Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ja som dnes v noci zufalo rozmyslala, ze ci neprestat s tou dietou, nie s kojenim.... maly ma odkedy dietujem v noci tak velke bolesti bruska ako za mala ☹
@yennn a to by si zahodila taký úspech 4,8kg???? 😲 Ved aj tak koľko ešte budeš kojiť ??? je už velký a už tu zeleninku môže aj sám a asi cez mliečko mu to nerobí dobre tak namiesto tolkého kojenia skus kašičky 😀 😀 😀 isto už papate že????
Ale ťažko sa vyjadruje k teme kojenie , je to indi vindi.... každa mamička ma na to svoj nazor a ma naň plné právo ....akokoľvek sa rozhodneš bude to to naj pre tvojho drobčeka
@yennn aaale,ved o chvilku ma rok,nemozes prestat. Ved az tolko zeleniny nejes kedze s nou nie si kamaratka. Je to zdrava strava-urcite mu neublizi.Ja by som skor ten dovod jeho bolesti bruska hladala niekde inde. A si si ista ze ho boli brusko ked place?
Urcite uz prikrmujes,papa kasicky,jogurty,vyzivky,varene jedla (moja v tom case uz jedla absolutne vsetko-to co my to aj ona), pudingy a od smadu cajik,nie? Myslim,ze ho az tak casto uz nekojis ako niekedy 😎
no neviem prave som čitala jeden članok kde sa piše že materske mliečko je doležite aj po prvom roku života. aj v spravach to minule hovorili... jasne že by bez toho neumrel ,ale ochudobniť ho o niečo čo ma taky vyznam... pričom je to za darmo.. a podla mna velky dar že možeš ešte kojiť, kolke ženy by za to dali čokolvek aby mohli kojiť a bohužial nebolo im dopriane...
ale viem že každa mame iny nazor.. nechcem sa hadať... to je len moj pohlad na vec
no ja to este doplnim...pri kojeni sa nema chudnut - dietovat preto, lebo pri tom ako sa rozkladaju tie nase tukove vankusiky sa uvolnuju skodlive latky ktore prechadzaju do mliecka...mozem aj podrobnejsi chemicky vyklad podat o metabolizme ak by niekto chcel :D
a komu nestaci chemicky nazor 😀 tak este jeden nazor - porodnej asistentky 😉
http://www.omimine.cz/home/detail?id=9071
@yennn co si vecerala? skus odsledovat po akom jedle ho boli brusko. Ja este stale kojim a chudnem ( aspon sa snazim) tak. ze obmedzujem urcite potraviny, to su hlavne sladkosti, pecivo a prilohy. U mna je super to, ze maly ma strasne rad zeleninku a ta mu nerobi ziaden problem. Pozor si musim davat na mliecne vyrobky, masove vyrobky a vajicko to zvykne mna naduvat a sem tam aj maleho. Ale jennn tvoj je mensi, tam fakt treba odsledovat.
Inak vsimla som si, ze tie co kojite pijete meltu, tak z toho mal maly tiez problem, ale to je u kazdeho idividualne a este aj zvykne sa to po mesiacoch menit.
@vejula nie nemaju, pretoze to je prirodzene chudnutie, ale pokial ja zvysujem zamerne fyzicku aktivitu, a trebars hladujem a nahradzam napr. jedlo vodou aby som necitila hlad, vtedy sa v tele pri takomto procese uvolnuju i ine latky...a tie nerobia dobre...ale to by bolo na dlhe popisovanie 😀 pokialby som kojila anapchavala sa sladkostami, bielym pecivom, jedla od nevidim do nevidim a teraz to moje chudnutie by bolo o tom, ze upravim jedalnicek, vylucim sladke, mineralky, a zacnem sa vyvazene stravovat, tak je to ok...a este ked by uz aj cvicim tak sa odporuca potom to jedno mlieko odstriekat
@pink_lady http://dojcenie.wordpress.com/2010/04/18/cvicen... tuto hovoria zas o cvičeni že sa može
Vedeli ste, ze dieta sa malokedy samo od seba odstavi pred 2,5 rokom zivota? Ak ano, da sa to riesit pomocou laktacnej poradkyne. Aby ste vedeli, mne ten test vysiel blbo, takze verim, ze uz sa chysta dr na liecbu, ale ja sa len tak nevzdam, skusim vsetky zdroje, aby som bola liecena tak, aby som mohla aj nadalej dojcit, pripadne po zvazeni vsetkych rizik, som ochotna odsunut liecbu az po skonceni dojcenia. Ach jaj a teraz pri tom strese chudnite :(

@katusradus rohlik, ci cerealie su sacharidy, takze by som rohlik (celozrnny samozrejme) dala radsej naposledy na olovrant, nech to mas cas este spalit, ako pise @adky - sacharidy ked das vecer, nestihnes spalit a rano uz to nie su sacharidy, ale tuk - tam kde sa ti to nepaci 🙂