icon

Pridajte sa k chudnutiu delenou stravou!

babulka
4. jan 2007

Baby, tak ja zacinam malu "odnoz" temy "Chudneme", lebo sa tam zacinaju pliest diety 🙂 . Uz som spiominala, ze pred 100 rokmi mi veeeelmi pomohla schudnut delena strava, aj teraz si ju obcas naordinujem, ale nevydrzim, takze v tomto novorocnom predstavzatovom obdobi - ktora sa ku mne prida? Aj nove recepty bodnu, aj podpora ...

pukica
11. jan 2013

@fleury 🙂 ok budem pevne ocakavat info 😉

yukki
12. jan 2013

No. Tak...dodžabkáne tie gulky. takto-ja som tam nakoniec kydla ešte dve lyžice slivkového biolekváru bez cukru, nakoľko po zamiešaní mi to malo konzistenciu vysušeného slonieho trusu a nejako sa z toho nechceli lepiť gulky.... 😝 gulky z toho sú...od sladkosti Salka to má ďaleko, ale každopádne je to riešenie pre nás!!! A navyše sám vápnik, a asi aj zaspávať sa z toho bude ideálne, ke´d to večer spláchnem polpohárom čierneho piva..... 😝 😀

fleury
12. jan 2013

@yukki konzistenciu si pekne popisala, hned sa mi ich che urobit 😀 joj, keby tak pomohli na spanok pre malu, to by bol najvacsi uzitok 😀

yukki
12. jan 2013

@fleury 😝

trish31
14. jan 2013

Cau baby mozem sa k Vam pridat?Ja neznasam diety strasne rada jem a delena strava sa mi zda jedina vhodna alternativa k chudnutiu..chcem sa spytat zasada je v tom ze nebudem kombinovat bielkoviny so sacharidmi?Iba s neutralnymi potravinami a naopak?Kavicku mozem alebo ani to?Dakujem 😉

PS:Potraviny bielkovinove,sacharidove a neutralne uz mam vycapene na chladnicke 😀

fleury
14. jan 2013

@pukica dnes podvecer som tie gulky robila, este som neochutnala, zatial su v chladnicke, ale teda potvrdzujem, co pisala yukki ohladom konzistencie 😀 ja som tam dala este dzem, lebo by som toho moc nevymodelovala. Ale vsak hlavne nech to splni ucel a doda telu, co ma 😎

fleury
15. jan 2013

@pukica je nezvestna? 🤐

ywula
18. jan 2013

nemám silu a chuť začať s delenou.... ☹ ....hanbím

fleury
18. jan 2013

@ywula ked nemas chut tak to nesil, ked to pride zase zacnes 🙂

ywula
22. jan 2013

s radosťou hlásim, že máme za sebou prvý živočíšny deň...jupí...🙂.... 🙂

fleury
23. jan 2013

@ywula ja zivocisne nejako nemusim, aj ja som mala dnes kupodivu deleny - neplanovane! 😀 🙂 ale teda ja som ani predtym nepraktizovala cisto zivocisny a cisto rastlinny..pekne na striedacku, vsetko na co je chut 😀 😎

fleury
24. jan 2013

kde nam to viazne?? ja som dnes zase delila 🤐 🙂

ywula
24. jan 2013

@fleury no jednoznačne sa dá cez sacharidové dni viac maškrtiť...🙂....ale tie zvieratká pekne znížujú čísielka na váhe...🙂...a mne teraz hrozne chutí mliečko....vypijem ho dosť...takže mi cez rastlinky dosť chýba...a soják je humus...bleee 😲

fleury
25. jan 2013

@ywula ja to kombinujem v ramci dna, cize si doprajem aj aj 🙂 len ta vaha este par mesiacov dole nepojde 😀

ywula
26. jan 2013

@fleury juj, ale pre akú nádhernú vec pôjde hore....ja som teraz taká spokojnučká...mám menej ako som mala pred tehu...takže je mi fajn.

fleury
27. jan 2013

@ywula parada! 🙂 kolko si pribrala v tehu?

zuzana141
28. jan 2013

baby mozem sa k vam pridat ? potrebujem zhodit cca 10 kg..... kde by som nasla nejake recepty ? dakujeem

ywula
31. jan 2013

@fleury no v prvom 9 kilečiek a pri druhom 11...🙂....ale už ich nemám...
dievčence, idem sa pochváliť...10 dní delím prevažne papám živočíchov a dnes váha potešila...2 a pol kilečka preč...🙂....dnes musím nahnať manžela nech dovlečieme stacionár...🙂....asi začnem aj cvičiť....som sa nabudila...🙂....skúšala ste niektorá niekedy 5 tibeťanov??? 🙂

ywula
31. jan 2013

skúšali ste?
8 kuracích pŕs
1 veľký hustý biely jogurt
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
soľ a čierne korenie
strúhaný syr
Prsíčka naklepeme, osolíme, okoreníme a namočíme do jogurtovej marinády. Tu pripravíme zmiešaním jugurtu, vajec, cesnaku, soli, korenia (môžete pridať akékoľkvek podľa vašej chuti). Necháme odležať v chladničke 24 hodín. Po odležaní vyberieme z marinády a obalíme v nastrúhanom syre a pečieme v rúre na pečiacom papieri

ywula
31. jan 2013

@zuzana141 vitaj...🙂

fleury
31. jan 2013

@ywula hm, zaujimave, ty si skusala uz?

