Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@kosta123 ahoj,no tak ujo sa ma chce asi zbavit 😀 .. od septembra ked som zacala znova dietovat,a vlastne skoro rok stale pokracujem,ako pred rokom,sa nepohol ani gram...no pravdaze,hladna som,zjedla by som aj vola..ale tak musim vydrzat,lebo proste chcem ist pokial to pojde dole...teraz mam 62,tak na tych max. 57 to musim dat...inak aj k veceri som si davala zeleninku,ale povedal,ze nie...ze naco pridavat kalorie....navrhol mi dake jedlo,co a ako jest,3 tyzdne bola skuska,a teraz mi dokonca ubral..aj ranajky...mavala som jablka,hrusky..no aj cez pol kila..ze to bolo strasne vela...a mne je to ovocie na ranajky aj malo...to je jedina vec,koli ktorej sa oplati rano vstat...ale ked uz som sa po rokoch zanedbavania na to dala a vydrzala tolko,musim vydrzat...
ano jem to stale,miesto tvarohu,aj vajicok si mozem dat mozarelu,syr mi neodporuca,koli tukom....a to ovocie na ranajky je koli tym sacharidom,a acidko na travenie a koli bielkovinam na svaly...
a ty si mala iny jedalnicek?..mne este tento tyzden zostavi cviky,lebo potrebujem vediet zataz,opakovaniie serii a pod...
@zibi no je to zaberak,ale ak si cez den zamestnana,v praci,alebo ja neviem kde...da sa to vydrzat...ale ked si doma,alebo mas daky pokec u kamosky...jooj,horko tazko sa to dodrzuje.....
dnes v posilke,pod asistenciou trenera..kokso ludia,citim sa ako sproste poleno....vyzerala som,akoze nechapem,ako sa zdvihaju nohy,ale tak ked to neslo..tak co..sak ono sa to podda..do slaka,urcite som mu bola na smiech... 😀 😀 ..ale mne je do placu... 🤐 😢
@grimaska4 ahoj...dlho som tu nebola...keď som začala prvý krát, tak som po troch dňoch aj prestala lebo som dostala silné antibiotiká a bolo mi zle na žalúdok....ale všera som znovu začala, hladná nie som len mám hroznú migrénu, asi z toho, že nejem....aj prvý krát keď som vydržala tie tri dni som mala každý deň hrozné bolesti hlavy....u teba to bolo ako??
Prosim vas, neviem ci si tu niektora aj pocitate kJ.
Ked si pocitam kavu, tak jednu davku beriem ako napr. 150ml alebo ako napr. 4g ?? 😨 Lebo to je neskutocny rozdiel potom 😀
V podstate tam ma z kavy len tie 4g a zvysok tvori voda (ktora kJ nema). Ako sa to berie?
@lilithka26 Prave uspávam malú a klikla som si na diskusiu o chudnutí... Neviem či máte skúsenosti s tabletkami, náplastami a pod.. Ja som už vyskúšala asi všetko a poviem vám najlepšia dieta je od Rudolfa Breusa. Drží sa 40dní vačšinou sa pijú štavy. Ono to ani tak nieje dieta na schudnutie ale dieta proti rakovine nádorom a tak. Otec pri nej zhodil skoro 40kg a hlavne sa mu z tela vylúčili škodliviny, šošovičky na tele sa mu stiahli. Po prejdení na normálnu stravu pribral do 5-6kg ale to je normálne. Chcem to tiež vyskúšať len ešte kojím. A poviem vám výsledky sú ohromné treba si prečítať tu knižku. Urobíte dobre sebe a hlavne svojmu telu🙂) držím palce..
