Ty to možeš mat aj s hormónov. Čo sa týka stravy zatial som vyúčila biele pečivo a nahradila ho celozrnným, a vynechala som uplne sladkosti ( aj ked neviem ako dloho to vydržím), ale je to len od pondelka, tak zatial výsledky ešte nie sú🙂) a začala som si ako prílohy k mäsu dávať zeleninu. Ešte by som chcela aby som večeru stihla do 18 a potom už len nejaku zeleninku, ale v tomto sa mi akosi nedarí. Budem rada ak aj ty budeš mať nejaký návrh a môžeme sa spoločne podporovať aby sme sa vrátili na tých našich 58 kg 😵 diety som nikdy nedržala a nemám rada, ked niečo presne musím jesť som z toho potom nervózna a jem ešte viac:(((.

emelia
28. jún 2012

@zuzul30 No tak ja jedine coho sa zatial drzim je to, ze po 18tej nejem sladke, ale ani vo forme ovocia. Cize ak aj dostanem na nieco chut, zjem napriklad paradajku, alebo uhorku, papriku. No Teraz sa to nezaobislo bez cokolady. Boze....dcera tu pri pc zabudla dva pasiky cokiny, no ci som ju nedorazila 😖 hanbim sa....ale co budem klamat. Takze dufam, ze si vedies lepsie dnes odo mna 🙂

luciannka83
28. jún 2012

aspoň nemusím byť v depresii, že som v tom sama. Neviem ako vo vašom prípade, ale ja to pripisujem nepravidelnej strave, nervom a nedostatkom pohybu. Od kedy sa malý narodil tak nerobím nič iné, len ho mám na rukách a buď ho kojím, alebo uspávam, alebo len tak držím aby nereval,... tj. energetický výdaj žiaden.
von s ním na dlho ísť nemôžem, lebo stále začne plakať,.... Keďže sa nemám kedy v kľude najesť, tak jem rýchlo niečo nárazovo. A v poslednom rade, čo viac ukľudní nervy ako niečo sladké? Už mám kúpenú pernamentku a chcem začať chodiť cvičiť, lebo inak to vidím veľmi zle.

zahadka
28. jún 2012

@zuzul30
@emelia @luciannka83
baby citajte trosku dozadu, sme tu babam pisali, co sme cca. jedli my. A ani ja nemam rada predpisane jedla dopredu, ja som si nakupila popredu a na co som mala momentalne chut, to som si urobila. Ale zas som vedela, ze ked budem jest kuskus so zeleninou, tak tam neprihodim maso. A co sa tyka vecery, to mozes aj neskor ako po 18-tej, ale 2 hod. pred spanim uz nejedz. Zuzul sa pyta, ako jedalnicek prisposobit detom...tak to je jednoduche. Malym detom nesolis a varis pomerne zdravo, tak si varte spolu, co budes ty, to daj aj detom, resp. co im, to daj aj sebe... 😉 Najlepsie je stravovat sa s dietatom do 1 roka, lebo tie maju najidealnejsi jedalnicek. Min. 5x denne, zdravo a male porcie a k tomu vela tekutin. @luciannka83nejedz narychlo, naloz sebe aj malemu na jeden tanier a jedna lyzicka jemu, jedna tebe 😉

luciannka83
28. jún 2012

@pingu1 melón ma minimálne kalórii, tuším, že do 70kj,... hlavne ho nejedz tak jak ja, že zjem dva kg na posedenie.