ywula
1. feb 2013

@fleury este nie...ale dnes som robila palacinky, to som poznala už aj pred tým...dám receptík, sú fajnučké, len ich treba robiť kus menšie, aby sa netrhali a ľahko prevracali...
200 ml sojového mlieka
120 g hladkej múky
10 g ovocného cukru
1 pl medu
poleva: kakao
sojové mlieko
voda
med
Príprava polevy: kakao zmiešame so sojovým mliekom pridáme trošku vody a zamiešame, nakoniec pridáme med podľa chuti a vymiešame na lesklú hmotu
fajne sú

fleury
1. feb 2013

@ywula dik 😉 a pridavaj aj dalsie recepty, akosi sme tu v teme osameli 🤐

yukki
1. feb 2013

@fleury , klasická kapustnica s údeným-údené je neutrál! tak sa môže aj s chlebom, aj so zemiakmi. Boršč, ak sa dá len údené a vývar, resp.aj mäso ale potom bez chleba a zemiakov treba. fazuľová na kyslo, so smotanou-smotana=neutrál takže aj s chlebom a zemiakmi s amôže... 😝 ja už len k takým sedliackym sa vraciam jedlám, lebo veď aj decká musia niečo jesť a nebudem variť osobitne...

fleury
2. feb 2013

@yukki ja tiez uz zapojim viac tu neutralnu skupinu, lebo presne ako pises, varit detom zvlast a sebe dakujem neprosim.

ywula
7. feb 2013

ahojte babulky aj tehulky...🙂...dnes som skúšala polievočku...dám recept...bola výborná, aj Ema zjedla plný tanier... 🙂
rastlinný deň - krémová s brokolicovými knedlíčkami
1 l zeleninový bujón, 100 g brokolice, 1 bielko, soľ, 30 g strúhanky, 1 l múky (ja som dala špaldovú hladkú), muškátový orech, mleté čierne korenie, 2 lyžice vínka/to som vynechala/,
brokolicu varíme vo vode s bujónom, scedíme a odkvapkáme, rozmixujeme, pridáme bielok, múku, strúhanku, muškát. orech, soľ, vymiešame, lyžičkou vkladáme do vriacej vody, nakoniec som tam ešte šupla trochu zeleniny z mrazáku, lebo sa mi zdala taká chudobná...🙂))

lokalistin
9. feb 2013

@ywula
@fleury
@yukki ahojte zacinam vas citam,ale kym to precitam bude chvilu trvat chcem sa spytat je pravidlo ako musim tie dni striedat,alebo mozem aj cely tyzden rastlinny?Dakujem

yukki
10. feb 2013

@lokalistin ja nestriedam dni. len medzi jednotlivými chodmi mám aspoň dvojhodinovú pauzu, aby sa jedlo odsťahovalo zo žalúdka. Ale sú tu baby , ktoré striedajú aj dni, alebo teda celý deň majú rastlinný-a aj viac dní po sebe kľudne...šak kdo by to vydržal, celý deň nezjesť ani kus žemle či ryže či zemiačika či cestovinky 😝

aotrnavska
10. feb 2013

ahojte baby,tak i ja sa pridavam do temy..ja teda nechudnem delenou stravou,ale je to moj zivotny styl uz treti rok...zacala som ju drzat po prvom porode,schudla som 31 kil,drzala som ju i pocas druheho tehotenstva,pri ktorom som nepribrala ako pri prvom 25kg,ale "len" 12kg a po navrate z porodnice som bola na povodnej vahe...vrelo odporucam kazdej,najete sa do syta a pritom chudnete,alebo udrziavate. Podobne ako @yukki nestriedam dni,ale vramci jedneho dna...odstup medzi jedlami mam taky,ze prechod medzi rastlinnou a zivocisnou zlozkou mam tri hodiny a naopak sest.ale ten druhy variant casto nepraktizujem,lebo by som to nevydrzala,jedine v noci,ked spim 😀
takze to mam tak,ze doobeda,niekedy do druhej tretj mam rastlinny a poobede a vcer bielkovinovy...tak mi to uz dlhodobo funguje.
drzim vsetkym palce 😉

yukki
10. feb 2013

@aotrnavska ani ja nie kôli chudnutiu ale ako životný štýl 🙂