@lubikan - ja tiež pokračujem,chodím aj do práce takže je to trošku ťažšie ,hlavne z obedom,,,nemám mikrovlnku zatial v práci tak sa chodím najesť po reštikách takže vahá stojí aj ked makám v posilke,ale je vidieť že sa mi rysujú svaly,hlavne na rukách a brucho je tiež plochšie....ešte tie boky,,,,no a aj by som bola spokojná,momentálne som na 64 kg bolo už aj 62 na jar,,,,ale nechce do ísť za pána dole,,,tak 57-58kg a som vysmiata 😀 😀 😀
Ja nemám žiadnu dietu,,,,neznášam sa niečoho držať,,,,ale proste už viem čo môžem a čo nie,,,,uvažujem tiež zaradiť to acitko do stravy,,,na večeru pijem vždy 3dc mlieka,,,ale acitko skôr na ráno že???
@mia258 kavu nemusis pocitat,ta kalorie nema,ale pocitaj ,ak si tam davas to mlieko,ale ani to nemusis v podstate,lebo je ho minimum....inak pocitaj len hmotnost toho pomleteho sosu cisteho
@kosta123 Ahoj,no ja mam acidko zaradene ako veceru,skor to,ako mlieko,mlieko nema tie spravne bakterie..inak acidko si sem tam dam ako desiatu,miesto tych vajec,alebo mozarely...na mne je to uz vidiet,aj miery sli kapanek dole,hlavne to vidiet od panvy smerom hore,stehna a nohy,boky sa este trochu drzia,ale tie mi chodia vzdy posledne...ale uz mam dole 4 kg....juuj,vybockavala by som toho trenera,tak mi fajne poradil..boze...sak som sa nevedela tych kg zbavit...este take 1 kg a menim rifle za cislo mansie...a inak do konca roka musim ist o dalsie 4 kg dole....
a to cvicenie to je parada,svaly este nevidiet,ale som ohybnejsia,pevnejsia,a uz pri cviceni viem precitit kazdy sval,ako pracuje.....no inak pokial mi nepomohol trener,moja technika bola fakt ze strasna...tam ked o 5 cm nedvihnem vyssie lakte,cvik nie je ucinny...
@maximma Ahoj, cvičíš Zumbu aj počas kojenia? Koľko malo tvoje dieťatko keď si s ňou začala? Ja mam trojmesačnú dcérku, plne kojenú a chcem sa vrátiť k Zumbe, len otáľam, čo to spraví s mliečkom.
@zuzkakosta ano, cvicila som aj pocas dojcenia. Nevidim v tom problem. Hovorí sa, ze pri nadmernom pohybe sa vyplavuje kyselina mliecna do mliecka a zmeni sa jeho chut a dieta ho moze zacat odmietat. Ako fyzioterapeut vsak nevidim v pohybe aj v tom nadmernom pocas dojcenia problem. Takze sup-sup do cvicenia. Drzim palce 🙂 A moj syn mal akurat tri mesiace, ked som zacala s cvicenim. Necakala som pokial bude starsi on, ale musela som pockat, pretoze som bola po cisarskom reze.
ahoj kocky,zle je...zerem ako kyselina...vcera 2 cokolady,1 croisant,2 banany.....dnes zase 2 banany,pernik,plny balicek piskot,velku porciu peceneho kurata s tarhonou,k tomu kecup...kokos ,boze,take nervy mam,proste sa neviem zastavit...rozculuju ma dake veci,tak mozno preto....no a zase mam zabity cely tyzden,co sa to bude spalovat.....