zahadka
28. jún 2012

baby a ako ste na tom s vyskou??? lebo ked ma 64kg 180cm baba, tak je to skvele, ale ako 150 cm, tak to je horsie

zuzul30
28. jún 2012

@zahadka prepáč, ale vaše príspevky som čítalala len asi posledné tri strany 😅 A už mám trošička staršie deti ako 1 rok takže už tak nebazírujem na nesolení. a malá je strašne zlý jedák a čo zbožnuje su väčšinou kalorickejšie jedlá, takže ak chcem aby aspon dačo jedla musím jej variť čo má rada. Ale začala som to robiť tak, že ja zjem bud iba prílohu, alebo mäsko a vééééla zeleninky. Uvidím či to bude aspon trošku funguvať. A moja výška je 164 cm, čiže tá nadváha tu určite je ☹

zahadka
28. jún 2012

@zuzul30 ja dufam, ze sa na vianoce dopracujem na tvoju vahu a do buduceho leta na tvoju povodnu vahu...uvidime, ako bude po porode pri dvoch malinkych detoch a v nedokoncenom dome

zuzul30
28. jún 2012

@luciannka83 aj to poznám malá bola strašne nepokojné ba až zlé dieťa, vkuse na rukách, alebo na prsníku, ani v kočíku nespala len v manduce, takže tiež som bola nevyspatá a energiu som čerpala len zo sladkostí, to bol a vastne aj je akýsi moj relax 😅 káva a horalka 😵 ALe tým, že som kojila som akosi nepriberala až teraz. A kolko má tvoj malý? BYť tebou asi by som diétu začala riešít až ked malý bude trošíčka väčší. To cvičenie nie je zlý nápad aspon si od všetkého trošička oddýchneš.
@emelia môžem sa opýtat kolko má malá? a to že si neodolala čokoláde si nevyčítaj, všetci sme len ludia 😎 ja som si zase na cestoviny na obed dala pár škvarkou slaninky-tiež som neodolala tej vôni 😅

zuzul30
28. jún 2012

@zahadka budem ti držat palce, ale pri dvoch maličkých deťoch a nedokončenom dome, asi nebudeš mat ani čas mysliet na chudnutie a uvidíš určite ti tie tehotenské kilá pojdu dole samé. Teraz si užívaj krásne obdobie priberania a papkania. A ty máš akú výšku?

zahadka
28. jún 2012

@zuzul30 ja 165-166, neviem presne.. 😅 ja si teraz vychutnavam papkanie, lebo "malej" 😀 😀 😀 straaaasneee chuti a hlavne sladke. Uz som sa vyse tyzdna nevazila a teraz odhadujem, ze mam 79 kg, to som mala pri prvom pri porode. Takze sa asi este vysoko vysplham 😅

zuzul30
28. jún 2012

@zahadka trošku som mrkla ešte zopár stránok dozadu a tam som našla tvoj jedániček na chudnutie- takže hovoríš, že treba pravidelne jesť každé dve hodiny? Jasné mi je že malé porcie, ale treba ten čas jedenia nejako striktne dodržiavať? Ináč ja som vážila pred porodom malej 85 kg 😝

luciannka83
29. jún 2012

@zuzul30 malý bude mať tri mesiace. Diétu neplánujem ešte držať, aby som mlieko nestratila. Ako sa ti osvedčila ta manduca. To je ten nosič, alebo šatka?

kosta123
29. jún 2012

@zuzul30 - pravidelné 2-3 hod.jedenie a malé porcie,,,ťa nasýtia a máš pociť,že si stále najedená 😉

zuzul30
29. jún 2012

@luciannka83 to je nosič a nám sa osvečil super hlavne v období ke maá ete nevedela sedieť a nechcela ležať tak sme ju nosili a bola spokojá 😵 aj ja som mala volné ruky a mohla som popri tom aj niečo robiť.A precházky v manduce zbožnovala takže som sa aj dosť hýbala.