baby,neviete,za ako dlho sa mi to vsetko vyluci z tela???? ☹ ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 🙄 😕 🤐
@maximma ďakujem, tak som rada, že si nemala žiadne problémy, určite sa do toho pustím, zrejme je to len taký strašiak, pohyb mi neskutočne chýba....už len vyriešiť, kam malú dám, lebo som s ňou cez týždeň sama 🙂
caute baby pridavam sa k vam ako som uz zakladala diskusiu niekedy som mala ,,anorexiu,, v mladosti a po tehu mam problem schudut pribrala som 33 kilo a teraz mam okolo 78kg,,,cvicit som leniva ale chcem zacat chodit do fitka mame tu v dt fitko aj s trenerom a cisto zenskou sekciou tak uvidime 😅
@lubikan ahoj to mam aj ja take stavy ja sezerem cele balenie tyciniek tru to najvetsie balenie a cele chipsy tesko tie velke pri panelaku a horucej krvy 🙄 ale po novom som si kupila vlakninu a ak ma chytia take stavy tak si dam 2 lyzice vlakniny vodu a a zaijem cajom figuran a je pokoj 😀 samozrejem len rano a vecer nejem vlakninu nonstop
@martinkova24 to mi cosi pripominat ze zozrat cele balenie chipsov pri telke 😀 😀 😀
@sisanka no ved to uz som inac presla na pukance maju menej kalorii 😎
@martinkova24 a ja som to vzdala a dala sa na dietu, iba tak sa donutim nevyzierat 😀
@sisanka no ved aj ja som dietovala aj som si chrom nakupila a vlakninu a aj tak ma to zlomilo
Ahojte,
budem rada ak mi poradíte nejaké osvečené jedálne lístky tipy a triky na chudnutie po pôrode.som 7 mes po druhom pôrode a je to hrôôôôza 🙄 som sama zo seba znechutená.hned na úvod píšem že vcičiť nemám čas nakoľko som na dve detičky sama, mm je väčšinou na služobke doma len cez víkendy. momentálne mám 67kg a úplne by mi stačilo 60kg ale ked bude menej nevadí 😀 dcérku ešte kojím ale len tak 2-3 krát do dna.
mávam hrozné návaly hladu a nenormálnu chuť na sladké, čo stým?ďakujem 😉
@zuzub Ahoj,trochu pocitaj par stranok dozadu,
chute na sladke su nenormalne,ale ja ked mavam vlcie hlady,vypijem strasne vela acidka nizkotucneho...to ma tak trochu ukludni,pripadne si urob kavu,umy zubi,daj zuvacku....alebo ked sa tyzden drzis a pride to na teba,jednoducho si ten keksik daj,ja sem tam urobim tak,ze tym keksikom nahradim tu davku,zdraveho jedla,ktoru mam mat najblizsie...
a najnovsie som zacala 2 x denne jest cili papricky,podporuju travenie,spalovanie tukov a su protirakovinove...a veru,ako hovori moj muz,cili pali na dva krat,ked ide do tela,potom ked ide z tela 😀 ..a veru rozhybalo mi to crievka fajne..
kocky a najlepsie sa s dietou zacina hned po menzese..overene,vyskusane 🙂
@martinkova24 zaciatok je vzdy strasne tazky,ale po prvom kile do uz ide..preto ked chces schudnut,zacni hned,pokial este nie su Vianoce,dovtedy sa ti urcite podari dat dole cca 1-3 kg a to ta aj namotivuje,aby si sa cez vianoce neprejedla
@lidaslim a čo povieš na toto? http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/bezpecn... V Európe, aj v USA je predaj sibutramínu zakázaný. Nelegálne propaguješ zdraviu škodlivú látku.

baby mozzem sa k vam s tym chudnutim pridat? ja sice nie som po porode ale po stimulacii ivf a pribrala som ako svinka z toho 😝 tak to chcem dat dole...
snazim sa uz robit kadeco ale od aprila co som mala stimulku to nejde nijako extra dole aj ked si myslim ze tie hormony uz zo mna vyprchali, lebo to bolo strasne..ale stale mam pocit ze som ako vodou naliata..
poradte mi ..co jest ako ? nejaky jedalnicek co mate odskusane... 😉
@lubikan ja mam problem presne ako ty ..civicim v posilke ako blba..a nie a nie schudnut ...cca som scudla 2 kg stojim na vahe..dal ti nejaky jedalnicek na kazdy den ? nemozes mi ho napisat? co vlastne jes..ranajky obed vecera? ja teiz som zvykla rano kava plus jogurt alebo vlocky , obed bud som si robila len salat s fetou alebo klaiscka priloha s masom, a vecera co prislo..pecivo vacsinou celozrnne, malo cestovin, snazim sanekomibinovat casto skorby s bielkovinami a aj tak to nejde dole.. 😝 😖 ach jaj