zloba_z_pd
29. jún 2012

AHOJTE ZENY ja som pred tehotenstvom mala 65 kg po porode 75 kg pocas pol roka po porode 83kg a 3 mesiace 75kg a potom som tam zhodila na 70kg a potom na 68kg ale to mi kolisala a teraz som pribrala na 73kg a to neviem ani z coho ale asi z antikoncepcie mi nerobila dobre som ju vysadila pred dvoma dnami a to este kojim stale neprejedám sa a cely zivot chudnem teraz zas drzim dietu dufma len ze raz sa mi podari mat taku postavu po akej tuzim aj vám to prajem

frick
30. jún 2012

@kosta123 @martinkaa299 ahojte baby tuším sem už nepíšte ako sa vám darí. Začínam byť demotivovaná váha mi zastavila na 67,2 a nejde to dole ani za svet akosi nemám inšpiráciu a čo vy ? Vždy ma to nakoplo keď ste dali svoje úspechy. Inak jem ako doteraz len nechodím tak často cvičiť lebo sa mi nedá.Ale do leta to už na tých 65 asi nedám keďže sa to zastavilo a leto už je tu. 😒

zuzanecka17
30. jún 2012

@frick ahooj, aj ja som mala ciel do leta 65 a mam 66,5... vies co mne to tiez asi pred 3 ytzdnami takto stalo, potom som isla na dovolenku, tak asi 10 dni som sa stravovala uplne normalne, bez obmedzeni (tam sa inak nedalo). teraz uz tyzden jem zase kontrolovane, tak mi to o kilo zliezlo. telo sa ti uz asi zastavilo zvyknuté na istu stravu. treba bud na chvilu zmenit, alebo zotrvat a cakat, kedy sa to zas pohne. ja inak teraz v tom teple tiez necvicim, nebola som na beziacom pase ani nepamatam... pritom ho mam doma..

tinkag
30. jún 2012

ahojte, super tema 🙂 Ja som pred prvym tehu mala 60 kg ( mam 160 cm ), pribrala som 10 kg a z porodnice som odisla ako 62 kg . Nechudla som a ani som nepribrala a takto isto to bolo aj pri druhom aj tretom tehu. Po tretom porode som si pekne drzala vahu na 61-63 kg no posledne vianoce boli strasne. Pribrala som na 67 kg - to som sa vazila na konci januara. Vtedt som sa zatala a moja terajsia vaha je 58,5 kg. Moj ciel je 50-52 kg. Ja som vo februari presla na Norbi update stravu - celodennu stravu som si kupovala 3 mesiace. Odvtedy aj trosku cvicim, chodim s mm bicyklovat, neskor zacnem behat. Pohybu mam dost, byvame v centre a vsade chodim peso. A pri 3 detoch sa nachodim 😀 Jem kazde 2 hod. Vyradila som biele pecivo, muku a hlavne sladkosti. A ked si aj dam, tak urobene z ich muky. Drzim kazdej palce, aby ste dosiahli vytuzeny ciel 🙂 Len treba vydrzat. A to ze dojcite, nie je zamienka aby ste necvicili. Len si to treba dobre zorganizovat. Trosku sa da stale. Ja moju najmladsiu este stale dojcim - sice bud v noci alebo rano - chuti jej a nestresujem ju ze jej nedam. Ona pride na to ze uz nechce, len neviem kedy 😀😀😀

tinkag
30. jún 2012

a zabudla som napisat: kupila som si Spirulina tabletky - aj tie mi dost pomahaju dosiahnut moj ciel.

kesika
30. jún 2012

Ahojte, je to presne rok, čo som sem zavítala a chudla s vami. Potom som otehotnela a dnes už mám dvojmesačného krásavca. A je čas začať troška sledovať, čo do seba tlačím 😀 Je tu ešte niekto, kto sa stravuje podľa Havlíčka? /Jste to, co jíte/

kosta123
30. jún 2012

@frick - ja som písala.....že mám teraz letnú pauzu,,,mám iné povinnosti 🙂

frick
30. jún 2012

@zuzanecka17 tak to máš za chvílu tých 65 🙂 ja by som aj cvičila ale nemám kde dať deti ak sa mi podarí tak max 1x za týždeň na hoďku a doma sa do toho nedokopem 🙂
@kosta123 áno áno spomínam si 🙂 v pohode